Muusikoiden.net
22.10.2018
Soittimet, laitteet, tarvikkeet | Ylöjärven Musiikkikauppa 

Kitarat: soittaminen »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Kitaran & vahvistimen säätöä tumpeloille
1
TinQ
25.05.2016 19:39:23
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tervehdys vaan kaikille!
 
Nyt olisi harjoitteleva kitaristi-tumpelo viisaamman neuvon tarpeessa. Soittelen/harjoittelen gibson les paulilla ja roland cube 40gx:llä noita viime vuosituhannen lopun rokkibiisejä, iron maidenit nyt kärkikastissa mainittakoon.
 
En saa millään oikeanlaista soundia aikaan tällä yhdistelmälläni.
 
Jonkunverran olen katsonut näiden säätöön liittyviä ohjevideoita youtubesta ja lueskellut näitä foorumeja, mutta lopputulos on melko aina "kannattaa säätää asetukset itselle sopiviksi". Tässä ollaankin ongelman ytimessä.
 
Tuntuu että jos vähääkään pistää säröä, niin sointujen soittaminen alkaa kuullostaa melkolailla samalta kuin soittaisi kieliä vapaasti. Hirveä sekamelska. Kuitenkin tabien mukaan on sointuja joissa vaikka 4 tai 5 kieltä soi samaa aikaa. Videolla kaveri sen soittaa ja hyvältä kuullostaa. Itsellä tulee vain hirveä sotku. Jos säröä ottaa pois niin kohina vähenee, mutta alkaa kuulostaa liian puhtaalta tai sitten vaimenee niin että voisi kuvitella vahvistimen olevan kellarissa. Ei tunnu löytyvän mistään sitä keskitietä. En vaan osaa..
 
Sitten kun tässä cubessa on noin 8 eri lead vaihtoehtoa, jokaiselle treble, bass & mid + kitarassa 3 eri mikkiä/asentoa mikeille + 4 ruuvia muille asetuksille (en edes tiedä mitä ne ovat) niin nopeesti voisi laskea lottovoittamisen olevan todennäköisempää kuin oikean asetuksen löytämisen kokeilemalla.
 
Toki olen sisäistänyt sen, ettei mitenkään saa omalla kitaralla aikaan samaa soundia mitä studiossa nauhoitetut ja editoidut biisit albumilla kuulostavat, mutta lähinnä tämä sointujen gainilla soittamisen mahdottomuus omilla random asetuksillani olisi se missä joku voisi typerää oikaista. Miten säädöt tulisi asettaa, jos nyt vaikka Iron Maidenin biisejä haluaisi säestellä?
 
Vastauksia odotellessa!
 
tender.insanity
25.05.2016 19:52:02 (muokattu 25.05.2016 19:52:31)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

http://cdn.roland.com/assets/images … ducts/gallery/cube-40gx_top_gal.jpg
 
1) Lead ja British Combo / Classic
2) Gain jonnekin klo 13-14 paikkeille
3) Jätä bass/middle/ja treble puoleen väliin
4) Efektit pois
5) Soita. Säätele pienin säädöin jokaista EQ:n nappia jossain klo 11-13 välillä.
6) Kyllä se siitä
 
LemmyKILLmister
25.05.2016 21:25:32 (muokattu 25.05.2016 21:26:40)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ruuvaa kitaran mikkejä vähän matalemmalle. Itsellä on passiivihumpparit aika matalalla ja isollakin säröllä hyvin artikuloituu. Aikaisemmin pidin mikkejä lähempänä kieliä, mutta soinnut kuulosti juuri sellaiselta sekamelskalta särön kanssa.
 
Nykybändeille on pakko nostaa hattua kun ne vetää koko ajan niin skarppina eikä käytä mitään hötteröitä ja tötteröitä -Remu Aaltonen
73nd3r
26.05.2016 21:13:21
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tässä käypi helposti niin, että neuvot kumoavat toisensa ja olet ihan yhtä hukassa ;D
 
Mutta perusjutut kokeiluun ekaksi; tuo em. mikkikorkeus ja sen jatkona kitaran volapotikka, jospa tuo isoCube puhdistuis sitä pienentämällä sopivasti.
 
Mulle tutummassa MicroCubessa Rectifier saa ulos mun korville sopivaa säröilyä. Basson säätäisin aika alas - isossa soundijahdissa pyrkimys siis vahvistaa niitä ääniä jotka kuulostaa hyvältä säröytyneenä (treble/mid) ja pudottaa muita (bass).
 
Ja aina kannattaa kokeilla cleanilla soundilla + hyvällä OD/Distortion/muu pedaalilla, se tuo ilmi esim. onko jotain perusongelmaa kaiuttimen kyvyissä.
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti