Muusikoiden.net
25.05.2018
 

Kitarat: soittaminen »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Skebasta basson varteen
1
Ose
24.11.2013 18:50:18
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Niin tulipa mieleen, jos hakisi vähän miehisempää soundia basson varresta !
 
Kuinka vaikeaa/helppoa on moiseen touhuun ryhtyä ? Onko suuria eroavaisuuksia siinä, muutakin kuin, että kieliä on vähemmän ?
 
Onko kellään kokemusta threadiin liittyen.
 
Tattis ja moro.
 
Arkka
24.11.2013 20:15:47
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ose: Niin tulipa mieleen, jos hakisi vähän miehisempää soundia basson varresta !
 
Anna mennä. Basisteja on liian vähän.
 
Kuinka vaikeaa/helppoa on moiseen touhuun ryhtyä ? Onko suuria eroavaisuuksia siinä, muutakin kuin, että kieliä on vähemmän ?
 
Riippuu siitä kuinka haluat sitä soittaa, mutta joka tapauksessa kynnys on aika matala kitaristille. Kokeilemalla selviää. Siitä voi olla myös hyötyä kitaransoittoon.
 
ReBeat
24.11.2013 21:04:44
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Bassottelu on hauskaa, suosittelen. Samalla se vahvistaa otelautakäden nakkejakin sillä tavalla että siitä on hyötyä kitarointiin.
 
Basson varteen siirtyessä ainakin itselläni yleisin ongelma on se, että bassolla pyrkii ensin soittamaan melkein koko ajan liikaa kaikkea. Sitä yrittää soittaa melodia-lähtöisesti, johtavasti ja "esiin tulevasti", usein juuri silloin kun tuollainen ei ole ollenkaan tarpeellista eikä kaivattua. Basso on täysin eri soitin kuin kitara. Saattaa mennä jonkin verran aikaa että alkaa päästä eroon tosta kitaravetoisesta lähestymistavasta. Bassolla rytmittäessä iskut voi tulla monesti juuri silloin kun kitaralla ne ei tule. Eli ne tukee toisiaan, mutta monesti ne täyttää nimenomaan eri hetkiä. Mentaalipuolella pitää vaihtaa ego kitaristista pienemmäksi, taka-alalta tulevan perusrytmin varmaksi työstäjäksi. Siinä perus taimissa ei voi luistella läheskään niin paljoa kuin kitaralla. Homman saa muuten hajoamaan paljon nopeammin kuin kitaralla sählätessä :)
 
Osteri
25.11.2013 17:54:56 (muokattu 28.11.2013 07:53:25)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Basso on rytmisoitin - melodinen rytmisoitin. Kyllä jokaiselle kitaristille tekee hyvää tutustua basson maailmaan. Arvostus bassoa kohtaan itsellä nousi kun sitä ekan kerran bändissä soitteli. Kohtuullisella bassotaidolla kuitenkin pärjää sen verran että hauskuuden saa siitä irti. Hyvä basson soittaminen ei ole helppo homma ja vaatii töitä sinä missä jokin muukin soitin. Bassoa ei yleensä niin huomioida kun liian monet haluavat olla sankarikitaristeja, mutta basson puuttumisen huomaa heti jokainen. Basisteja on todellakin liian vähän.
 
Joutube on täynnä basson soitteluja ja soittajia, käytä aikaa tutustuaksesi niihin. Lataa pohjia tai backtrackeja ja vedä perässä. Siitä se lähtee pikkuhiljaa.
 
Enjoy!
 
edit: En soita slap bass juttuja enkä käytä plekua ollenkaan basson kanssa. Kannattaa keskittyä tiukkaan soittoon rumpujen kanssa ja pitää biisi kasassa, jotta kitaristilla on tilaa mokailla. :)
 
Kirjoitan.....siis ehkä en just nyt soita....
pappasfin
25.11.2013 19:11:29
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ose: Niin tulipa mieleen, jos hakisi vähän miehisempää soundia basson varresta !
 
Kuinka vaikeaa/helppoa on moiseen touhuun ryhtyä ? Onko suuria eroavaisuuksia siinä, muutakin kuin, että kieliä on vähemmän ?
 
Onko kellään kokemusta threadiin liittyen.
 
Tattis ja moro.

 
Hommaan on helppo ryhtyä ja se on ihan hauskaakin.
Tottakait on erovaisuuksia, basson kielet on paksumpia ja tuntuma on erillainen, joten erillaiselta se tuntuu mutta siitä huolimatta on kivaa puuhaa.
 
Mäkin hankin basson jälkikäteen ja ihan senkin takia, että jos meinaa omaa musaakin tehdä niin on hyvä tutustua siinäkin mielessä bassoon ja sen soittoon kuin myös mahdollisesti kosketinsoittimiin ja rumpuihin, aina se laajentaa käsitystä sitten koko bändin soittimista ja on aika vänkää vaikkapa yrittää soittaa omaan biisiin bassot.
 
Minä en mikään ihmeellinen bassottelija ole mutta kivaa homaa sekin on ja antoisaa.
Suosittelen sitä ja muitakin soittimia kitaran lisäksi.
 
Hyviä kokemuksia on siis mulla tästä hommasta.
 
PappaSFin
Tomasi
26.11.2013 22:16:10 (muokattu 26.11.2013 22:22:10)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

En tiedä miten syvästi ajattelin bassoon erikseen keskittyä, mutta yksi oikoreitti enemmän kitaran ulottuvuuksiin tottuneelle on lyhytskaalainen basso. Ei, soundi ei ole mopompi tms, paljon on klassikkobiisejä joissa moisella vedelty. Esim Beatlesin tuotanto pitkälti. ;)
 
Pääsee saman tien kiinni kitaransoittajan lihasmuistilla, mutta samat periaatteet ajattelussa tietty pätevät kuin muuhunkin bassotteluun, ihan sama häröily ei toimi kuin kitaralla. Ellei sitten heilu Fenkun tai Shecterin kutosbassolla (e-e vire), jossa kitaralähestyminen toisinaan on just se oma outo ja hauska juttunsa. Mulla oli tovin Squlun lyhytskaalainen jaguaaribasso, mikä oli kiva. Vaihdoin sittemmin Fenkun kutosbassoon, jolla nyt menee Cureilun ohella bassolinjatkin biiseihin mukavasti. Toimii ainakin minulla ratkaisuksi sivutoimiseen bassoilutarpeeseen.
 
Erilaisiin soittimiin tarttuminen on suositeltavaa ja tuntuu avaavan mulla teoriaakin eri näkökulmasta. Tartuin kitaraan ja sittemmin bassoon vasta parisen vuotta sitten, aiemmin soittanut ikiajan koskettimia, altto- ja tenorifonia, rumpuja, laulanut jne. Vieläkin ihmetyttää, ettei aiemmin aloittanut kitarointia. Hauskaa puuhaa!
 
Pitihän tätäkin kokeilla...
korvaoo
27.11.2013 13:06:34
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

taannoin kun musaa mukamas opiskelin, niin yleinen harhakäsitys oli että liian usein basistit on epäonnistuneita kitaristeja ja hyvää basisitia ei kitaristeista sais. Paskapuhetta sanoisin, kitaristilla kuitenkin useinmiten jo perusasiat jollain tavalla hanskassa ja onhan otelautakin neljänneksen suppeampi ainakin normaalisti bassossa mitä kitarassa :)
Lisäksi basistin on hemmetisti helpompi löytää bändi, jopa hyvä sellainen kun mikä tahansa kitaristin. Ei muuta kun pari viikkoa basso sylissä tekniikkaa ja teoriaa ja keikoille mars mars!
 
kaikki paitsi on turhaa.
ekikoo
27.11.2013 22:20:43
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kokemuksesta tiedän että kitaran rinnalle basson harjoittelu vaati sen hitaan prosessin että tajuaa kyseessä olevan, kuten mainittu, eri soittimet. Eli sitä soittaa liikaa kaikkea. Kun sen släppivaiheen yli pääsee niin voi alkaa keskittymään siihen itse instrumenttiin ja sen rooliin bändissä, sitten vaan bändiin :--)
 
Do we need harmonics in the range above 8 kHz? Are a lot of dogs going to listen to your solos? - J. Johansson
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti