Muusikoiden.net
26.05.2018
Soittimet, laitteet, tarvikkeet | Ylöjärven Musiikkikauppa 

Kitarat: soittaminen »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Barret aiheuttaa kipua >X(((
1 2
tomaattiorava
29.04.2010 13:37:33
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jeps, eli onkelma on seuraava.
 
Barresointuja jos näppäilee kauemmin kun 15min, niin alkee otelautakäsi lievästi sattumaan. "Kipu" pikkuhiljaa tietty kovenee mitä kauemmin jatkaa ja jossain vaiheessa alkaa kädessä tuntumaan pienen pieniä "noidan-nuolia".
Arvelisin ongelman johtuvan peukalon asennosta barreja pidellessä. Ite en ainakaan millään saa kättä silleen nyrkkiin, että koura ois piukasti kaulan ympärillä. Tai saan kai mutta sitten sormien asento muuttuu niin dramaattisesti etteivät kaikki kielet soi. Joissakin tilanteissa onnistuu tietty hendrix-tyylinen peukku pitää toiselta puolelta ala e:tä ja muut sormet muita kieliä.
Joudun siis pitämään peukun päätä otelaudan takapuolta vasten kun pitelen sointuja.
 
Onko ehdotuksia miten tätä ongelmaa saisi edes hiukan korjatuksi? Lieneekö vika käteni rakenteessa, tekniikassa taikka kitaran kaulassa joka siis on jackson rr5.?
 
Numb
29.04.2010 13:55:31
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Pitäis nähdä mikä sun tekniikkas on, ja missä säädöissä kitara. Jos kitara on vähän jämäkämpi soitettava, niin kyl vartti pelkkiä barreja tahtoo viedä käden hapoille. Lihasta sieläkin on kuitenkin, ja väsyy siinä kuin muutkin lihakset.
 
Kun minä kuolen, vaadin, että kuolinilmoitus laitetaan Myydään: Veneet ja Moottorikelkat -osastolle. -Sir Härö
Tappajabanaani
29.04.2010 13:57:45
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ihan ekaksi tuli mieleen että puristatkohan liian kovaa ? Itselläni oli joskus tämä ongelma jonka ratkaisin muuttamalla etusormen asentoa barresointuja soittaessa niin että vain tarpeelliset kielet tuli painettua otelautaan kunnolla.
 
Tommittaja
29.04.2010 14:11:36 (muokattu 29.04.2010 14:12:48)
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

tuo sinun kysymyksesi tuosta peukalon asennosta: ei käden kuulukkaan olla puristettuna kaulan pintaan kiinni (ellei ole todella paksu kaula), vaan niin, että ranne on mahdollisimman suorassa. ergonomiakysymyshän se vain on, mutta kyllä vartin barret jo vähän voi kirpasta :D kerropas, mihin sattuu? sormiin, ranteeseen, kämmeneen vai kämmenselkään?
 
Siis rentoushan on kaiken A ja O. ei sitä rutistaa tarvitse :D
 
http://muusikoiden.net/jasenet/plussat.php
aalataur
29.04.2010 16:39:04 (muokattu 29.04.2010 16:43:32)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

.50 cal Barret aiheuttaa kipua.. tottumuskysymys tuokin varmaan, jos humppaa veivaa työkseen niin varmaan barresormikin on aika jurmuinen jölli, sillä kelpaa painella vaijereita. Itselläkin väsyy aika äkkiä barré-sointuihin jos ei seassa ole yhtään avoimia, kun soitan enimmäkseen 1-2 kieltä kerrallaan. Eiköhän tää ole sellanen, että tarpeeks kauan kun sattuu, niin tottuu. Eli sormet vahvistuvat. Tietenkin kannattaa kattoa että soittoasento on sellainen että sormet eivät ylitaitu, koska se voi aiheuttaa ikävää vihlontaa ja kroonisia kipuja niveliin ja varmaan voi olla vaarallistakin.
viny
29.04.2010 16:50:27
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ja barreenkin se voima haetaan koko kädestä eikä vain sormista. Jos oikein arvaan niin sulla on peukalolihas kipee. Kyllä ne lihakset kehittyy ja toivottavasti tekniikkakin kevyemmäksi. Mut kokeile käyttää koko kättä enemmän.
 
Pande
29.04.2010 16:56:04 (muokattu 29.04.2010 16:56:56)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Huonolla kitaralla (so. huonosti säädetyllä) barre-soittaminen voi olla tuskaa. Hyvin säädetyllä kitaralla on paljon helpompaa.
 
Huonolla saa äkkiä kätensä kipeäksi, hyvällä taas ei ollenkaan. Kannattaa siis tsekata myös sekin onko kitara säätöjensä puolesta "kunnossa" ...
 
(Njaa Numb sano about saman asian jo :-P)
 
F_Lame
30.04.2010 09:29:12
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

http://www.youtube.com/watch?v=wHoGzCnlP30
 
Itteä on hajottanu aika paljon tuon biisin soittamainen akustisilla keikoilla. Ton kolme minuttia kun hakkaa akkarilla barre-molliseiskaa, niin huomaa kyllä soittaneensa.
 
"When they say less is more, that is bullshit. Less is less and more is more. Simple as that." -Yngwie Malmsteen
Imper
30.04.2010 14:42:46
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Vieläkö Syd onnistuu kuolemansakin jälkeen aiheuttamaan kipuja?
 
Everyone is a per-son
Wahi
30.04.2010 15:29:15
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Imper: Vieläkö Syd onnistuu kuolemansakin jälkeen aiheuttamaan kipuja?
 
http://instantrimshot.com/
 
Shine on you crazy diamond
sepisti
30.04.2010 17:40:48
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Hyvä Tomaattiorava. Mikäli soitat barre-otteita, joissa painat etusormella kaikkia kuutta kieltä, ei kannata edes yrittää saada peukaloa otelaudan yli. Erittäin tärkeä asia on tosiaan ranteen asento. Mikäli kitara roikkuu kovin alhaalla on ranteen asentoa sitä vaikeampi saada oikeaksi. Herää tietysti kysymys, että miksi barre-otteita pitäisi soittaa viisitoista minuuttia putkeen?
 
Hyvät komppaajat käyttää barre-otteita harvemmin. Yleensä on kätevämpiäkin tapoja ottaa joku tietty sointu, koska harvoin on edes tarpeellista rämpyttää kaikkia kuutta kieltä yhtäaikaa. Mikäli puhutaan bändisoitosta, eikä leirinuotio kitaroinnista.
 
Mäntä-Seppo JYRÄÄ!!!
RamoQ
12.05.2010 17:28:45
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kaverilla oli sama ongelma... Selvitettiin että kitaran kaula oli sille ihan liian paksu... Män vaihtoon.
 
"Jos tsennaa kaks ja puoli sointua niin mitä sitä kolmatta opettelemaan?" -Heko Luumäki
atimoc
12.05.2010 17:45:38
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

RamoQ: Kaverilla oli sama ongelma... Selvitettiin että kitaran kaula oli sille ihan liian paksu... Män vaihtoon.
 
Vaikka ohutkaulaisista kitaroista pidänkin, niin olen kyllä sitä mieltä, että ainakaan perinteisellä soittotekniikalla kaulan ohuus ei tuo helpotusta barrejen ottamiseen, oikeastaan enemmänkin päinvastoin. Eli aloittajan ei kantsi ainakaan ihan ensimmäisenä nakata kepakkoa Torille myyntiin.
 
"These songs are long... and there are fast parts... so that automatically means that they're good!"
Trendkeel
12.05.2010 18:43:17
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Barrét vaatii totuttelua ja niissä voi mennä joku aika, ennen kuin homma alkaa sujumaan. Helpoiten homman kusee, kun painaa turhan kovaa. Eli kannattaa ottaa huomioon sekä kaulan että kielten painaminen, kumpaakaan ei kovinkaan paljoa tarvitse. Etenkin peukalon ja etusormen kanssa kannattaa ottaa suht. rauhallisesti.
 
Look mummy! There's a loud plane up in the sky!
//Eiku nyt mä tajusin. Vähän niinku Kelju K. Kojootti --> Trendi K. Iilimato. Eli oot iilis tästälähtien. - Antti1
Zeeboo
13.05.2010 14:38:17
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

sepisti: ...Hyvät komppaajat käyttää barre-otteita harvemmin. Yleensä on kätevämpiäkin tapoja ottaa joku tietty sointu, koska harvoin on edes tarpeellista rämpyttää kaikkia kuutta kieltä yhtäaikaa. Mikäli puhutaan bändisoitosta, eikä leirinuotio kitaroinnista.
 
Just! Ja sama laajentuu kyllä sinne leirinuotiollekin.
 
Monta kertaa ei-barréna soitettu sointu soundaa paremmalta, kun samassa klöntissä ei soi oktaavissa tuplattuja ääniä - jotka ihan kitaran luonteesta johtuen eivät ole ihan vireessä.
 
Toisekseen, sointujen vaihtaminen on helpompaa, kun jättää etusormen vapaaksi capon hommista. Ei ole mikään pakko lukita näppejään samaan asemaan... Treenaamista tuo vaatii, mutta takuulla maksaa itsensä takaisin.
 
Joku tuolla murehti pitkää molliseiskan vatkausta. Samantapaisen krampinrakentajan kautta joskus "näin valon". "Etusormi lukkoon ja helvetillinen puristus" metodin vaihtoehtona

---|---|---|---
---|-o-|---|---
---|-o-|---|---
---|-o-|---|---
---|---|---|---
---|-R-|---|---

soitettuna niin, että keskisormi painaa perusäänen ja nimettömän puolibarrélla painetaan loput, ja A ja ylä-E sormien läskeihin dempattuna on melkein kuin TV-shopin mainoksesta:
Helppo, nopea, kevyt. Eikä siinä vielä kaikki! Se on jopa 67% parempi soundinen kuin tavanomainen! Ja kuinka vaivatonta siitä onkaan siirtyä muihin sointuihin! Kokeile itse niin huomaat eron!
 
"Kaikki äänet, jotka saat soitettua, syntyvät tekniikasta. Ne äänet, jotka jätät soittamatta syntyvät hyvästä mausta."
viny
13.05.2010 15:55:48
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Zeeboo:Helppo, nopea, kevyt. Eikä siinä vielä kaikki! Se on jopa 67% parempi soundinen kuin tavanomainen! Ja kuinka vaivatonta siitä onkaan siirtyä muihin sointuihin! Kokeile itse niin huomaat eron!
 
Ja sit Ennen:jucciz eka soittamaan paranoidia väärin jonkun kurkkupurkin läpi ,ja sit jälkeen: vetämään jotain hyvin sen buddan kautta.
 
RamoQ
13.05.2010 20:37:48
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

atimoc: Vaikka ohutkaulaisista kitaroista pidänkin, niin olen kyllä sitä mieltä, että ainakaan perinteisellä soittotekniikalla kaulan ohuus ei tuo helpotusta barrejen ottamiseen, oikeastaan enemmänkin päinvastoin. Eli aloittajan ei kantsi ainakaan ihan ensimmäisenä nakata kepakkoa Torille myyntiin.
 
Olet ihan oikeassa mutta kaverilla oli V:n kaula ja vaihdettiin C kaulaan. Siinä bropleemi.
 
"Jos tsennaa kaks ja puoli sointua niin mitä sitä kolmatta opettelemaan?" -Heko Luumäki
Thothmes
13.05.2010 20:55:55
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kyllä minullakin pidempien barre-sessioiden aikana alkaa peukalonhanka ns. huutamaan Niveaa. Ei ole kyllä rehellisesti sanottuna tullut edes mieleen, että siinä mitään syytä huoleen olisi: kuten sanottua, lihastahan siellä on, ja se väsyy kun sitä pitkään rasittaa. Harjoitus, luonteva käden asento ja hyvin säädetty kitara varmasti osaltaan auttavat, mutta eiköhän sen kanssa ole yleisesti ottaen vain elettävä.
 
Oikeat kitaristit varmasti osaavat soittaa hienompiakin avosointuja, mutta minä en, joten aika pitkälti tahtoo mennä barre-touhuksi komppailu, ellei ihan A-mollissa/vast mennä...
 
wavelength
13.05.2010 21:06:08
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Zeeboo: Joku tuolla murehti pitkää molliseiskan vatkausta. Samantapaisen krampinrakentajan kautta joskus "näin valon". "Etusormi lukkoon ja helvetillinen puristus" metodin vaihtoehtona

---|---|---|---
---|-o-|---|---
---|-o-|---|---
---|-o-|---|---
---|---|---|---
---|-R-|---|---

soitettuna niin, että keskisormi painaa perusäänen ja nimettömän puolibarrélla painetaan loput, ja A ja ylä-E sormien läskeihin dempattuna on melkein kuin TV-shopin mainoksesta:
Helppo, nopea, kevyt. Eikä siinä vielä kaikki! Se on jopa 67% parempi soundinen kuin tavanomainen! Ja kuinka vaivatonta siitä onkaan siirtyä muihin sointuihin! Kokeile itse niin huomaat eron!

 
Tämä on totuus, ja toisin kuin Ostos-TV:ssä, tarjous on voimassa muulloinkin kuin vain tänään!
 
Myytävänä Jackson PS4 -sähkökitara.
Thothmes
13.05.2010 21:38:26
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mikäs toi R tuossa tabimerkinnässä on...?
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1 2

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti