Muusikoiden.net
26.05.2018
 

Kitarat: soittaminen »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Fyysinen työ/rasitus ja kitaran soitto
1 2
Hillboy
14.06.2011 21:09:11 (muokattu 14.06.2011 21:11:24)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tervo !
 
Meikäläinen on koko kuluvan kesän töissä rakennustyömaalla ja nyt kuukauden jälkeen on alkanut mietityttää, että mitähän tämä tekee soittotatsille ja soitolle noin yleensäkin. Kuten arvata saattaa, tällainen täysi keltanokka laitetaan tuon tuostakin ns. paskahommiin, joihin usein sisältyy kantamista, vääntämistä, purkamista jne liikehdintää, joka rasittaa erityisesti käsiä ja hartioita. Ja vaikkei laitettaisikaan ja pääsisin "oikeisiin hommiin" kiinni, niin ovathan nekin varsin raskaita. Esimerkkinä tämä päivä: Pilarien juurimuottien valuhommia sisältäen lapiohommia, kuran veivaamista ja täydet ämpärit piti tietenkin kantaa varsinaiselle työpisteelle. Tätä kun teki 8 tuntia niin johan alkoi olla kädet erittäin hellänä ja helvetin jäykkänä. Kitaran soittamisesta ei tänään (eikä muutamina muinakaan iltoina) ole tullut mitään, koska kyynärvarret ovat niin jumissa, että sattuu ja sormet on rasituksesta niin turvoksissa, että hankaavat toisiinsa, ym. Tässä on alkanut tajuta kuinka vähän käsiään tulee (oikeasti) käytettyä, kun soittamista, kirjoittamista ja piirtämistä ei oikein voi ottaa mukaan lukuun. Pelottaa hiukan, että menee pitkälle syksyyn ennen kuin tosissaan soitto ja harjoittelu on mahdollista kun kädet on niin rikki.
 
Millaisia kokemuksia kanssakitaristeilla on fyysisen puolen töistä? Onko kitaraa soittavia raksamiehiä tai muita vastaavia mestoilla .. ?
 
Ja sitten kiperämpi kysymys: Miten huollatte itseänne jotta pysytte soittokunnossa?
 
ps. näppiksen naputtelukin sattuu kyynärvarsiin ;/ ei hyvä ... onneksi en vielä ole jännetupen tulehdusta saanut, vaikka rautaa on tullu vääneltyä poikki oikein olan takaa ...
 
- L
 
"Mun vasen käsi on vitun huono! Sama kun soittasin kullillani..." - Ville
mattim
14.06.2011 21:13:02
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Hillboy: Tervo !
 
Meikäläinen on koko kuluvan kesän töissä rakennustyömaalla ja nyt kuukauden jälkeen on alkanut mietityttää, että mitähän tämä tekee soittotatsille ja soitolle noin yleensäkin. Kuten arvata saattaa, tällainen täysi keltanokka laitetaan tuon tuostakin ns. paskahommiin, joihin usein sisältyy kantamista, vääntämistä, purkamista jne liikehdintää, joka rasittaa erityisesti käsiä ja hartioita. Ja vaikkei laitettaisikaan ja pääsisin "oikeisiin hommiin" kiinni, niin ovathan nekin varsin raskaita. Esimerkkinä tämä päivä: Pilarien juurimuottien valuhommia sisältäen lapiohommia, kuran veivaamista ja täydet ämpärit piti tietenkin kantaa varsinaiselle työpisteelle. Tätä kun teki 8 tuntia niin johan alkoi olla kädet erittäin hellänä ja helvetin jäykkänä. Kitaran soittamisesta ei tänään (eikä muutamina muinakaan iltoina) ole tullut mitään, koska kyynärvarret ovat nii jumissa, että sattuu ja sormet rasituksesta niin turvoksissa, että hankaavat toisiinsa, ym. Tässä on alkanut tajuta kuinka vähän käsiään tulee (oikeasti) käytettyä, kun soittamista, kirjoittamista ja piirtämistä ei oikein voi ottaa mukaan lukuun. Pelottaa hiukan, että menee pitkälle syksyyn ennen kuin tosissaan soitto ja harjoittelu on mahdollista kun kädet on niin rikki.
 
Millaisia kokemuksia kanssakitaristeilla on fyysisen puolen töistä? Onko kitaraa soittavia raksamiehiä tai muita vastaavia mestoilla .. ?
 
Ja sitten kiperämpi kysymys: Miten huollatte itseänne jotta pysytte soittokunnossa?
 
ps. näppiksen naputtelukin sattuu kyynärvarsiin ;/
 
- L

 
Oikeassta työnteosta saattaa jotain tarttua musiikin rakennustarpeiksi vastaisuuden varalta. Hyvä fyysinen kunto ei myöskään ole pahasta. Kyllä se helpottaa kun kuntosi hieman kohenee kesän mittaan.
 
"I refuse to prove that my product will make you sound better", says the guitar gear vendor "for proof denies faith, and without faith, you will hear nothing."
Collapsed
14.06.2011 22:16:56
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kannattaa ainakin venytellä kunnolla käsiä, auttaa jumiin. Tässä videossa on hyviä esimerkkejä venytyksistä: http://www.youtube.com/watch?v=1XsLRQFV7rY
 
Old Joe
14.06.2011 22:22:54
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Joo, ei se tatsi tuohon kuole. Kipeillä sormilla ei varmaan tee mieli tilutella, mutta onnistuu taas kun työn rasitukset muutuvat tottumukseksi.
Itselläni jännetupen tulehdus tuli ihan lapio hommista.
 
Sakmongkol
14.06.2011 22:35:09
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Lapiohommat on perseestä koska niissä menee ainakin minulla selkä sellaiseen jumiin että varsinkaan seisaaltaan soitosta ei tule mitään, eikä istuenkaan ole hyvä jos ei saa nojata kunnolla selkänojaan. Muistan tämän siitä kun olin yhtenä kesänä muutaman viikon lapioimassa vehnää kuivurilla.
 
Mutta sellaisilla raksahommilla esim. joissa lähinnä kädet rasittuvat en ole huomannut olevan paljoa mitään vaikutusta soittamiseen.
 
aalataur
14.06.2011 22:40:38 (muokattu 14.06.2011 22:49:44)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mä oon ollut raksalla, kyllähän se vaatii tottumista ja fyysinen 8-16 työ on aika kuluttavaa, sitä tahtoo olla aika sippi duunin jälkeen. Moni raksaäijä just sen takia vaan tuijottaa seinää arki-illat sohvalla ja sitten viikonloppuna vetää naula päähän -kännit, se on aika paskamainen duuni pitemmän päälle, ei jätä tilaa henkiselle kasvulle kun on arki-illat niin paskana ja viikonloput menee helposti dokaamiseksi. Muistan että yritin silloin lukea kaunokirjallisia teoksia (periaatteessa hyvinkin kiintoisia ja viihteellisiä) töiden jälkeen, käytännössä se oli 5-10 sivua ja sen jälkeen nukahti nojatuoliin. Mä olin sillon kuitenkin hyvässä fyysisessä kunnossa, aktiiviurheilija. Ei paljon huvittanut urheilla töiden päälle kyllä.
 
Mut.. Mä harrastan punttien nostelua ja noin 5 kertaa viikossa tulee nosteltua, ei se nopeuteen tai herkkyyteen ole negatiivisesti vaikuttanut, ehkä pikemminkin positiivisesti. Mutta tietenkään en nostele kuin max. 90 min päivässä, ei se ole ihan sama.. Kyllä kitaristin on hyvä pitää selän ja käsien lihakset kunnossa. Venyttelyt vaan kehiin, ei kai siinä parempia keinoja ole. Tottumus tietty auttaa, kun kondis paranee niin duunipäivä ei ota niin koville enää mitä fyysiseen rasitukseen tottumattomalla.
 
http://hikipedia.info/wiki/Tilutus
Karipiirto
14.06.2011 22:56:09 (muokattu 14.06.2011 22:56:32)
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Raksalla olen töissä tällä hetkellä ja kyllähän tuo vasaran paukuttelu ynnä raskaiden esineiden kantelu väkisinkin ranteille käy mutta eipä ole ainakaan vielä soittoa estänyt. Tosin se on sanottava että väsyksissä sitä tuppaa olemaan töistä päästyä. Toisaalta isä on ollut kirvesmies jo varmaan 30 vuotta ja se harrastaa aikidoa. En tajua, miten sillä riittää virtaa lähteä vielä treeneihin työpäivän jälkeen, ja jaksaa vielä manata että liika kevyitä treenejä pitävät. Kädet sillä tosin on työssä paisuneet jotakuinkin kaksinkertaisiksi paksuudeltaan niin että vähän hirvittää omien nakkien puolesta. Vois ryhtyä konekuskiksi niin ei tarttisi vasaroida jatkuvasti. :D
 
"My name is Beethoven motherf***er, maybe you've heard of me!!"
novo
17.06.2011 00:50:26
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ei mun lähihoitajan duunit mummujen ja pappojen parissa ole haitanna mittää, mutta punttien nostelulla ja leukojen vetämisellä olen saanut esimerkiksi demppihommiin "hetkessä" helvetisti enemmän staminaa kuin pelkästään treenaamalla sitä demppaamista.
 
voip se olla sekkii, voip se olla olemattakii...
LaMotta
17.06.2011 17:49:20 (muokattu 17.06.2011 18:32:24)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Sormien motoriikka ainakin kärsii voimaharjoittelusta. Miksei siis myöskin raskaasta fyysisestä työnteosta.
 
"Tarvitseeko meidän todellakin sytyttää kynttilä auringon nähdäksemme?" - Werner von Braun.
crestfall
17.06.2011 19:10:49
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

LaMotta: Sormien motoriikka ainakin kärsii voimaharjoittelusta. Miksei siis myöskin raskaasta fyysisestä työnteosta.
 
Käy sanomassa toi John "Beefcake" Petruccille. :D
 
Ever Circling Wolves - Matalavireistä muhjua, murinaa ja mäiskettä. Ja vieläpä ilmaiseksi. http://www.ecwdoom.com
LaMotta
17.06.2011 19:17:30 (muokattu 17.06.2011 19:18:45)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

crestfall: Käy sanomassa toi John "Beefcake" Petruccille. :D
 
Puhuinkin omasta kokemuksesta. Yks toimii yhdellä, toinen toisella. Vetoremmeillä voi treenatessa vähentää kyynärvarren kuormitusta.
 
"Tarvitseeko meidän todellakin sytyttää kynttilä auringon nähdäksemme?" - Werner von Braun.
Checy
18.06.2011 13:21:46
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Raksasta en tiedä, mutta mulla ainakin painonnosto auttanut pelkästään positiivisesti kitarisointiin. Aluksi tosin muistan omanneeni jäykkyyttä käsitreenin jälkeen, eikä soitosta tahtonut tulla mitään mutta palkkareiden astuttua kehiin ja tottumuksen jälkeen ei voi muuta sanoa kuin että kannattaa!
 
niinkö
aalataur
18.06.2011 13:53:01 (muokattu 18.06.2011 14:02:47)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ei sitä tiedä miten Petrucci treenaa. Voi välttää liikkeitä missä tehdään vetämällä ja vetoremmeillä voi vähentää kuormitusta. Sillon tosin forkut voi jäädä heikoksi. Minä kyllä treenaan punttiksella ihan kaikkia liikkeitä, forkkuihin kohdistuviakin ja vedän leukoja sekä ala/ylätaljaa. Ja esim. wrist curlien tekeminen molemmin päin uskoisin kuntouttavan ranteita. Tähän käytän ihan tyhjää tankoa, eli 20 kg ja sitä molemmin käsin käännellään tasaisesti ja huolella, ettei tule vammoja. Soittamisessa tulee aika yksipuolista rasitusta, on hyvä avata paikkoja noin. Ja en ole huomannut negatiivista vaikutusta, aloitin puntin vuosi sitten ja mun soittotekniikka on mennyt eteenpäin paljonkin. Stamina, nopeus ja moni muu asia parantunut. Tosin olen kyllä treenannutkin tosi paljon soittamista tänä aikana.
 
E: Mäkin kyllä käytän palautusjuomaa. Mass Recovery. En tiedä voiko sillä olla vaikutus. Toki treenin jälkeen kun tarttuu suoraan kitaraan, vähän aikaa on hieman jäykkää meno, mutta hyvin pian jo rupee kulkemaan 100% tilutus. Tuntuu jopa helpommalta, kielten painelu tuntuu kevyemmältä kun on ensin väännellyt rautoja. Kunhan saa sen hienosäädön taas kohdilleen, kädet menee pois siitä suuripiirteisestä moodista.
 
http://hikipedia.info/wiki/Tilutus
Punane
18.06.2011 21:26:18
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Hyvä puoli raksahommissa on et näppivoimaa saa ihan kiitettävästi. kunhan muistat venytellä ym, ja syödä ruokaa mikä palauttaa. Olikohan proteiinin lisäks magnesium se mikä auttaa tässä, nimittäin muuten voi tulla jäykät ranteet,sormet ja tärisevä käsi, nimimerkillä kokemusta on.
 
tender.insanity
19.06.2011 02:56:15
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kannattaa olla työtön sossupummi, niin kitaran soitto ei kärsi.
 
Sakmongkol
19.06.2011 03:03:44
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

tender.insanity: Kannattaa olla työtön sossupummi, niin kitaran soitto ei kärsi.
 
Tämä on taivahan tosi.
 
OlliTeirikko
29.06.2011 15:46:37
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ei ole helppoa.
 
Näin se on.
Hillboy
03.07.2011 20:07:25
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Fyysinen rasitus ei tosiaan tunnu enää lihaksissa ja nivelissä aivan niin paljon, kuin aluksi, mutta nyt on alkanu sormet puutuilla nukkuessa. Missähän lie jumitusta... ? Pitäis varmaan venytellä ja hieroskella enemmän... saattaa tietysti olla että jumi on hartioissa tai muualla ja "säteilee" sitten käsiin tmv
 
- L
 
"Mun vasen käsi on vitun huono! Sama kun soittasin kullillani..." - Ville
LaMotta
03.07.2011 20:11:53
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Hillboy: Fyysinen rasitus ei tosiaan tunnu enää lihaksissa ja nivelissä aivan niin paljon, kuin aluksi, mutta nyt on alkanu sormet puutuilla nukkuessa. Missähän lie jumitusta... ? Pitäis varmaan venytellä ja hieroskella enemmän... saattaa tietysti olla että jumi on hartioissa tai muualla ja "säteilee" sitten käsiin tmv - L
 
Sieltä selkänikamien välissä olevista hermoista se saattaa johtua. Sormien hermot lähtee rintarangan nikamistosta.
 
"Tarvitseeko meidän todellakin sytyttää kynttilä auringon nähdäksemme?" - Werner von Braun.
lonelyplayer
04.07.2011 21:43:09
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Rakennuksilla taitaa olla suurin vaara kitaransoittajalle se että tapahtuu jonkinlainen vahinko sormille. Varsinkin kouluttamattomat rakennusmiehet ovat vaarassa ja siksi niitä ei miellään oteta töihin. Ei silti, voi se vahinko sattua kotonakin vaikka leipää leikatessa kun veitsi lipsahtaa.
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1 2

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti