Muusikoiden.net
25.04.2024
 

Kitarat: soittaminen »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Rautalanka Kitarismin kuninkuuslaji?
1 2 3 4 5 6 7
LaMotta
16.08.2018 11:55:35
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ahti Tuumiainen: Mun käsittääkseni rautalanka oli alunperin haukkumanimi rock-musiikille.
 
Mutta rock oli itsestään saatanasta.
 
(Lausutaan elämään kyllästyneellä äänellä): "Jos ei kiinnosta niin ei tiällä mikkää pakko oo olla. Työ tiijättä missä on ovet."
buttfinger
18.08.2018 00:08:53
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kannattaa tsekata rautalanka ralleja rockabilly asenteella vetävä Brian Setzer. Varmaan ennestään monelle tuttu, mutta siinä tyylitajua ja lisäksi joukossa vähän tekniikkaa. Etenkin Japanin live on kova.
 
Kyllö kalpenee Suomalaisten kammen vääntely yritys coverit..
 
hallu
18.08.2018 10:32:49
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

buttfinger: Kannattaa tsekata rautalanka ralleja rockabilly asenteella vetävä Brian Setzer. Varmaan ennestään monelle tuttu, mutta siinä tyylitajua ja lisäksi joukossa vähän tekniikkaa. Etenkin Japanin live on kova.
 
Kyllö kalpenee Suomalaisten kammen vääntely yritys coverit..

 
Sezer on tuttu ja diggailen kovasti, mutta en tiennyt että se luokitellaan rautalangaksi. Sanoinsin, että Setzer on aika kaukana siitä ideasta, josta puhuin tuossa aloitusviestissä. Sezer on virtuoottinen tekniikkataituri enemmänkin kuin yhteen ääneen keskittyvä tunnelmoija.
 
Mutta on monia suurenmoisia kitaristeja maailmassa ja onneksi on koska kukaan heistä ei osaa kaikkea vaan heillä/meillä kaikilla on oma ääni.
 
Kitaroista ja kaikenlaisesta soittamisesta pahasti riippuvainen AK:lainen (AK= anonyymit kitaranistit)
petteri m
18.08.2018 17:42:25
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kun kerran tässä ketjussa ei rautalangan käsitettä mitenkään välitetä järkevästi määritellä ja muutenkin on enemmän tällainen emotionaalinen, historiattomuudella ladattu sävy niin jatkan samalla ajatuksella:
 
Tässä siis mexikaanilaista 'rautalankaa', nämä ovat aloittaneet jo 50-luvulla ja takuulla jokainen siellä päin on kuullut bändiä peräkyliä myöten. Minäkin jaksan kuunnella tätä monta kertaa peräkkäin vaikka melodiaa soitetaankin aneemisesti ja ihan paskasti, on se vaan kumma että jaksaa katsoa.
 
https://www.youtube.com/watch?v=5iL … =PL6KEGgDJJIv8B0m1vQAzeStCc1kcK0_e1
 
The Jack
18.08.2018 18:59:19 (muokattu 18.08.2018 19:01:06)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Rautalankamusiikkia on kiva soitella. En silti jaksa kuunnella sitä levyltä, ja en pidä Hank Marvinia tai edes Esa Pulliaista kovin kummoisina kitaristeina. Tottakai soittavat meikäläisen suohon, mutta kuten täälläkin on sanottu pelkkä melodian soitto yksiäänisesti kitaralla on aika laimeaa. Ehkä ajoittavat nuottinsa meitä muita paremmin, mutta ei se herätä sellaista ihailua kuitenkaan. Tiluttajat on toinen ääripää, ja siitäkään en diggaa äärimmäisyyksiin vietynä. Mutta en pitäisi silti rautalankaa kitarismin kuninkuuslajina, kun itsekin pystyin vetämään The Shadowsin ralleja aika 1:1 parin vuoden soiton jälkeen. Muista genreistä löytyy biisejä, joista löytyy parinkymmenen vuoden jälkeenkin aina lisää opeteltavaa.
 
Kefiiri
18.08.2018 19:33:50 (muokattu 18.08.2018 19:34:53)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

The Jack: En silti jaksa kuunnella sitä levyltä
 
Tämä esimerkki ei ole tyypillisintä rautalankaa (eikä surfiakaan), mutta pakko kuunnella aina välillä: Venturesin rouhea luenta Kummisedän teemasta. Herkkää tatsia sekä soolokitarassa että bassossa.
 
https://www.youtube.com/watch?v=FK7PoBG5CBs
 
Instrumentaalikitaramusasta mieleen tulee tietysti myös Link Wray, eihän sekään tarkkaan ottaen taida kuulua ketjun aiheeseen, mutta sitähän kuuntelisi vaikka vuorokaudet ympäri.
 
En ole musiikin asiantuntija.
hallu
18.08.2018 19:34:53
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

petteri m: Kun kerran tässä ketjussa ei rautalangan käsitettä mitenkään välitetä järkevästi määritellä ja muutenkin on enemmän tällainen emotionaalinen, historiattomuudella ladattu sävy niin jatkan samalla ajatuksella:
 
...........

 
No minun puolelta ei rautalangan määrittelemättömyydessä ole kyse välittämisen puutteesta ja olen koko ajan koittanut puhua siitä kunnioittavaan sävyyn. Minä en vain osaa määritellä sitä mitenkään. Tiedän joitakin kappaleita joiden sanotaan olevan rautalankaa, mutta en minä tiedä mistä se on lähtenyt ja minne menossa tai missä rautalangan rajat kulkee. Minä olenpuhunut vain siitä mitä ajatuksia ja tunteita se itsessäni on herättänyt tai minkä kuvittelen olevan rautalankaa (johan minä sain tässä ketjussa palautetta, että olen ihan hakoteillä luullessani jotain Farsis Goyaa rautalangaksi tai että instrumentaalinen musiikki olis rautalantkaa).
 
Tosiasiassa toivoin, että joku (vaikkapa sinä) rautalankaan perehtynyt valaisisi asiaa ja jakaisin näkemystään. En minä ainakaan toivonut tästä tämmöistä "rautalanka on paskaa" ketjua, mutta olen kyllä vastuussa siitä kun otsikoin tämän topikin vähän provosoivasti tai jengi nyt ottaa asian vaan vähän kummallisesti, mutta minkäs teet. Keskustelua se on tämäkin, vaikka en itse tunnekaan paljoa kostuneeni siitä, että (asiasta varmaan yhtä paljon kuin minä tietävät) ihmiset käyvät sanomassa minulle, että "rautalanka on paskaa".
 
Mutta enminä valita, itsepä kerjäsin verta nenästä :-D
 
Kitaroista ja kaikenlaisesta soittamisesta pahasti riippuvainen AK:lainen (AK= anonyymit kitaranistit)
Kefiiri
18.08.2018 19:45:05 (muokattu 18.08.2018 19:45:29)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Emmaa etsimässä - Suomalaisen rautalangan lyhyt historia
Tekijä: Vilkko Arto
 
Suomalaisesta rautalangastahan on olemassa tuommoinen kirja. Olen varmaan lukenutkin sen, mutta en muista siitä, kuten en mistään muustakaan lukemastani, hölkäsen pölähtämää. Tässä sitä kyllä kehutaan:
 
http://www.rytmi.com/feature/emmaa- … akirja-julkaistiin-cafe-pirittassa/
 
En ole musiikin asiantuntija.
sustain65
18.08.2018 20:35:02
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

hallu:
Mutta enminä valita, itsepä kerjäsin verta nenästä :-D

 
No on toi ketjun otsikko melkoista kerjuuta kyllä, kysymysmerkistä huolimatta. :D
 
Tinnittus
18.08.2018 20:42:42
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

buttfinger: Kannattaa tsekata rautalanka ralleja rockabilly asenteella vetävä Brian Setzer. Varmaan ennestään monelle tuttu, mutta siinä tyylitajua ja lisäksi joukossa vähän tekniikkaa. Etenkin Japanin live on kova.
 
Kyllö kalpenee Suomalaisten kammen vääntely yritys coverit..

 
Kyllähän Setsuurin swingi on aika kaukana rautalangasta.
 
hallu
18.08.2018 21:24:21
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tinnittus: Kyllähän Setsuurin swingi on aika kaukana rautalangasta.
 
Mutta edelleenkään kukaan ei ole vaivautunut määrittelemään rautalankaa muuten kuin negaatioiden kautta. Jos Setsuurian swingi ei ole rautalankaa, niin mikä siitä tekee "ei rautalankaa" . Otin nimittäin itseäni niskasta kiinni ja googlen avuksi ja totesin, että ei internetissäkään varsinaisesti määritella rautalankaa muuten kuin toteamalla, että se on sähkökitaralla soitettua instrumentaalimusiikkia, jossa voi olla laulajakin :-D. Onko se, että Brian Sezer soittaa akustista sähkökitaraa, syy että se ei ansaitse tulla noteeratuksi rautalangasta puhuttaessa?
 
Kävin jopa yle areenasta kuuntelemassa Pulliaishaastattelut ja se höpisi jatkuvasti rockbändistä puhuessaan Agentsista, vaikka Wikipedia määritteli Agentsin rautalankabändiksi, mikä on myös yksi todiste siihen suuntaan, että rautalanka ei tarkkaanottaen ole edes instrumentaalimusiikkia vaan ylipäätään Rocknrollia. Toisaalta taas Pulliainen puhui rockin ja iskelman ristisiitoksesta joten onko sitäkään taustaa vasten Setzer nyt niin hirveän kaukana rautalangasta? kun kuitenkaan se ei ole niin kauhean kauas Strey Catsin rockmeinigistä tullut, mutta ottanut vain vanhasta iskelmästä (jota swing hyvin pitkälti myös on) puhaltimet ja ison bändin messiin.
 
En siis esitä väittämää siitä onko Agents tai Brian Sezer rautalankaa, vaan kysyn että onko tai jos ei ole niin miksi ei? tässä ketjussa minua lukuunottamatta joka jätkä tuntuu tietävän mikä on tai ei ole rautalankaa, mutta kukaan ei oikein vaivaudu selittämään asiaa. Yhden määritelmän tästä ketjusta nappasin, että rautalanka on "yksiäänisesti soitettua melodiaa sähkökitaralla" ja vieläpä naivisti soitettua yksiäänistä melodiaa. No kuuntelin Soundsia ja Agentsia, jotka wikipedia määritteli rautalangaksi, niin ei ole. Ei ole läheskään aina yksiäänistä ja ei todellakaan naivia eikä edes niin kamalan yksinkertaista, vaikka tietenkin pelkistettyä ja melodian framille nostavaa se yleensä näyttää olevan. Mutta edelleen minä olen ainoa täällä joka en tajua joten ei näitä mun höpinöitä niin tosissaan kannata ottaa :-D
 
Kitaroista ja kaikenlaisesta soittamisesta pahasti riippuvainen AK:lainen (AK= anonyymit kitaranistit)
Tinnittus
18.08.2018 22:44:16
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

hallu: Mutta edelleenkään kukaan ei ole vaivautunut määrittelemään rautalankaa muuten kuin negaatioiden kautta. Jos Setsuurian swingi ei ole rautalankaa, niin mikä siitä tekee "ei rautalankaa" . Otin nimittäin itseäni niskasta kiinni ja googlen avuksi ja totesin, että ei internetissäkään varsinaisesti määritella rautalankaa muuten kuin toteamalla, että se on sähkökitaralla soitettua instrumentaalimusiikkia, jossa voi olla laulajakin :-D. Onko se, että Brian Sezer soittaa akustista sähkökitaraa, syy että se ei ansaitse tulla noteeratuksi rautalangasta puhuttaessa?
 
Kävin jopa yle areenasta kuuntelemassa Pulliaishaastattelut ja se höpisi jatkuvasti rockbändistä puhuessaan Agentsista, vaikka Wikipedia määritteli Agentsin rautalankabändiksi, mikä on myös yksi todiste siihen suuntaan, että rautalanka ei tarkkaanottaen ole edes instrumentaalimusiikkia vaan ylipäätään Rocknrollia. Toisaalta taas Pulliainen puhui rockin ja iskelman ristisiitoksesta joten onko sitäkään taustaa vasten Setzer nyt niin hirveän kaukana rautalangasta? kun kuitenkaan se ei ole niin kauhean kauas Strey Catsin rockmeinigistä tullut, mutta ottanut vain vanhasta iskelmästä (jota swing hyvin pitkälti myös on) puhaltimet ja ison bändin messiin.
 
En siis esitä väittämää siitä onko Agents tai Brian Sezer rautalankaa, vaan kysyn että onko tai jos ei ole niin miksi ei? tässä ketjussa minua lukuunottamatta joka jätkä tuntuu tietävän mikä on tai ei ole rautalankaa, mutta kukaan ei oikein vaivaudu selittämään asiaa. Yhden määritelmän tästä ketjusta nappasin, että rautalanka on "yksiäänisesti soitettua melodiaa sähkökitaralla" ja vieläpä naivisti soitettua yksiäänistä melodiaa. No kuuntelin Soundsia ja Agentsia, jotka wikipedia määritteli rautalangaksi, niin ei ole. Ei ole läheskään aina yksiäänistä ja ei todellakaan naivia eikä edes niin kamalan yksinkertaista, vaikka tietenkin pelkistettyä ja melodian framille nostavaa se yleensä näyttää olevan. Mutta edelleen minä olen ainoa täällä joka en tajua joten ei näitä mun höpinöitä niin tosissaan kannata ottaa :-D

 
Minusta rautalanka on kitaramusiikkia, jossa pitää olla seuraavia vivahteita.
Suomalainen iskelmää, "slaavilaisen iloista surullisuutta" ja melankoliaa.
Äänimaailma puhdasta ja yksinkertaista, sekä biisit ikään kuin "helpolla soitolla, syvää tunnelmaa".
Rautalanka on ikään kuin suomalaista bluesia :D
 
Mutta varmaan jollain rautalanka ajan eläneellä on erilainen käsitys?
 
hallu
18.08.2018 22:58:32
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tinnittus: Minusta rautalanka on kitaramusiikkia, jossa pitää olla seuraavia vivahteita.
Suomalainen iskelmää, "slaavilaisen iloista surullisuutta" ja melankoliaa.
Äänimaailma puhdasta ja yksinkertaista, sekä biisit ikään kuin "helpolla soitolla, syvää tunnelmaa".
Rautalanka on ikään kuin suomalaista bluesia :D
 
Mutta varmaan jollain rautalanka ajan eläneellä on erilainen käsitys?

 
No voi olla, mutta toi on kyllä aika hyvä kuvaus. Mä luulen tavoittavani kyllä ton ajatuksen :-)
 
Kitaroista ja kaikenlaisesta soittamisesta pahasti riippuvainen AK:lainen (AK= anonyymit kitaranistit)
Kefiiri
19.08.2018 08:52:56
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Siis sehän on oikeasti vaikea vetää tarkkaa rajaa rautalangan ja ei-rautalangan välille. Heti kun luulee keksineensä jonkin ehdottoman määritelmän, tulee mieleen tapaus jossa siitä poiketaan.
 
Helpompaa olisi ehkä kuvailla perus rautalankabändin idea.
 
Ryhmässä olisi kaksi kitaraa, basso ja rummut. Kappalevalikoima koostuisi twistiksi sovitetuista (vanhoista) iskelmistä. (Laitoin "vanhoista" sulkuihin, koska eiväthän ne vielä rautalangan alkuaikoina niin kauhean vanhoja olleet.)
 
Soolokitaristi käyttäisi puhtoisen sointinsa viimeistelyyn nauhakaikua ja vibrakampea ja soittaisi enimmäkseen niitä yksiäänisiä melodioita ja lyhyehköjä, improvisoidun oloisia välikkeitä. Komppikitaristi tyytyisi enimmäkseen kolmisointuihin (tuikaten toki tarvittaessa väliin seiskan). Rumpali soittaisi twistkomppia sen verran ripeässä tempossa, että ride-symbaalia naputtava käsi alkaisi kokemattomammalta hyytyä. Basistin walking bass -kuviot liimaisivat homman kasaan. Orkesterin soinnissa kuuluisi tietynlainen vaivaton kepeys.
 
Näillä eväillähän hommaa edelleen Suomessa tehdään, välillä onnistuu kiinnostavammin ja välillä tylsistyttävämmin.
 
En ole musiikin asiantuntija.
7atu
19.08.2018 08:57:27 (muokattu 19.08.2018 09:01:34)
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Rautalanka on minun mielestäni molli voittoista(kaiho), nauhakaijulla sävytettyä ja puhtailla soundeilla soitettua kitara instrumentaali musiikkia . Ja vibra kammen käyttö on erittäin tärkeää :)
 
"Laulettu rautalankamusiikki" on sitten taas beat musiikkia... :)
 
Surf on sitten vähemmän molli painotteista, "agressiivisempaa", voi olla hieman säröäkin, jousikaijulla sävytettyä kitara instrumentaali musiikkia :)
 
"We're gonna rock this town, rock it inside out..."
hallu
19.08.2018 10:16:38
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kefiiri: Siis sehän on oikeasti vaikea vetää tarkkaa rajaa rautalangan ja ei-rautalangan välille. Heti kun luulee keksineensä jonkin ehdottoman määritelmän, tulee mieleen tapaus jossa siitä poiketaan.
 
Helpompaa olisi ehkä kuvailla perus rautalankabändin idea.
 
Ryhmässä olisi kaksi kitaraa, basso ja rummut. Kappalevalikoima koostuisi twistiksi sovitetuista (vanhoista) iskelmistä. (Laitoin "vanhoista" sulkuihin, koska eiväthän ne vielä rautalangan alkuaikoina niin kauhean vanhoja olleet.)
 
Soolokitaristi käyttäisi puhtoisen sointinsa viimeistelyyn nauhakaikua ja vibrakampea ja soittaisi enimmäkseen niitä yksiäänisiä melodioita ja lyhyehköjä, improvisoidun oloisia välikkeitä. Komppikitaristi tyytyisi enimmäkseen kolmisointuihin (tuikaten toki tarvittaessa väliin seiskan). Rumpali soittaisi twistkomppia sen verran ripeässä tempossa, että ride-symbaalia naputtava käsi alkaisi kokemattomammalta hyytyä. Basistin walking bass -kuviot liimaisivat homman kasaan. Orkesterin soinnissa kuuluisi tietynlainen vaivaton kepeys.
 
Näillä eväillähän hommaa edelleen Suomessa tehdään, välillä onnistuu kiinnostavammin ja välillä tylsistyttävämmin.

 
No näinhän se on varmaan muidenkin musalajien kanssa. On enemmän ja vähemmän ortodoksista porukkaa, jotka määrittelevät väljemmin tai tiukemmin lajityyppiä. Mutta niinhän se on, että musiikki elää muuttumalla ja uudistumalla ja jos se ei voi sitä tehdä, niin se on kuollutta. Muusikot monesti paskat nakkaa mokomista määrittelyistä ja tekevät mitä sydän käskee ja toisinaan käy niin, että he kulkevat genrestä ulos vieden yleisönsä mennessään tai joskus he tulevat määritelleeksi uudet rajapyykit genrelle.
 
Tuo sun määrittely kyllä on järkeenkäypä.
 
Kitaroista ja kaikenlaisesta soittamisesta pahasti riippuvainen AK:lainen (AK= anonyymit kitaranistit)
WanhaWetäjä
21.08.2018 20:41:29
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

No ni...olin kauppareissulla ja odottelin poikaa autossa kuunnellen Radio Suomea, sieltä alkoi kuulua hissimusaa muistuttavaa aneemista vähän nokillaankin olevaa triolia ja sitten...aneemista rautalankaahan se oli, kappale "Blue moon".
 
Sitä en olisi ikinä uskonut että esittäjä oli Esa Pulliainen. https://www.youtube.com/watch?v=YFRn-V2clts
 
Naistoimittaja oli sanojensa mukaan liikuttunut tästä mestarin esityksestä eli makuja on monia, itse mietin biisia kuunnellesani että kuka prkl tämänkin rallin on rautalangaksi vääntänyt ja miksi.
 
Ollaan hiljaa saadaan kalaa...ei sovi mulle eli perseitä ei nuolla!
hallu
21.08.2018 21:47:11
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

WanhaWetäjä: No ni...olin kauppareissulla ja odottelin poikaa autossa kuunnellen Radio Suomea, sieltä alkoi kuulua hissimusaa muistuttavaa aneemista vähän nokillaankin olevaa triolia ja sitten...aneemista rautalankaahan se oli, kappale "Blue moon".
 
Sitä en olisi ikinä uskonut että esittäjä oli Esa Pulliainen. https://www.youtube.com/watch?v=YFRn-V2clts
 
Naistoimittaja oli sanojensa mukaan liikuttunut tästä mestarin esityksestä eli makuja on monia, itse mietin biisia kuunnellesani että kuka prkl tämänkin rallin on rautalangaksi vääntänyt ja miksi.

 
No Esa Pulliainenhan sen näytti rautalangaksi sovittaneen. Onhan se aika paljon suoraviivaisempi tai kulmikkaampi biitti kuin mitä ne jazzarit sen aikaan veti.
 
Täytyy sanoa, että itse pidän jazzin komimuunteisuudesta, tai miksi hemmetiksi sitä svengaavaa rytmiä nyt kutsutaankaan, mutta kummiskin se varhaisempi svingiäkö se nyt on. Ehdin jo tuossa miettiä, että mitenköhän rautalankaan sopisi sellainen jazaava rytmi muutenkin jos kokeilisi yhdistää jazzia ja rautalankaa niin tuliskohan mgeeta? itse en tykkää niin ronskista kaiun ja vallankaan sen släppidelayn käytöstä joka on aika tavallista rautalangalle, tykkään kuivasta kitarasoundista ja se saisi snadisti säröytyä ja leadi voisi olla laulavampi. Mitä olen himassa noita rautalankajuttuja kokeillut, niin kuiva säröinen bluessoundi toimii kyllänoihin The Shadowsin biiseihin ihan hyvin ja jos ottaa vähän svengiä mukaan siihen niin se on aika magee keitos.
 
Kitaroista ja kaikenlaisesta soittamisesta pahasti riippuvainen AK:lainen (AK= anonyymit kitaranistit)
baron
21.08.2018 22:24:50 (muokattu 21.08.2018 22:25:25)
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

WanhaWetäjä: Sitä en olisi ikinä uskonut että esittäjä oli Esa Pulliainen. https://www.youtube.com/watch?v=YFRn-V2clts
 
Naistoimittaja oli sanojensa mukaan liikuttunut tästä mestarin esityksestä eli makuja on monia, itse mietin biisia kuunnellesani että kuka prkl tämänkin rallin on rautalangaksi vääntänyt ja miksi.

 
https://www.youtube.com/watch?v=MiY5auB3OWg
https://www.youtube.com/results?search_query=blue+moon+marcels
 
Piisihän on hieno, ei sitä saisi rautalangaksi vääntää.
 
You can play any note on any chord. If it sounds "right", then it is (Mark Levine)
Ahti Tuumiainen
24.08.2018 04:27:18 (muokattu 24.08.2018 04:31:51)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mä oon aina ajatellut, että rautalanka viittaa nimen omaan sähkökitaran teräskieliin ja niistä saatavaan ''rautalankamaiseen'' ääneen.
 
Onhan rautalanka hienoa musaa, mutta kun ne kaikki kuulostaa ihan samalta! Tosin, niinhän kaikki jazz ja heavy ja iskelmäkin kuulostaa kaikki samalta. Riippuu ihan siitä mihin genreen on perehtynyt. :)
 
Esim. itse kun olen nykyään suuri jazz-diggari, niin teini-ikäisenä en ymmärtänyt jaskaa ollenkaan. Ihmettelin että eihän nämä osaa soittaa ollenkaan, ja kaikki kuulostaa samalta sekopäiseltä töräyttelyltä ja pimputtelulta. Koska en ymmärtänyt jazzia. Nykyään se on mulle sitä kaikista hienointa musaa klasarin ohella. Rokkia ja heviä en paljoa jaksa nykyään kuunnella, vaikka rokkitaustan omaankin, ja itse kyllä soitan rokkia. Kyllä Jimi Hendrixkin kuulemma kuunteli klasaria. Teini-ikäisinä ihmeteltiin ''ei uskois!!!''. Heh
 
Meni varmaan ohi aiheen, mutta haitanneeko tuo...
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1 2 3 4 5 6 7

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «