Muusikoiden.net
23.05.2018
 

Kitarat: soittaminen »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Fretlight
1 2
aalataur
28.03.2011 01:39:08 (muokattu 28.03.2011 01:51:13)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Guitar Pron postituslistan kautta tuli mainos gmailiin tällaisesta Fretlight yhteensopivuudesta. Näyttää siis olevan kitara, missä on otelaudan takana ledit jotka näyttävät reaaliajassa miltä nauhalta ja kieleltä biisi/tabi/nuotti menee. Kuulostaa vähän naurettavalta ehkä ensikuulemalta, mutta onko sittenkään? Erilaisten skaalojen, moodien, nelisointujen käännösten ym. omaksumiseen ja kertaamiseen voisi olla ihan hyväkin. Tämähän voisi olla turhankin kätevä, jos voisi tehdä niin että soolopohjan sointurakenteen mukaan sopivat skaalat syttyisi koko otelaudan laajudelta palamaan soinnun vaihtuessa ja siitä voisi sitten tiluttaa menemään :D
 
Kukaan kokeillut tällaista Fleshl.. Fretlightiä käytännössä? Mitähän tuollanen maksaisi, itse kitarat on varmaan aika ritsoja?
 
Tuossa vielä valmistajan sivut: http://www.fretlight.com/
 
http://hikipedia.info/wiki/Tilutus
kimurantti1
28.03.2011 02:46:02 (muokattu 28.03.2011 02:58:24)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mä muistan kun vedin ensimmäiset viisikymmentä huttukeikkaani lapuista. Arvatkaa osasinko sen jälkeen biisit ulkoa? Niitä tuli vaan vedettyä autopilotilla läpi ja soiton jälkeen ei ollut jäänyt mitään päähän. Vedin kymmenen keikkaa ilman lappuja, sen jälkeen biisi kuin biisi lähti lennosta, ilman että tarvi miettiä. Saman uskon pätevän noihin valoihin. Oppiminen on tehokkaampaa kun ei vaan seuraa valmiita merkkejä, vaan käyttää vain päätä ja korviaan. Kaiken kaikkiaan asteikkojen, arpeggioiden ym. oppimisessa vaikeinta on alkaa kuulemaan, että miltä mikäkin ääni soundaa minkä tahansa soinnun päälle, "mistä otelaudalta saa lähimpää tän päässä soivan äänen", "mitäs jos tökkään sormeni tohon, miltä se tulee kuulostamaan" jne. Tätä vaikeinta ja _tärkeintä_ osa-aluetta toi metodi ei edistä, päinvastoin. Toi metodi tuntuisi nimenomaan opettavan sormitusten seuraamista korvien käytön kustannuksella.
 
http://www.piecemakerband.com
"Practice cures most tone issues." -John Suhr
Zeeboo
28.03.2011 22:22:34
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tämä ei ole ihan uusi keksintö. Muistelen, että joskus ihan 90-luvun alkuvuosina Guitar Playerissä oli mainoksia näistä. Silloin ne (muistaakseni) olivat "stand alone" vekottimia, eivät siis tietsikan jatkeena. Jonkinsorttisilla kiertokytkinsysteemeillä valkattiin asteikot yms. Eivät just lyöneet itseään läpi silloin. Jostain syystä ;). Tokkopa nytkään.
 
Kimurantin kanssa olen kokolailla samaa mieltä tämän tarpeellisuudesta/ hyödyllisyydestä. Joissain lelukiippareissa on ollut sama idea jalostettuna niin, että LEDillä osoitetaan seuraava soitettava ääni melodiasta. Liekö näiden pelien tamppaajista yhdestäkään on kehkeytynyt tolkun soittajia...
 
White men can't Monk
cr4b
29.03.2011 21:55:20 (muokattu 29.03.2011 21:56:03)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Harmi vaan, ettei riitä, että näkee ne oikeat nuotit otelaudalta, vaan niiden pitäisi olla myös selkärangassa, että niitä pystyisi kätevästi tiluttamaan. Kimurantti puhuu asiaa.
 
If I played that any faster, your minds would blow up, 'cos I'm so amazing. I'm the best.
asaaa
29.03.2011 21:59:05 (muokattu 29.03.2011 22:01:09)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Guitar Heron uusi versio, joka ei tarvitse telkkaria. Vois olla ihan hyödyllinen oikein käytettynä, mutta kun tuon lyö Pertille 12v käteen, niin ei se tiedä kitaroinnista mitään sen jälkeen. Hyvä renki, huono isäntä.
 
Luu kurkkuun.
aalataur
29.03.2011 22:07:19 (muokattu 29.03.2011 22:12:06)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

cr4b: Harmi vaan, ettei riitä, että näkee ne oikeat nuotit otelaudalta, vaan niiden pitäisi olla myös selkärangassa, että niitä pystyisi kätevästi tiluttamaan. Kimurantti puhuu asiaa.
 
Toki.. lähinnä ajattelin oikean treenamisen tueksi ja kokeneemmille soittajille. Katsotaanhan sitä asteikota ja sointuotteita kirjoistakin, jonka jälkeen ne painetaan mieleen ja yritetään muistaa. Ideahan tietenkin olisi välillä ottaa ledit pois päältä ja koittaa muistaako miten juttu meni, jos ei muista niin tarkistus valojen kanssa. Tätä vuorottelemalla uskon että ei tuo nyt ihan Guitar Heroa vastaa. Paljon on omasta asenteesta kiinni, eikä siitä mistä niitä juttuja opettelee. Samoista tenttikirjoista ne reputtajat ja kiitettävän kirjoittajat pänttäävät, reputtajilla on juuri se ongelma että he luulevat että se riittää muistamiseen, että lukee tekstin läpi. Siinä missä kiitettävän kirjoittaja ajattelee tekstin läpi.
 
En suostu uskomaan että laitteesta ei olisi mitään hyötyä esim. minulle tai muille semmoisille jotka ovat jo aloitteilijavaiheen ohittaneet. Preppausväline tms.. ei mulla ole kiinnostusta tommosta ostaa, mutta jos kokeilemaan pääsisin niin iloimielin koittaisin.
 
asaaa: Hyvä renki, huono isäntä.
 
Tätä mäkin veikkaisin.. eli että ei ole 100% tyhjänpantti, vaikkei sovikaan aloittelijalle tai ainoaksi/pääasialliseksi treenimetodiksi. Tiedä sitten miten laite toimii, mutta jos toimintavarmuus ja käyttömukavuus on hyviä, niin ei minusta välttämättä huono idea.
 
http://hikipedia.info/wiki/Tilutus
Godless
30.03.2011 16:40:05
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kunpa saisi vielä pienet sähköiskut jos soittaa väärin
 
Jucciz
30.03.2011 17:10:36
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

aalataur: Toki.. lähinnä ajattelin oikean treenamisen tueksi ja kokeneemmille soittajille.
 
Kokemattomille soittajille tuo on huono idea, koska korvat, aivot ja kädet eivät juurikaan opi tekemään yhteistyötä - tiivistäen Kimurantin (ja omankin) mielipiteen. Kokeneemmille soittajille moinen joulukuusi taas ... ei tuone erityisen paljon lisäarvoa. Hankala miettiä, mikä olisi tuotteen kohderyhmää.
 
Jos kevyen musiikin nuotinkirjoitus ja komppilaput kiinnostavat, tutustu ihmeessä sivustooni: Lappu soimaan!
Gary Enfield
30.03.2011 21:09:55 (muokattu 30.03.2011 21:11:52)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kai tuo suuri kotitarvesoittajien ryhmä, joka on ihan tyytyväinen osatessaan jotenkuten ottaa muutaman suosikkiriffinsä on se kohderyhmä. Saman saisi tietysti niistä tabeista ja halvemmalla. Ehkä siitä voisi olla apua skaaloja opetellessa, mutta se saavutettu hyöty lienee minimaalinen ja tosiaan ehkä haitaksikin, jos tulee turhaan riippuvaiseksi otelaudan näkemisestä.
 
http://www.youtube.com/watch?v=vw4rZKsapnE
Ianuarius
31.03.2011 11:50:55 (muokattu 31.03.2011 11:51:27)
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

No en mä tiedä, jos vaikka aikansa soittelee valot päällä yhtä skaalaa ja sit ottaa valot pois, niin voi olla, että ne oikeat nuotit siellä on jossain määrin jäänyki päähän. Ton avulla pitäis opetella soittaan jotain oikeita melodioita, eikä vaan sooloileen päättömästi (eli jolloin jokainen nuotti on oikea). Siinä sitä sit oppii kuulemaan, että missä kohtaa ne oikean kuuloset nuotit on.
 
Vaikea tietenki sanoa, ku en oo kokeillu treenaamista tollasella. Joku, joka osaa jo skaalat voi sanoa että turha värkki, ku ei oo tollasella treenannu vaikkapa vuotta. Tosiasia kumminki on, että sitä pitäis vaan testata. Ei ihmiset oo niin yksinkertasia, että tollanen absoluuttisesti hidastaa kaikkien oppimista. Varmasti se vaatii tietynlaiset metodit, miten sitä alkaa käyttään, että siitä on eniten hyötyä, mutta niinhän kaikki kitaran soitossa.
 
Fleshlight auttaa sitten downstrokkaukseen.
 
Bloggailua englanniksi musiikillisista aiheista: The Musician Experience
komero
31.03.2011 12:37:30
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

aalataur: Toki.. lähinnä ajattelin oikean treenamisen tueksi ja kokeneemmille soittajille.
 
aalataur: En suostu uskomaan että laitteesta ei olisi mitään hyötyä esim. minulle tai muille semmoisille jotka ovat jo aloitteilijavaiheen ohittaneet.
 
Mitähän ajoit takaa? Kummalle kohderyhmälle tuosta siis olisi hyötyä mielestäsi?
 
Sointujen muodostamisen (ja laajentaminen asteikoiksi) ymmärtäminen ja kitaran otelaudan logiikan ymmärtäminen lienee ne tärkeimmät jutut. Mun mielestä aika turha vekotin tuollainen ledikitara.
 
aalataur
31.03.2011 22:10:01 (muokattu 31.03.2011 22:18:00)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

komero: Mitähän ajoit takaa? Kummalle kohderyhmälle tuosta siis olisi hyötyä mielestäsi?
 
Sitä että aloittelijavaiheen ohittaneille, jotka osaavat jo muutenkin yhtä sun toista, tuo voisi olla ihan ok tuki. Jengi tietysti teilaa tämmöset ledihärpättimet, onhan se helppo tuomita koska lelulta vaikuttaa ja kieltämättä ehkä nolon näköinen kapistus kitarakokoelmassa. Itse kuitenkin antaisin mahdollisuuden (koska koitan olla avarakatseinen uusien asioiden suhteen) jos voisin jossain tuollaista testata... Sillä kuten jokainen voi havaita, esim. teknisesti kitaristien taso on noussut sitten 70/80-luvun koko ajan. Miksi? Ei nykynuorilla ole sen nopeammat sormet, vaan tietoa on enemmän käsillä netin, tabien, guitar pron ja opetusvideoiden ym. muodossa. Ei mene kymmentä vuotta niiden perus rokkilickien tajuamiseen. Varmaan sitä joskus sillon oltaisiin sanottu, että ei tietokoneen ruudulta mitään opi, kavereilta vaan oppii ja levyiltä arvailemalla että mitähän se tuossa soitti, kantapään kautta pitää kaikki tajuta. En nyt usko että tämä ledimaila olisi mikään kovin kummoinen keksintö, mutta mä en tuomitse ennen kokeilemista ja ilmeisesti kukaan ei ole kokeillut, kaikki tietää jo etukäteen millanen se on.
 
http://hikipedia.info/wiki/Tilutus
Kerpele
02.04.2011 16:03:31
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ei täällä näköjään keskustellakaan Fleshlightista. Jatkakaa.
 
Kaikki rumpalit on ihan hirveitä hinaajia. -Moderaattori
vasili
03.04.2011 21:18:33
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Voisiko joku selittää mihin tarvitsee jotain Fretlightia?
 
Paljon järkevämpää, hyödyllisempää, käytännöllisempää ja tehokkaampaa on käydä samoja asioita läpi omassa päässä ajatuksella. Ja jos pystyy, voi ääniä hyristä hiljaa mielessään (tai ääneen). Tuon kaiken voi tehdä aiheuttamatta minkäänlaista häiriötä ulkopuoliselle, jos tuossa sitä ollaan ajettu takaa.
 
Zeeboo
03.04.2011 21:59:23
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

vasili: Voisiko joku selittää mihin tarvitsee jotain Fretlightia?
 
Guitar Heron evoluutiomalli?
 
White men can't Monk
Gary Enfield
03.04.2011 23:28:28 (muokattu 03.04.2011 23:32:25)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Toisaalta vois ajatella, että oikein metodisessa harjoittelussa tuommoinen vähän lelumainen lähestymistapa vois tuoda vähän vaihtelua ja kepeyttä mukaan. Jos ei muuten, niin ihan niitten omien juttujen ohjelmoimisen myötä tulis mietittyä niitä taas vähän enemmän.Tämmöinen amatööri ei joudu miettimään semmosia, ei se treenaus oo koskaan ollu niin metodista että olis tarvinnu.
 
http://www.youtube.com/watch?v=vw4rZKsapnE
aalataur
04.04.2011 09:22:53
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Naurakaa vaan. Ostan tuollasen ja tilutan teidät muutaman viikon päästä suohon niin että ledit vilkkuu :)
 
http://hikipedia.info/wiki/Tilutus
kimurantti1
04.04.2011 14:29:59
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

aalataur: Naurakaa vaan. Ostan tuollasen ja tilutan teidät muutaman viikon päästä suohon niin että ledit vilkkuu :)
 
"Playing the guitar has never been easier! Master players like Steve Vai, Slash, Kurt Cobain and Kirk Hammet knew this ONE secret. We have found it, and it will save you years of work and frustration."
 
http://www.piecemakerband.com
"Practice cures most tone issues." -John Suhr
TheMurno
04.04.2011 15:43:08
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

kimurantti1: "Playing the guitar has never been easier! Master players like Steve Vai, Slash, Kurt Cobain and Kirk Hammet knew this ONE secret. We have found it, and it will save you years of work and frustration."
 
Älä vaan sano, että tuolla sivulla sanottiin noin.
 
Fake and gay
Räkkipeli
04.04.2011 16:36:52 (muokattu 04.04.2011 16:43:09)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

kimurantti1: "Playing the guitar has never been easier! Master players like Steve Vai, Slash, Kurt Cobain and Kirk Hammet knew this ONE secret. We have found it, and it will save you years of work and frustration."
 
Buhaha... Elämme markkinointiyhteiskunnassa.
 
E: Mun täytyy sanoa että pidän tuota aika rahastuksena. Ja muutenkin tossa yritetään taas tehdä asiat ylihelpoksi vetämällä mutkia suoriksi, vaikka todellisuudessa mennään metsään todennäköisesti.
Mä en vaan sitä ymmärrä, että jos jaksaa tollasen kanssa pelailla ja vaikka opetellakkin juttuja tuon kautta, niin miksei samalla vaivalla opettelisi niitä juttuja ihan kunnolla samalla tavalla, kuin mestarit ovat sen tehneet ja tavalla, joka on TODETTU oikeasti toimivaksi. Mä haluaisin nähdä sen tyypin joka tuon avulla kehittää itsestään musikaalisen ja hyvän soittajan, ja osaisi vielä analysoida asiat samalla tavalla kuin toisella tavalla oppinut. Pääsis vaikka sitten vertailemaan.
 
If you want to know what other people hear when they listen to music, listen to music you don't understand. -Guthrie Govan
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1 2

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti