Muusikoiden.net
22.05.2018
 

Kitarat: soittaminen »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Oz Noy
1
ReBeat
29.09.2011 22:57:28 (muokattu 30.09.2011 01:38:03)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tuli taas kuunneltua tuota ja mielestäni äijä ansaitsee ihan oman otsikon. Kiistatta yksi merkittävimmistä kitaristeista nykyisessä maailman kitarismissa, hieman kevyemmän musan saralla. Ja mikä ehkä poikkeuksellista tässä, niin pitää arvostaa etenkin sen perusteella millaisia biisejä kokonaisuudessaan ja sovituksia äijä on sorvannut levyilleen.
 
Menoa voisi kuvailla perusvireeltään todella häröksi, mutta rautaisella taidolla soitetuksi. Ilmiömäisen varma groove-tatsi ja hyvä vireisyys kauttaaltaan. Musa on sellaista vahvasti jammailevaa ja rytmisesti taidokasta kitaran soittamista. Biisit etenee monesti todella hämärin kääntein. Ratkaisut on sillä tavalla järjellisiä mutta samaan aikaan outoja, että tulee vaikutelma että aika harva osaisi tehdä tuon kuuloista menoa. Jotain jäisi puuttumaan tai jokin häiritsisi. Mitä tulee efektien käyttöön, niin mielestäni sovituksellisesti erilaisia soundeja on käytetty lähinnä erittäin nerokkaasti, yhdistyen saumattomasti kulloiseenkin soittoon ja biisin runkoon.
 
(edit: Vaihdoinkin esimerkkibiisin... )
Hey you
http://open.spotify.com/track/4Oz8D86x2iyVt3bJWfTiyg
 
Tuolta löytyy levyt kuunteluun:
 
Fuzzy
http://open.spotify.com/album/7xXECnXSXYHmPuAtsybQPs
 
Schizophrenic
http://open.spotify.com/album/2HWoSy3RtGX0KzDWGtMY6e
 
Ha!
http://open.spotify.com/album/6yDSi9tDN2KuaoSHOXUEn8
 
Live
http://open.spotify.com/album/2KVL2yE6wlgYd5ww80jbo1
 
Epämuusikko
30.09.2011 14:37:17
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Oz Noy on mainio. Oikein mainio. Pullikoi samassa altaassa missä Wayne Krantzkin, mutta sopivasti erillä, omalla lupsakalla tyylillään.
 
"Thank you for the music, white boy". 6-stroke troll #1
Socialite
01.10.2011 14:12:22 (muokattu 01.10.2011 14:12:49)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ai saakeli, nyt toimii! Nimittäin tuo Fuzzy. Oz Noy on muuten tuttu kaveri mutta edellä mainittu levy on jotenkin päässyt livahtamaan seulasta läpi.
Vasta viides biisi menossa mutta voin jo nyt sanoa, että mielenkiintoisin kitarainstrumentaalilevy piiitkään aikaan.
 
jhkj
02.10.2011 22:14:13
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tässä yks kova livepätkä. Miehellä on kyllä oma erikoinen tyylinsä.
 
http://youtu.be/AHuzAVTfFoI
 
Jucciz
02.10.2011 23:43:13 (muokattu 02.10.2011 23:44:18)
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Todella kekseliästä ja freesiä soittoa, etenkin oktaavista toiseen pomppimisen osalta sekä tuo hassu tapa jättää toisinaan (yleensä) fraasin viimeinen sävel soimaan samalla kun hypätään jo uuteen fraasiin - tavallaan polkaistaan "sustain-pedaali" jollekin hiljattain soitetulle nuotille päälle, vaikka muuten ollaankin jo matkalla ihan muualle.
 
Tosi hauskan kuuloista menoa: mun makuun sopivasti rockia, jatsia ja muuta rytmikästä musiikkia sekaisin. Ja Scofield-vaikutteilta ei voi täysin välttyä - mikä on ainoastaan hyvä asia, sillä mies ei todellakaan ole Scofield-kopio. Tää kaveri on myös malliesimerkki siitä, että efektejä voi käyttää aika ronskistkin ja silti eri soundit palvelevat musiikkia.
 
Törmäsin Oz Noy:hin ekan kerran vuosi-pari sitten ja innostuin jo silloin (kiitos vaan, svilo). Silloin oli vaan vieläkin hektisempää kuin nyt, joten en suoraan sanottuna uskaltanut ottaa kaveria silloin "työn alle". Nytpä voisinkin itse asiassa ottaa, kun edes toisinaan on aikaa taas kuunnella musiikkia. Tekisi mieli kyllä myös plokkailla jotain. Etenkin tuo oktaavien kanssa pelailu tuntuis hyödylliseltä harjoitukselta otelaudan tuntemuksen kehittämisen kannalta.
 
Vertaaminen on epäreilua, mutta jos nyt silti sanon ääneen sen, mitä päässäni pyörii, niin mun makuun Oz Noylla on paljon semmoista touhua soitannassaan, mitä (sinällään erinomaisen ja viime aikoina paljon hehkutetun) Guthrie Govanin soitosta jään usein kaipaamaan, vaikka GG:n tekniikka onkin ällistyttävä eikä melodiatajukaan sieltä kehnoimmasta päästä. Jotenkin Oz Noy vaan groovaa mun korviin enemmän ja tarjoilee jossain määrin myös harmonisesti rikkaampaa tavaraa... jazz... blahblah...
 
Jos kevyen musiikin nuotinkirjoitus ja komppilaput kiinnostavat, tutustu ihmeessä sivustooni: Lappu soimaan!
Räkkipeli
03.10.2011 10:13:21
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

http://www.youtube.com/watch?v=GoLfskrsdZk&feature=relmfu
 
Siitä avoimempaa soundia.
 
If you want to know what other people hear when they listen to music, listen to music you don't understand. -Guthrie Govan
Chunga
03.10.2011 10:47:55
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mieletön soittaja, ai että! Taas on sellanen fiilis, että vois myydä noi kamat. Edellisen kerran Scotty Andersonin kuuntelu aiheutti samoja viboja.
 
miten hiljennetään sähkökitaristi? -annetaan sille nuotti.
komero
04.10.2011 10:20:16
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Epämuusikko: Oz Noy on mainio. Oikein mainio. Pullikoi samassa altaassa missä Wayne Krantzkin, mutta sopivasti erillä, omalla lupsakalla tyylillään.
 
Tuo kuvaus sopii kuin nyrkki perseeseen.
 
Molemmista herroista mulla on ollut sellainen mielikuva, että jotain aivan omaa on ollut halu ja palo tehdä, eikä soittaa enää niin paljon suoraa historiaa. En vain aiemmin ole ajatellut, että nehän ovat keksineet aika pitkälti saman jutun.
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti