Muusikoiden.net
25.04.2018
 

Kitarat: soittaminen »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Miksi sähkökitara pitää outoa häiritsevää ääntä?
1
jeraki312
15.09.2013 23:47:14
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Yhtäkkiä sähkökitarani meni sellaiseksi että aina kun se on kytkettynä vahvistimeen niin se pitää sellaista häiritsevää kovaa särkevää ääntä vaikkei edes koskisi siihen, ja heti kun koskee johonkin sen metalliseen osaan (esim. mikkeihin, kieliin, plugijohtoon, viritinvääntimiin..) niin ääni lakkaa, mutta heti kun otteen irroittaa niin ääni jatkuu..
 
Ensin ajattelin vian olevan johdossa mutta ei auttanut vaikka vaihdoin uuteen.
 
Mistä tämä johtuu ja miten sen voi korjata?
 
hallu
16.09.2013 01:13:38
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kaatosade: Yhtäkkiä sähkökitarani meni sellaiseksi että aina kun se on kytkettynä vahvistimeen niin se pitää sellaista häiritsevää kovaa särkevää ääntä vaikkei edes koskisi siihen, ja heti kun koskee johonkin sen metalliseen osaan (esim. mikkeihin, kieliin, plugijohtoon, viritinvääntimiin..) niin ääni lakkaa, mutta heti kun otteen irroittaa niin ääni jatkuu..
 
Ensin ajattelin vian olevan johdossa mutta ei auttanut vaikka vaihdoin uuteen.
 
Mistä tämä johtuu ja miten sen voi korjata?

 
Tuolla kitarakamapuolella voisi oll aoikeampi paikka tälle kysymykselle. Pienet sirinät ja surinat on ihan normaalia. Jos sirinä loppuu kun kieliin tms. metalliin koskee, niin kitarasi maadoitus toimii täysin normaalisti. Surinan pitäisi vaieta kun väännät kitarasi volan nollaan kun laitat sen telineeseen tai vaihtoehtoisesti vahvistimesi standby-kytkimen off asentoon.
 
Paha on arvailla minkälainen on häiritsevä tai kova särkevä ääni??? yksi mieleentuleva vaihtoehto on ulkoinen häirönlähde. el onko kitarasi läheisyydessä (sii ssamassa huoneessa) sähkömagnetismin lähteitä kuten kuvaputki, kännykkä, loisteputki, tms.? onko häiriö ääni aina samanlainen vai muuttuuko se kitaran asennon tai sijainnin myötä?
 
Parantamisehdotuksia on vaikea antaa jos ei ensin selvitä mistä on kyse. Häiriösuojauksen parantelu tms. voisi olla sellainen. Jos ongelm katoaa kun kosket kieliin tai muuhun metalliosaan tai väännät volan nollaan, niin mielestäni ei mitään ongelmaa välttämättä edes ole.
 
Jos se vaappuu ja vaakkuu, se on ankka.
seppo2
20.09.2013 18:09:32
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Itselläni on vastaavanlainen onglema ja se johtunee plugista. Hieman kitaraa/plugia liikuttamalla särö loppuu. Ilmeisesti vika on kosketushäiriö plugissa. Ainakin minun tapauksessani. Voit tietysti tarkistaa miltä juotokset näyttävät ja mahdollisesti korjata tilannetta.
 
korvaoo
20.09.2013 19:10:58
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

maalenkin häiriöltä kuulostaa, tsekkaa piuhat että ehjiä, samoten kun kitaran jakki ja ettei ko. virtapiirissä ole loistelamppuja/crt monitoreja tai energiansäästöä...
 
kaikki paitsi on turhaa.
Räkkipeli
25.09.2013 09:44:14 (muokattu 25.09.2013 09:45:30)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kuullostaa maadoitusongelmalta.
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti