Muusikoiden.net
24.04.2018
 

Kitarat: soittaminen »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Ozzyn kanssa soittaneet kitaristit
1 2
Spiral
13.05.2016 12:35:34
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ozzy on urallaan soittanut useamman legendaarisen kitaristin kanssa. Mitä mieltä olet heidän soitostaan?
 
Tony Iommi
Randy Rhoads
Brad Gillis
Jake E Lee
Zakk Wylde
Joe Holmes
Gus G
 
Iommista ja Rhoadsista ei tarvitse paljon sanoa, hienoja biisinikkareita molemmat. Wylden soitto No More Tearsilla on minulle hyvin rakasta peruspentatonista. Sooloissa kuuluu myös Ozzyn ohje "jokainen osaa jammailla, sävellä jotain". Jake E Lee oli, ja on, omaperäinen mutta tyylikäs kepittäjä. Brad Gillisistäkään ei ole pahaa sanottavaa.
Joe Holmes jäi lyhyeksi tuttavuudeksi, mutta täytyy sanoa että olisin mieluummin nähnyt hänet jatkamassa kuin Gus G., joka on minusta täysin tusinatiluttelija.
 
Tympee Huttunen
13.05.2016 13:34:09 (muokattu 13.05.2016 13:35:56)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Zakk Wylde oli parhaimmillaan ihan tajuton kitaristi. Hienoja melodisia sooloja ja kova tekniikka. Myös riffit, varsinkin No More Tearsilla, olivat toimivia. Kaikki tietänee myöhemmän pinch-harmonicin liian viljelemisen ja junttariffit, jotka ei tee oikeutusta Ozzy-ajan soitolle.
 
Jake E Lee on taasen aliarvostetuin soittaja. Bark at the Moon ja Ultimate Sin on hiton kovia levyjä molemmat ja livenä mies osasi kaikki kasarijipot ja vähän enemmänkin.
 
Randy Rhoads on kovassa arvostuksessa, vaikka aikanaan ei sinällään tiluttajista noussut esille ja levylle päätynyt kitarasoundi ei ihan ole kestänyt aikaa. Mutta kritisoi mitä vain, niin tajuttoman kova soittaja oli ja teki hienoja biisejä.
 
Noista nykyajan ja "välivuosien" tyypeistä ei oikeastaan ole mitään mielipiteitä. Gus G ainakin livenä hoitaa hommansa todella hyvin.
 
Muutenkin ehkä Ozzyn soolouran arvostus on viime aikoina laskenut Black Sabbath-huumassa. Ozzy oli kuitenkin myynnillisesti ja suosiossa Sabbathia pitkään suurempi jenkeissä käsittääkseni.
 
Iommi on Iommi. Häviää teknisesti 100-0 kaikille Ozzy-kitaristeille ja luultavasti myös basisteille. Silti maailman paras omassa lajissaan, vaikka riffeissä ei enää samaa draivia olekaan mitä aiemmin.
 
Gritsen
13.05.2016 13:54:58
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Randy Rhoadsin näyttö on suitsutukseen nähden kovin vähäistä, julkaisi neljä albumia joista vain yhtä kuunnellaan, ja siitäkin kolmea biisiä soitetaan missään enää. Tyyli ei järjettömän omintakeinen aikalaisekseenkaan ollut, kaikki EVH-kikat heti vaan uunista tulleina nielty. Vähän-sinnepäin-neoklassisille apajoille taisi muutamassa lickissään ehtiä silti hiukka Ynkkää ennen.
 
Brad Gillis on aito originaali ja aivan perkeleen kova nuotinvalinnoissaan. Kasarikitaristien Jeff Beck.
 
Jake E. Lee taitaa olla mun suosikki lopulta, syvempää musikaalista ymmärrystä tunkenut jo pelkästään "perusheviriffeihin". Shot In The Dark on korvaani melodisin ja musikaalisin Ozzyn biisi, eikä vähiten tyylitajuisen kitaransoiton takia.
 
Spiral
13.05.2016 14:11:18
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Gritsen: vain yhtä kuunnellaan, ja siitäkin kolmea biisiä soitetaan missään enää.
 
Minusta Blizzard of Ozzilla ei juurikaan huonoja biisejä ole, aika rautaista kamaa alusta loppuun. Flying High aiheuttaa hymistelyä, mutta enemmänkin Ozzyn alku-ilakoinnin takia.
 
ÄrGee
13.05.2016 14:13:42
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Zakk ja Gus nousee omalla listalla erittäin korkealle, jälkimmäinen ei niinkään Ozzyn kanssa soittamisesta. Jos tykkää Gusin soitosta, niin kannattaa tutustua Firewind -nimiseen bändiin, joka soittaa power metallia modernilla ja joskus hard rockimmalla otteella.
 
Ibanez-pervo, kamarunkkari kitaristi.
reaper666
13.05.2016 14:17:33
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ozzyn kanssa soittaneet aina ihan superkitaristit. Niin soitannollisestikin kuin biisinsävellyksestikkin. En rehellisti ymmärrä miksi Gus g?
Ozzyn ura nyt ollut muutenkin ehtoopuolella niin sama sinänsä mutta ihmetyttää.
 
Prönts
ÄrGee
13.05.2016 14:25:52
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

reaper666: Ozzyn kanssa soittaneet aina ihan superkitaristit. Niin soitannollisestikin kuin biisinsävellyksestikkin.
 
Millähän mittapuulla Gus ei ole tuota. Randy Rhoads on Gusiin verrattuna aloittelija :) tai oli...
 
Ibanez-pervo, kamarunkkari kitaristi.
Numb
13.05.2016 14:37:17
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Gritsen: Jake E. Lee taitaa olla mun suosikki lopulta...
 
Sama. Kiinnostavaa ja omaperäistä kitarointia.
 
Sävelet ja sanat, kitara ja laulu: Dunnet Head "Dunnet Headin musa on parhaiten kuvattavissa silleen, että se muistuttaa sitä kuin suomalaiset aikuisrokkarit kirjoittais irlantilaisia juomalauluja." - Arttu
reaper666
13.05.2016 14:41:56
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

ÄrGee: Millähän mittapuulla Gus ei ole tuota. Randy Rhoads on Gusiin verrattuna aloittelija :) tai oli...
 
No linkkaa joku hyvä biisi minkä olis säveltänyt. Siis Firewindillä eikä Ozzylla ole ainakaan yhtään hyvää. Kaikki Randyn säveltämät biisit sitten taas on hyviä.
 
Prönts
Spiral
13.05.2016 14:58:41
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tympee Huttunen: Zakk Wylde oli parhaimmillaan ihan tajuton kitaristi. Hienoja melodisia sooloja ja kova tekniikka. Myös riffit, varsinkin No More Tearsilla, olivat toimivia. Kaikki tietänee myöhemmän pinch-harmonicin liian viljelemisen ja junttariffit, jotka ei tee oikeutusta Ozzy-ajan soitolle.
 
No More Tearsin lisäksi myös Pride & Glory on maukasta kitarointia. Ehkä Zakk tarvitsee jotain haastetta (hieman eri genre, Ozzy puhaltamassa niskaan) soittaakseen paremmin.
 
MusikMan
13.05.2016 15:28:05
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Gritsen: Randy Rhoadsin näyttö on suitsutukseen nähden kovin vähäistä, julkaisi neljä albumia joista vain yhtä kuunnellaan, ja siitäkin kolmea biisiä soitetaan missään enää. Tyyli ei järjettömän omintakeinen aikalaisekseenkaan ollut, kaikki EVH-kikat heti vaan uunista tulleina nielty. Vähän-sinnepäin-neoklassisille apajoille taisi muutamassa lickissään ehtiä silti hiukka Ynkkää ennen.
 
Brad Gillis on aito originaali ja aivan perkeleen kova nuotinvalinnoissaan. Kasarikitaristien Jeff Beck.
 
Jake E. Lee taitaa olla mun suosikki lopulta, syvempää musikaalista ymmärrystä tunkenut jo pelkästään "perusheviriffeihin". Shot In The Dark on korvaani melodisin ja musikaalisin Ozzyn biisi, eikä vähiten tyylitajuisen kitaransoiton takia.

 
Mitä ihmettä - joku oli jo ehtinyt kirjoittaa mun ajatukseni tänne! Kuinkakohan pitkään Randy olisi Ozzyn kelkassa jaksanut, jos olisi saanut elää. Tyyli ei kuitenkaan niin originaali ja ainutlaatuinen ; vrt. YJM ja yli 30 vuotta vuoltu ihan samasta puusta.
 
Gillis on niitä harvoja kasarikitaristeja, joilla oli oma originaali tyyli Floyd Rosen kanssa. Kerran näin Jake E.n livenä Ozzyn kanssa, ja olihan Jaakko muuten lavan kuningas. Toki eihän tuo Ultimate Sin kausi ihan Ozzyn keihäänkärkeä ole.
 
"Mihin sä noita kaikkia oikeesti tarvitset, kun voit kuitenkin soittaa kerralla vain yhtä?"
freakingenius
13.05.2016 15:54:28
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

MusikMan: Mitä ihmettä - joku oli jo ehtinyt kirjoittaa mun ajatukseni tänne! Kuinkakohan pitkään Randy olisi Ozzyn kelkassa jaksanut, jos olisi saanut elää. Tyyli ei kuitenkaan niin originaali ja ainutlaatuinen ; vrt. YJM ja yli 30 vuotta vuoltu ihan samasta puusta.
 
No eikös se ollut lopettamassa juuri ennen tapaturmaa, vissiin treenas jo yliopiston pääsykokeisiin klasarikitaraan. Sitähän se voivotteli jossain haastattelussa että tartteis lisää ideoita ja moodeja yms..
 
"If you steal from one person, it's plagiarism, but if you steal from lots of people it's research." - Guthrie Govan
sustain65
13.05.2016 19:25:14
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Noista Spiralin aloitusviestissään listaamista Iommi on minulle se numero 1. Eivät ne toisetkaan huonoja ole, mutta ykkönen on minulle aivan selvä.
 
Voitto Ankka
15.05.2016 11:12:48
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Gritsen: Jake E. Lee taitaa olla mun suosikki lopulta
 
Soolouran osalta todellakin näin. Ja jos ette ole tutustuneet, niin nyt menette kaivamaan intternetskusta Badlands-materiaalia. Ehkäpä kovin sellaisista blues/rock/hard rock -bändeistä ikinä, ja kokoonpanossa riittävästi Black Sabbathia, kun mukana Jake E. Lee (Ozzy), Ray Gillen (Black Sabbath), Eric Singer (Black Sabbath, Kiss, Alice Cooper, etc) ja joku tusinabasisti...
 
Tuosta ekan levyn eka biisi:
https://www.youtube.com/watch?v=l6LXVqetMeo
 
j.
 
Pois alta vaan, nyt lasketaan, en pelkää ollenkaan!
Isotalo
24.05.2016 12:09:04
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ilman Randy Rhoadsia tätäkään koko ketjua tuskin olisi. Koska ei olisi Ozzyn uraa sellaisena kuin sen nykypäivänä tunnemme.
 
destruction
24.05.2016 12:35:49
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tympee Huttunen: Iommi on Iommi. Häviää teknisesti 100-0 kaikille Ozzy-kitaristeille ja luultavasti myös basisteille. Silti maailman paras omassa lajissaan, vaikka riffeissä ei enää samaa draivia olekaan mitä aiemmin.
 
Hymähdin ääneen tälle :D näinhän se juuri on. Jakelle menee pointsit täältäkin.
 
jpg
31.07.2016 22:48:17
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Spiral: No More Tearsin lisäksi myös Pride & Glory on maukasta kitarointia. Ehkä Zakk tarvitsee jotain haastetta (hieman eri genre, Ozzy puhaltamassa niskaan) soittaakseen paremmin.
 
No joo.Minunkin suosikki kieltämättä Zakk.Herran oma tuotanto ei välttämättä ole auennut täysillä.Ja tuo viittaus Ozzy puhaltamassa niskaan tms. orientoivaa ohjausta on kieltämättä tuottanut mielestäni yhden Rockin legendoista eli No More Tears-levyn.Aasinsiltana otan Steve Vain joka on tuottanut hienoja levyjä mutta kuitenkin mieleenpainuvimmat tuotokset mielestäni kuullaan David Lee Rothin ja Whitesnaken kanssa.
 
Swayne
01.08.2016 15:25:52
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

No lisätään tähän vielä mainitsemattomat kitaristit jotka ovat Ozzyn kanssa soittaneet:
-Bernie Torme paikkasi ensimmäisenä Randya,
-Steve Vai joka kirjoitteli biisejä Ozzyn kanssa Ozzmosis levylle, mutta Wylde sitten nauhoitteli kitaraosuudet,
-Alex Skolnick soitteli keikkoja Ozzyn kanssa
-Jerry Cantrell joka osallistui coverbiisi levyyn
 
Kousi
14.08.2016 22:05:55 (muokattu 14.08.2016 22:16:27)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Gritsen:
Jake E. Lee taitaa olla mun suosikki lopulta, syvempää musikaalista ymmärrystä tunkenut jo pelkästään "perusheviriffeihin". Shot In The Dark on korvaani melodisin ja musikaalisin Ozzyn biisi, eikä vähiten tyylitajuisen kitaransoiton takia.

 
Ei ole tosin Ozzyn oma biisi, ja oikeat tekijät (Overlandin veljekset, lukuunottamatta Soussania) ovat jääneet vaille mainetta ja mammonaa tämän biisin osalta:
 
https://m.youtube.com/watch?v=o4lrQy9gOX0
 
Vaikka onhan tuo Ozzyn versio silti hyvä, ja Lee heittää timanttisen soolon!
 
yanera
16.08.2016 14:55:35
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Aika jännä homma tuo Shot in The Dark.
 
Marshall,Peavey - Marshall 1960A + Line6 Spider II 212.
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1 2

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti