Muusikoiden.net
20.03.2019
Akustiset Furch-kitarat | Kohtuuhintaista eurooppalaista huippulaatua jo vuodesta 1981! 

Kitarat: soittaminen »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Rauhoittuminen.
1
tomaattiorava
22.05.2018 18:12:52
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Se on silviisii kun ahkerasti treenaa niin se tärkein helposti unohtuu. Siis soittaminen.
Ei sillä treenillä itessään mitään virkaa ole jos ei se näy ja kuulu soitossa. Se on kuitenkin aika haastavaa sulkea vasen puoli aivoista ja antaa vaan mennä. Timothy Learyä lainatakseni pitäis vaan turn on, tune in and drop out. Loppupeleissä se on aika zeniä puuhaa kun pitää jatkuvasti olla kartalla tekemisistään mutta olla liikaa miettimättä.
Onko teillä jotain rituaaleja tai muita konsteja tähän tarkoitukseen? Paras meininki itellä on yleensä pikkutunneilla kun ei oikeen kämpässä voi luukuttaa ja hyvät tumut alla..
 
Zibaldone
22.05.2018 18:32:48 (muokattu 22.05.2018 18:33:53)
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Zen
 
Mielellä on kuvitteellinen yleisö, yleisöllä on kuvitteellinen mieli.
 
Mieli on ajatus, ei henkilö.
 
Sergei Fallinen
22.05.2018 19:39:50
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Sen sijaan, että yrittäisin väkisin rauhoittua soittamista varten, soitaakseni paremmin, saadakseni zeniä soittooni, lähtisin ajatuksesta että hyvä harrastus on sellainen, jonka parissa mieli rauhoittuu. Mikäli näin ei ole, todennäköisesti yritän liikaa ja/tai muuten otan itseni liian vakavasti. Soittamisen rajoittaminen on yksi keino, joka voi auttaa. Tunti tai kaksi päivässä, tai ei soittamista ennen 12:ta, tai 20:n jälkeen, tai mikä nyt aikatauluun sopii. Siten, että kun kitaran saa vihdoin ottaa käteen, tuntuu kuin tapaisi pitkästä aikaa vanhan kaverin ja haluaa ottaa ajasta kaiken mahdollisen irti.
 
Huomaako sen treenauksen määrän soitossa? Mitä väliä? Olennaisempaa, huomaako sen soittamisen vaikutuksen omassa mielessään. Onko oikeasti intohimoinen ja keskittynyt, vai jahtaako suurimman osan ajasta jotain ulkoista päämäärää tai tyydytystä egolleen. Oman mielen rehellinen, aktiivinen ja rauhallinen tarkkaileminen ilman minkäänlaista arvottamista on hyvä päämäärä, eikä siihen pääse päivässä tai viikossa, vaan vaikka saman tien.
 
statistiÖ
25.05.2018 00:00:28
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Rauhoittumaan opit parhaiten siellä, missä on rauhatonta. Mitä enemmän sun soittoasi häiritään, sen parempi. Tätä ei kannata reenata kadulla tai keikalla.
 
Olkkarissakin yksin voit häiritä soittoasi. Aseta kello niin että näet sen, sulla on kiire! Viritä soitin huonosti. Soita liian vaikeata, täysin väärään tempoon tai liian hiljaa-kovaa. Kuvittele että naapurit-perheenjäsenet vihaa sun soittoasi. Kuuma tai kylmä, hiki silmissä, räkä poskella, kakkahätä, loistavaa! Hihna jotenkin väärin, anna olla. Mitäs muuta?
 
Soittaminen on lähtökohtaisesti jotain, mitä tehdään muiden kanssa jatai muiden läsnäollessa jossain random-paikassa. Eikä niitä muita voi (aina) valita.
 
¤ jos ei soi hiljaa, soi kovaa ¤ olennainen ¤
loner
03.07.2018 16:58:38
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Juo pää selväksi trolli
 
KaRa
03.07.2018 21:12:42 (muokattu 03.07.2018 21:13:10)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Soittaminen itsessään on se rituaali minkä pariin pääsee rauhoittumaan..
 
Seuraava lause on totta - edellinen lause on valetta.
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2019, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti