Muusikoiden.net
19.06.2018
R-JAM Group Oy | Italia Guitars | Demokitaroita myynnissä 

Kitarat: soittaminen »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Vuorottelu
1
semifinale
03.06.2014 21:44:34
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mulla on treenikäytössä seuraavat laitteet: Marshallin 80 transistori, johon liitetty PODin Line 6 - boksi. Useimmiten käytössä on tuo särö siitä boksista, mutta onko teillä hyviä neuvoja heittää, miten saisin liitettyä siihen joukkoon jonkin puhtaan hyvän efektin/pedaalin, ettei tarvitse Podista käydä valintakytkintä vääntämässä puhtaan ja särön välillä? Vai onko olemassa jokin pedaali, joka katkaisisi Podin särön ja saisin puhtaammat saundit sitä kautta soitettua?
 
Mitä maksaa hippu onnea? Ja paljonko velaksi annetaan?
azlag
04.06.2014 08:42:23 (muokattu 04.06.2014 08:45:44)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Onkos sulla siinä Marsussa efektilenkkiä jonka saisi kytkettyä päälle ja pois? Se olisi yksi vaihtoehto. Toinen vaihtoehto on, että jos on POD 2.0 käytössä, tuollaisella FBV2:lla pitäisi homman hoitua: http://line6.com/footcontrollers/ - vanhempiin malleihin ei auta.
 
Kolmas vaihtoehto olisi se, että jaat signaalin kahtia (vaikka tuollaisella tai vastaavalla http://www.thomann.de/fi/lead_foot_aby.htm , 1in2out kytkimellä), ohjaat toisen reitin kulkemaan POD:in kautta ja toisen joko kuivana tahi sitten jonkin kivan clean-efektin kautta, sitten signaali taas yhdeksi (2in,1out) ja vahvistimeen. Mutta tämä ei nyt kovin optimaalinen, yhtäkkiseltään ajateltuna, kun tulee pakostakin edes jonkinverran ylimääräistä piuhaa ja rajoittaa optiot vain kahteen. Lisäksi, jos toinen (käyttämätön) lenkki/efektit aiheuttavat hurinaa/häiriöitä, sama hurina tietysti menisi myös siihen 2in1out-boksiin minkä jälkeen ylimääräistä hurinaa olisi enemmän kuin välttämätöntä. Tästä ei selviäisi kuin sulkemalla toisen lenkin myös toisesta päästä, minkä jälkeen ollaankin jo siinä ja siinä että olisiko se helpompaa sittenkin vääntää POD:in namiskaa. Kunhan ajattelen "ääneen".
 
Kolmas vaihtoehto, ja sellainen mitä voisi hyödyntää melkein missä tahansa jos joskus haluaa setupia rukata, olisi jokin tuon tapainen... jakorasia? http://www.thomann.de/fi/rocktron_patchmate_loop_8_floor.htm - efektit omiin lenkkeihinsä ja reittien kanssa voi sitten leikkiä mitenpäin haluaa. Tuo lienee sieltä kalliimmasta ja laadukkaammasta päästä.
 
Itselläni käytössä GSC Guitar Controller v2 (ellei peräti v1, äkkiseltään näin aamulla en saa päähäni) josta en ole vielä löytänyt moitteen sanaa, vaikka viime ajat olenkin mennyt pelkällä vahvistimen kanavanvaihtajalla. 4 erillistä lenkkiä efektipedaaleille, jotka täysin kustomoitavissa. Lisäksi löytyy "ohjelmoitava" midi-ohjaus (vahvistimelle ja räkille) ja kytkinkin vielä (erikseen, vahvistimille joissa ei kanavanvaihtoa midillä). Sitten löytyy mm. äänenvoimakkuuden säätö ja rinnakkainen lähtö virittimelle yms yms. Eli 4 poljinta joihin jokaiseen voin kytkeä haluamani pedaalit, haluamani vahvistimen kanavan ja vielä räkkiefektinkin ohjauksen (vahvistimen luupissa). Kummallisen paljon elämää helpottava keksintö, mutta hintaakin jo muutamia satasia.
 
Lyhyt tarina pitkänä: vaihtoehtoja riittää, budjetin, mukavuuskertoimen ja tarpeen mukaan.
 
semifinale
04.06.2014 12:02:44
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tarkoitatko sellaista footswiftia, joka kyllä tuli marsun mukana? Sitä en heti edes ajatellutkaan..
 
Mitä maksaa hippu onnea? Ja paljonko velaksi annetaan?
semifinale
04.06.2014 12:05:50
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ja kyllä, se POD 2.0 malli on käytössä.
 
Mitä maksaa hippu onnea? Ja paljonko velaksi annetaan?
azlag
05.06.2014 07:59:25
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jeps, kun en tiedä Marsusta sen enempää, en tiedä että onko siitä jalkapolkimesta ohjattavissa efektilenkin toiminta (pedaalissa lukisi effects tai jotain). Tai onko sellaista ylipäätään (jossain, edessä tai takana, lukisi jotain tyyliin "effects send/return" ja olisi pari jakkia). Ehkä tähän käyttötarkoitukseen ei kuitenkaan optimi tuokaan, itse esmes käytän lenkkiä niin, että siellä on räkkiefekti lead-soundeilla kiinni. 6505+:ssa pystyy jalkakytkimestä vaihtamaan luupin päälle tai pois, joten kun tekee mieli sooloilla, painaa vaan napista luupin päälle ja voila. Eli "yhden ekstrasoundin ratkaisu" jos ei luupissa olevissa laitteissa itsessään ole ylimääräistä ohjausta.
 
Helpoimmalla tässä tapauksessa pääset jos hankit tuon Line 6:n FBV2:sen :) Sillä voit huoletta vaihtaa (näköjään) aina viereiseen preset:iin. Eikä pitäisi maksaa paljoa. Ja soundit tulevat aina podista joten selviää vähimmällä säätämisellä.
 
semifinale
05.06.2014 14:17:00
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ok, kiitos noista ideoista. Taidanpa hankkia tuon Line & FBVkakkosen heti ensi tilassa, jos se tosiaan toimisi. Vaivaan sua taas jos tuloo onkelmia. :)
 
Mitä maksaa hippu onnea? Ja paljonko velaksi annetaan?
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti