Muusikoiden.net
17.08.2018
 

Kitarat: soittaminen »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Poistettava  |  Aihe: Kitarointi + jälkikasvu
1 2 3 4
Demo Harrison
20.01.2014 11:56:33
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Hmm, pahoittelen mahdollisesti sopimatonta viestiäni, mutta en malta olla mainostamatta noita paria kotiäänitystäni muksujen kanssa. http://maihinnousu.net/a/2577
 
Nuo ovat ainakin muutaman vuoden takaa, sillä eivät ole jässikät ehtineet Mario-peleiltään ja Star Wars-leikeiltään stution puolelle.
 
"Näitä laulan joita tiiän..."
Muusikonrenttu
20.01.2014 15:10:49
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tätä nykyä kaksi poikaa, iät 6 ja 1 vuotta sekä yksi tyttö 4 vuotta.
 
Ensimmäisen lapsen alkutaipaleella vielä aktiivinen bänditoiminta harveni jonkin verran, eikä kotonakaan juuri tullut soiteltua. Lähinnä kitarat piti laittaa seinälle tai koteloihin turvaan. Töissä ilta- ja lauantaivuoroissa treenailin minkä jaksoin/pystyin.
 
Toisen lapsen kohdalla bänditoiminta jatkui yhä harvenevana toisen työn vähentäessä "vapaa-aikaa" entisestään. Seinällä roikkuvat kitarat ja bassot kävivät vähän useammin sylissä kääntymässä.
 
Nyt kolmannen lapsen kohdalla soittohommat lähinnä kotona akkarilla, mitä nyt välillä näpräilee luurit päässä ja hetkittäin jopa kovaäänisen kautta. Vanhemmilla sisaruksillakin on jo useampikin soitin, tosin autot ja angry birdsit kiinnostaa ainakin toistaiseksi enemmän.
 
Toki soittoajat ovat olleet alusta asti aika tarkkoja päivä- ja yöunien takia, eikä kahden ensimmäisen lapsen kohdalla silloisissa asunnoissa ollut omaa huonetta soittoharrastukseen, joka varsinkin ilta-aikaan rajoitti ylimääräisen äänen tuottamista.
Nykyisestä asunnosta varasin heti soittokamoille oman huoneen, jossa voi luurit päässä soitella muiden nukkuessakin. Monesti vaan päivän päätteeksi ei jaksa edes ajatella soittamista.
 
Viime kesänä lasten kanssa pihalla ollessa oli lähes aina joku soitin kaulassa roikkumassa. Etenkin poutasäällä hyvä ratkaisu, kunhan muistaa olla liikaa uppoutumatta musiikin syövereihin kun yksi lapioi hiekkaa toisen suuhun ja kolmas rullaa potkulaudalla autotielle. :)
 
Aika vintage..
Tawsky
05.02.2014 09:11:31
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ramenia: Onneksi pääsen taas muuttamaan yksineläjäksi piakkoin. Parisuhde ei näemmä sovi muusikolle kovin hyvin.
 
Puoliso on metallipää, ei valita tai ei ainakaan uskalla valittaa mun soitosta. Lisäksi aivopesen hänet kuuntelemaan samoja bändejä kuin itsekin joten
 
mitään ongelmaa ei ole.
 
Harmi jos kumppani estää harrastuksia. Ehkä minulla on käynyt vaan tuuri kun kotona saa soitella miten tykkää ja bändireeneissä kulkea kans miten tykkää.
 
"Kyllä nyt jää Jonekin toiseksi, ADEHD on uusi päällikkö äiä" -Stradlin
tender.insanity
05.02.2014 09:32:34
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

ADEHD: Puoliso on metallipää, ei valita tai ei ainakaan uskalla valittaa mun soitosta. Lisäksi aivopesen hänet kuuntelemaan samoja bändejä kuin itsekin joten
 
mitään ongelmaa ei ole.
 
Harmi jos kumppani estää harrastuksia. Ehkä minulla on käynyt vaan tuuri kun kotona saa soitella miten tykkää ja bändireeneissä kulkea kans miten tykkää.

 
Mä kyllä annan puolisoni kuunnella ihan sitä musiikkia ja bändejä mitä hän itse haluaa. On se harmi jos kumppani sanelee toiselle mitä saa kuunnella.
 
Mutta mitä jos aiheessa pysytään, eli miten lapsi on vaikuttanut soittoharrastukseen?
Se on kuitenkin vähän eri asia kuin se sohvalla makaava sipsejä mussuttava ryhävalas.
 
Tawsky
05.02.2014 09:34:31
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

tender.insanity: Mä kyllä annan puolisoni kuunnella ihan sitä musiikkia ja bändejä mitä hän itse haluaa. On se harmi jos kumppani sanelee toiselle mitä saa kuunnella.
 
Jos luet oikein, saatat havaita etten sanele mitä hän saa kuunnella vaan tutustutan hänet omiin mielibändeihin jottei tarvitse ulista.
 
"Kyllä nyt jää Jonekin toiseksi, ADEHD on uusi päällikkö äiä" -Stradlin
tender.insanity
05.02.2014 09:47:23
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

ADEHD: Jos luet oikein, saatat havaita etten sanele mitä hän saa kuunnella vaan tutustutan hänet omiin mielibändeihin jottei tarvitse ulista.
 
"Aivopesu on pakottavien tekniikoiden soveltamista aivopesun kohteen uskomusten tai käyttäytymisen muuttamiseksi."
 
Tawsky
05.02.2014 10:26:42
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

tender.insanity: "Aivopesu on pakottavien tekniikoiden soveltamista aivopesun kohteen uskomusten tai käyttäytymisen muuttamiseksi."
 
Kaksi faktaa: Mnet on vakava asia ja tässä kuva meidän kotioloista http://2.bp.blogspot.com/-F0_ITFYgg … 1600/clockwork-orange-brainwash.jpg
 
"Kyllä nyt jää Jonekin toiseksi, ADEHD on uusi päällikkö äiä" -Stradlin
Myrkky Nuoli
06.02.2014 13:59:51 (muokattu 06.02.2014 14:00:14)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ihan alkuunsa soittelu jäi vähemmälle, mutta nopeasti siihen pääs taas mukaan, kuulokehommia on tullut harrastettua, onneksi blackstarin kuulokelähtö on loistava. Vaimo ei ole koskaan sanonut, että soitan liian kovaa tai kieltänyt mitään, enkä kyllä semmosta ois missään vaiheessa kuunnellukaan. Eri huoneessa toki soitan ovi kiinni niin vaikka se kuuluu olkkariin niin ei kuitenkaan hirmusen kovaa. Musan kuuntelusta on kyllä tullut joskus eripuraa kun rouva ei väsyneenä töiden jälkeen jaksa hardcorea kuunnella ja ymmärrän hyvin, koska tuun ite kiukkuseks jos kotona soi radiopimputus. Pitäs melkein siirtää levysoitin makkariin.
 
Uhmaiän alussa en saanut soittaa nuottiakaan mitään tai poika alko heti huutamaan. Nykyään on innoissaan mukana jameissa ja pedaalinrakennushommissa yms. Pedaalilaudan uudelleensuunnittelu on mielihommia, samoin wahin polkeminen. Tykkää myös ite vähän rimputella. Muutamaa kuukautta vaille kolme on siis ikää. Oon ollut reilun vuoden koti-isänä ja vaimo oli opiskeluissa/töissä valtaojan ajasta, oon siis pystynyt esim. poitsun päikkäriajat tykittelemään mikäli vireystila riittää. Nykyisin soitan päivittäin ja ei ole ongelmia. Toki nyt on sit oma uudelleenkouluttautuminen edessä ja toinen lapsi tulossa muutaman kuukauden päästä, että eiköhän siinä taas täysstoppi saada vähäksi aikaa, mutta on hyvä muistaa, jotta kyllä se siitä taas :)
 
Voittaisipa sitä lotossa niin ei tarttis miettiä työjuttuja ja muuta typerää pelleilyä. Tulevat viheliäisesti elämän tielle.
 
Kun kissat on hiiriä, mummot hyppii pöydillä.
Wradlin
09.02.2014 23:06:51
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

ADEHD: Puoliso on metallipää
 
Jaa niinkuin kyborgi? Tee-se-itse tyttöystävä?
 
"Wradlin knows everything about biting balls off from reindeers. He is also very good friend of Santa Claus, famous finnish character Joulupukki." -Kailis
tender.insanity
30.09.2014 08:16:34
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Nostetaanpa.
 
Lapsi päässyt puolentoista vuoden ikään ja aina vain menee mahdottomammaksi soittaminen. Aiemmin jotenkin pystyi soittamaan, mutta nyt kun tuo tahtoo koko ajan olla menossa mukana, niin kesken soiton repii piuhoja irti, painelee vahvaria pois päältä jne jne =)
 
Mahtavaahan tuon touhuja on seurata, mutta soittamisesta ei tule tosiaankaan yhtään mitään.
 
Onneksi välillä on noita päiviä, että ovat muualla ja sitten parissa tunnissa koittaa ottaa parin viikon soittotauot kiinni.
 
RaskasMielinen
30.09.2014 20:11:28
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Niin kuin joku/useampi on sanonut, että öisin ja hiljaa tai kuulokkeilla (ja soundeista ei tartte pahemmin tinkiä, kamat on sellaiset). Ei tosin ole mulle mikään ongelma, koska nukun tosi vähän. Nyt on ikää mittarissa päälle 40, mutta ainakaan vielä ei ole unentarve lisääntynyt. Yö on parasta aikaa, etenkin synkän melodisen metallimusiikin tekemiseen, äänittämiseen ja miksaamiseen:)
 
Demo Harrison
30.09.2014 23:25:05
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

tender.insanity: Lapsi päässyt puolentoista vuoden ikään ja aina vain menee mahdottomammaksi soittaminen. Aiemmin jotenkin pystyi soittamaan, mutta nyt kun tuo tahtoo koko ajan olla menossa mukana, niin kesken soiton repii piuhoja irti, painelee vahvaria pois päältä jne jne =)
 
Kuulostaa tutulta. Taisi olla aika lailla tuota ikää, kun etenkin kuopus änki heti räpläämään, jos yritti äänittää edes pikaisen muistiinpanon vaikkapa kännykkään - taitaa mulla vieläkin olla tallella äänitys, missä hurmioituneena vedän jotakin B-luokan Henkka-imitaatiota phaserit, fuzzit ja delayt päällä ja sitten ykskaks vekara tulee ja demppaa kourallaan kaikki kielet. Ehkä oli niin hauskan kuuloista että halusi itsekin yrittää. No, kyllä ne muksut siitä aika pian kaikkosivat leikkeihinsä ihan käskemättäkin.
 
Krooninen sävelkorvan tulehdus ja rytmitajuttomuustila jo vuodesta 1978
Kampela77
01.10.2014 01:31:08
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

tender.insanity: "Aivopesu on pakottavien tekniikoiden soveltamista aivopesun kohteen uskomusten tai käyttäytymisen muuttamiseksi."
 
Tässä perheessä on isukilla huumorintajua.
 
Interviewer: "So Frank, you have long hair. Does that make you a woman?" Frank Zappa: "You have a wooden leg. Does that make you a table?"
tender.insanity
12.12.2014 08:20:28
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Bändin kanssa väsätään nyt toista levyä ja kyllä sen ajan puutteen huomaa. Usein on herätys joskus klo 5 paikkeilla että on sitä omaa aikaa nauhoitella sen pari tuntia ennen töihin lähtöä.
 
Välillä kyllä muistelee kaiholla aikoja kun pysti istumaan sen 7h koneen edessä hinkaten, viilaten ja höyläten. Nyt ei paljoa ylimääräistä säädellä. Masiinat vain auki, kuppi kahvia naamaan ja raa'asti soittamaan. On univaje, krooninen väsymystila ja paikat hellinä.. Mutta eipä tämä vaihe kestä kuin pari kk, että on kitaroiden osalta hommat kondiksessa.
 
Topiello
12.12.2014 09:28:44
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Täällähän näyttäisi olevan yllättävän rehtiä porukkaa. Usein kuulee kliseen: "Ei oo lapsen tulo vaikuttanut mitenkään elämään. Ihan samoja juttuja voin tehdä vieläkin."
No totta hemmetissä se vaikuttaa. Ja ei, et voi tehdä enää samoja juttuja. Itselleni ei tule lapsia, sillä kuten kaikesta voi päätellä, hyvä kun itsestäni osaan huolta pitää. Ja lisäksi tarvitsen omaa aikaa. T: 38v.
 
tender.insanity
22.09.2015 08:16:13
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Päivitystä.
 
Tuli nyt sitten jätettyä oma bändi pitkän mietinnän jälkeen. Syinä lähinnä ajan puute soittamiseen, käsivaivat sekä halu viettää enemmän aikaa lapsen kanssa vielä kun tuo on pieni.
 
Vähän ristiriitaiset fiilikset, mutta toisaalta ihan tyytyväinen ratkaisuun. Vähän kuin lähtisi parisuhteesta, missä joku osa-alue toimii mutta kokonaisuus uupuu.
 
Katsotaan sitten muutaman vuoden päästä uudelleen, mikäli enää minkäänlaista kiinnostusta asiaan on =)
 
rrroope
30.09.2015 12:12:53
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

vaikka jälkikasvun myötä on vapaa-aika vähentynyt huomattavasti niin kyllä sitä toisaalta arvostaa enemmän. nuorempana saattoi mennä koko viikonloppu dokaillessa/krapulassa ja muutenkin viikosta saattoi mennä aika monta hyvää tuntia ihan hukkaan vaikka seinää tuijotellessa tai paskoja sarjoja katsellessa. nykyään on jotenkin kamala ajatus että kuukaudessa menisi useampikin päivä ihan vaan krapulan takia hukkaan tai että tuhlaisin aikaani mihinkään turhaan. jos joskus silloin tällöin saan tunnin tai pari vapaaksi, osaan heti käyttää sen hyödyksi, oli se sitten kitarahommia tai muuta.
 
kannattaa myös tietty kokeilla kotona sellaista "hei mäpä vien nyt lapset ulos pariksi tunniksi niin saat olla ihan rauhassa"-tyyppistä mentaliteettia niin se saattaa toimia sit toiseenkin suuntaan.
 
en oo kyl ite koskaan jaksanut mitään massiivisia tekniikkaharjoituksia, ja todellakaan sellaisia ei enää jaksa. iltaisin nukahtaminen on aika lähellä jos yrittää vakavasti jotain treenata. nykyään keskitynkin enemmän tunteeseen kuin tekniikkaan...
 
yks tärkeä ja kehittävä asia minkä oon valitettavan myöhään nyt tajunnu on asioiden soittelu korvakuulolta. lasten kanssa tulee soiteltua ja tapailtua kaikenlaisia biisejä, ei siinä ehdi käydä tsekkaamasta sointuja netistä. harmi etten oo tajunnu tätä jo silloin nuorena. esikoinen, 6v, tahtois kovasti soittaa rumpuja. harmi kun ei kerrostalokämppään oikein sovi. huuliharput on kanssa hyviä yhteisiin musisointihetkiin. lapselle oikean sävellajin harppu ja homma kuulostaa ihan musiikilta.
 
treenit on sit aikamoista irroittelua ja rentoutumista. yleensä ilta-aikaan ettei oo kiirettä pois. joskus saattaa tosin hippeihin mennä hermo jos kalliista omasta ajasta ensin puol tuntia odotellaan porukkaa paikalle ja sit pidetään vielä puol tuntia tupakkataukoa. noh, tän ajan soittelen sit itekseni. eipä treenien järjestämisessä mitään ongelmaa oo, kunhan pitää huolen et puolisolle järjestyy omia menoja yhtälailla ja aikataluista sovitaan about hyvissä ajoin eikä oman treenivuoron alkaessa kotona oo kaikki tiskit ja pyykit hoitamatta, lapset nälissään ja ruoat laittamatta.
 
Man0Sand
23.10.2015 22:49:01
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mä voin soittaa jos vanhempi poika (2,5 v.) on poissa kotoa. Se on nimittäin saman tein kitaran varressa kun sen kaivaa laukusta. Silloin tällöin onnistuu neuvotella että soitetaan vuorotellen, joskin lapsen erilainen aikakäsitys näkyy vuorojen jäätävässä eripituisuudessa. En kuitenkaan (joka kerta) harmistu tästä vaan pidän innokkuutta panostuksena tulevaisuuteen, jonain päivänähän tästä saa vielä bändin.
 
Nuorempi poika (1 v.) ei ole oikein ymmärtänyt homman hienoutta, meinaa joskus vähän itkeä kun soitan. Kyllä se vielä oppii. Ainakin käyttämään korvatulppia jos ei miellytä.
 
Eihän tossa oo knubii eikä slarvaa.
kekkuliheikki
02.11.2015 16:08:07
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Korporaatio ja globalisaatio vie ajan. Ei lapset.
 
En allekirjoita.
rrroope
06.11.2015 13:42:06
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Man0Sand: Mä voin soittaa jos vanhempi poika (2,5 v.) on poissa kotoa. Se on nimittäin saman tein kitaran varressa kun sen kaivaa laukusta. Silloin tällöin onnistuu neuvotella että soitetaan vuorotellen, joskin lapsen erilainen aikakäsitys näkyy vuorojen jäätävässä eripituisuudessa. En kuitenkaan (joka kerta) harmistu tästä vaan pidän innokkuutta panostuksena tulevaisuuteen, jonain päivänähän tästä saa vielä bändin.
 
mä kokeilin ratkaista tätä ongelmaa hankkimalla lapsille ukulelet. hommahan menee sit tietty niin että mulle jää se ukulele kouraan jos kitaran kaivaa esiin...
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1 2 3 4

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti