Muusikoiden.net
24.06.2018
 

Kitarat: soittaminen »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Tatsi ei pysy kasassa
1
Crimsomnia
22.12.2012 16:23:30
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Eli tällainen juttu, että kun lähtee improna vetämään vaikka ihan vaan jotain puutaheinää, niin tatsi menee tuollaiseksi hiplaamiseksi, ja jos väkisin yrittää pitää sitä heviotetta yllä niin sitten soitto kusee. Jos sitä improna keksittyä pätkää hinkkaa muutaman kerran niin sitten se menee jo sillä tatsilla millä pitää.
 
Toisin sanoen mitään ei voi soittaa ilman että sitä reenaa vähän ensin. Ei muuten mitään väliä, mutta olisi kiva improta edes jotain. Millainen täsmätreeni auttaisi tän kanssa, vai pitääkö vaan soittaa helvetisti lisää?
 
Antti1
22.12.2012 16:24:55
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Improvisoimaan oppii improvisoimalla. Soita ajatuksella, niin kädet seuraavat.
 
"I like big tits and an onion butt." "What's an onion butt?!" "It's an ass that brings tears to your eyes."
Zeeboo
22.12.2012 17:25:41
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Crimsomnia: ...vai pitääkö vaan soittaa helvetisti lisää?
 
Just tämä. Soittamalla kaikenlaista ja paljon tulee "lihasmuistiin" hemmetisti liikemalleja, joita ei sitten tarvitse erikseen hieroa.
 
Kokeile soittaa klasareita: Esim. Bachin soolosellosarjoista löytyy avaimia mainitsemaasi lukkoon.
 
White men can't Monk
Isar
22.12.2012 19:53:39
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Itse en mikään suvereeni kitaristi edes ole, mutta aika paljon tulee soiteltua tuttujen laulujen melodioita korvamuistin perusteella realiaikaisesti. Jonkin verran hommassa on kehittymistäkin tapahtunut, eli sormet osuvat korvaan siten että "eikun-ääniä" tulee aina vaan vähemmän. Itsellä tunne että säveliin liittyvä ajatus toimii nopeammin kuin sormet, jonka vuoksi puuduttuvia harjoituksia mielestäni kannattaa tehdä. Puuduttavat harjoitukset kehittänee yleissujuvuutta soitossa ja sorminäppäryyttä, joka mahdollistaa tatsin pysymisen kasassa. Jos sormet käy biisiin nähden ylikierroksilla, tulee soolostakin herkästi epämääräistä melodian ja komppaamisen sekamelskaa, jolle toki sillekin on paikkansa ajoittain.
 
Jarzki
27.12.2012 10:26:33
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ootko ajatellut vaihtoehtoa että jos sun ei kuulukkaan olla hevikitaristi vaan ootkin pesunkestävä humppaveikko ja improvisoidessa menet ihan tarkoituksella pulliaismaiseen kielten hiplaamiseen (siis sehän silti kuulostaa taivaalliselta )
 
Ihan vain noin niinkun ajatuksena... :) Ei pahalla...
 
-Seksi on kuin bridgeä. Jos ei ole hyvää partneria on parasta olla hyvä käsi-
Crimsomnia
10.01.2013 21:36:34
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Zeeboo: Just tämä. Soittamalla kaikenlaista ja paljon tulee "lihasmuistiin" hemmetisti liikemalleja, joita ei sitten tarvitse erikseen hieroa.
 
En nyt ihan sanois että se on tuostakaan pelkästään kiinni. Noita sormikuvioita on jokunen tarttunut mukaan, mutta kun pitäisi antaa vaan sormien mennä niin ne tutukin kuviot menee plörinäksi jos ei ole kyseessä ihan se sama juttu mistä ne on opeteltukin. Varmaan kun ei täysin tiedä että mitä tekee seuraavaksi niin se hajottaa koko pohjan siltä mitä tekee ja homma ei pysy kasassa. Tai jotain.
 
Jarzki: Ootko ajatellut vaihtoehtoa että jos sun ei kuulukkaan olla hevikitaristi vaan ootkin pesunkestävä humppaveikko
 
Ei ole kyllä kertaakaan tullut mieleen että kenenkään alleviivaten kuuluu olla mitään. Sä olet sitä mihin olet pyrkinyt ja minkä eteen olet tehnyt töitä, oli valintana sitten humpparallaa tai tukkahevi.
 
Zeeboo
10.01.2013 22:56:42
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Crimsomnia: En nyt ihan sanois että se on tuostakaan pelkästään kiinni. Noita sormikuvioita on jokunen tarttunut mukaan, mutta kun pitäisi antaa vaan sormien mennä niin ne tutukin kuviot menee plörinäksi jos ei ole kyseessä ihan se sama juttu mistä ne on opeteltukin. Varmaan kun ei täysin tiedä että mitä tekee seuraavaksi niin se hajottaa koko pohjan siltä mitä tekee ja homma ei pysy kasassa. Tai jotain.
 
Sormienhan pitäisi tuottaa aikalailla "tahdosta riippumatta" mitä mielessä liikkuu. Yhdellä tai kahdella virkkeellä tuohon ei varmaan kukaan pysty antamaan takuuvarmaa reseptiä, jolla homma onnistuu. Harva ylipäättän ollenkaan.
Itse olen koettanut just tuota kaikenlaista ja paljon konstia. Kaikenlaista ja paljon voi pitää sisällään vaikka sen, että ottaa jonkun tutun biisin, soolon pätkän, melodian... mitä tahansa, ja pistää itsensä soittamaan sen parista, kolmesta asemasta. Melodia pysyy samana, mutta sormitukset muuttuu. Itselleni on kohtuudella ollut apua. Niin, ja tarpeeksi hitaalla tempolla treenaamista ei kai voi liikaa painottaa...
 
White men can't Monk
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti