Muusikoiden.net
21.05.2018
 

Kitarat: soittaminen »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Kitaran kaulan paksuus ja leveys
1
Kolikko
19.06.2011 16:14:26 (muokattu 19.06.2011 16:31:37)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

On vähän heikko tuntemus näistä kitaroista. Millä välillä otelaudan leveydet ja paksuudet vaihtelevat? Nykyään käytössäni on tällainen:
 
http://www.thomann.de/fi/epiphone_les_paul_standard.htm
 
Mitäköhän tasoa tämä edustaa yleisesti ottaen otelaudan paksuudeltaan ja leveydeltään. Onkohan tästä mahdollista saada miten paljon otelaudaltaan kapeampi ja ohuempi kaulainen kitara.
 
Kitaran merkille ja mallille en ole asettanut mitään vaatimuksia toistaiseksi. Uutta kitaraa valitessa tavoitteena olisi erityisesti soittotuntuman parantaminen ja pienikätisenä luulisin ohuen ja kapean kaulan auttavan tähän.
 
Olisi tainnut soveltua paremmin Kitarakamat osioon tämä kirjoitus, mutta menköön nyt näin.
 
Numb
20.06.2011 10:11:37
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kolikko: http://www.thomann.de/fi/epiphone_les_paul_standard.htm
 
Onkohan tästä mahdollista saada miten paljon otelaudaltaan kapeampi ja ohuempi kaulainen kitara.

 
Eivät nuo Epiphonet ole mulle kovinkaan tuttuja, mutta jos kaulat yhtään mukaelevat Gibsonin vastaavia, niin on hyvinkin mahdollista saada kitara, jonka kaula on kapeampi ja ohuempi.
 
Uutta kitaraa valitessa tavoitteena olisi erityisesti soittotuntuman parantaminen ja pienikätisenä luulisin ohuen ja kapean kaulan auttavan tähän.
 
Tätä varten täytyy testailla soittimia. Tuntuma on kokonaisuus, johon vaikuttaa monta tekijää, joista kaulan leveys ja paksuus ovat vain kaksi.
 
Olisi tainnut soveltua paremmin Kitarakamat osioon tämä kirjoitus, mutta menköön nyt näin.
 
Sinnehän tämä olisi paremmin tosiaan sopinut, ja olisipa saattanut saada enemmän ja asiantuntevampia vastauksiakin.
 
Bachilla oli paska saundi -Sakmongkol
hevo
20.06.2011 10:17:25
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Terve!
 
Valmistajan kotisivujen mukaan kyseisessä kitarassa on 24,75" skaala ja satulan leveys on 1,68". Kaulan paksuus on muiden käyttäjien mielestä aika keskitasoa.
Joku muu kenellä tämä sama kitara on ja tietää siitä enemmän, voi vastata tähän liittyen sitten tarkemmin :).
 
Mutta se kuitenkin mitä tietoa en äkkiseltään löytänyt on se kaulaprofiili, joka vaikuttaa ainakin omasta mielestäni tosi paljon soitettavuuteen. Ohut kaula ei välttämättä tarkoita vaivattomampaa soittotuntumaa.
Toinen myös mikä kannattaa ottaa huomioon on otelaudan radius, näitäkin on erilaisia.
 
Vastaus kysymykseesi, kyllä. Varmasti saat hommattua kitaran jossa on todella ohkanen kaula, mutta kuten sanottu, se ei välttämättä ratkaise tätä soittotuntumaa.
 
Koska haluat kuitenkin erilaisen tuntuman, niin on hankalampi kertoa mikä kitara sopisi, verrattuna siihen jos haluisit samankaltaisen instrumentin.
 
Tähän ei varmaan muu auta kun käydä musiikkiliikkeessä koeajoilla. Myyjät osaavat luultavasti kertoa kaulan/otelaudan mitoista. Sittenkun tiedät mikä kaula sopii parhaiten lapaan ja tiedät siitä tarkat specsit, on paljon helpompi tulkita millanen tikku sopii juuri itsellesi.
 
Kolikko
20.06.2011 20:43:49
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Pakkohan se tosiaan niin on tehdä, että testaa kitarat liikkeessä. Ajattelin tässä vähän sivistää itseäni tätäkin kautta niin tietää vähän mitä liikkeissä käydessäkin etsii. On tässä jo muutama kriteeri kertynyt: soitettavampi kitara kaulan puolelta, mahdollisesti aktiivimikit, 24 nauhainen, kampi ja jumbo-kokoiset nauhat tai ainakin jotku medium jumbot. Mutta kai se on toistaiseksi ootettava, että tilin saldo kesän myötä vähän kasvaa.
 
Mental_Schok0_Gummi
27.06.2011 23:22:52 (muokattu 27.06.2011 23:26:04)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mulla pitää yleensä komppi-jutuissa olla leveänoloinen; & sooloillessa taasen kapea kaula olla Olen tehnyt melkolailla selkeän eriytyksen, *työnjaon* tässä. ;-D
 
Leveänlainen kaula helpottaa tietyllä tavalla, mutta kapoinen kaula nopeuttaa sormien työskentelyä ultranopeissa sooloissa. Mulla niissä tulee monesti ns. ylimääräisiä /turhia korjaus-sointuja.
 
MSG+Mek-íChocolat-Mastik+Shocking Blue ||=> siinäpäs wiritykzet tähän käyttäjänimeen ;-D
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti