Muusikoiden.net
23.05.2018
Gibson Custom Shopin upeat 2018-mallit nyt esillä Kitarapajassa 

Kitarat: soittaminen »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Ylä E yhtäkkiä epävireessä
1
Eldkieli
30.12.2013 19:51:14
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tässä kitaraa soittelin ja yhtäkkiä ylä E:n vire tippu puoli sävelastetta ja kuinka vain viritän niin se tippuu melken välittömästi uudestaan. Mistähän tämä voi johtua? Yleensä tätä silloin kun juuri vaihtanut kielet mutta nyt on samat kielet olleet jo useamman kuukauden ja vire pysynyt, mitä nyt normaali virityksiä joutuu tekemään ennen soittamista. Yleensä kaikkien kielten vire tippuu tai nousee enemmän taikka vähemmän saman verran siinä välissä kun ei soita, riippuen ilman kosteudesta. Nyt siis pelkästään ylä E tippuu niin ettei voi soittaa. Onko kenelläkään tietoa mistä ihmeestä moinen?
Puoltoista vuotta ollu nyt tämä kitara (Landola -94) eikä koskaan ennen tämmöstä keksinyt tehdä, muuta kuin silloin kun ollut ihan uudet kielet.

Tympäsee kun pääs niin hyvään soittofiilikseen nii ei sitten onnistakkaan.. :(
 
hallu
30.12.2013 20:22:10
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Eldkieli: Tässä kitaraa soittelin ja yhtäkkiä ylä E:n vire tippu puoli sävelastetta ja kuinka vain viritän niin se tippuu melken välittömästi uudestaan. Mistähän tämä voi johtua? Yleensä tätä silloin kun juuri vaihtanut kielet mutta nyt on samat kielet olleet jo useamman kuukauden ja vire pysynyt, mitä nyt normaali virityksiä joutuu tekemään ennen soittamista. Yleensä kaikkien kielten vire tippuu tai nousee enemmän taikka vähemmän saman verran siinä välissä kun ei soita, riippuen ilman kosteudesta. Nyt siis pelkästään ylä E tippuu niin ettei voi soittaa. Onko kenelläkään tietoa mistä ihmeestä moinen?
Puoltoista vuotta ollu nyt tämä kitara (Landola -94) eikä koskaan ennen tämmöstä keksinyt tehdä, muuta kuin silloin kun ollut ihan uudet kielet.

Tympäsee kun pääs niin hyvään soittofiilikseen nii ei sitten onnistakkaan.. :(

 
Se kieli luistaa jostakin. Jos kiinnitys tallassa on nastalla, niin katso nouseeko nasta? toisinaan kielen pää voi jäädä kanittamaan siihen nastan kärkeen ja myöhemmin lipsahtaa nastan tyveen jollon vire voi tippua. Kieli on voinut myös katketa punoksesta, joka sitten alkaa hiljalleen aueta enemmän. Vaikea sanoa varmaksi mitään.
 
Ei onni tule ostamalla. Onni tulee soittaen ja lauluja tehden
Eldkieli
30.12.2013 21:15:14
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

hallu: Se kieli luistaa jostakin. Jos kiinnitys tallassa on nastalla, niin katso nouseeko nasta? toisinaan kielen pää voi jäädä kanittamaan siihen nastan kärkeen ja myöhemmin lipsahtaa nastan tyveen jollon vire voi tippua. Kieli on voinut myös katketa punoksesta, joka sitten alkaa hiljalleen aueta enemmän. Vaikea sanoa varmaksi mitään.
 
Kiitos vastauksesta. Mahdollisesti johtu tuosta tallaan kiinnityksestä. Että ei ole ollut kunnolla tyvessä. Monta kertaa (ehkä 10-15) sain sitä virittää uusiksi mutta nyt taas pysyy vireessä.
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti