Muusikoiden.net
19.04.2018
 

Laulaminen »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Laajakalvomikkiä tummemmalla saundilla
1
Lepsu
09.06.2015 10:12:39
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Olisiko väellä suosituksia tummempisaundisista laajakalvoista laulun äänittämiseen? Olen äänitellyt kotiäänityksiä nyt Rode NT1A:lla ja Thomann T1000:lla (NT1000- kopio) ja ongelmaksi tahtoo muodostua ylävoittoinen laulusoundini. Ääni menee koneelle Xenyx QX1622- mikserin läpi ja joudun leikkaamaan mikserin EQ:lla aika paljon yläpäätä pois, jotta saan raidat edes jossain määrin uppoamaan. Huomaan muuttavani laulutekniikkaa luurit päässä laulaessa, jotta terävyys ei tulisi niin pahasti läpi, mikä taas väsyttää ääntä. Huone, jossa äänitän, on akustiikaltaan paskimmista paskin ja olen yrittänyt korjata sitä micscreenillä.
 
Örinämusa
18.06.2015 20:54:18
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Braunerin mikit on yleensä vähän tummempia, mutta myös kalliimpia. Mikset kokeile käyttää softa EQ:ta? Audacity ja siinä on graafinen, tai vaikka Reaper, ja siihen joku plugari?
 
Spedemix
26.06.2015 13:08:09
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

AKG:n 414 on loistava tumma mikki (ei se lauluversio XL vaan yleisversio XII). Jos menee liian kalliiksi niin sen pikkuveli 214 toimii myös hyvin.
 
Tummien konkkamikkien kuningas on Neumann U87.
 
Spede blendaa: https://blend.io/spede
Lepsu
29.06.2015 22:14:41
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Pahoittelut välinpitämättömyydestä. Känny ei ilmoittanutkaan uusista viesteistä ja lomareissu sai unohtamaan koko aiheen
 
Mutta siis, kiitos vastauksista. Softa-EQ on periaatteessa ok vaihtoehto, mutta se equttaminen aina tekee vähän pahaa. Noin niinkuin henkisesti. Vaikka lopputuloshan se toki ratkaisee...
 
Mutta joo, tuntuu olevan, että halvalla ei saa tummaa saundia. Tuo AKG 214 vaikuttaa jopa houkuttelevalta. Jos vähän karsisi mikkiarsenaalia, ni saattais olla seuraava tulokas.:)
 
Örinämusa
17.07.2015 04:14:17
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Softa-EQ on melkeinpä pakollinen kun nauhoittaa, ellei ole hyvää eq:ta erikseen hardwarena. Antaa parhaimmillaan graafisesti tutkia missä esim seisovat aallot on ja leikata niitä, poistaa ylimääräinen alapää ja muuttaa ääntä paremmin muuhun miksaukseen sopivaksi. Siitä vaan ei pääse yli eikä ympäri että EQ on pakollinen osa nauhoitusta joka tapauksessa, niin sitä voi ihan hyvällä omatunnolla käyttää. Autotune on sitten asia erikseen, hyi! :D
 
Ihan toki hyvä että yrität saada nauhoitettua parasta ääntä ennen efektejä, propsit siitä! Mutta sitten, onko sen mikin pakko olla kondensaattori? Joku dynaaminen voisi myös tuoda hyviä puoliaan etenkin tuolla tummemmalla äänialueella.
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti