Muusikoiden.net
26.04.2018
 

Kitarat: soittaminen »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Slide kitaran teko ?
1
camaroelli
10.04.2013 00:36:41
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Putkella pitäs päästä vetää ja tehdä oma sitä varten ! Onko joku tehnyt itselleen moista ? Mistä aihiosta kannattaisi tehdä
joku halpa tele ? Mikä mikki ? Mikä viritys ? minkä paksuset/laiset kielet ? Takatalla ylös
kuinka paljon ? Tarkotus soittaa dr feelgood tyylistä . . . .
en siis tarkoita steel malleja tai cauntry juttuja , kaikesta tiedostakiitollinen
 
High
11.04.2013 15:38:14 (muokattu 11.04.2013 15:39:58)
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Hommaa vaikkapa joku Tele-rakennussarja jos kokemusta ei kitaran teosta ole paljoakaan. Tallan ei tartte olla hirveän korkealla, ellet soita pelkästään slidella. Omassani oli joskus 5-7mm luokkaa... kokeile! Kielistä 12.-setti on tuntunut mielestäni parhailta, mutta kyllä 10.-setillä pystyy myös soittaa - soundi vaan ei ole yhtä tukeva. Satula kannattaa myös olla korkeampi tai voit hommata vaihtoehtoisesti "siirtosatulan", joka korottaa satulaa. Hyviä liuttelu hetkiä!
 
EDIT: Vireenä olen käyttänyt avointa E:tä, mutta jotkut vetelee standardilla ja toiset avoimella G:llä tai D:llä. Moni blues/rock kuitenkin menee E:stä.
 
"Melodiat koivumetsissä, sanat havumetsissä ja harmoniat kaislikossa"
73nd3r
11.04.2013 19:59:46
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kannattaako tehdä koko kitaraa alusta alkaen, jos halvimmat telekopiot maksaa kahdeksankymppiä (= Tuomann ja HB posteineen)?
 
Luulis pääsevän aika vähällä alkuun jos ei tee muuta kuin vaihtaa paksummat kielet & nostaa ne korkeammalle. Ja jos homma natsaa niin sit parempi vempele.
 
PS: Roy Buchanan, Danny Gatton jne. soitti ihan tavallisellakin Telellä aikast mukavaa luisua, tässä Gattonin mallia:
http://www.youtube.com/watch?v=xfBF4rr7FiA
 
mpekkanen
12.04.2013 12:25:45
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Slideä voi soittaa ihan normaalillakin kitaralla ja jos haluaa niin satulaan saa sellaisen korotus palan joka ei montaa euroa maksa. Kielet on syytä vaihtaa muutenkin sellaisiksi,että sopivat paksuudeltaan putkitouhuihin ja kielten jännitys olisi edes suurinpiirtein sama. Esim. avoimessa g-vireessä vaihtaa molemmat e-kielet ja a-kielen paksumpiin,koska vireessa ne ovat koko sävelen alempana. Tallaakin voi halutessaan hieman nostaa.
Tähän hommaan ei siis tarvitse rakentaa erikseen mitään kitaraa jos ei sitten ole muuten rakentelusta kiinnostunut. Halvemmaksi se tuskin tulee kyllä silläkään lailla.
 
Presidentti
12.04.2013 16:48:30
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

mpekkanen: Slideä voi soittaa ihan normaalillakin kitaralla ja jos haluaa niin satulaan saa sellaisen korotus palan joka ei montaa euroa maksa. Kielet on syytä vaihtaa muutenkin sellaisiksi,että sopivat paksuudeltaan putkitouhuihin ja kielten jännitys olisi edes suurinpiirtein sama. Esim. avoimessa g-vireessä vaihtaa molemmat e-kielet ja a-kielen paksumpiin,koska vireessa ne ovat koko sävelen alempana. Tallaakin voi halutessaan hieman nostaa.
Tähän hommaan ei siis tarvitse rakentaa erikseen mitään kitaraa jos ei sitten ole muuten rakentelusta kiinnostunut. Halvemmaksi se tuskin tulee kyllä silläkään lailla.

 
Komppaan tätä. Ei slide-kitaraa tarvitse erikseen "tehdä". Vähän paksummat kielet ja vähän korkeammalle, niin siinäpä se.
 
Se vaan tarjoaa myös plussana sen vaihtoehdon, että mutkasta voi poistua tyylikkäässä hallitussa luisussa, jos haluaa. -AWKM
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti