Muusikoiden.net
18.02.2019
 

Kitarat: soittaminen »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Äksön ja barree-otteet
1
mshine
14.12.2017 13:59:26
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

F7-sointu ekalta nauhalta aiheuttaa päänvaivaa (d-kieli). Samoin minseiskat a-muodon barreella (g-kieli). Todella haastavia saada soimaan puhtaasti.
 
Harjoiteltu on huolella ja ajalla, ja soitin käytetty soitinsepolla laittamassa iskuun.
 
Miten lähestyä probleemaa? Auttasko ongelmakielten lasku. Soittotatsi on muuten hyvä sen mitä kitaransoitosta osaan tässä vaiheessa sanoa.
 
Krice
14.12.2017 15:33:49
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jos on luisevat sormet kuten itselläni niin joissakin otteissa sormea pitää vain siirtää ikäänkuin hieman otelaudan yli, että saa tarvittavat kielet osumaan sormiin. Jos tuosta ei ole kyse niin yksi selitys voisi olla liian paksut kielet sormivoimiin verrattuna. Monet käyttävät paksuja kieliä, koska ... (lisää tähän syy, joka ei ole looginen). Kielet matalalla on helpompi soittaa, mutta vielä enemmän vaikuttaa se, että kaula olisi mahdollisimman suorassa ilman että kielet alkaa särisemään.
 
mshine
14.12.2017 19:00:59
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Eli kannattaa ennen yksittäisten kielten laskuyritystä kiristää kaularautaa?
 
Aiemmin oli käytössä .09 setti, nyt .10 mikä ei ainakaan helpottanut tilannetta. En usko, että on voimasta kiinni...
 
F7 soi täysin puhtaasti oikeastaan vaan 'täydellisellä asettelulla' - ei juuri toivoa lennosta vaihdettaessa. F#7 on jo tosi paljon helpompi!
 
Vasurina makuuhuonekitaristina vaikeaa vertaillakaan toiseen kitaraan.
 
Jarmo_S
14.12.2017 19:53:18
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Satulan urat voivat olla liian korkeat.
Vaikein lienee Fm7, 131 111.
 
Jos luottokortin ja ensimmäisen nauhan väliin jää rakoa, niin silloin ainakin teräskielisellä ehdottomasti. Voit testata tuota uloimmilla E-kielillä.
 
tomaattiorava
14.12.2017 20:13:43
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kyllä kuulostaa siltä että satulassa ois varaa viilata. Mutta jos sepällä on käyty säädätyttämässä niin vaikee tälleen sokkona sanoa.
Se tarvii kyllä mainita että vaikka kuuden kielen barret ois ihan hallussa ja keppi kunnossa, niin jos neljän minuutin biisi pitäis soittaa pelkillä barreilla niin kyllä siinä alkaa käpälä väsymään.
Jos kuuden kielen barreja pitää tehä ni kannattaa ainakin kokeilla miten sujuu peukalolla ala-e:n painaminen.
 
Gary Enfield
14.12.2017 23:06:22
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Aika vaikea sanoa tosiaan. Pistetään nyt ehdotuksena jotain. Mitä jos vaikka pidät huolen siitä, että alin perussävel, kvintti ja se seiska soi ja sitten vasta mietit saisko ne muutkin soimaan. Eli F7 kohdalla E, A ja D-kieli. Sitten saisko vielä terssinkin, eli G-kielen jne.
Jos ongelma esiintyy vain ekalla nauhalla niin sitten satulaurat voi olla syynä, niinkuin täällä on todettu.
Vaikea kuitenkin näkemättä sanoa.
 
Krice
14.12.2017 23:53:47
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

mshine: Eli kannattaa ennen yksittäisten kielten laskuyritystä kiristää kaularautaa?
 
Kyllä ne kaikki kielet kannattaa suunnilleen olla yhtä korkealla otelaudasta. Kaulaa voi ja kannattaa säätää suoremmaksi, senhän saa aina takaisin jos ei toimi. Satula voi tosiaan olla myös syynä, koska jos se on vähänkään liian korkea niin soittotuntuma on merkittävästi hankalampi kuin sopivaksi säädetty satula. Kitaroita ammatikseen säätäviäkin on varmasti joka lähtöön, eli ammattilaisuus ei ole takuu siitä että kitara on säädetty parhaimmalla mahdollisella tavalla jos ajattelee tuota soittotuntumaa. Sehän on osittain myös aika henkilökohtainen juttu, jotkut soittajat jopa pitävät siitä että kielet ovat korkeammalla kuin tavallisesti jne.
 
Jake Goodman
16.12.2017 21:33:40
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kokeile siten etta peukalo on vipupiste ja tyonna kyynarpaata ulospain jolloin etusormea ei tartte puristaa niin paljon. Hieman vaikea selittaa, mutta itsella tuntuu toimivan.
 
Kampela77
08.01.2018 08:09:11 (muokattu 08.01.2018 12:47:12)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kuullostaa tosiaan, että satulapäästä saattaa kielet olla turhan korkealla. Mulla on akustisessa vähän sama ongelma. Pitäisi jaksaa säädättää. F molli 7 on huomattavasti hankalampi soittaa, kuin F# molli 7.
 
Interviewer: "So Frank, you have long hair. Does that make you a woman?" Frank Zappa: "You have a wooden leg. Does that make you a table?"
Kampela77
08.01.2018 08:11:27
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Krice: Jos on luisevat sormet kuten itselläni niin joissakin otteissa sormea pitää vain siirtää ikäänkuin hieman otelaudan yli, että saa tarvittavat kielet osumaan sormiin. Jos tuosta ei ole kyse niin yksi selitys voisi olla liian paksut kielet sormivoimiin verrattuna. Monet käyttävät paksuja kieliä, koska ... (lisää tähän syy, joka ei ole looginen).
 
Kyllä niissä paksummissa kielissä vain on erilainen ääni, varsinkin jos ei ole paljoa säröä tai muuten prosessoitu saundi.
 
Interviewer: "So Frank, you have long hair. Does that make you a woman?" Frank Zappa: "You have a wooden leg. Does that make you a table?"
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2019, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti