Muusikoiden.net
23.10.2016
 

Laulaminen »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Muutama kysymys vahvari-kaiutin-yhteensopivuuksista
1
Aukikco
14.10.2016 20:24:48 (muokattu 14.10.2016 20:35:25)
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Saatiin treenikselle käyttöön Cerwin Vega V-35 -skobet. Mestoilta löytyy Yamaha EMX-312sc -mikserivahvari. Mikserivahvari on 2x300W (mitä sitten tarkoittaakin, joku voinee selittää -- masiinassa lukee, että Max output 300W/4 ohm) ja skobet ilmeisesti (speksejä vähän hankala löytää) 600W (1200W maksimiteholla) ja 4 ohmilla.
 
Pari kysymystä: ensinnäkin, olen kuullut varoittelua, että kaappien teho ei sais kauheasti ylittää vahvarin tehoa. Kuulostaa oudolta, mutta koska en itse tiedä aihepiiristä juuri mitään, ajattelin, että on varmaan parempi kysellä laajemmin mielipiteitä. Miltä näiden yhdistäminen kuulostaa?
 
Toisekseen, mikäli näiden yhteiskäyttö on ok, sopisiko yhtälöön lisätä vielä vahvarin monitoriulostuloon kytketyt pikkuruiset Carlsbro Alpha 12 -skobet yläpäiksi? Nämä ovat 100W ja 8 ohmia. Vahvarissa on vain yksi monitoriulostulo (tosin myös kaks main outia, mutta jos käyttää niitä, ei voi erikseen equttaa noita pikkupurkkeja), mutta Carlsbron takaa löytyy output-liitäntä, johon oli visiona kytkeä toinen samanlainen. Kuulostaako terveelliseltä?
rintapek
15.10.2016 06:39:33
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kyllä voi käyttää.
Kullä kaiuttimia voi ruokkia pienemmälläkin vahvistimella.
Alitehoista vahvistinta käyttämällä vaan on vaara kääntää se vahvari täysille jolloin se saattaa tuottaa säröä josta pa- kaappien diskanttipillit ei tykkää. Kaapit kestää paremmin liikaa "tehoa" kuin klippaavan vahvistimen säröä.
 
Mutta tossa mikserivahvistimessasi on yksti "stereo" vahvistin joka on kytkettävissä main-main - asentoon jolloin sillä ajetaan kahta laulukaappia.
Tai main - monitor asentoon jolloin sillä ajetaan toisesta vahvistimesta (monona) yhtä tai kahta laulukaappia (jotka on ketjutettu kaapista kaappiin piuhalla)
ja toisesta yhtä tai kahta monitorikaappia
 
Tuossa tulee sitten se vahvistimen ja kaiuttimien impedanssisovitus
Vahvistimen minimikuormaa ei saa alittaa. ts jos se on 4ohm niin sen pienempää kuormaa vahvistimeen ei sovi kytkeä. Ja se pienempi kuorma syntyy just ketjuttamalla niitä kaappeja. Kaksi neljän ohmin kaappia ketjutettuna onkin kuormaltaan vain kaksi ohmia, eli vahvistimelle liian pieni. Vahvistin on silloin siinä tilassa, että se yrittää työntää kuulaa pingispallolla jolloin käsi repeää.
 
Joten kyllä, voit kytkeä mikserivahvarisi asentoon main - main ja ajaa laulukaappejasi siitä jokseenkin huoletta. Main mon- kytkentä kandee toistaiseksi unohtaa koska sinulla on liikaa kaappeja kytkettäväksi tuolle mikserivahvistimelle.
 
Jos maailma olis mun suunnittelema, niin hyttyset söis porkkanoita.
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

» Kirjaudu sisään

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2016, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti