Muusikoiden.net
20.06.2018
R-JAM Group Oy | Italia Guitars | Demokitaroita myynnissä 

Laulaminen »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Kysymys äänialoista..
1
cosmob83
31.07.2016 06:19:34
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Heips,
Täysin harrastelijalaulaja ihmettelee tässä että miten ääni toimii. Mulla ei ole koskaan ollut mikään kauhean laaja ääniala; Matalin ääni joka soi on suuri F, tosin pystyn laulamaan E:nkin, mutta ääni ei soi enää samalla tavalla siinä. Ylimmät äänet mihin olen päässyt ilman falsettia on yksiviivainen E.
 
Huomasin tuossa viimeviikolla, että eräänlaisella kiljaisun/itkemisen/whatever (kullostaa vähän nasaalilta semmoiseltä "ngjääää" -soundilta) tavalla pääsinkin korkeammalle. Suht hyvin pääsin yksiviivaiseen a:han, ja kyllä siinä flirttaillaan jo H:nkin kanssa välillä. Toi tapa laulaa soundaa erilaiselta, kuin perinteinen pää-ääni. Tai siis ainakin mitä kuvittelen olevan mun pää-ääni (en oikeasti tiedä aiheesta huitsinkettuakaan).
 
Ensimmäinen kysymykseni olisi että onko tämmöiselle tekniikalle joku nimi? Tai mistä tässä on ylipäätänsä kyse? Toinen kysymykseni olisi, että kun tuolla tavalla laulettuna pitää ne korkeammat äänet kiljaista, ja ei oikein pysty laulamaan samalla tavalla tasaisesti kuin jos laulaisi vaikka yksiviivaista c:tä. Saako tuota aluetta kehitettyä niin, että sen saisi vähän tasaisemmin soivaksi? Tavallaan pidän tuon soundin agressiivisuudesta, mutta toisaalta voisi olla ihan kiva kyetä laulaa noita korkeimpia ääniä vähän pehmeämmälläkin soundilla. Kolmas kysymys olisi vielä tuosta äänen alapäästä; Kuten mainitsin niin saan suuren F:n soimaan, mutta jotenkin E ei enää soi. Pystyn sen kyllä laulamaan, mutta ääni kuullostaa tukkoiselta ja se ei vaan soi. Pystyykö tuota alapäätä kehittämään niin että saisi tuon E:n soimaan, ja mahdollisesti pääsisi siitäkin vielä vähän alemmaksi?
 
Ja pahoittelut jos termit menevät sekaisin/väärin. Ihan sunnuntaiharrastelija tässä asialla..
 
Khassera
31.07.2016 08:25:39 (muokattu 31.07.2016 08:33:10)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Toinen sunnuntaiharrastelija vastaa:
 
No se raflaavin ja yleisin termi on mixed voice. Ihan oikein olet tehnyt. :)
 
1) Mixed voice. Sitä sanotaan mixiksi koska ihmisillä mielletään olevan pää ja rintaääni jotka yhdistyvät mixissä.
 
2) Sen saa kuulostamaan tarpeeksi samalta kuin puheääni mutta ei koskaan ihan täysin samalta vaikka Daniel Heiman (https://youtu.be/SYdbLfLnIHk) sen osaakin. ;D
 
3) ei yhtä merkittävästi kuin ylöspäin, mutta vocal fry-narinoilla vaan skaaloja alaspäin niin se avaa ääntä alarekisteristä. Muuten en sit tiiä onko tekniikoita alaäänien parantamiseen muuten kuin "laula matalia biisejä." :) johnny cashia vaan! Mutta jos oot tavallinen korkeaääninen kaveri niin kandee laulaa maltillisesti, se on aika raskasta äänihuulille.
 
Disclaimer: Pidätän oikeudet puhua paskaa ja huudella mitä sattuu mihin sattuu tietämättä mistään mitään.
Arvoman
16.08.2016 23:01:39
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Pitkäaikainen lurkki vastaa.
 
Ngj ääni kuulostaisi twangilta joka mainitaan lähes kaikissa laulutekniikoissa, se pitää äänen turvassa oli vola tai moodi mikä tahansa.
 
Sitten jos puhutaan CVT:ssä äänialasta niin olla ollaan luovuttu ns. pää- tai rintaääni ajatuksestas. On yksi ääni jossa on eri moodeja. Ns. neutral on normaali tai pienivolyyminen ja sen voi twangätä edgemäiseksi joka on taas sitten todella terävä jota käytetään sitten useimmiten esimerkiksi powermetallissa korkealla mennessä.
 
Youtubesta löytyy hyviä esimerkkejä näistä moodeista jotka on.
Neutral, curbing, overdrive ja edge.
 
Overdrive on kova ja soiva ääni jossa on paljon twängiä mutta se ei ole aivan yhtä terävä kuin edge ja siirtyessä oikealla tekniikalla c2 ylöspäin se twangin avulla muuttuukin sitten edgeksi.
 
Myös estill puhuu tästä samasta mutta ajattelee enemmän että on vain yksi ääni johon sitten lihaksiston hallinnalla sitten vain vaikutetaan siihen sointiin ja soundiin.
 
Koska tavallaan äänessä ei voi olla olematta pää- tai "rinta"sointia ilman toista. Äänihuulten massa määrittelee sitten volyymin.
 
Tässä näin iltapuhtina kirjoitettuna, toivottavasti sai edes jotain uutta informaatiota :)
 
Hattori Hanzo.
Kipponi
22.08.2016 22:53:56
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

cosmob83: Heips,
Täysin harrastelijalaulaja ihmettelee tässä että miten ääni toimii. Mulla ei ole koskaan ollut mikään kauhean laaja ääniala; Matalin ääni joka soi on suuri F, tosin pystyn laulamaan E:nkin, mutta ääni ei soi enää samalla tavalla siinä. Ylimmät äänet mihin olen päässyt ilman falsettia on yksiviivainen E.

Eli ylin E4 ja alin sävel F2 ?
En nyt hirveästi huolestuisi n.2 oktaavin äänialasta harrastelijalle tollahan nyt laulaa jo suurimman osan populaarimusiikkia.
2.5 oktaaviin pääsee jo pienellä harjoittelulla(helpommin ylöspäin).
Korkeammalle pääset matkimalla kanan kotkotusta ja kissan miaaauuta.
Yksi apinalajikin(en nyt muista mikä) huutaa korkealta ooo-ooo-äänellä, silläkin voi harjoitella.
Kaikkia konsteja kannattaa kokeilla, mutta mikään ei saa sattua tai aiheuttaa isompaa käheyttä, pieni sallittakoon.
 
Markkinat tekevät ostajista ja myyjistä vihollisia. Jokaisessa kaupankäynti tilaisuudessa yksi osapuoli saa enemmän vain jos joku toinen osapuoli saa vähemmän.
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti