Muusikoiden.net
25.06.2018
 

Kitarat: soittaminen »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Sormet onnettomuudessa
1
Puolukki
13.03.2013 16:10:40 (muokattu 13.03.2013 16:11:48)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Hei. Koitin hakea vastaavaa enkä löytäny, mutta ihmettelen jos ei asiasta oo keskusteltu ennen.
 
Muutama kuukausi takaperin tuli töissä leikeltyä etusormen päästä pieni pala irti, mikä saatiin kuitenki tikattua takas. Sormi sinällään hyvässä kunnossa ja tunnosta en tiedä, mutta käsittääkseni tulee muuten about entiselleen. Ongelma on että palasta tippui iho aika nopeesti, eikä näy olevan hirveen nopeeta tuo ihon kehittyminen.
Soittelemiseen ilman etusormea oon alannu tottua, sointujen uudet sormitukset menee suht. luontevasti ja ehkä täs muiden sormien käyttö on kehtittyny, mutta kaikkea ei vaan voi soittaa ilman sitä. Ainakaan minä.
 
Oliskohan jollain antaa jotain vinkkejä millä tuon haavan vois suojata suht. tukevasti, että soitto sillä olis saattais olla mahollista?
 
Onko muille käyny vastaavia onnettomuuksia? Miten nopeesti selvitty tai opittu elämään sen kanssa? Iommi pärjänny ainaki kohtalaisen hyvin, mikä oli heti ekana itellä mielessä kun en vielä tienny yhtään kuinka pahasti kävi.
 
Edit. Piti vielä julkasun jälkeen ettiä ja olihan sielä jotain keskustelua :F
 
Dundee
13.03.2013 16:53:05
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ittellä ei ole ihan vastaavasta kokemuksia tai mitään muutakaan ammattitaitoa asiaan liittyen, mut itte tuli joskus kitaroinnin alkutaipaleella kun sormenpäät oli herkkänä niin vedettyä ihan jesaria tai jotain muuta teippiä niin että se peitti sormenpään ja sit pysty jatkamaan soittelua. En tiedä tosin tekeekö jesari kovinkaan gutaa sille sun sormen nahalle joka yrittää parantua koska ko. teipillä saa syylätkin syövytettyä pois.
 
Omakohtaisempia kokemuksia käsien ja sormien vammautumisesta on kun meni yks kostea ilta hajonneesta tuopista lasinsiru otelautakäden kämmeneen ja katkas sieltä etusormeen menevän hermon. Etusormi ollut siitä asti toiselta puolelta tunnoton ja olin ensimmäisinä päivinä laittamassa kitarakamoja jo torille, mut äkkiä siihen sit tottui vaikka oudolta aluks tuntuikin. Tunto ei kuitenkaan etusormessa ole vieläkään täysin palautunut mut kyllä sen hallinta parani varsin hyvin ajan kanssa.
Kehität ittelles jonkun suojan siihen sormenpäähän Iommin tapaan niin luulis hyvin menevän. Eikä se tunnottomuus ole kuten sanoin, mua ainakaan loppupeleissä niin paljon haitannut, eikä haittaa ilmeisesti Iommiakaan.
 
"Kitarat ovat perkeleen kalliita ja meluisia instrumentteja."
Osteri
13.03.2013 20:05:01 (muokattu 13.03.2013 20:06:44)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Olen nuorempana koulussa lyönyt taltalla kaulakäden etusormen päätä irti siten että haavan saumakohta on sormenpään keskellä. Se pala jäi siihen roikkumaan ja koska oli tallessa, niin kiinnittyi kuitenkin ajan mukana. Heti kun vamma vaan kestää soittamista kannattaa sormenpään kovettamisen harjoitusta aloittaa. Tuossa se nyt on mennyt mukana ihan hyvin kuntoon.
Avovamma on tietysti haasteellisempi. Voisin kuitenkin kuvitella että heti kun ihokudosta on muodostunut, niin kovettamisharjoitukset kannattaa aloittaa. Sittenhän se kestää.
 
Kirjoitan.....siis ehkä en just nyt soita....
Krice
13.03.2013 23:24:52
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Puolukki: Oliskohan jollain antaa jotain vinkkejä millä tuon haavan vois suojata suht. tukevasti, että soitto sillä olis saattais olla mahollista?
 
Lääkäriltä tai terveydenhoitajalta vinkkejä. Internet on turha paikka kysyä tuollaista, koska nuo on aina tapauskohtaisia ja internetistä löytyy just näitä teippikavereita. Teippiä kaikkeen niin toimii.
 
töissätäällävaan
14.03.2013 12:58:28
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kokeile sormilaastaria...Minulle tuli tietenkin siihen tärkeimpään otelautakäden sormenpäähän sellainen kuivuva ja ihoa kuoriutuva vaiva loppusyksystä,jota näytin lekurillekkin,mutta eihän se osannut muuta sanoa kuin että rasvaile ja tule näyttämään,jos ei parane etc...Apteekistä löysin Compeed-sormilaastarin,joka ainakin on tähän asti toiminut,että on pystynyt soittaamaan melko kivuttomasti.Onneksi halkeilemista on vain yhdessä sormessa.
Jostain luin että on tököttiä nimeltä Quick Callus joka olisi varta vasten kehitetty muusikoiden yms sormivaivoihin,lähinnä kait keino -kovettumien nopeaan muodostamiseen ?.
Stevie Ray Vaughan käytti pikaliimaa samaan tarkoitukseen.
 
akuankkakomppi
14.03.2013 14:30:00 (muokattu 14.03.2013 14:30:51)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Hei!
 
Mulla meni oikeasta etusormesta muutama milli Bacchukselle; yhdistelmä järeä hyrdaulipuristin + koivupölli + etusormi ei toiminut haluamallani tavalla.
 
Veri roiskui kuin Peckinpahin leffoissa, mutta ei hätää: suht' nopeasti löytyi jäitä.
 
Oikeakätinen kun olen, en kitaransoitto mielessäni asiasta yhtään huolestunut. Mulla oli milloin sormustin, milloin itse väsäämäni suoja... Soitto soi koko ajan, soittotunneillakin kävin, sormi paketissa.
 
Tähän samaan hengenvetoon mainitsen, että mieluiten soitan sormin. Hieman teetti töitä opetella tuttuihin piiseihin uusi sormitus, mutta hengissä selvisin!
 
Siis: A S E N N E!
 
Sillä pärjäsivät Djangot ja Tony Iommit, sillä pärjäsin minäkin!
 
sum ergo cogito
Puolukki
14.03.2013 17:26:12
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Krice: Lääkäriltä tai terveydenhoitajalta vinkkejä. Internet on turha paikka kysyä tuollaista, koska nuo on aina tapauskohtaisia ja internetistä löytyy just näitä teippikavereita. Teippiä kaikkeen niin toimii.
 
Juu toki tapauskohtasia, mutta tossa sormessa ei sen arkuuden lisäks kummempaa pitäis olla enää, niin vastaavia tilanteita on varmasti ollu muillaki.
 
Tuo laastari vois toimia jos ei vaan oo niin ohut et kieli painaa turhan kovaa sen läpiki? Tai liian paksu et sotkis soittoa, niinku sormustin tai joku teippiviritelmä saattais olla?
 
Vetehinen
14.03.2013 21:12:42
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Compeed toimii. Hae niitä.
 
Movement of my culture / My beliefs have no more tales.
hevikukko
14.03.2013 23:23:55 (muokattu 14.03.2013 23:26:02)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Vuosi sitten onnistuin viiltämään vasempaan nimettömään haavan vaaka-asentoon sormenpäähän. Vekki oli just siinä vaaka-asennossa ja paikassa sormenpäätä johon kitarankieli uppoo, varsinkin bendattaessa. Parin paranemisviikon jälkeen näytti ok kuntoiselta mutta oli kipee ja otin riskin soitella hiljaa. Siinä fiiliksissä hissukseen soitellessa vahingossa bendasin kieltä ja Naps sinne uppos 0.10 kieli, uusiksi auki. Taas meni viikko ja suihkutin nestemäistä laastaria tunnottoman kerroksen ja sormi kesti, mutta sattui pelkän kielen painaminen otelautaan liikaa. Taas lisää lepoa.
Alle kuukauden parantuneeseen ok kuntoiseen sormenpäähän laitoin tipan pikaliimaa päällysteeksi kaiken varalle ja soittaminen sujui hyvin, mutta tunnottomasti.
 
Yksinkertainen syvähkö haava vei ainakin kuukauden parantua kunnolla kesäaikaan ja voin vain kuvitella miltä tuntuisi isommat haaverit. Niinhän se on, että ei auta muuta kuin parannella rauhassa kipeitä paikkoja sekä keksiä muita harrastuksia välissä.
 
Jos korvissasi soi, ne on vain nuotteja...
mpekkanen
15.03.2013 00:47:28
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

pari vuotta sitten leikkasin lihaa karjalanpaistiin ja onnistuin leikkaamaan vasemman käden etusormen nivelen kohdasta.
Kävin näyttämässä sitä lääkärille ja ei se toimi edelleenkään ihan kunnolla.
Myös oikeaan käden pikkurilli on samaisesta nivelestä todella kipeä. Se ei onneksi vaikuta soittamiseen,mutta harmittaa muuten.Sitä en ole lääkärissä näyttänyt.
 
Jonkun verran olen joutunut siirtymään slide soittoon ja lap steel kitaroiden pariin ,koska vasen käsi ei enää kunnolla toimi.
Kyllä musiikkia voi tehdä vaikka olisi hieman raihnaisempikin,kyllähän se tietysti harmitta jos ei voi ihan kaikkea soittaa niinkuin ennenkin.
 
Tapaturmille ei vaan voi mitään ja kaikki me vanhetaan,että tavallaan meillä kaikilla on edessä se tilanne ettei pysty enää samoihin suorituksiin kuin joskus ennen.
 
Hyvää mieltä voi tuottaa soittamalla,niin itselle kuin muillekkin,vaikka ei ihan kaikkia nuotteja siihen sekunttiin kerkeäkkään soittamaan :)
 
Puolukki
19.03.2013 16:15:48
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

mpekkanen: Hyvää mieltä voi tuottaa soittamalla,niin itselle kuin muillekkin,vaikka ei ihan kaikkia nuotteja siihen sekunttiin kerkeäkkään soittamaan :)
 
Tämä on totta. Se mikä tässä häiritsee, on näppäilyn vaikeus, ja kun sointuja kuten B7 ei pysty soittamaan ilman neljää sormea. Tosin ehkä tuota peukkua olis mahollista opetella käyttämään aika paljoki paremmin, millon se ehkä ylettyis sopivasti otelaudan yli ottamaan sen B:n.
 
Taidan hetken vielä puhallella ja koittaa sen jälkeen noita Compeed laastareita. Oletan että noita sormenpään halkeamille suunniteltuja ootte käyttäny?
 
Kiitoksia kaikille.
 
kekkuliheikki
19.03.2013 17:26:53
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Vasemman kaden etusormi poikki lentopallossa. Rustottui mutta pelittaa.
 
Vasemman kaden nimeton armeijassa poikki. Hirveet lipat ja rynkyn ja jaisen maan valiin. Pelittaa.
 
Vasemman kaden etusormeen pokasahalla niveleen asti. Pelittaa.
 
Vielakin pelittaa. Malttia vaan ja antaa parantua kunnolla.
 
B-tone-flat
19.03.2013 22:59:41 (muokattu 19.03.2013 23:00:16)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Teini-iässä 2 päivää ennen kitarakurssia duunissa sirkkelillä vasemman käden keskisormeen 3cm pitkä "ura" pitkittäin keskimmäisen nivelen yli. 8 tikkiä mutta ei pysyviä vammoja. kurssille osallistuin.
 
10 vuotta sitten sähköhöylällä eli cutterilla vasemman käden peukalon iso lihas puoliksi pois. Noin 10 tikkiä. Tunto katos puolittain mutta ei vaikuta soittoon.
 
Muutama vuosi sitten viikko ennen keikkaa vasemman käden keskisormen kynnen alle 5-6 milliä syvä (n. puoliväliin) haava mattopuukolla. Välittömästi tiukka "puristusside" laastareilla, teipillä ja sideharsolla. Sormi kylmänä ja muu käsi tulikuumana puolen viikkoa. keikka meni ilman verenvuodatusta eikä tarvinnut himmailla.
 
Onhan noita...
 
Marshall Amp makes Amazing Noise and has a Black Tone
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti