Muusikoiden.net
28.05.2018
 

Kitarat: soittaminen »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Millä piisillä vedät itsesi ylös motivaatiokuopasta?
1 2
akuankkakomppi
09.02.2012 12:30:51
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Väistämättä joskus käy niin, että soittomotivaatio on hakusessa tai muuten vaan ei huvita treenata. Ei, vaikka sovitut velvoitteet omatuntoa kolkuttavat.
 
Millä sinä tämän tilanteen yli ja ohi pääset? Mikä on se "kiva" piisi, jota juuri tuolla hetkellä rupeat soittamaan?
 
Mulla tämä "relaksantti" on joko Rollareiden Honky tonk women tai joku 12-jakoinen blues, yleensä A:sta tai G:stä. A:sta jos mennään, Key to the highway:ksi tämä "meditointisessio" helposti kääntyy.
 
Jos sopii, jätetään ulkomusiikilliset asiat (kylmä olut, tupakkatauko, pikapano jne.) tähän.
 
sum ergo cogito
markus16
09.02.2012 13:24:20
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mulla se on yleensä Jimi-henkinen Hey Joe joka lähtee polveilemaan johonkin aivan muuhun, esim Kingston Wallin Istwaniin. Sen jälkeen ollaankin siinä pisteessä, että joko soitattaa niin maan pirusti, tai sit parempi panna rämpytin pois ja keskittyä johonkin mielekkäämpään.
 
Old school? New school? Shit! I didn't even go to school.
akuankkakomppi
09.02.2012 14:03:34
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Hey Joe toimii täälläkin. Korostetun "dynaamisesti" vedetty intro saattaa jo se motivoida muuhun touhuun.
 
sum ergo cogito
Wild String Of Voodoo Strat
09.02.2012 14:50:17
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Yleensä jos periaatteessa haluaisin treenata, mutta samalla jotenkin tarvitsisin vähän motivaatiota, kuuntelen yleensä jonkin biisin, joka syystä tai toisesta saa minut taas innostumaan soittotaitoni parantamisesta.
 
Nykyisinhän en enää sähkökitaran soittoa harjoittele. Silloin, kun vielä sitä akitiivisesti treenailin, hain muistaakseni inspiraatioita ainakin näistä (pakko huomauttaa, että viimeiset sähkökitaraopinnot olivat pitkälti jazzkeskeisiä):
 
http://www.youtube.com/watch?v=Kp4K-DLv4oQ
(erityisesti 2:20 eteenpäin tuli usein sellainen fiilis, että pakko saada kitara syliin ja oppia soittamaan noin)
 
Tämä oli toinen, jota myös tuli ihan oikeasti harjoiteltuakin aikanaan melkoisesti:
http://www.youtube.com/watch?v=jN0oEWuc_Ng
 
Kolmas samanhenkinen yllä olevan kanssa:
http://www.youtube.com/watch?v=zDuee6blvj8
 
Nykyään olen huomannut, että on just se yksi biisi, joka kuunnellaan ennen treenamisen alkua, jotta saadaan motivaatiot kohdilleen, ja se on tämä:
http://www.youtube.com/watch?v=AqRjtSp3UzM
 
Yleensä päivän päätteeksi iltaisin tulee sellainen "levoton" olo, ettei jaksa vältämättä kurinalaisesti treenata jotain systemaattisesti. Tällöin tulee usein soiteltua kaikennäköistä, jos fiilistä soittamiseen löytyy. Kuulemma tämä on myös hyvä asia, sillä nykyinen kitaraopettajani on sanonut, että minun pitäisi muistaa myös treenaamisen ohessa pitää hauskaa ja soitella vain puhtaan soittamisen ilon vuoksi. Onhan se terapeuttista, jos treenaa enemmän kuin kuusi tuntia päivässä, sitten lopuksi irrotella vähän menemään.
 
"Music must serve a purpose; it must be part of something larger than itself, a part of humanity." - Pablo Caslas
akuankkakomppi
09.02.2012 15:06:10
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Wild String Of Voodoo Strat: ...pitäisi muistaa myös treenaamisen ohessa pitää hauskaa ja soitella vain puhtaan soittamisen ilon vuoksi. Onhan se terapeuttista, jos treenaa enemmän kuin kuusi tuntia päivässä, sitten lopuksi irrotella vähän menemään.
 
Muutenkin hyvän ja asiapitoisen viestisi loppuun vielä moisen grande finalen kirjoitit, hatunnosto siitä sulle.
 
Joe Pass, Paco de Lucia jne. kyllä täälläkin noteerataan, tosin enemmän olen roots-miehiä. Hyviä vinkkejä kuitenkin, kiitos sulle - ja treeni-iloa!
 
sum ergo cogito
Karipiirto
09.02.2012 15:22:08
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Motivaatiokriisiin ei biisit auta ainakaan minulla. Enemmänkin inspiroi esim jonkun hyvän keikan katsominen. Kun näkee hyvän bändin lavalla ja aistii onnistuneen keikan, tulee aina hirvittävä halu napata se skitta käteen.
 
Joku älypää keksi että Rock kuoli vuonna -86. Minä synnyin -87. Olen niin katkera että menen kyllä kuselle sen haudalle, enkä lopeta ennen ku se nousee ja huutaa että "Nyt saatana loppuu se luruttaminen!!!"
Nigelson
09.02.2012 15:42:47
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

12 tahdin blues.
 
Wild String Of Voodoo Strat
09.02.2012 15:51:48
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Karipiirto: Motivaatiokriisiin ei biisit auta ainakaan minulla. Enemmänkin inspiroi esim jonkun hyvän keikan katsominen. Kun näkee hyvän bändin lavalla ja aistii onnistuneen keikan, tulee aina hirvittävä halu napata se skitta käteen.
 
Näinhän se on, että hyvät keikat innostavat soittamaan ja treenaamaan. Samoin hyvät biisit ja hyvä soittaminen vahvistavat tätä tunnetta myös.
 
Itselläni on yhdeksän vuoden soittamisen jälkeen on ollut viisi pääsääntöistä opettajaa. Olen tullut siihen lopputulokseen, että hyvä opettaja tietää asiansa ja osaa opettaa sen oppilaalleen ymmärrettävällä tavalla. On kuitenkin tärkeää, että opettaja on tarpeeksi tiukka, mutta kuitenkin innostava. Minulla on kokemuksia molemmista ääripäistä; opettajaista, jotka ovat todella lepsuja eivätkä takerru mihinkään yksityiskohtiin sekä opettajista, jotka ovat tyrannimaisen tarkkoja jokaisesta pienestäkin yksityiskohdasta, mutta eivät tsemppaa oppilasta ollenkaan. Tällä haluan sanoa, että hyvä opettaja on tärkeä osa soittajan motivaatiota. Opettaja, joka ei pästä oppilasta helpolla, muttei kuitenkaan lyttää tämän motivaatiota. Itse ainakin huomaan omalla kohdallani, että hyvän opettajan tunnin jälkeen tekee mieli vielä treenata vähän kotona. Huonon opettajan (ainakin siis motivoinnin suhteen) tunnin jälkeen voi helposti tulla sellainen olo, ettei enää samana päivänä huvita palata kitaran pariin.
 
Tietysti on useita yksilöitä, jotka ovat itsestään niin motivoituneita, että he treenaavat hulluna ihan omastakin takaa. Olen minäkin ollut niin ankaran opettajan tunneilla, että aluksi oli sellainen olo, että haluaa lopettaa soittamisen kokonaan. Tässä vaiheessa kuitenkin löytyi niin paljon motivaatiota omasta takaa, että treenaaminen jatkui samoin kuin tunneilla käynti, vaikka joka tunnilla saikin kylmää rättiä kasvoilla - vertauskuvauksellisesti.
 
On tärkeä muistaa, että se ei ole motivaation puutetta, jos joku päivä tuntuu siltä, ettei vaan yksinkertaisesti soitto suju. Kaikille muusikoille tulee huonoja päiviä, jolloin ei vain jaksa soittaa, tai jostain syystä soittaminen ei ota sujuakseen. Syyt tähän ovat moniselitteiset. Motivaatio-ongelma on pitkäaikaisempi ilmiö. Se tarkoittaa, että ei ylipäätänsä oikein tee mieli harjoitella tai soittaa. Tällöin on syytä niin sanotusti katsoa tarkasti peiliin. Tärkeää on ensinnäkin miettiä syitä omaan soittoon; jotkut haluavat yksinkertaisesti vain "soitella", ja heille ehkä intensiivinen harjoitteleminen sovikaan. Sitten on yksilöitä, jotka syystä tai toisesta haluavat parantaa musiikillisia taitojaan. Tällaisen ihmisen motivaatiopuute on tietysti ongelmallisempi, koska lähtökohtaisesti tämä ihminen haluaa kuitenkin oppia soittamaan paremmin, eikä tähän ole muuta ratkaisua kun harjoitteleminen.
 
Mitä siis voi tehdä? Yllä on mainittu ainakin se, että on tärkeää, että on inspiroiva opettaja. Iso määrä treenaamista, suuret tavoitteet ja riittämättömyyden tunne saattavat tappaa motivaation harjoitella. Tällöin on suositeltavaa pienen tauon (ainakin yhden tai useamman päivän) pitäminen ja rentoutuminen. On tärkeää myös muistaa, että ahkera työ ja harjoitteleminen tuottavat oikeasti tulosta vaikka sitä ei omasta mielestä huomaisikaan. Sitä on vaikea usein huomata omaa kehitystään, koska sitä on itse läsnä koko prosessin ajan, ja muutos ja kehitys on usein hidasta ja huomaamatonta. Monet suosittelevat myös oman soittamisen äänittämistä, joka auttaa oman edistyksensä seuraamista. Hyödyllistä on myös miettiä kunnolla retrospektiivisesti, että miksi sitä on aloittanut soittamisen, ja mikä siinä viehättää. Tässä kuvaan astuvat ne biisit ja videot, jotka saavat tuntemaan musiikin taianomaisuuden ja inspiroivat yksilöä luomaan ja tavoittelemaan samanlaisia sfäärejä.
 
"Music must serve a purpose; it must be part of something larger than itself, a part of humanity." - Pablo Caslas
Funkånaut
09.02.2012 16:32:15
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ittelläni toi on Wild Horses soitettuna 12-kielisel akustisella. Jos se tuntuu kivalta soittaa, ni sit soitellaa muitaki ralleja.
 
Jos on vähän sääääh-olo, niin kahteen tuntiin kaks pulloo ja sitten ULIULIULI. - Skywriter Kuuntelen tälläistä
Krice
09.02.2012 16:33:36
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

En millään, motivaationi on aina 100%.
 
Räkkipeli
09.02.2012 18:06:25
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ei pidä päästää itseään motivaatiokuoppaan. :)
 
"Suht suomalaisia ja kaljanhuurusia suoria junttimielipiteitä."
Vestu
09.02.2012 18:15:00
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Nykyisinhän en enää sähkökitaran soittoa harjoittele.
 
Mitä soitat nykyisin?
 
Like father like scum
Karvamammutti
09.02.2012 19:04:44
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Soittotunnelmat saa hyvin Anoukin rallilla Nobody's Wife.
 
Ba-dumm-ptsihh! The Eastwood || Kontrabrandin uhri.
Wild String Of Voodoo Strat
09.02.2012 20:32:01 (muokattu 09.02.2012 20:33:44)
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Vestu: Mitä soitat nykyisin?
 
Neljä vuotta sitten aloin soitella flamencokitaraa madridilaisen kitaristin johdolla, ja syksyllä 2009 taisi sähkökitara jäädä satunnaisen soitton tasolle lopulta. Tällä hetkellä opiskelen flamencoa Sevillassa.
 
e: On muuten pirun vaikea soitin, ei edes parin vuoden klasarikitaraopinnot auttaneet. Mutta pirun hauskaa ja tyydyttävää on!
 
"Music must serve a purpose; it must be part of something larger than itself, a part of humanity." - Pablo Caslas
Attew
09.02.2012 22:54:03
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Itellä motivaatio tipahtaa yleensä vasta siinä vaiheessa jos soitto ei vaan suju.
Useimmiten lähen vaan improvisoimaan jotain pientä soolon tynkää, ja jos homma toimii hyvin, niin sitten soitan milloin mitäkin. Tajusin justiin että en kyllä oo ikinä "treenannu" kitaran soittoa, enemmänki vaan yksittäisiä biisejä ja sitä kautta soitto kehittyny. En kyllä toisaalta tiiä vaikka se olis se yleisin treenaamistapa miten kitaristit treenaa.
 
huhhu, kun tuli taas sekavaa tekstiä.
 
"Parta kasvaa ja mies voi hyvin"
Räkkipeli
09.02.2012 23:39:21 (muokattu 09.02.2012 23:39:57)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Maltillinen hetki klikittävän ystäväni kanssa yleensä poistaa kaikki maailman ongelmat.
 
"Suht suomalaisia ja kaljanhuurusia suoria junttimielipiteitä."
MikaHekkanen
10.02.2012 00:11:23
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Oman soiton kuunteleminen yleensä riittää motivoimaan harjoitteluun - pitkään aikaan siitä ei onneksi ole tullut "lopetan koko homman" -oloa.
 
Uuden kappaleen opettelu saa myös innon harjoitella nousuun, kun on hyödyllistä miettiä millä tavoin itse saa uuden kappaleen tietyt jutut toimimaan oman osaamisen rajoissa.
 
Mehevän Ilomielinen ja Katkeroituneen Aulis Hippi joka Elvistelee Kasvavasti Kiinteän Auttamattomasti, Nauraa, Elämöi ja Nai
Kaijis
10.02.2012 03:02:34
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tällä
http://www.youtube.com/watch?v=61yKkQJSZVk
 
En kyllä ole edes harkinnut sen soittamista, mutta kuuntelusta tulee vaan biisiin liittyvien muistojen takia hyvälle tuulelle. :D
 
hallu
10.02.2012 08:20:13
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

AC-DC on aina hyvä. Niitä kuolemattomia riffejä kun veivaan, niin tunnen taas itseni ihmiseksi:-)
 
Jos se vaappuu ja vaakkuu, se on ankka.
Rhapa
10.02.2012 08:30:12
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Millähän sitä repisi itsensä ylös kuopasta, jota on kaivanut itselleen ja kaksi vuotta.
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1 2

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti