Muusikoiden.net
25.06.2018
 

Kitarat: soittaminen »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Sormista lähtee tunto
1
am91666
19.09.2011 20:21:52
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Nyt viime viikkojen aikana mulle on tullut aika häiritsevia oireita vasemman (otelauta) käden kanssa. sormenpäissä (keskisormessä lähinnä) tuntuu ikävää pistelyä kun ojennan käden siten että käsivarsi on suorassa mut sormet osoittavat ylös. Tämä ei varsinaisesti ole vaikutanut soittoon mitenkään mutta välillä tuntuu samaa pistelyä keskisormen ja nimettömän välissä. Pistely kestää noin sekunnin murto-osan ja häipyy heti kun tunnustelen sormia koettaen selvittää mikä mättää. Oon harjotellu vakavammin vasta alle vuoden eikä mitään tällasta ole ikinä ilmennyt. Käden hermosto-ongelmia kenties? Liittyy kylmillä sormilla soittamiseen/venyttelyn puutteeseen?
Jollakin kokemusta, niin viestiä tulemaan.
 
''Kitaristin ensimmäinen sääntö: harjoittele, harjoittele, harjoittele, harjoittele, harjoittele. Ja senkin jälkeen harjoittele vielä vähän lisää.''
LaMotta
19.09.2011 20:29:49 (muokattu 19.09.2011 20:36:15)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Hermoperäistä todennäköisesti. Syitä voi vain arvailla ilman asiansa osaavaa tutkijaa. Kannattaisi käydä (omt)fysioterapiassa. Maksaa, tiedetään. Pistelyn päättyminen ilmeisesti loppuu kun taitat käden? Tällöin hermorata rentoutuu.
 
"Tarvitseeko meidän todellakin sytyttää kynttilä auringon nähdäksemme?" - Werner von Braun. "Errare humanum est."
kimurantti1
19.09.2011 20:37:58
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Puutuneisuus voi johtua monesta asiasta, kuten perinteisesti esim. kylmästä, mutta se on myös yksi klassisimpia rannekanavaoireyhtymän oireita. Näin pitkälle ei vielä kantsi mennä, mutta kannattaa hakeutua fysioterapeutille samantien. Jos haluat Kelan korvaavan osan kuluista, niin sitten pitää mennä ensin omalle yleislääkärille, joka antaa lähetteen fysioterapiaan.
 
http://www.piecemakerband.com
"Practice cures most tone issues." -John Suhr
Purola250
20.09.2011 21:42:23
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Oletko kiinnittänyt soittoasentoon/tekniikkaan huomiota? Jos ryhti on huono ja soittelet paljon, voi ilmaantua omituisia oireita. Ootko kysynyt apuja soittoasennon osalta joltain kokeneemmalta soittajalta?
 
Tässä vielä oma kokemus kun niiden peräänhuutelit.Itsellä oli varpaissa pistelyä ja puutumista. Syyksi selvisi selässä murtuneet ja yhteen luutuneet selkänikamat. Tämä tuskin olisi selvinnyt fysioterapiassa joten kannattaa mennä lääkäriin. He osaavat arvioida onko tarvetta erikoislääkärille esim. ortopedille. Fysioterapiassa voi sitten käydä hoitamassa oireita jos ne sitä edellyttävät.
 
teline
21.09.2011 13:28:00
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Hermotus käsiin kulkee solisluun alta ja siinä kohdassa sijaitsee sellainen lihas kuin pieni rintalihas. Pienen rintalihaksen jumiutuessa se painaa hermoja solisluun ulkoreunan kohdalta estäen viestien menemisen perille. Se mitä sun kannattaa tehdä on googlettaa pectoralis minor tai minor pectoral muscle ja tsekkaa missä se sijaitsee ja sitten ravistelet sitä niin maan saatanasti. Mitä pidempään jaksat ravistella, sen parempi.
 
Noita pinnepaikkoja on pari muutakin, mutta 95% kaikista sormien puutumisista johtuu nimenomaan tosta. Kysy lisää jos haluat tietää lisää.
LaMotta
21.09.2011 13:48:44 (muokattu 21.09.2011 13:51:39)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tosson melko yleinen venytys kyseiselle lihakselle:
 
http://www.criticalbench.com/images/athlete-cure-short-pec2.jpg
 
Mitä enemmän kättä taittaa kyynärnivelestä, sitä vähemmän venytys kohdistuu hermorataan.
 
"Tarvitseeko meidän todellakin sytyttää kynttilä auringon nähdäksemme?" - Werner von Braun. "Errare humanum est."
teline
21.09.2011 14:49:18
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

LaMotta: Tosson melko yleinen venytys kyseiselle lihakselle:
 
http://www.criticalbench.com/images/athlete-cure-short-pec2.jpg
 
Mitä enemmän kättä taittaa kyynärnivelestä, sitä vähemmän venytys kohdistuu hermorataan.

 
Oikeastaan tämä venytys kohdistuu enemmän isoon rintalihakseen. Pieni lähtee lapaluusta ja kiinnittyy muutamaan kylkiluuhun etupuolelle, eli jos nojaa eteenpäin tuon venytyksen aikana niin se mahdollisesti auttaisi.
Gary Enfield
21.09.2011 15:14:11
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tää näyttää asialliselta ohjeelta pectoralis minorin manipulaatioon.
 
http://www.youtube.com/watch?v=UhPupc5LdUg
cr4b
22.09.2011 00:02:24 (muokattu 22.09.2011 00:06:42)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kannattanee käydä lääkärissä varmuuden vuoksi, ja ehkä tarkastella soittotekniikan rentoutta, mutta ei se välttämättä mitään vakavampaa ole. Voi olla ihan tilapäistäkin. Mulla on joskus ollut sellaista ongelmaa, että nimenomaan soittaessa ovat puutuneet täysin joko otelautakäden sormet tai plektrakäden sormet, joskus vain viidenkin minuutin soittamisen jälkeen. Sitten kun on ravistellut käsiä, tunto on palannut. Nykyään viimeiseen vuoteen ei taas ole ollut lainkaan puutumisoireita tuntienkaan soittosessioiden jälkeen, vaikka en ole mielestäni tehnyt paljoakaan eri tavalla.
 
If I played that any faster, your minds would blow up, 'cos I'm so amazing. I'm the best.
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti