Muusikoiden.net
19.06.2018
 

Kitarat: soittaminen »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Kitaransoiton jatkaminen "tauon" jälkeen
1
The Oath
28.09.2014 21:41:15
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Nyt on tullut otettua taas kitara käteen pitkän (n. vuoden) hiljaiselon jälkeen. On kuitenkin tullut jotain rämpyteltyä muutama kerta viikossa. Soittamisen aloitin reilu kuusi vuotta sitten.
 
Teorian oppiminen kiinnostaisi, esim. suuri kitarakirja löytyy, mutta haluaisin oppia asioita ns. käytönnän kautta eli oikeista biiseistä. Soolojakaan en osaa soittaa kuin joitain hitaita ja yksinkertaisia. Tuntuu että kaikki on liian nopeita/vaikeita. Olen kyllä yrittänyt mutta ei se vain luonnistu.
 
Mistä esim. skaaloja kannattaisi alkaa opiskelemaan vai pitääkö ne kaikki opetella? Onko ns- perus-skaaloja, jotka kannattaisi jokaisen kitaristin osata. Biisien tekeminenkään ei onnistu paria ei-yhteensopivaa riffiä pidemmälle. Ideoita toki olisi, mutta en vain osaa muuttaa niitä kitaralla ääneksi. :/
 
Soitan kuuntelen kaikenlaista popista power metalliin. Soitan rockia, mutta haluaisin oppia soittamaan heviä ja/tai bluesia. Miten oppia siis nopeammaksi soittajaksi ja oppia soittamaan sooloja?
 
Ja miten voisi soittaa 6-kielisellä kitaralla 7-kielisen kitaran biisejä?
 
Vai kannattaako minun ylipäätään jatkaa kitaran kanssa vai vaihtaa soitinta?
 
Tulipas vähän sekava teksti, toivottavasti joku ymmärtää.
 
Mor So
28.09.2014 22:08:56
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

http://muusikoiden.net/keskustelu/p … sts.php?c=38&t=154912&o=0&#p7828675
tässä on juccizen kirjoittama ohjelma, tuolla pitäisi pärjätä
 
Arkka
28.09.2014 23:28:10 (muokattu 28.09.2014 23:52:21)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

The Oath: Mistä esim. skaaloja kannattaisi alkaa opiskelemaan vai pitääkö ne kaikki opetella? Onko ns- perus-skaaloja, jotka kannattaisi jokaisen kitaristin osata.
 
Skaaloja on äärettömästi, eli ei tarvi ihan jokasta osata :) Opettele pentatoninen molliasteikko tällä boksilla:
http://pbguitars.co.uk/wp-content/u … 010/04/minor-pentatonic-scale-1.jpg
 
Nuo ärrät (root) merkkaa perussävelen paikkaa, eli jos biisi menee e mollissa, sijotat tuon boksin 12. asemaan. Jos duurissa, niin tiputa boksi kolme nauhaa alemmas. Jos ei ole soittokaveria, niin hae vaikka youtubesta taustanauha. Asiaa helpottaa kun opettelet sävelten nimet 6. kielellä. Paljon ton simppelimmin et pääse sooloilun alkuun.
 
Sitten kun kyllästyttää, niin opettele bluesasteikko ja luonnollinen molliasteikko. Perus rokkijantteri ei tuon enempää edes osaa.
 
Biisien tekeminenkään ei onnistu paria ei-yhteensopivaa riffiä pidemmälle. Ideoita toki olisi, mutta en vain osaa muuttaa niitä kitaralla ääneksi. :/
 
Tämä onkin sit vähän monimutkasempi asia. Paras konsti mun mielestä on opetella muiden biisejä. Ja tehdä niitä omia. Pirusti. Se on harjoituslaji sekin.
 
Ja miten voisi soittaa 6-kielisellä kitaralla 7-kielisen kitaran biisejä?
 
Voit toki heittää paksumman setin 6-kieliseen ja virittää matalammaksi. Tää onnistuu vähemmällä tai enemmällä säädöllä riippuen kitarasta, mutta tuskin ihan heittämällä. Sitten taas jos tärkeää on saada koko 7-kielisen ääniala käyttöön, niin kannattaa ostaa 7-kielinen kitara.
 
Vai kannattaako minun ylipäätään jatkaa kitaran kanssa vai vaihtaa soitinta?
 
Heitä kolikolla. Jos tulos ei miellytä, niin heitä niin monta kertaa uudestaan, että miellyttää.
 
The Oath
28.09.2014 23:44:17
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kiitoksia vastauksista. :) Pitääpä alkaa opetella sitten noita skaaloja. Oppii ainakin sen, että mistä mikäkin nuotti löytyy jos ei muuta. Voisi kanssa enemmän opetella soittelemaan biisejä pelkästään kuuntelemalla, kun tähän asti olen melkein aina vaan hakenut netistä tabit (aina niitä ei tosin ole löytynyt). Monipuolisemman muusikinkin kuuntelu varmaan auttaisi saamaan monipuolisempia ideoita.
 
Rahatilanne ei anna hankkia kitaroita ainakaan vähään aikaan. Kaippa nuo biisit sitten kannatta jättää myöhemmäksi. Ei viitsi alkaa pilaamaan sitä ainoaa sähkökitaraa..
 
Eiköhän tuota nytten pärjää ainakin vähän aikaa. Kommentoin sitten joskus myöhemmin tänne että miten projekti alkaa edistymään. Ehkö jopa jotain ääninäytettä jos hyvin käy. ;)
 
Kontiak
30.09.2014 11:07:17
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Steve Vain vinkit skaalojen opetteluun:
 
Steve Vai improvising on modes
 
http://www.youtube.com/watch?v=PFgT4P_6u68
 
"If you dig it, you must learn it." http://www.truthinshredding.com
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti