Muusikoiden.net
18.03.2018
 

Kitarat: soittaminen »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Astetta erikoisempi Explorer.. Kommentteja?
1
am91666
19.03.2013 13:06:53
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Miten hienoa olisikaan omata mahdollisuus luoda itselleen täydellinen custom-kitara, jossa joka ikinen pikku piirre on tehty itselle sopivaksi. Olen miettinyt miten rajoittunutta on kaikki kustomikitaroiden tarjonta, jacksonia ja paria muuta firmaa lukuunottamatta en ole tavannut montaa valmistajaa jotka tekis kitaroita TASAN tarkkaan asiakkaiden toiveiden mukaan, alkaen vaikkapa puumateriaalista ja otelaudan leveydestä.. not forgetting the fact että käsintehdyt kitarat ovat normaalin kuolevaisen budjetin ulottumattomissa. Mut aina saa haaveilla.
 
Heittäkää ajatuksia ja kommentteja seuraavanlaisesta suunitelmasta, joka on kummitellut mielessäni jonkin aikaa. Älkää ampuko taivaalta, olen melko varma ettei kyseistä kitaraa ei ole olemassa eikä edellämainitut valmistajat ikinä tule tekemään moista, mutta kummiskin:
 
Jacksonin tai Carvinin valmistama Explorerin muotoinen kitara, jonka otelauta olis hieman ohuempi ku Ibanezin RG-kitaroissa. Kaula rungon läpi (en nyt muista suomenkielistä termiä, neck through body) floikka, yksi volume, yksi tone, kaksi mikkiä joille molemmille puolittajat ja saman muotoinen headstock kuin Carvinin JB200c-kitaroissa (suomeksi Jason Beckerin tribuuttikitara, kaunis vehje muuten) ja koko kitaran oltava otelautaa myöten vaahteraa, virittimet ja talla mattamustat ja kitara itsessään valkoinen.
 
What do you think?
 
''Sorry for the tune up between time, but what the hell, cowboys are the only ones who stay in tune, anyway...''
Karipiirto
19.03.2013 13:09:51 (muokattu 19.03.2013 13:10:43)
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

am91666: What do you think?
 
Että tämä on väärällä alueella.
 
Ei silti mitenkään huono ajatus... Tai no en tiedä kun en lukenut loppuun.
 
Edit. No nyt luin. Sen kus toteuttamaan.
 
"If you're going to be crazy, you have to get paid for it or else you're going to be locked up." Hunter S. Thompson
am91666
19.03.2013 13:11:52
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kappas juu, tää olis kai pitäny tunkee kitarakamat osastolle... v...tu kunnen huomannut. anteeksi
 
Kertokaa silti ajatuksianne, mikäli vaan.
 
''Sorry for the tune up between time, but what the hell, cowboys are the only ones who stay in tune, anyway...''
Karipiirto
19.03.2013 13:19:18
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

am91666: Kappas juu, tää olis kai pitäny tunkee kitarakamat osastolle... v...tu kunnen huomannut. anteeksi
 
Kertokaa silti ajatuksianne, mikäli vaan.

 
No mulla oli jotain vähän samansuuntaisia ajatuksia tuolla potikkaosastolla. Lähinnä omaan kapineeseeni olen miettinyt mikin puolittajaa tonepotikan yhteyteen semmosella kaksiasentoisella potikalla, eli kun sitä tonepotikkaa nostaa ylöspäin, mikit puolittuis ja kun sen painaa alas, on taas humpparit käytössä. Lisäksi ajattelin tehdä volanamiskalle semmosen rempan että vaihtaisin siihen vähän samanlaisen "nappipotikan", joka olis jousipalautteinen ja siihen sitten killswitchi. En ole varma onnistuuko mutta ainakin yksi jamppa, joka enempi on kitaranrakennusta tehnyt sanoi että pitäis onnistua. En viitsi vain tuohon runkoon enempää reikiä porailla ettei tartte maalata uusista niin ajattelin että tuollaisilla muutoksilla säästyis puutöiltä. Valkonen tele kyseessä mun tapauksessa.
 
"If you're going to be crazy, you have to get paid for it or else you're going to be locked up." Hunter S. Thompson
J Silver
19.03.2013 13:29:30
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Reverse explorer?
 
hallu
20.03.2013 08:34:42
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

No ottamatta sinällään kantaa kenenkään kitaramieltymyksiin. Kyllähän kuitnekin valmistajan kannalta on paljon eroa sillä, että modataanko pikkuisen jotakin tuotantomallia asiakkaan toiveisiin, vai tehdäänkö täysin uniikki kitara jolloin se koko tuotantolinja pitää muovata sitä yhtä kitarayksilöä varten tai vaihtoehtoisesti joku mestari viilailee sen alusta loppuun käsin.
 
Se jolla on pelimerkkejä voi teettää mitä tahansa, mutta tavanomainen ratkaisu lienee meille muille tehdä itse tai pyytää kaveria tekemään tai yhdistellä erituotantotapoja ja säästää jokaisessa prosessin vaiheessa minkä pystyy niin saa varmasti uniikin kitaran, mutta eri asia on sitten se onko se hyvä.
 
Kaikkein edullisin, varmin ja kustannustehokkain tapa on viilata niitä omia mieltymyksiä. Etsii jonkun tuotantomallin, joka on kaikkein lähimmäksi sitä mitä haluaa ja sitten päättää vaan kylmästi tykätä siitä;-). Uniikkiushan tulee jokaiseen kitaraan kaupantekijäisinä kun kitara vuosien saatossa kuloo omiin sormiin sopivaksi ja juuri sellaiseksi ainutlaatuiseksi omakseen.
 
Toivominen on taitolaji. Fiksusti toivomalla voi juuri omien toiveiden mukaisen kitaran saada ihan hyllystä, kun vaan tietää mitä toivoo;-)
 
Jos se vaappuu ja vaakkuu, se on ankka.
Vetehinen
20.03.2013 10:29:03 (muokattu 20.03.2013 10:30:53)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

hallu: Kaikkein edullisin, varmin ja kustannustehokkain tapa on viilata niitä omia mieltymyksiä. Etsii jonkun tuotantomallin, joka on kaikkein lähimmäksi sitä mitä haluaa ja sitten päättää vaan kylmästi tykätä siitä;-).
 
En pysty kuvittelemaan että toimisin noin. En pysty ohjelmoimaan itseäni tykkäämään esimerkiksi aktiivimikeistä ja jostain kitaramallista, jonka runko ei ensisilmäyksellä miellytä estetiikannyhjyäni. En pysty, en halua uudelleenohjelmoitua, enkä edes koe sitä tarpeelliseksi. Kyllä kitarasta tietää ensikokeilemalta, tuleeko siitä kumppani.
 

 
Aloittajalle vinkiksi, Korpi Instrumentsilta voisi saada toivomusten mallisen kitaran kohtuuhintaan, keskustelua kyseisestä pajasta löytyy tuolta: http://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=15&t=212942&co=30
 
"When I die, I want you to bury me upside down so that anyone who doesn't like me can kiss my ass!" -Red
Attew
20.03.2013 16:02:42
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

beliel: En pysty kuvittelemaan että toimisin noin. En pysty ohjelmoimaan itseäni tykkäämään esimerkiksi aktiivimikeistä ja jostain kitaramallista, jonka runko ei ensisilmäyksellä miellytä estetiikannyhjyäni. En pysty, en halua uudelleenohjelmoitua, enkä edes koe sitä tarpeelliseksi.
 
Mutta kyse ei olekaan siitä, vaan siitä että pitäisi hakea tuotantomalleista lähellä sitä oleva. Se ei tarkoita juuri aktiivimikkejä tai jotain tiettyä kitaramallia.
 
Vetehinen
20.03.2013 18:08:06
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Attew: Mutta kyse ei olekaan siitä, vaan siitä että pitäisi hakea tuotantomalleista lähellä sitä oleva. Se ei tarkoita juuri aktiivimikkejä tai jotain tiettyä kitaramallia.
 
Aivan, ja onneksi yleensä valinnanvaraa sen verran löytyykin. Mutta jotkut valmistajat nykypäivänä entistä enemmän tarjoavat joitakin kitaramalleja pelkästään aktiiveilla varustettuna. Syyttävä sormi heilahtaa tuonne Jackson-Charvel-Schecter -suunnalle. Joissakin heidän malleissaan on jotain muuta vikaa, joissakin sitten mikitys. :)
 
Ja eipä sillä, kyllähän aktiivimikit sopivatkin joillekin ihan täysin. Asiaa voi soveltaa muihinkin piirteisiin. Helpompaa olisi, jos ei olisi niin juurtuneet mieltymykset. Mutta minun onneksi ne mieluiset kepukat on jo itselle löytyneet.
 
"When I die, I want you to bury me upside down so that anyone who doesn't like me can kiss my ass!" -Red
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti