Muusikoiden.net
24.06.2018
 

Kitarat: soittaminen »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: County-kitaronnin aloittaminen
1
silhouette
06.02.2014 17:40:46 (muokattu 06.02.2014 18:01:39)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Country-musiikki on kiinnostanut aika pitkän aikaa ja nyt tuntuu, että voisi olla aika ruveta lopettamaan unelmointi ja alkaa todella opetella country-kitarointia kun se niin hyvälle kuulostaa. Ja muuten kaikki onkin ihan ok, mutta kun itsellä ei ole oikein hajuakaan, että mistä kyseisin genren taitojen ja kappaleiden opettelemisen aloittaisi? Ainoat tutut country-kitaristit on oikeastaan vaan Albert Lee, Tommy Emmanuel sekä Chet Atkins, mutta noiden herrojen kama saattaa olla - en ole ihan varma - liian vaikeaa. Jotain yksinkertaisempaa on siis haussa.
 
Joten saisinko vähän apua asiassa? Voitte laittaa linkkejä ja artisti vinkkejä ja nuottiteoksien nimiä ja kaikkea muuta kiinnostavaa alalta, vähäinenkin apua on tarpeen, koska haluan todella oppia soittamaan countryä. Tosin ajan kanssa. Kiitos! =)
 
EDIT: tuli vahingossa kirjoitusvirhe aiheen otsikkoon, eli voisiko ylläpito korjata sen oikeaksi?
 
Aina voi yrittää.
Groke
06.02.2014 18:58:56
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Varsinaiset country-miehet osaavat varmastikin parempia neuvoja antaa. Mutta laitanpa silti jotain. Eli parasta varmaan olisi päästä jammailemaan hyvässä porukassa. Tai soitonopettajan kanssa tms. Ja kaipa tuostakin genrestä löytyy monenlaisia ja monentasoisia kirjoja sun muita. Ja erilaisia opetusvideoitakin, niin netissä kuin DVD:lläkin: http://www.licklibrary.com/store/st … uitar-in-6-weeks-weeks-16-6-dvd-set
 
En ole noihin country-DVD:iin lainkaan tutustunut. Enkä tuota väitä parhaaksi tai näkemättä edes hyväksikään, kunhan vain laitoin yhdeksi esimerkiksi.
 
Mutta jokusia muita Lick Libraryn levyjä olen nähnyt. Kirjastoissa on niitä jonkun verran on lainattavissa. Kaikissa on puhe tietenkin vain englanniksi, eikä niissä näkemissäni tekstityksiäkään ollut. Tai tabulatuureja/nuotteja.
Eli ihan puhumalla ja näyttämällä selittivät, pieni pätkä/riffi/tahti kerrallaan. Osassa tulee mukana kitarattomia/lauluttomia taustabiisejä, osaan pitää muistaa erikseen hankkia. Taso tuntuu niissäkin kovasti vaihtelevan.
 

 
Mutta jos nuo ja edes hintakaan eivät ole ongelmia, niin kaipa tuollaiset opetusvideot osalle ovat livemeiningin korvikkeena/täydentäjinä asiallisia. Riippuen toki paljon kunkin videon opettajasta, vaikeustason osumisesta kohdilleen jne.
 
Countrysta en tiedä, mutta ainakin monesta muusta genrestä löytyy Youtubestakin kaikenlaista. Laadun vaihdellessa eeerittäin laajalla alueella... :-p
 
D'oh!
lefa79
06.02.2014 22:10:34
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

En ole paras neuvomaan, kun täältä sivustolta löytyy miljoona minua taitavampaa, mutta sorminäppäilyn saloihin minä tutustuin näiden parin videon periaatteiden pohjalta. Tuubi on täynnä noita videoita ja paljon parempiakin varmasti löytyy, mutta tässä nyt pari esimerkkiä...
 
Mun ehdotus olisi, että otat haltuun jonkin 'picking patternin', joka kuulostaa omaan korvaasi hyvältä ja hakkaat sen lihasmuistiin niin, että menee unissaankin ja sountujen vaihtelu onnistuu sujuvasti.
 
Tässä yksi pattern (joka vaatimattomasti mullistaa sun elämän): http://www.youtube.com/watch?v=cj4SBVqsPIo
 
Kun haluat päästä eroon yhden patternin hinkkaamisesta ja pystyä soittamaan jotain melodioita, niin mielestäni tämän videon periaatteet auttaa siihen: http://www.youtube.com/watch?v=GX922uGLhNM
 
Kontiak
06.02.2014 23:57:32
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

https://www.finna.fi/Record/viola.581832
https://www.finna.fi/Record/fennica.996518
 
"If you dig it, you must learn it." http://www.truthinshredding.com
weelie
11.02.2014 11:22:29 (muokattu 11.02.2014 11:40:26)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Hynnisen Country guitar workshop meni mulla ainakin suureksi osaksi yli hilseen. Kakkososaan en ole tutustunut, mutta mieheen itseensä kylläkin (ja on hyvä opettaja). Rockwayssa on Hynnisen ainakin joku peruskantrisooloilu-lesson.
 
Paras yleis-opus jonka olen löytänyt on "Best In The West- Nashville Guitar" (alunperin saksalainen kirja). Lee Hodgsonin Hot country guitar mulla on myös, mutta se ei mielestäni ole yhtä hyvä. Olen myös joitain likkikirjoja/DVD:itä kolunnut ja niistäkin on kyllä löytynyt hyviä juttuja. Esim 50 lick / Troy on mielestäni ihan hyvä, Country Licks / Warner muistaakseni myös. Albert Leen DVD:istä en oikein saanut mitään. Trovarton joku vanhempi country DVD mulla oli joskus, se oli vähän liian vaikeeta, myöhempiin en ole tutustunut. Arlen Rothin vanha Nashville guitar on mielestäni hyvä perusopas, ja miehen Telecaster-kirja on myös ihan hyvä (tosin ei vain kantri). Redd Volkaetrin DVD:ltä en paljoa oppinut, Terry Downsin DVD:t kutkuttaisivat mutta kalliita.
 
Ehkä juttuja voi oppia parhaiten levyiltä. Johnny Cashin Sun-levyt. Buck Owensin levyt. Jne. Perusjuttuina mielestäni kappaleen melodia ja duuripentatoninen (ja mollipentatoninen). Tietysti tietyt taivutukset (soinnun säveliin taivutukset) kuuluvat osin mukaan ja avoimien kielien lisääminen soittoon. Sitten douplestop-jutut (esim terssien ja sekstien soittaminen).
 
Tietysti joku Chet Atkins - peukkusoittaminen voi olla vähän eri juttu kuin James Burton chicken picking. Tässä viestissäni nyt viittasin enempi jälkimmäiseen. Esim Happy Traum ja Mark Hanson DVD:t kertovat tuosta "Merle Travis"-tyylin fingerpickingin perusteista.
 
(Mä en ole mikään mestarismies kantrin soittamisessa! Kiinnostaa opiskella silti. :) )
 
http://pickingjjcale.blogspot.com/
sickboy
11.02.2014 22:01:43 (muokattu 11.02.2014 22:01:59)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Hynnisen Country Guitar Workshop sisältää tosiaan erittäin haastavaa soitettavaa.
 
Country Guitar Workshop 2 sisältää harjoituskappaleiden lisäksi harjoituksia country venytyksistä, kolmisoinnuista ja esim. vapaiden kielten hyödyntämisestä asteikoissa. Toki CGW 2 sisältää myös teknisesti todella haastavaa soitettavaa, mutta soveltuu kyllä mainiosti harrastajatasoisellekin soittajalle ja toimii enemmän oppikirjana kuin CGW 1.
 
Zeeboo
11.02.2014 23:08:49
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mike Ihde: Country Guitar Styles voisi olla tsekkaamisen arvoinen.
 
White men can't Monk
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti