Muusikoiden.net
19.06.2018
Gibson Custom Shopin upeat 2018-mallit nyt esillä Kitarapajassa 

Laulaminen »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Hyvä harjoitusäänite hakusessa
1
tlintu
06.06.2016 19:32:47
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Olen käynyt laulamassa ryhmätunneilla ja nyt aloitin yksityistunnit. Itsellä on pikkuisten vuoksi mahdollisuus harjoitella vain pari kertaa viikossa, joten olen ottanut työmatkat hyötykäyttöön ja treenannut autossa. Eihän se missään nimessä optimi paikka/asento ole, mutta löydän kuitenkin tarpeeksi ryhdikkään asennon, että laulaminen sujuu ihan OK.
 
Olen treenannut Zen of Screaming -paketin äänitteen kanssa, mutta siinä on liki sata harjoitusta, jotka oikeastaan koostuu samoista treeneistä 6-7 kertaa toistettuna (25min matkalla vedetään jo 1,5 kierrosta). Olisinkin etsinyt jotain monipuolista äänitettä, jonka tahdissa voisi treenailla päivittäin. Osaatteko suositella mitään? Oma opettajani ei osannut tässä auttaa.
 
Khassera
06.06.2016 22:36:36 (muokattu 06.06.2016 22:39:18)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

No...
 
Kyympä Felicia Ricciä kanavoiden: Mitä sä "treeniltä" haet? Mä haen ainaki parannusta laulusuoritukseen. Siksipä avaan ääntä sen mitä se vaatii (hyvinä päivinä 2min, huonoina 10-20min) jonka jälkeen laulan. Hajoittelen laulua. Laulamalla. Keskityn ongelmakohtiin tai vaikeisiin fraaseihin keventäen, hakien eri vokaalimuunnoksilla sopivan rentoa ja konsistenttia emissiota jne kunnes ne alkaa jäämään lihasmuistiin. Sit voi olla hurja ja laulaa sen harjoitusbiisin (yleensä joku vaikeampi biisi) läpi. Sen jälkeen irroittelen ja laulelen helpompia biisejä läpi ihan fiilispohjalta, mutta yleensä se harjoitusbiisin harjoittelu ei ole kauhean mukavaa, se vaatii älyttömästi keskittymistä, hyvää monitorointia (eli käsikuppia korvalla, ei onnistu autossa) ja nauhuria puhelimesta. Ne muut biisit ei ole niin justiinsa, ne on enemmän sellasta leikkimistä omalla äänellä ja kikkailua. En sano että ne on turhia mutta paljon paremman vastineen saat laulamalla.
 
TL;DR: Sssääääääh joku 20min rutiini erilaisia ääniä jotka ei kanna suoraan lauluun mitenkään. Tein niitä kolme vuotta ennenku lopetin ja totesin että kehityn miljoona kertaa nopeampaa laulamalla, nauhottamalla omaa laulua ja kuuntelemalla sitä korjaten virheitä. Ne ääniharjoitukset opettaa vaan koordinaatioita joilla voi päästä tietyllä äänellä jollekin nuotille jollakin äänivärillä mutta niiden käytännöllisyys ei vedä vertoja oikeasti laulamiselle ja laulun dynamiikan reenaamiselle, sillä on kaikki merkitys.
 
Disclaimer: Pidätän oikeudet puhua paskaa ja huudella mitä sattuu mihin sattuu tietämättä mistään mitään.
Khassera
06.06.2016 22:41:10
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Sit suoraviivainen vastaus kysymykseesi: paras harjoitusäänite on spotify ja sen älytön karaoke/backingraitavalikoima. ;)
 
Disclaimer: Pidätän oikeudet puhua paskaa ja huudella mitä sattuu mihin sattuu tietämättä mistään mitään.
tlintu
07.06.2016 16:37:39 (muokattu 07.06.2016 18:16:06)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Khassera: No...
 
Kyympä Felicia Ricciä kanavoiden: Mitä sä "treeniltä" haet? ...

Kiitoksia vastauksesta ja hyviä jatkokysymyksiä. Tässä kohtaa kuitenkin melko alussa laulamisen kanssa ja olen huomannut tuon autotreenin toimivaksi (=tyhjää parempi). Toimivalla tarkoitan, että esim. ääni avautuu nopeammin ja paljon harvemmin harjoitus tuntuu miltään kurkussa - välillä tietenkin ja sitten yritetään uusiksi, niin ettei tunnu.
 
Haen ihan lämmittelyä ja teknisiä harjoitteita tässä kohtaa. Haluaisin saada rutiinia äänenavaukseen ja perustreeniä nuotissa pysymiseen eri sävelkorkeuksilla. Ja konkreettisesti verrattuna nykyiseen, niin enemmän sisältöä. Nykyisellä CD:llä taitaa olla 10, max 15min sisältöä.
 
Khassera
08.06.2016 20:22:22
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Käytä vaan sitä zossia, se on loistava. Ja sitä ei voi korostaa tarpeeksi että pidä se väkisin helppona. Heti kun joudut lisäämään volyymiä tai lihastyötä teet jotain väärin. Anna äänen vaikka flippailla ennemmin ku puristaa. Tän tosin varmaan jo tiesit, ope on varmaan neuvonut. :)
 
Disclaimer: Pidätän oikeudet puhua paskaa ja huudella mitä sattuu mihin sattuu tietämättä mistään mitään.
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti