Muusikoiden.net
25.04.2024
 

Kitarat: soittaminen »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Moodit
1 2
Jucciz
22.12.2014 11:40:35
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

balanced1: Jokainen kokenut soittaja, joka soittaa fiiliksellä, osaa moodit, tietämättään.
 
Ei välttämättä. En mää joiltakin pitkän linjan bluesmiehiltä oo kuullut juurikaan moodien käyttöä, vaikka soittovuosia on takana kymmeniä. Eikä toki pidäkään, mutta siis vaan esimerkkinä. Eivät moodit, kuten muutkaan asiat, itsestään kirkastu, jos niitä ei missään ikinä kuule, prosessoi ja itsekin ala käyttää.
 
Jos tarvitset putkien mittauspalveluita, tsekkaa täältä. Jos komppilaput kiinnostavat, tsekkaa sivut täältä.
laakeri
26.12.2014 14:39:02 (muokattu 26.12.2014 14:43:35)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jucciz: Ei välttämättä. En mää joiltakin pitkän linjan bluesmiehiltä oo kuullut juurikaan moodien käyttöä, vaikka soittovuosia on takana kymmeniä. Eikä toki pidäkään, mutta siis vaan esimerkkinä. Eivät moodit, kuten muutkaan asiat, itsestään kirkastu, jos niitä ei missään ikinä kuule, prosessoi ja itsekin ala käyttää.
 
Tottahan tuo, mutta aika helposti niitä moodeja kuitenkin huomaamattaan käyttää vaikka niitä ei olisi tietoisesti opetellutkaan. Analysoin jokin aika sitten mielenkiinnosta vanhoja rävellyksiäni jotka on tehty ilman kokemusta moodien käytöstä tai ylipäätään musiikin teosta. Lokriset ideat taisivat puuttua kokonaan enkä muista löytyikö lyydistäkään, mutta muut duuriskaalan moodit olivat kyllä käytössä ja olihan sinne harmonisen mollinkin moodeista jotain otettu mukaan. Kuunneltu musiikki lienee avainasemassa.
 
Jucciz
27.12.2014 00:24:36
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

laakeri: Tottahan tuo, mutta aika helposti niitä moodeja kuitenkin huomaamattaan käyttää vaikka niitä ei olisi tietoisesti opetellutkaan. Analysoin jokin aika sitten mielenkiinnosta vanhoja rävellyksiäni jotka on tehty ilman kokemusta moodien käytöstä tai ylipäätään musiikin teosta. Lokriset ideat taisivat puuttua kokonaan enkä muista löytyikö lyydistäkään, mutta muut duuriskaalan moodit olivat kyllä käytössä ja olihan sinne harmonisen mollinkin moodeista jotain otettu mukaan. Kuunneltu musiikki lienee avainasemassa.
 
Näinhän se menee. Moodeja varmasti moni käyttää tietämättäänkin. Sen sijaan ihan suorastaan modaalista musaa sen sijaan tuskin moni tekee, ellei ole jo hieman syvempää tietämystä moodeista.
 
Olennaistahan ei viime kädessä ole se, tiedätkö nimen kaikille niille asioille, joita soitat - vaan se, kuulostaako lopputulos hyvältä. :)
 
Jos tarvitset putkien mittauspalveluita, tsekkaa täältä. Jos komppilaput kiinnostavat, tsekkaa sivut täältä.
baron
27.12.2014 09:08:38 (muokattu 27.12.2014 09:10:02)
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jucciz: Näinhän se menee. Moodeja varmasti moni käyttää tietämättäänkin. Sen sijaan ihan suorastaan modaalista musaa sen sijaan tuskin moni tekee, ellei ole jo hieman syvempää tietämystä moodeista.
 
Olennaistahan ei viime kädessä ole se, tiedätkö nimen kaikille niille asioille, joita soitat - vaan se, kuulostaako lopputulos hyvältä. :)

 
Kun täydennetään soinnun sävelet sen hetkisen sävellajin sävelillä niin saadaan käyttökelpoinen asteikko ilman että sille täytyisi nimi tietää.
Siinä ei muuta vaikeutta ole kuin että tilapäiset sävellajin muutokset ("tonikisaatiot") pitäisi tunnistaa.
 
You can play any note on any chord. If it sounds "right", then it is (Mark Levine)
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1 2

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «