Muusikoiden.net
21.06.2018
 

Kitarat: soittaminen »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Sorminäppäryyden harjoittelu ilman kitaraa
1
Taubzi
15.09.2011 08:06:37
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tuossa kun tulee luennoilla koulussa istuskeltua useita kymmeniä tunteja viikossa, niin tuli semmoinen mieleen, että siinä on oiva treeniaika sorminäppäryyden harjoitteluun kuuntelun lomassa. :)
 
Patternien naputtelu pöytään sormilla (tai ehkä mieluummin vihkonkanteen muiden työrauhan suojaamiseksi) ja kynän pyörittely sormissa on aika yleistä mitä tulee tehtyä, mutta onko kellään kertoa tehokkaampia/parempia harjoituksia tai ideoita, mitä voi tehdä suhtkoht ilman apuvälineitä? Onkohan kukaan perehtynyt tämmöiseen harjoitteluun. :D Keskustelua!
 
Jackson+EMG+Peavey
aalataur
15.09.2011 10:28:29
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Grip masteri on mulla millä treenaan välillä sormivoimia tunneilla ja bussissa. Siis ihan semmoinen muusikoille tarkoitettu härveli. Pro Hands -valmistaja. Enpä tiedä onko siitä hyötyä. Ei se kyllä näppäryyttä kehitä, mutta ehkä jotain. Lämmittelyyn toimii myös jotenkin, tosin ei plekukäden.
 
http://hikipedia.info/wiki/Tilutus
ReBeat
15.09.2011 11:37:31
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tollasen hankit, ei se siellä ketään haittaa: http://www.shadow-electronics.com/viewpro.html?lang_id=&id=203
 
Krice
15.09.2011 11:44:36
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Keskity siihen opiskeluun. Soittaminen ja harjoittelu sitten erikseen.
 
Rotuvaari
15.09.2011 12:19:34
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Semmoinen kitaristien suosima power ball on kova. Se vilkkuu ja surisee kun sitä pyörittää. Kalleimmissa on matkamittari mukana. Sorminäppäryyttä saa roimasti kehitettyä, kun ranneliikkeellä pyörittää ensin vauhtiin ja sitten ottaa pallon sormiinsa ja jatkaa pyörittämistä pelkillä sormilla. Ja sopii vaikka molempiin käsiin omat pallot, jos sattuu soittamaan klassista. Ja jos tekee housuntaskuun reiän, voi hyväillä itseään silloin kun ei power ballia jaksa.
 
Jos otat kollin voit hörhiä muiden natu kissojen kanssa. Ja näin saat extraa tekemiseen eli tekeminen nousee yli maximin. Kissan elämää -tietokonepeli
cr4b
16.09.2011 20:12:00 (muokattu 16.09.2011 20:16:33)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

En ole onnistunut keksimään oikein mitään mekaanista harjoitusta, joka siirtyisi tarpeeksi hyvin kitaran otelaudalle. Pöytäänhän voi naputella kaikenlaisia kuvioita, mutta liikeradat ja sormien tuntema vastus eroavat kuitenkin loppujen lopuksi niin paljon oikeasta soittamisesta, että en ole kokenut siitä olevan mitään hyötyä.
 
Ehkä hyödyllisintä on miettiä päässä eri asteikkoja eri sävellajeissa otelaudalla mahdollisimman nopeasti - tosin suosittelen tätä ainoastaan, jos luennon asia on suhteellisen helppoa.
 
If I played that any faster, your minds would blow up, 'cos I'm so amazing. I'm the best.
Joees
17.09.2011 00:24:55
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tai ihan yleisesti naputella, taputella, mitä tahansa, rytmisiä juttuja. Pystyy harrastamaan hyvin hiljaakin ellei satu huomaamattaan innostumaan kovasti. Rumpukompit on ihan jees. Tai sit kelaa mielessään jotain biisiä ja taputtelee rytmit, muutakin kuin vain rummut. Vaikka rytmikitaraa tai riffejä, mitä tahansa. Kovasti jännää kun ei ole säveliä laisinkaan.
Voi myös laajentaa siihen että toisella kädellä(tai vaikka jalalla) nakuttaa tasaisesti vaikka neljäsosia ja sit toisella naputtaa rytmit.
 
Humina on mun särö ja feedback on mun laulaja.
Ianuarius
20.09.2011 10:51:14
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jos ei oo kitaraa käsillä, niin mun kokemuksen mukaan parasta treeniä on mielikuvaharjoittelu. Ajattelet mielessä vaikkapa jonku 6 nuotin likin äärimmäisen hidastettuna niinku se sun mielestä vedettäis täydellisesti. Koetat tehä sen kuvan ääniltä ja tuntemuksilta yms. mahollisimman todentuntusen ja sillasen, niinku oikeasti soittaisit sitä.
 
Jostain syystä tuntuu, että noi jutut siirtyy omaan soittoon tosi nopeasti.
 
The secret to creativity is knowing how to hide your sources. -Albert Einstein
aalataur
20.09.2011 10:54:07
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ianuarius: Jos ei oo kitaraa käsillä, niin mun kokemuksen mukaan parasta treeniä on mielikuvaharjoittelu. Ajattelet mielessä vaikkapa jonku 6 nuotin likin äärimmäisen hidastettuna niinku se sun mielestä vedettäis täydellisesti. Koetat tehä sen kuvan ääniltä ja tuntemuksilta yms. mahollisimman todentuntusen ja sillasen, niinku oikeasti soittaisit sitä.
 
Jostain syystä tuntuu, että noi jutut siirtyy omaan soittoon tosi nopeasti.

 
Joo tosiaan, voihan sitä kelailla jotain teoriaa tai miettiä erilaisia intervallihyppyjä otelaudalta, päässään. Mutta tietty jos opiskeluunkin pitäisi keskittyä... Tommonen grip master on sopivan aivotonta ja mekaanista, se ei liiemmin häiritse keskittymistä.
 
http://hikipedia.info/wiki/Tilutus
Ianuarius
20.09.2011 11:14:05 (muokattu 20.09.2011 11:14:34)
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

aalataur: Mutta tietty jos opiskeluunkin pitäisi keskittyä...
 
No toi ny on ihan ajanhukkaa... ;)
 
Pallien puristelu kyllä toimii voimatreeninä. Varmaan joku gyrotwister voi aiheuttaa hieman närkästystä opettajan taholta, kun se ei kuitenkaan mikään hiirenhiljanen ole. Grip Master on varmaan se järkevin ratkasu, tosin en ite oo huomannu juurikaan vaikutusta soitteluun ton käytöstä. Kyllähän ne sormet siinä voimistuu ja parin viikon jälkeen saa puristeltua niitä nappeja paljon kontrolloidummin.
 
Vois kait tota kokeilla jotenki eksklusiivisesti vetää sellasen kuukauden ilman muunlaista tekniikkatreeniä ja testailla sitten, että onko se soittelu helpottunu... mutta voi olla siinäki tapauksessa, että sitä vaan kuvittelee, että se on helpottunu. Hankala ku ei oo silleen mitään konkreettista näyttöä sen hyödyllisyydestä. Oon kuitenki hokannu, että rentous ja tarkkuus on ne ykkösasiat.
 
Kyllähän tietenki vasaralla naulojen hakkaaminenki vaatii jonku verran voimaa, mutta kuinka moni joutuu alkaan tekeen punttitreenii siksi, että pitäis naulata taloon seinät?
 
The secret to creativity is knowing how to hide your sources. -Albert Einstein
Taubzi
20.09.2011 11:20:44
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

aalataur: Joo tosiaan, voihan sitä kelailla jotain teoriaa tai miettiä erilaisia intervallihyppyjä otelaudalta, päässään. Mutta tietty jos opiskeluunkin pitäisi keskittyä... Tommonen grip master on sopivan aivotonta ja mekaanista, se ei liiemmin häiritse keskittymistä.
 
Joo, tosiaan noilla luennoilla sitten taas aivoja tarvitsee, niin mekaaninen harjoittelu on ainoa mikä semmoisessa tilanteessa onnistuu. Mielikuvaharjoittelu on tosiaan tehokasta, sen on itsekin huomannut. Gripmaster taas on keikalle lämmittelyyn aivan erinomainen vehje, niin miksei sitten ihan kunnon harjoitteluunkin. Ainoa vaan, että tarkkuutta ja motoriikkaa otelaudalla ei taidan oikein pystyä harjoittelemaan kuin ihan kitaralla.
 
Jackson+EMG+Peavey
Ianuarius
20.09.2011 11:24:06 (muokattu 20.09.2011 11:30:32)
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Taubzi: Ainoa vaan, että tarkkuutta ja motoriikkaa otelaudalla ei taidan oikein pystyä harjoittelemaan kuin ihan kitaralla.
 
Eihän sitä pysty ku ehkä tiettyyn pisteeseen asti. Se on vähän niinku yrittäis treenata tikanheittoa ilman mitään välineitä. Tota sä tosiaan voit treenata, että saat sormet toistaan erilaisia kuvioita tietyssä järjestyksessä, niinku vaikka just joku 1, 3, 2, 4, 1, 3, 2, 4 jne. Jos sormia haluaa treenata, niin se on ehkäpä sitä järkevintä treeniä ilman kitaraa.
 
Nii ja niinku tossa ehoteltiinki jo noita rumpukomppeja. Erilaisten polyrytmien treenailu varmasti auttaa myös kitaran kanssa. :) Vaikkapa niin, että poljet jalalla neljäsosia ja sitten naputat sormella 7/8 nii että aksentoit aina sen ykkösen. Sit jos toi alkaa mennä liian hyvin, niin naputat toisella kädellä vielä 8-osatrioleita siihen ja vedät noihin 7/8-osiin vähän swingiä. :D Kyllä tommosia keksii.
 
Tai iteasiassa noi neljäsosat menee varmaan aika helpoksi, ku tossa 7/8:n kanssa tulee vaan ns. kaks variaatiota. Sit jos neljäsosissaki aksentoi ykkösen ja vetää niitä vaikka 5/4 ja sit ykköselle ja kolmoselle lyö aina toisella kädellä jonku virppasaundin tms. niin siinä alkaa olla jo selvittelemistä.
 
The secret to creativity is knowing how to hide your sources. -Albert Einstein
Jucciz
20.09.2011 14:20:37
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Krice: Keskity siihen opiskeluun. Soittaminen ja harjoittelu sitten erikseen.
 
Tätä tekisi mieli kompata.
 
Jos aiot suunnata huomiotasi tippaakaan pois luennosta, suuntaa saman tien kunnolla eli ota vaikka iPod ja luurit käyttöön, hanki nuottipaperia ja ala tehdä nuottitranskriptioita - mielellään mahdollisimman haastavasta materiaalista: esim. Coltranen soolot tai dodekafoninen musiikki toimivat hyvin. Hyvää aivojumppaa ja varmasti hyödyllistä tulevaa muusikon uraa ajatellen.
 
Jos kevyen musiikin nuotinkirjoitus ja komppilaput kiinnostavat, tutustu ihmeessä sivustooni: Lappu soimaan!
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti