Muusikoiden.net
19.06.2018
 

Kitarat: soittaminen »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Heikki Silvennoinen
1 2 3
MarkoA
05.01.2013 15:46:26
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Yks omista suosikeista, Heikkk Silvennoinen esiintyy Teemalla tänään puolen yön aikohin. Todennäköisesti hienoa kuultavaa kitaramusan ystäville. Great!!
Ja vielä Soundi tiesi kertoa, että Q-stone heittää muutamia keikkoja alkuperäiskokoonpanolla. Mmmmm. Toivottavasti osuu lähettyville, että pääsee katsomaan.
 
Heikki on kyllä huippu. Erittäin tyylikästä soittoa. Suomen slowhand on understatement, IMO.
 
Positiivista sen olla pitää!!!
Hynkel
05.01.2013 16:11:38
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Oho, kiitos vinkistä! Hessu on loistava kitaristi, ehdottomasti, eikä "Suomen Slowhand" niin metsään mene. Tyylikäs kaveri, tosin huomattavasti parempi kitaristi ja monipuolisempi muusikko kuin Clapton.
 
Eivät nuo soololevyt ole oikein koskaan temmanneet mukaansa, niissä on ehkä sellainen lievästi himmaileva sävy omaan makuuni. Mutta livenä on jautaa, hieno mies!
 
Tyhmyyden edessä jumalatkin ovat voimattomia.
MarkoA
05.01.2013 16:17:56
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Joo, itse tykkään myös sooloista mutta livenä aivan uskomattoman hienoa soittoa!
Ohjelmahan on siis Kosketuksessa ja alkaa klo 00:17 (ihme aika muuten?!)
 
Mulle lähinnä on Heikin soitosta varmaan joku Q-stonen Pink on Blue. Olin aika vastikään tuolloin innostunut bändistä ja tuolla levyllä Heikki vetelee tosi komeasti. Samoihin aikohin pyöri Q-klubi tvssä. Ja siihen kyllä jo kiivaasti kaipaa uusintakierrosta. Mahtavia live vetoja ja housebändinä siis Q-syone. Wow!!
 
Positiivista sen olla pitää!!!
balanced1
05.01.2013 21:51:48
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Hynkel Belzepop: Oho, kiitos vinkistä! Hessu on loistava kitaristi, ehdottomasti, eikä "Suomen Slowhand" niin metsään mene. Tyylikäs kaveri, tosin huomattavasti parempi kitaristi ja monipuolisempi muusikko kuin Clapton.
 
Eivät nuo soololevyt ole oikein koskaan temmanneet mukaansa, niissä on ehkä sellainen lievästi himmaileva sävy omaan makuuni. Mutta livenä on jautaa, hieno mies!

 
Jos nyt jätettäisiin vertaukset Claptoniin kuitenkin pois. Suht huvittavaa.
 
Täydellinen kitara? 200-kitaraa kun saan arsenaaliin, niin niistä löytyy SE soundi ja nukun yöt.
Hynkel
05.01.2013 23:04:33
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

balanced1: Jos nyt jätettäisiin vertaukset Claptoniin kuitenkin pois. Suht huvittavaa.
 
Mikä siinä on huvittavaa?
 
Tyhmyyden edessä jumalatkin ovat voimattomia.
MarkoA
06.01.2013 00:48:44
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Hienoa porukkaa mukana Heikillä! Oispa Gustafsson soittanut enemmän. Tuossa on kyllä takuuvarma live elämys. Hienoa ois ollut päästä paikanpäälle, mutta meneehän se näin tv:stäkin. Mieelellään kuulisin Heikin soittamana Les Paul soundeja kuten ennen Flying Finn aikaa. Noh, kaikkea ei kai voi saada...
 
Positiivista sen olla pitää!!!
arc
06.01.2013 02:38:30 (muokattu 06.01.2013 02:42:03)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Hynkel Belzepop: Mikä siinä on huvittavaa?
 
Arvostan Silvennoista erittäin korkealle, enkä lähtisi itselleni perustelemaan mitenkään Silvennoisen vähemmyyttä Claptonin rinnalla, paitsi ehkä saavutusten ja statuksen suhteen.
 
Millä perusteella sä sanot, että Heikki on Cläbää huomattavasti parempi kitaristi ja monipuolisempi muusikko? Kiinnostais tietää mitä mittareita käytät kun kerran noin määrätietoisen lauseen viitsit kirjoittaa. Miten määrität muusikon monipuolisuuden? Sillä, mitä genreluokitusta kyseinen tyyppi puskee levyhyllyyn? Vai onko sulla kuinka vahva näkemys siitä mitä Cläbä jauhaa omalla ajallaan vaikka Doylen, Gaddin tai Wynton Marsaliksen kanssa?
 
All of these vultures hiding right outside my door.
Vladi
06.01.2013 10:18:27
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

MarkoA: Hienoa porukkaa mukana Heikillä! Oispa Gustafsson soittanut enemmän. Tuossa on kyllä takuuvarma live elämys. Hienoa ois ollut päästä paikanpäälle, mutta meneehän se näin tv:stäkin. Mieelellään kuulisin Heikin soittamana Les Paul soundeja kuten ennen Flying Finn aikaa. Noh, kaikkea ei kai voi saada...
 
Olipa kyllä viihdyttävä konsertti, tunti vierähti hujauksessa. Olisi enemmänkin kuunnellut. Hienoa menoa ja hyviä vieraita.
 
Jos se vaappuu ja vaakkuu, se on ankka.
Hynkel
06.01.2013 11:04:37 (muokattu 06.01.2013 17:52:11)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

arc: Arvostan Silvennoista erittäin korkealle, enkä lähtisi itselleni perustelemaan mitenkään Silvennoisen vähemmyyttä Claptonin rinnalla, paitsi ehkä saavutusten ja statuksen suhteen.
 
Millä perusteella sä sanot, että Heikki on Cläbää huomattavasti parempi kitaristi ja monipuolisempi muusikko? Kiinnostais tietää mitä mittareita käytät kun kerran noin määrätietoisen lauseen viitsit kirjoittaa. Miten määrität muusikon monipuolisuuden? Sillä, mitä genreluokitusta kyseinen tyyppi puskee levyhyllyyn? Vai onko sulla kuinka vahva näkemys siitä mitä Cläbä jauhaa omalla ajallaan vaikka Doylen, Gaddin tai Wynton Marsaliksen kanssa?

 
Perustelen näkemykseni mielelläni. Kuten itsekin mainitset, saavutusten ja statusten perusteella Clapton olisi helppo nostaa Silvennoisen yläpuolelle, itse asiassa melkein kenen tahansa on vaikea päästä kovin lähelle. Voi olla että Silvennoinen itsekin ihmettelisi lausuntoani, joten yritänpä hieman valaista ajatuksiani:
 
En tarkkaan tiedä mitä ajat takaa Cläbän omalla ajallaan tekemillä jutuilla. Tarkoitatko Doyle Bramhall Jr:ia?. Wynton Marsaliksen kanssa tehty Play The Blues on kyllä hyvinkin tuttu, samoin tietysti Bramhallin kanssa tehty työ ainakin jossain määrin. Etenkin Me And Mr. Johnson, mikä on mielestäni Claptonin paras levy, erittäin vakuuttava millä tahansa mittarilla. Eikös Bramhall ollut pitkään Claptonin bändissäkin? Kuten taisi olla myös Derek Trucks, ainakin kun viimeksi olen keikalla ollut
 
Tästä päästäänkin siihen ongelmalliseen suhteeseen joka minulla on Claptoniin nähden. Olen soittanut kitaraa ja kuunnellut musiikkia kauan, ja jo lapsena sellaisessa ympäristössä, missä vanhat mestarit olivat arvossaan; etenkin Eric Clapton. Miehen tuotanto tuli väkisinkin tutuksi, ja totta kai kiinnyin siihen vahvasti myös tunnetasolla. Se mitä lapsena (tässä tapauksessa 80-luvulla) rakastaa seuraa yleensä hautaan asti. Kuitenkin näin varttuneemmalla iällä olen huomannut, että sekä Claptonin persoonassa että tehdyissä levytyksissä on hurjan paljon sellaista mistä en pidä ollenkaan.
 
Olen vakuuttunut, että jollei Clapton olisi sattunut 60-luvulla pariin otteeseen juuri oikeaan aikaan juuri oikeaan paikkaan, ei miehestä olisi välttämättä kuultu koskaan mitään. Näinhän se tietysti on lähes kaikkien menestyneiden artistien kohdalla. Luin miehen omaelämäkerran ja ahdistuin ehkä enemmän kuin mistään kirjasta koskaan. Tajusin että kyse on ihan tavallisesta kaverista, joka sai liikaa liian nopeasti ja liian nuorena. Claptonin elämästä jäi itselle sellainen huumehöyryisen kaoottinen kuva, ikään kuin hän olisi tuurilla (lue: by chance) seilannut ja koheltanut projektista ja bändistä toiseen.
 
Sädekehä katosi Claptonin yltä.
 
Heikki Silvennoinen taas on pitkän linjan muusikko ja viihdetaiteilija jolla on taustaa progesta iskelmään, jazzista bluesiin, ja joka pystyy soittamaan kitarallaan melkein mitä tahansa. Enkä nyt kaipaa epäolennaisuuksia mistään metallilingoista, kunhan totean että kaveri on niin henkeäsalpaavan taitava soittaja, että harva edes tajuaa. Ymmärrän kyllä, että pitää muistaa mojo ja fiilis*, mutta Silvennoinen pystyisi hyvin suurella todennäköisyydellä soittamaan mitä tahansa mitä Claptonkin. Toisinpäin ei ole asianlaita. Ihan tällaisesta yksinkertaisesta yleistyksestä johdin rohkean ajatukseni siitä, että Silvennoinen olisi parempi kitaristi ja monipuolisempi muusikko. Varmasti löytyy paljon ihmisiä, jotka pitävät ajatusta pöyristyttävänä, etenkin kun Clapton on jo aikapäiviä sitten, joskin ansiokkaasti, päässyt Hendrixin kanssa samaan koskemattomien kastiin.
 
Kun lisäksi katsoo Silvennoisen uraa taaksepäin, on todella arvostettavaa miten kauan hän on jaksanut painaa omaa juttuaan, vaikka varmasti on ollut vuosia ja vuosikymmeniä kun homman taloudellisen mielekkyyden olisi voinut kyseenalaistaa. Muistan jostain haastattelusta lukeneeni kuinka Silvennoinen ihmetteli sitä, miten puolen tunnin vitsailulla voi tienata enemmän kuin 15 vuoden blues-kiertueilla.
 
Ja vaikka Hausmylly-porukka Someron Essolla ei ole kuullut Silvennoisen muusikonurasta, silti mies ei ole unohtanut tätäkään puolta. Ehkä soittamiseen on helpompi keskittyä kun varsinainen elanto tulee ainakin osin muualta, mutta on ihailtavaa, että nämä kaksi (blues ja Mauno Ahonen) pidetään toisistaan täysin erillään. Rahastaahan voisi kyllä jos haluaisi, ainakin näin voisi helposti kuvitella, tuntien suomalaisen kulttuurielämän henkisen tason.
 
Levytyksistä en niinkään lähtisi tässä liikkeelle. Kuten jo aiemmin mainitsin, Silvennoisen soolomateriaali ei ole minuun niin kovasti uponnut. Mutta eipä ole Claptoninkaan, lukuun ottamatta Me And Mr. Johnsonia ja From The Cradlea. Clapton on parhaimmillaan soittaessaan muiden kappaleita.
 
Eli jos kysyt millä perusteella viitsin kirjoittaa noin määrätietoisen lauseen, niin tässähän näitä mittareita joita kaipasit. Toivottavasti luet ja ymmärrät mielipiteeni muodostuvan isosta kokonaisuudesta eri tekijöitä. En tiedä riittävätkö ne mielipiteeni (sillä perserei'istähän tässä lopulta on jälleen kyse) sementoimiseksi tai absoluuttiseksi totuudeksi, mutta eipä sillä taida olla väliä. Toki tässä tuli jo paljon muutakin kuin pelkkää kahden hienon kitaristin ja muusikon vertailua, mutta sainpahan kerrankin kirjoittaa lempisoittajistani!
 
*Lisättäköön vielä tähän, ettei tarkoitukseni ole vähätellä Silvennoisen mojoa tai fiilistä, itse asiassa uskon ettei hän tällä saralla kalpene Kläpykälle rahtustakaan.
 
Tyhmyyden edessä jumalatkin ovat voimattomia.
Zed
06.01.2013 11:40:56
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Hynkel Belzepop: Perustelen näkemykseni mielelläni...
 
Ennen kuin joku tulee lisäämään tänne 7 ei-selventävää, muka puolestaan puhuvaa Youtube-linkkiä yhden tyhjän rivin jaotuksella, pitää todeta, että oli miellyttävää lukea hyvin perusteltu ja asiallisesti jäsennelty näkemys aiheesta.
 
Elämäni on toisen kerroksen huoneisto, jonka avonaisesta ikkunasta heitellään huonoja CD-levyjä lumihankeen.
Hynkel
06.01.2013 12:04:07 (muokattu 06.01.2013 12:04:50)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Zed: Ennen kuin joku tulee lisäämään tänne 7 ei-selventävää, muka puolestaan puhuvaa Youtube-linkkiä yhden tyhjän rivin jaotuksella, pitää todeta, että oli miellyttävää lukea hyvin perusteltu ja asiallisesti jäsennelty näkemys aiheesta.
 
Kiitos palautteesta. Varmasti jossain vedetään pussillinen herneitä nenäonteloon, mutta se on ihan ok, jos viitsii perustella muutenkin kuin huudella huvittavuudesta.
 
Tyhmyyden edessä jumalatkin ovat voimattomia.
Wesgu
06.01.2013 12:13:13 (muokattu 06.01.2013 14:07:08)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Itsekkin tuli valvottua ko. keikan takia. Hyvähän se oli, joskin Silvennoisen akustisen soundit ja FF:n virittäminen hieman häiritsivät (pikku juttuja... tiedetään). Soitto kulki kuitenkin vanhaan tapaan ja bändi/vieraat oli loistavia :)
Olen itse nähnyt sekä Silvennoisen ja Claptonin useamman kerran livenä... Silvennoisen keikan jälkeen on aina hymy kasvoilla kun taas Clapton aina hieman pettymys... ei ehkä niinkään musikaalisesti vaan tavalla, jolla hän esiintyy ja ottaa yleisönsä. Silvennoisen keikoista mainittakoon Imatra BigBand festarikeikka muutaman vuoden takaa... Heikillä oli silloin vasemman käden etusormi paketissa ja silti soitto kuulosti todella hyvältä... piti antaa kuulemma tasotusta Nikulle ;).
Luin itsekkin Claptonin elämänkerran ja kyllä oli huuruista menoa. Tuurilla on ollut oma osansa asiassa, mutta kyllä Claptonin omasta tuotannosta löytyy minulle mieleisiä helmiä useitakin! Levyt 461 Ocean Boulevard ja jorneyman ja esim. biisit kuten Circus left town ovat sellaista nannaa, että jää kyllä Silvennoisen soololevyt aika kauas.
 
Silvennoinen on kyllä kieltämättä todella aliarvostettu muusikko/kitaristi. Esim. QStonen III levy on pyörinyt viime viikkoina aika tiuhaan cd-soittimessa (unohtunut helmi 90-luvulta ;).
 
Keep up the good work Mr. Silvennoinen!
 
Molemma loistavia muusikoita.... erilaisia, mutta loistavia!
 
jniska
06.01.2013 12:25:25
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Eipä ole vielä YLE Areenassa, mutta tulee varmaan jossain vaiheessa.
Täytyy katsoa.
 
Kai sitä saa kunnon kitarakamat omistaa sentään !!
balanced1
06.01.2013 16:23:09
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Silvennoinen on kyllä tyylikäs ja mielestäni taitava kitaristi, mutta en ymmärrä tuota vertausta Claptoniin ollenkaan, ei ne ole edes samantyylisiä kitaristeja ja Clapton jää historiankirjoihin yhtenä parhaista ikinä ja Silvennoinen jää kyllä unholaan ajan kanssa, vaikka onkin hatunnoston arvoinen kitaristi.
 
Täydellinen kitara? 200-kitaraa kun saan arsenaaliin, niin niistä löytyy SE soundi ja nukun yöt.
Presidentti
06.01.2013 16:24:35
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Hynkel Belzepop: Perustelen näkemykseni mielelläni...
 
Plussan arvoinen kirjoitus. Hyviä ajatuksia, mistä jaan tuon yhden lopuusa olevan. Eli itseänikään ei ole erityisemmin Silvennoisen soolomateriaali kiehtonut, mutta livenä häntä on mukava kuunnella.
 
Lisäksi se, että on Suomessa jaksanut painaa keikkaa ja täysin Kummeleista irrallaan. Livenä olen Silvennoisen nähnyt ja kyllä varmasti joutuu hän laskemaan kymmeneen useampaan kertaan kun kaiken maailman känniset "Kylä lähtee" ja "Parantainen lavalle" -huutelijat tunkevat eturiviin ja samalla kaatavat tuoppinsa monitorin päälle.
 
Heidän kanssaan olen tehnyt kauppaa onnistuneesti: Chronic, penahoo, tgeton, marktark, arinuutinen, Osi, imk, Ba-sisti, Stain, Janlappa, chilli, kaiken tallettaa, kangasa-r
arc
06.01.2013 17:33:35 (muokattu 06.01.2013 17:34:09)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Hynkel Belzepop: Perustelen näkemykseni mielelläni...
 
Ihan asiallinen perustelu joo. Täällä törmää usein vain ihmisten huuteluihin ja mielipiteet on muodostettu kovin tyhjän päälle. Lähtökohtasesti muusikoiden paremmuuden ilmaiseminen totuutena särähtää mulla aina korviin, vaikken väitä, etteikö näitä näkemyksiä voisi ihan järkevästikin perustella. Tästä syystä tartuin kommenttiin.
 
Jättäkäämme offtopic tähän ja takaisin Heikkiin.
 
All of these vultures hiding right outside my door.
daredevil
06.01.2013 18:28:49
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

multa jäi tää teeman kosketuksessa ohjelma katsomatta! Voisko joku laittaa youtubeen tai laittaa linkin että mistä tämän löytää..
 
Wesgu
06.01.2013 19:04:16 (muokattu 06.01.2013 20:32:50)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

daredevil: multa jäi tää teeman kosketuksessa ohjelma katsomatta! Voisko joku laittaa youtubeen tai laittaa linkin että mistä tämän löytää..
 
Eiköhän se kohta Yle Areenalle tule. Joulukuun pätkät kun siellä jo on.
 
Osaako muuten joku sanoa mitä pedaalia Silvennoinen käytti soolojen boostaamiseen ko. Teeman konsertissa? Todella rouhean muronen, mutta silti erotteleva soundi :)
 
MarkoA
06.01.2013 23:30:22 (muokattu 06.01.2013 23:37:46)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Hyvää juttua tuli tänne, kiitokset! Kyseinen keikkahan oli erittäin nautinnollinen katsottava. Mulle Silvennoisessa parasta on ehdottomasti hyvin omintakeinen tyyli soittaa sooloja. Yks niistä harvoista kitaristeista jotka mun korvaan soittaa kauniisti olematta mitään ericjohnssoneita. Antaa hienosti aina tarvittaessa soida ja toisaalta komeasti pientä särmää vastapainoksi. Hieman fuzzahtava oli särösoundi. Pedaalista ei hajuakaan. Joskus sillä oli BOSS SD-1 muistaakseni.
Itse olin aivan fiiliksissä kun Kuustonen kävi vetämässä Waiting for the dawnin. Itselle tuon biisin sisältävä levy on hyvin erityinen kun samaan aikaan ostin ekan kunnon kitaran (Tokai LS) ja tuolloin oli vastikään ilmestynyt levy Pink on blue, jota sitten paikallisessa musaliikkeessä myyjänä hengaillut Kauko Ilkko suositteli kovan kitaristin vuoksi. Siitä, vuodesta 1990 lähtien on tullut pidettyä Heikkiä yhtenä hienoimmista kitaristeista. Livenä nähty useita kertoja ja kertaakaan ei ole tarvinnut pettyä.
 
Halpamaisesti haluan tähän loppuu vetää Youtubesta komeaa sooloa by Silvennoinen:
http://www.youtube.com/watch?v=O0SiAWKMMcY - Allman Brothersin Southbound Q-Stonen käsittelyssä edellä hehkuttamassani Q-klubi ohjelmassa. Voi kun tuon sais uusintoihin.. huoh.. Pariin kertaan on tullut Ylelle huomautettua aiheesta :D
 
Positiivista sen olla pitää!!!
balanced1
07.01.2013 08:22:05
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Hynkel Belzepop: Kiitos palautteesta. Varmasti jossain vedetään pussillinen herneitä nenäonteloon, mutta se on ihan ok, jos viitsii perustella muutenkin kuin huudella huvittavuudesta.
 
Jorma kääriäinen on parempi kuin elvis..
 
Täydellinen kitara? 200-kitaraa kun saan arsenaaliin, niin niistä löytyy SE soundi ja nukun yöt.
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1 2 3

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti