Muusikoiden.net
24.04.2024
 

Kitarat: soittaminen »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Suhtautuminen epäonnistumiseen
1 2
kitaristi 95
30.04.2017 00:40:41
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Varmasti monella kitaristilla on tullut vastaan samanlaisia tilanteita. Epäonnistumisia vuodesta toiseen samaan aikaan kun tuttujen bändit menestyvät ja keikkailevat.
 
Haluaisin päästä musiikissa pitkälle mutta 22-vuotiaana vuosien jälkeen en ole päässyt edes pikkukeikoille minkään bändin kanssa. Useimmat ovat kaatuneet jäsenten, tai yleisen motivaation puutteeseen. Kunnollisia äänityksiäkään en ole koskaan studiossa päässyt tekemään. Olen opiskellut musiikkia runsaasti musiikkiopistolla harjoittelen paljon ja yrittänyt kaikkeni, mutta siitä huolimatta ei oikein mikään projekti ole kunnolla lähtenyt käyntiin.
 
Miten te muut olette suhtautunut soittoharrastuksen täydelliseen epäonnistumiseen? Jaksatteko yhä yrittää, vai oletteko luovuttaneet? Itse olen miettinyt lopettamista, sillä olen tuttujen muusikoiden keskuudessa ainoa, joka ei ole päässyt edes pienelle baarikeikalle, eikä ratkaisua ole näköpiirissä.
 
Eli yleistä keskustelua, miten suhtaudutte, kun vuosienkaan jälkeen ette ole päässeet musiikissa eteenpäin. Keskustelu toivottavasti antaa vertaistukea ja rohkaisee yrittämään kaikesta huolimatta.
 
sepisti
30.04.2017 01:01:49 (muokattu 30.04.2017 01:02:16)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tuntuu ihmeelliseltä, että pääkaupunkiseudulta ei löytyisi jengiä bändiin, jonka kanssa voisi tehdä keikkoja. Sulla on kuitenkin omalla sivullasi melkoinen lista porukoista, joissa olet ollut mukana. Väitätkö ettet ole koskaan ollut keikalla, vai tarkoitatko että et ole koskaan saanut keikoista rahaa?
 
https://www.youtube.com/watch?v=L5gGjlyzxfo
Tinnittus
30.04.2017 11:37:58
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Miksi hakeudut bändeihin tai projekteiihin, joissa yleinen motivaatio on nollassa?
Miksi jäät bändiin, jossa ei tapahtu mitään etenemistä tai miksi pidätte bändissä jäseniä, joita ei kiinnosta tai eivät osaa?
Entä, voisiko keikattomuus johtua musiikista itsestään?
 
hallu
30.04.2017 12:21:30
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

No minä en ole kukaan ketään neuvomaan ja menestyminen etc. kysymykset on myös niin kompleksisia juttuja etten välttämättä edes ymmärrä mistä puhut. Ensimmäisenä tulee mieleen, että menestyneet ystäväsi aiheuttavat sinulle kohtuuttomia odotuksia menestyksestä kun onhan menestys musiikin saralla suomessa aika harvinainen juttu ja yleensä suurimmalle osalle kovan työn takana. Jos sulla sattuu asumaan useampikin "lottovoittaja" naapurissa (lue tuttavapiirissä), niin voi tulla semmoinen fiilis että niitä lottovoittoja jaellaan joka viikko samaan kortteliin.
 
Toisaalta bändit on luovia yhteisöjä joissa keskinäiset kemiat vaikuttaa lopputulokseen. Monesti niiden menestyneiden porukoiden ytimestä löytyy yksi tai kaksi vähän energisempää tyyppiä, jotka pistää muihinkin vauhtia ja inspiroi ja laittavat asioita tapahtumaan.
 
Itse en ole menestynyt ja vaikka muutamalla keikalla olen saanut elämässäni käydä, niin minulle ne eivät ole olleet mitään erityisen hohdokkaita kokemuksia (ihan kivoja monesti, mutta ei niistä riitä lapsille kerrottavaa). Olen soitellut kitaraa omaksi ilokseni kohta nelkyt vuotta (38 täsmälleen ottaen) ja itse en ole nähnyt mitään syytä luopua soittamisesta vaikka muita ihmisiä soittamiseni ei juurikaan kiinnosta. Jos jotain olen oppinut näinä vuosikymmeninä, niin sen että paskat nakkaan siitä mitä muut siitä ajattelee.
 
Menestyminen on sitten suhdetoimintaa eli pitää tuntea oikeat tyypit ja suomessa piirit on varmaan aika pienet. Sitten on hyvä omata edullinen ulkonäkö (varsinkin jos lavalle halajaa) ja mukava luonne (kiertyy takaisin tuohon ensimmäiseen eli suhdetoimintaan siihen tarvitaan edullista luonnetta ja hyvää supliikkia). Niin ja lopuksi pitää osata soittaa ainakin vähän, sitten kun se tilaisuus tulee, on syytä olla valmis ja siihen pitää ymmärtää tarttua. Sitten kun sä olet siellä lavalla, niin voi miettiä että "tässäkö tämä nyt sitten on?".
 
Jos se vaappuu ja vaakkuu, se on ankka
Kefiiri
01.05.2017 19:14:14
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

hallu: Toisaalta bändit on luovia yhteisöjä joissa keskinäiset kemiat vaikuttaa lopputulokseen. Monesti niiden menestyneiden porukoiden ytimestä löytyy yksi tai kaksi vähän energisempää tyyppiä, jotka pistää muihinkin vauhtia ja inspiroi ja laittavat asioita tapahtumaan.
 
Bändissä on hyvä olla joku tyyppi joka on aktiivinen ja järkkää keikkoja, vaikka vaatimattomampiakin. Sovittuna olevat esiintymiset antavat ryhmälle motivaatiota treenaamiseen... on jokin tavoite ja syy saada nippu kappaleita esityskuntoon.
 
En ole musiikin asiantuntija.
Krice
02.05.2017 12:10:50
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

kitaristi 95: Eli yleistä keskustelua, miten suhtaudutte, kun vuosienkaan jälkeen ette ole päässeet musiikissa eteenpäin.
 
Minulla kyse ei ole keikkailusta, mutta musiikin tekemisen vaikeus kyllä välillä harmittaa. Toisaalta minulla ei ole juurikaan sellaista motivaatiota tekemiseen, jota vaadittaisiin tuloksien nopeaan saavuttamiseen. Sellainen juttu tulee näin vanhempana ihmisenä mieleen, että 22v on vähän ikää, vaikka se ei siinä iässä vaikuta siltä. Ei läheskään kaikki muusikot ole menestyneet nuorena, vaan pikemminkin menestys tulee vasta sitten kun musiikkia on tehty jo vuosikausia.
 
Arkka
02.05.2017 14:51:15
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Lopeta jos siltä tuntuu. Mutta älä myy kamoja heti...
 
Tästä motivaatiota jos tuntuu vanhalta parikybäsenä, heh
The Long Game Part 1: Why Leonardo DaVinci was once a loser
https://www.youtube.com/watch?v=IV6tZEj4yY0
 
TommyWiseau
02.05.2017 14:56:28
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Et selvästikään suhtaudu musiikkiin rakkaana harrastuksena vaan leipätyönäsi. Kummastelen miksi peilaat omaa toimintaasi muiden tuttujesi. Ei musiikki tai soittaminen mitään kilpajuoksua ole. Koetko olevasi jo 22 vuotiaana valmis? Sinulla on koko elämä aikaa löytää polkusi. Väittäisin, että jos nyt saisit niitä keikkoja ja jonkin verran kuuluisuuttakin niin olisit unohdettu ja ikäloppu kymmenen vuoden päästä. Kärsivällisyyttä ja lisää intohimoista työskentelyä päämäärän eteen niin hyvä tulee. Paitsi tietenkin jos tärkeämpää on nopea menestyminen, maine ja mammona. Siinä tapauksessa uran vaihto voi olla paikallaan.
 
Soittoni muistuttaa seksielämääni. Useimmiten lyhyitä sooloja ilman tunnetta.
ÄrGee
02.05.2017 15:14:34
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jokainen on itse loppupeleissä vastuussa siitä mitä tekee, oli se sitten jonkinlainen menestys musiikillisesti tai mitä tahansa. Suhteet ja ympärillä olevat ihmiset toki vaikuttavat siihen. Itsekin olen nuorempaa täällä pyörivää polvea, ikää on vasta 26 vuotta ja ensimmäiseen bändiin pääsin tai periaatteessa ajauduin kaverin kautta 22 vuotiaana, joten se on vielä nuori.
 
Ratkaisu voisi olla, että alat kirjoittaa itse omaa musiikkia ja opettelemaan studiotouhuja sekä muutenkin kehittämään itseäsi. Ja mahdollisesti kokoamaan omaa projektia sen pohjalta. Voisi olla senkin miettimisen paikka, että onko bänditoiminta oikeasti niin tärkeätä juuri tällä hetkellä.
 
TO THE STARS!!!
Gary Enfield
02.05.2017 16:08:56
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jos se on se keikalle pääsy, joka eniten kaihertaa, niin miten olis vaikka joku akkariprojekti jonka ainoa tavoite on päästä stagelle? Eihän sen täys pändi tartte olla. Covereilla nyt muutenkin pääsee helpommin soittamaan yleisön edessä. Vaikka jonkin kuppilan terassille kaljapalkalla.
Ja jos se itsen myyminen on vaikeaa, niin sitten joku kaveri kehiin jolta se sujuu.
 
Lycka till. Vielä ehdit keikkailemaan itses kehäraakiksi, jos sikseen on.
 
ÄrGee
02.05.2017 16:16:59
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Gary Enfield: Jos se on se keikalle pääsy, joka eniten kaihertaa, niin miten olis vaikka joku akkariprojekti jonka ainoa tavoite on päästä stagelle? Eihän sen täys pändi tartte olla. Covereilla nyt muutenkin pääsee helpommin soittamaan yleisön edessä. Vaikka jonkin kuppilan terassille kaljapalkalla.
Ja jos se itsen myyminen on vaikeaa, niin sitten joku kaveri kehiin jolta se sujuu.
 
Lycka till. Vielä ehdit keikkailemaan itses kehäraakiksi, jos sikseen on.

 
On The Rocksin jameissa saa yhden drinkkilipun per soittamansa biisi. Noihin voi vain mennä ja sopia paikan päällä house bändin sekä äänimiehen kanssa, että haluaa soittaa. Vastaavia tapahtumia on baareissa ja klubeilla ympäri Suomen.
 
TO THE STARS!!!
headhead
04.05.2017 22:12:38
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mulla ainakin heräsi mielenkiinto, minkälaista musiikkia olet bändin kanssa soittanut? Omia kappaleita vai covereita? Bilemusaa vai jotain taide-avantgardehäröilyä? Mikä on ollut roolisi bändissä? Oletko pyörittänyt koko bändiä, säveltänyt biisejä vai ollut pelkkä rivimuusikko? Mikä on ollut tähtäimesi? Päästä keikoille viihdyttämään ihmisiä vai taiteellinen itseilmaisu? Minkälaisia muut jäsenet ovat olleet? Onko bändit olleet kallellaan demokratiaan vai diktatuuriin?
 
Sanoinko jotain typerää?
Metalkallo
05.05.2017 06:17:58
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ehkä sun pitää yrittää vähemmän? Ottaa rennommin, you know? :)
 
Mä en ole koskaan soittanut bändin kanssa, mutta onhan tuo aika tavallista varsinkin nykyään, kun kaikilla on omat elämänsä ja kiireensä sun muut, niin siinä sitten bändi hommelit jää toiseksi tai kolmanneksi tai..
 
Ja jos olet aina itse hypännyt jonkun muun bändiin, niin koita perustaa oma ja valitse itse siihen jäsenet. Jos mä lähtisin bändi juttuihin, niin mä perustaisin oman bändin, en oikein itse koe hyppäämistä toisen bändiin kovin houkuttavana, mutta se onkin minun mielipide.
 
Ja tosiaan, sä oot vielä niin nuori et sulla on aikaa vaikka mihin, et älä myy kamojasi äläkä lopeta musailuja jos muuten tykkäät niistä hommista. Ota rennosti, nämä jutut vaatii aikaa. Vaikka olisi opiskellut musaa vaikka kuinka paljon, niin sehän tarkoittaa vasta vain, että on musiikillisesti oppinut.
 
kitaristi 95: Varmasti monella kitaristilla on tullut vastaan samanlaisia tilanteita. Epäonnistumisia vuodesta toiseen samaan aikaan kun tuttujen bändit menestyvät ja keikkailevat.
 
Haluaisin päästä musiikissa pitkälle mutta 22-vuotiaana vuosien jälkeen en ole päässyt edes pikkukeikoille minkään bändin kanssa. Useimmat ovat kaatuneet jäsenten, tai yleisen motivaation puutteeseen. Kunnollisia äänityksiäkään en ole koskaan studiossa päässyt tekemään. Olen opiskellut musiikkia runsaasti musiikkiopistolla harjoittelen paljon ja yrittänyt kaikkeni, mutta siitä huolimatta ei oikein mikään projekti ole kunnolla lähtenyt käyntiin.
 
Miten te muut olette suhtautunut soittoharrastuksen täydelliseen epäonnistumiseen? Jaksatteko yhä yrittää, vai oletteko luovuttaneet? Itse olen miettinyt lopettamista, sillä olen tuttujen muusikoiden keskuudessa ainoa, joka ei ole päässyt edes pienelle baarikeikalle, eikä ratkaisua ole näköpiirissä.
 
Eli yleistä keskustelua, miten suhtaudutte, kun vuosienkaan jälkeen ette ole päässeet musiikissa eteenpäin. Keskustelu toivottavasti antaa vertaistukea ja rohkaisee yrittämään kaikesta huolimatta.
 
Vähemmän on nykyään enemmän
peltsi451
05.05.2017 22:42:16 (muokattu 05.05.2017 22:48:34)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kannattaa miettiä myös sitä että jos tästä ei sittenkään tule mun juttua.
 
Plan B. Pitäisikö opiskella edelleen ja hankkia oikea ammatti.
 
Muusikoista, taidemaalareista, näyttelijöistä ja muista vastaavista lopulta työllistyy n. 1%. Ja suurin osa elää ns. kädestä suuhun.
 
Ps. runoilijat unohtui, nyt mennään promille-osastolle.
 
Arkka
05.05.2017 22:57:06
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

peltsi451: Kannattaa miettiä myös sitä että jos tästä ei sittenkään tule mun juttua.
 
Plan B. Pitäisikö opiskella edelleen ja hankkia oikea ammatti.
 
Muusikoista, taidemaalareista, näyttelijöistä ja muista vastaavista lopulta työllistyy n. 1%. Ja suurin osa elää ns. kädestä suuhun.
 
Ps. runoilijat unohtui, nyt mennään promille-osastolle.

 
Jep. Eiköhän parempi ole, että hankitaan kaikki oikee ammatti ja jätetään harrastukset.
 
Kefiiri
06.05.2017 08:34:40
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

No kun aloitusviestiä on hieman vaikea tulkita. Pitäisikö musiikista olla leipätyöksi vai tulkitaanko onnistumiseksi se, että soittaminen olisi iloa tuottava harrastus?
 
En ole musiikin asiantuntija.
hallu
06.05.2017 10:14:17
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kefiiri: No kun aloitusviestiä on hieman vaikea tulkita. Pitäisikö musiikista olla leipätyöksi vai tulkitaanko onnistumiseksi se, että soittaminen olisi iloa tuottava harrastus?
 
Soittamisen "ilon" tuottaminen on vähän hassu juttu kun se perustuu sinnikkyyteen ja turhautumisen sietokyvyn kasvamiseen. Meinaan, että musta soittaminen on harrastuksena kuin vuorikiipeilyä -> helvetillinen puurtaminen, että saa hetken katella komeita maisemia. Toisaalta ei maisematkaan näytä ihan samalta, jos sinne huipulle matkaa kondolihissillä :-D. Se on soittamisessa vähän sama juttu, kun musaa opettelee soittamaan, sitä ymmärtää ihan eri tasolla kuin vain kuuntelemalla sitä. Toisaalta menettää osan siitä mystiikasta, mutta toisaalta löytää ihan uusia mystiikan tasoja.
 
Jos se vaappuu ja vaakkuu, se on ankka
Krice
06.05.2017 10:58:15
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

hallu: Soittamisen "ilon" tuottaminen on vähän hassu juttu kun se perustuu sinnikkyyteen ja turhautumisen sietokyvyn kasvamiseen.
 
Jotkut ihmiset pitävät soittamisesta. Ei varmaan kaikki, joillekin se on keino saada rahaa ja naisia.
 
Tinnittus
06.05.2017 13:17:34
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

peltsi451: Kannattaa miettiä myös sitä että jos tästä ei sittenkään tule mun juttua.
 
Plan B. Pitäisikö opiskella edelleen ja hankkia oikea ammatti.
 
Muusikoista, taidemaalareista, näyttelijöistä ja muista vastaavista lopulta työllistyy n. 1%. Ja suurin osa elää ns. kädestä suuhun.
 
Ps. runoilijat unohtui, nyt mennään promille-osastolle.

 
Jos 22v ikäsenä omaa jotain plan b ajatuksia tai suunnitelmia, niin silloin on jo lähtökohtaisesti aloitettu väärällä jalalla.
Poislukien opiskelleet rivimuusikot ja sen sortin soittajat.
 
peltsi451
06.05.2017 20:30:30
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tinnittus: Jos 22v ikäsenä omaa jotain plan b ajatuksia tai suunnitelmia, niin silloin on jo lähtökohtaisesti aloitettu väärällä jalalla.
Poislukien opiskelleet rivimuusikot ja sen sortin soittajat.

 
Halusin lähinnä sitä pointtia korostaa että jos ei sittenkään lähde ja iskee masennus.
Kannattaa niitä kouluja käydä. Vanhuuden turva :-)
 
Niitä Alex Laihoja tai suomalaisia formula-kuskeja ei pilvin pimein ole.
 
Tää oli se Plan B-juttu.
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1 2

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «