Muusikoiden.net
28.10.2020
 

Laulaminen »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Oletko laajentanut äänialaasi?
1
Sukkis
02.03.2020 21:52:23 (muokattu 02.03.2020 21:53:31)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Laulamisessa toki monia tärkeitä asioita enkä ajattele, että äänialan pitäisi olla jotenkin keskiössä. Itselle puree vaan paremmin vähän korkeaäänisempi laulu ja olisi mukava kehittää äänialaa vähän ylöspäin. Alotin laulutunnit noin puolisen vuotta sitten ja varsinkin alkuun rentouden löytämisen kautta tuli muutamia nuotteja lisää (laulamista kaiken kaikkiaan harrastellut n. 15 vuotta omaksi iloksi) ja ääni varmastikin yleisesti kehittynyt. Nyt sitten eteneminen luonnollisestikin vähän hidastunut.
 
Oon jonkun verran lueskellut, että ahkeran treenailun ja tekniikan (mm. "mixed voice"/miksti) avulla laulettavaa äänialaa voisi jonkun verran laajentaa. Vähän huono ymmärrys itsellä nuoteista, mutta tällä hetkellä yläalue pyörii keski C:n yläpuolella olevan F/F# tuntumissa. Esim. Beatlesin Yesterday menee välttävästi ok päivinä.
 
Varmaan aika itsestäänselvää toki, että ääniala paranee treenaamisella. Olis kuitenkin mukava kuulla jos jollain omia kokemuksia äänialan laajenemisesta, lois lisää uskoa treenaamiseen :)
(ja niin, siis miespuolinen oon)
 
Khassera
03.03.2020 12:24:27
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Koskaan en ole mitannut, mut kun aloitin ei ollu mitään tsäänssiä laulaa dioa, gunnareita, maidenia yms mut nyt ne menee siinä missä muutkin.
 
Oikeanlaisella treenillä kyllä saa aivan mielettömiä aikaan, tsekkaa esim My Last Whisperin Jens Johansson jonka ääniala riittää vaikka Vitaksen biiseihin. Samoissa yhteisöissä pyörineinä voin sanoa että aivan tolkuttomasti duunia ja paneutumista Jens on ääneensä upottanut ja on ihan mieletön vokalisti nykyään.
 
Disclaimer: Pidätän oikeudet puhua paskaa ja huudella mitä sattuu mihin sattuu tietämättä mistään mitään.
musiikkiki
03.03.2020 14:39:51
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Huomasin juuri että ne biisit jotka aikoinaan tuntui vaikealta laulaa ja aiheuttivat epämukavaa oloa kurkussa eivät tuota enää samaa fiilistä eli kaipa se autossa laulaminen on tuottanut hedelmää kun sitä on ruvennut tekemään melkein päivittäin.
 
Sukkis
03.03.2020 21:08:20
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Hei mahtava kuulla että työ tuottanut tulosta! Pitäis kyllä itsekin lisätä varmaan treenimäärää arkeen ja erityisesti noita laulutuntien treenejä vois tehdä enemmän.
 
Onko teillä kuin pitkällä aikavälillä muutosta tullut?
 
musiikkiki
05.03.2020 09:36:47
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Sukkis: Hei mahtava kuulla että työ tuottanut tulosta! Pitäis kyllä itsekin lisätä varmaan treenimäärää arkeen ja erityisesti noita laulutuntien treenejä vois tehdä enemmän.
 
Onko teillä kuin pitkällä aikavälillä muutosta tullut?

 
Mä olen huomannut huomattavan muutoksen jo parissa viikossa.
 
Sukkis
05.03.2020 21:26:19
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mä olen huomannut huomattavan muutoksen jo parissa viikossa.
 
Okei, mulla tuli alussa ehkä enemmän parannusta, nyt vähän hidastunut kehitys mikä oli toki odotettavissakin. Pitäis kyllä harjotuksia/asteikkoja treenailla enemmän
 
Juzpe
14.03.2020 13:51:52
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Oon. Tossa bout 10-15 vuotta sitten aloin treenaamaan melko lailla enemmän tosissani laulamista ja ääniala oli silloin about isosta C#:stä kusisesti yksviivaselle g:lle ja hyvänä päivänä a:lle. Tekniikka kun on ottanut pieninä palasin haltuun ja muistanut treenata niin kontra Bb:stä kaksviivaselle f:lle pääsee nykysin tykittelemään hyvänä päivänä. Huononakin kaksviivasen c:n saa ulistua pihalle järkevällä soundilla.
Belttaaja
18.04.2020 20:47:58
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Äänialaa saat laajennettua treenaamalla koko ajan kapasiteettisi ylärajoilla olevia biisejä, kehittämällä hengitystekniikkaa ja ns. tukea sekä ottamalla laulutunteja pätevän laulumaikan kanssa. Muistan, että pääsin itse vajaat 15 vuotta sitten vaivoin E4:ään, ja arvioin olevani baritoni. Jossain vaiheessa laulunopettaja totesi, että kyllä sinä taidat olla tenori. Nykyisin menee jo reilua oktaavia ylempää. Btw, Iron Maidenin biisit ovat erityisen hyviä äänialan laajentamiseen paitsi niiden sävelkorkeuden myös todella haastavan fraasien rytmityksen vuoksi. Ilman oikeanlaista hengitystä niissä loppuu happi äkkiä kesken.
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2020, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti