Muusikoiden.net
25.06.2018
Soittimet, laitteet, tarvikkeet | Ylöjärven Musiikkikauppa 

Kitarat: soittaminen »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Trillit
1
IommiHendrixRhoads
08.07.2015 11:53:43
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Olen yrittänyt treenata trilleistäni nopeampia. Päivittäin käyn metronomin kanssa trillit läpi kaikilla mahdollisilla sormiyhdistelmillä ja trilleistä tulee koko ajan lepsumpia ja vaivalloisempia soittaa, metronomia joutuu hidastamaan jatkuvasti. Onko jollain muulla kokemusta tästä että treenaamalla tulee koko ajan huonommaksi ja sormet käyvät koko ajan hitaammiksi? Olen myös koittanut pitää taukoa välillä, ei auta. Olen myös treenannut ilman metronomia aloittaen hitaasti ja nostamalla tempoa hiljalleen, sekään ei auta mitään. Mikähän tässä mättää?
 
janezki_
08.07.2015 13:43:31
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

IommiHendrixRhoads: treenaamalla tulee koko ajan huonommaksi ja sormet käyvät koko ajan hitaammiksi?
 
Tässä ollaan jo jännän äärellä.
 
Suattaapi olla niin tai suattaapi olla olematta. Männessä näkköö!
Kimmo72
08.07.2015 15:55:05
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

janezki_: Tässä ollaan jo jännän äärellä.
 
Loppujen lopuksi siinä käy niinkuin BB vainaalla, trill is gone.
 
Tunne ja improvisaatio korvaa tekniikan.
"She said I dont like Dream Theater that much, but I had a pen, and some paper, so what the fuck..." -Kevin Moore
Sammo
09.07.2015 14:07:26
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kimmo72: Loppujen lopuksi siinä käy niinkuin BB vainaalla, trill is gone.
 
Heh!
 
Trillit ja legato sinällään vaatii jo jonkin verran voimaa sormilta, ja tulee mieleen että oisko sormien lihakset ongelma. Pianisteille tulee noita ongelmia kai yleiseminkin:
http://pianomap.com/injuries/
 
Toivottavasti ongelma ei jää vaivaamaan. Itsellä on menossa jonkinlainen Allan Holdsworth -kausi ja pitää varoa ettei pääse tulemaan ongelmia.
 
"With me, I play loud. It's right out there. My manhood is right on the table. Examine it, pick it up, if you will. There it is." - Nigel Tufnell, Guitar Player Oct. '84
Megadethh2
09.07.2015 23:33:43
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Voisiko mahdollisen ongelman takana olla rentouden puute soittotekniikassa? Itsellä ainakin legaton vetäminen on tullut paljon kevyemmäksi koittamalla välttää pikkusormen käyttöä mahdollisimman paljon, täten käsi ei joudu taipumaan niin luonnottomiin asemiin ja nopeaa soittaminen onnistuu pidempään ja huomattavasti pienemmällä räsituksella.
 
Ainakin kannattaa kokeilla, Andy James ei esimerkiksi nopeaa soittaessaan käytä pikkusormea enempää kuin on pakko, samoin kuin Alexi Laiho ja moni muukin varmaan, kannattaa ainakin kokeilla ja muutenkin koittaa soittaa mahdollisimman rennosti ja olla jännittämättä käsiä yhtään enempää kuin tarvitsee.
 
Tästä vaikka esimerkkiä, sisältää suhteellisen mautonta tilutusta mutta tekniikka on hyvässä kunnossa: https://www.youtube.com/watch?v=nZWUOsm9VGU
 
Vihaleipä There is no dark side in the moon, really. Matter of fact, it's all dark.
freakingenius
10.07.2015 01:04:28
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Eiköhän pikkurillin käyttö oo ihan tottumuskysymys. Nykyään mulla on useimmiten melkein iisimpi käyttää pikkurilliä kuin nimetöntä kun sitä on treenannut. Toisaalta meitsin sormetkin on lyhyemmät/taipumattomammat joten on vähän pakko.
 
Megadethh2
10.07.2015 01:14:59
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

freakingenius: Eiköhän pikkurillin käyttö oo ihan tottumuskysymys. Nykyään mulla on useimmiten melkein iisimpi käyttää pikkurilliä kuin nimetöntä kun sitä on treenannut. Toisaalta meitsin sormetkin on lyhyemmät/taipumattomammat joten on vähän pakko.
 
Joo ei se varmastikkaan kaikilla toimi, mutta itselläni auttoi huomattavasti, otelautakäsi ei väsy läheskään niin nopeasti ja legato ja muutkin nopeat juoksutukset sujuu paremmin. Onhan se toki yksilökohtaista niinkuin soittaminen muutenkin, esim. on monta tapaa pitää plektrasta kiinni ja ne on kaikki ihan yhtä lailla oikeita jos nyt ei mennä ihan äärimmäisyyksiin, kunhan vaan soitto sujuu.
 
Vihaleipä There is no dark side in the moon, really. Matter of fact, it's all dark.
freakingenius
10.07.2015 01:59:22
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Megadethh2: Joo ei se varmastikkaan kaikilla toimi, mutta itselläni auttoi huomattavasti, otelautakäsi ei väsy läheskään niin nopeasti ja legato ja muutkin nopeat juoksutukset sujuu paremmin. Onhan se toki yksilökohtaista niinkuin soittaminen muutenkin, esim. on monta tapaa pitää plektrasta kiinni ja ne on kaikki ihan yhtä lailla oikeita jos nyt ei mennä ihan äärimmäisyyksiin, kunhan vaan soitto sujuu.
 
Näinhän se on. Itseasiassa ihan jännää, aiemmin tuli aina soiteltua melkein pelkästään kolmella sormella. Nyt kun on tullut treenattua pikkurilliä niin nyt pitää sitten vuorostaan treenata nimetöntä että pystyisi vetämään silläkin samat jutut tarpeen tullen.
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti