Muusikoiden.net
28.05.2018
 

Laulaminen »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Ekaa mikkiä ostamassa ja ihan pihalla..
1
Linsessa
26.06.2014 00:50:55
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Heips! Koetin haulla selailla, mutten tullut hullua hurskaammaksi, joten rohkenenpa pistää kysyen viisaammiltani. Ja saa laittaa linkkiä, jos on keskustelua jo tästä käyty.
 
Elämäni eka laulumikki on nyt selkeesti hankittava. Ensin tietysti treenikäyttöön, mutta kivahan se olisi, jos pientä keikkaakin vetelisi samalla, ainakin alkuun. Mitä mutulla keskusteluja selatessa löysin, olivat eniten ääniä saaneet Shure SM58 ja Sennheiserin e935.
-mitäs eroa on Shure SM58:lla, SM57:lla ja PG58:lla? Rautalankaa, kiitos, en tiedä mistään mitään.
-Shure SM58:lla ja Sennheisere935:lla on hintaeroa satasen (F-musiikki), onko se Sennheiser oikeasti puolet parempi?
-Sitten samainen F-Musiikki mainostaa Sennheiserin e845whitea, joka on alle satkun (Tosin ei ole varastossa nyt), mikäs tää nyt sitten on verrattuna noihin kahteen edellä mainittuunl?
-käytetty ja alunperin kalliimpi vai uusi ja edullisempi? Toria tässä vähän selannut..
-mitä muuta mä tarvin, kuin sen mikin? Vahvistimen?
-kannattaako mun ylipäätään ostaa yhtään mitään, ennenkuin on selvillä, minkälaisia kamoja on soittajilla vai onko noissa vahvistimissa, miksereissä sun muissa jotkut yleispätevät liitännät niin, että kaikki käy kaikkeen..?
-olikos täällä jossakin sanastoa suomi-tekniikka-suomi..?
 
Laulutyyli on jotain muuta kuin örinähevi ja ooppera. Ei ihan akustista, tai, no, lauluhan kai aina on akustista, mutta siis ei mitään mättörokkia ekana kuitenkaan. Mielummin taidolla kuin kovaa ja korkealta..
 
Kiitos ja anteeksi.
 
Elämä on ihmisen parasta aikaa... -Nykäsen Masa
Khassera
26.06.2014 08:46:55 (muokattu 26.06.2014 08:49:22)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Linsessa: Onko se Sennheiser oikeasti puolet parempi?
 
On.
 
Laulutyyli on jotain muuta kuin örinähevi ja ooppera. Ei ihan akustista, tai, no, lauluhan kai aina on akustista, mutta siis ei mitään mättörokkia ekana kuitenkaan. Mielummin taidolla kuin kovaa ja korkealta..
 
Parastahan ois kun pääsisit testaamaan mikkejä esim paikalliseen musaliikkeeseen. Ei sielä tarvi ihan täysiä vetää, vaan vaikka puhua pariin eri mikkiin niin hoksaa erot. :)
 
Jos haluat dynaamisen, eli kädessä pidettävän (kärjistetysti), niin senkun e945 parempaa mikkiä saat hakea. Tämä siis, jos et halua maksaa hilloa ja vaimoja. Jos on kontrolloitu tila eikä avoin treenis niin suosittelen kondensaattorimikrofonia, eli sellasta hämähäkkihärpäkkeessä istuvaa saatanan rumaa palikkaa.
 
Jostain muualta luin että semihyvä dynaaminenkin on parempi kuin paska konkka, mutta en ihan allekirjoita samaa. Esimerkiksi Studio Projectsin B1 on ihan erinomainen ja halpa konkka. :)
 
Disclaimer: Pidätän oikeudet puhua paskaa ja huudella mitä sattuu mihin sattuu tietämättä mistään mitään.
Linsessa
26.06.2014 16:07:02
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kiitän.
Pitänee siis vetää vyötä vähän kireämmälle vielä, olen huomannut, että laji kuin laji, niin jos on huonot välineet, niin se tyssää aika nopeasti siihen. Eikä köyhän kannata halpaa ja huonoa ostaa.. :)
Ehkä pitää uskaltaa vääntäytyä renkaita potkimaan tuonne paikallisiin, jossain tulikin vastaan ketjua paikallisten alan liikkeiden palvelusta yms... Käytettynäkin vähän olen katsellut, muttei Senkkua taida olla... Ja miksi sitä hyvästä eroon haluaisikaan kukaan..
 
Miten sit se vahvistin, olettaisin, että pelkkä mikki ei vielä kauheasti äänelle tee....? :) ja pitääkö mun ymmärtää ostaa jotain piuhoja vielä lisäksi?
 
Kiltti kultakurkku
Linsessa
26.06.2014 19:14:51 (muokattu 26.06.2014 19:28:38)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Noniin, aina oppii jotain. Eli T-kauppaa katsellessani olen antanut itseni ymmärtää, että kaiuttimet ja mikähän se mötikkä sitten on, mikserikö, olis sitten mikrofonin kanssa aika jees. ("Yllättäen" suomalaisista verkkokaupoista ei ota ummikko juuta eikä jaata selvää......) Eli siis siihen mötikkään pannaan mikkipiuha ja mötikästä menee sitten piuhat kaiuttimiin. Ja sitten kuulostaa niiiiiiiin komialta, eikö... :D
 
Edit: siis mikserivahvistimesta taitaa nyt olla kyse.
 
Eli nyt sitten palaan takaisin kai ensimmäisen viestin kysymyksiin (miksei, oi miksei tällä foorumilla saa niitä aiempia viestejä kelattua samalla kun kirjoittaa.....). Jos kerran siinä mikserivahvistimessa on monta sisääntuloa, eli yks vaikka laulumikille ja sitten niitä muita, niin pannaanko esim. sähkökitara siihen samaan mötikkään kiinni? Ööö, tai siis T-kauppa ainakin myy jotain (useampaakin) settiä, ja ymmärsin, että sekä laulu että soittimet saa siihen samaan. Mutta, myydäänkö taas halvalla keskinkertaista, eli kannattaako näin tehdä? Vai pitää laululle/akustisten mikeille tämä mikseri ja sähkökitarat ynnä muut mölyvehkeet sitten omaansa/omiinsa? Ja pitääkö mun niistä mitään tietääkään, mähän vaan laulan.... :D
 
Ja siis jos ei joku vielä tajunnut, niin aloittelijan kamoista puhutaan. Mutta jos ei ihan heti tarttis sitten uusikaan hankkia, kun jotkutkin ensin... Kuvittelen, että keikkaa olisi sukulaisten juhlissa vaihdelle työväentaloista kenties kotioloihin, ehkä jotain klubijuttuja. Eli ihan vielä en oo stadikalle menossa... :P
 
Kiitos ja anteeksi edelleen.
 
Kiltti kultakurkku
Cornflake
27.06.2014 14:36:59
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Okei, suosittelen kahlailemaan foorumia läpi niin alkaa toivonmukaan aukeamaan :) Mut vastaillaan nyt vähä alkuun:
 
Linsessa: Noniin, aina oppii jotain. Eli T-kauppaa katsellessani olen antanut itseni ymmärtää, että kaiuttimet ja mikähän se mötikkä sitten on, mikserikö, olis sitten mikrofonin kanssa aika jees. ("Yllättäen" suomalaisista verkkokaupoista ei ota ummikko juuta eikä jaata selvää......) Eli siis siihen mötikkään pannaan mikkipiuha ja mötikästä menee sitten piuhat kaiuttimiin. Ja sitten kuulostaa niiiiiiiin komialta, eikö... :D
 
Edit: siis mikserivahvistimesta taitaa nyt olla kyse.

 
Jotta saat laulusi kuulumaan komiasti kaiuttimista tarvitset:
 
- Mikrofonin
- Piuhan (XLR - XLR)
- Piuha menee etuvahvistimeen (etuaste, etunen). Mikseri on käytännössä monta etuvahvistinta samassa nipussa. Eli ne kanavat ovat etuvahvistimia.
- Etuasteen vahvistuksen lisäksi tarvitset päätevahvistusta (päättäri). Tämä voi olla mikserissä siäänrakennettu (mikserivahvistin. Tai erillinen päätevahvistin, jollain tarvitset vahvistinpiuhan tähän väliin. Tai sitten sisäänrakennettuna kaiuttimeen. Tällöin kaiutinta sanotaan aktiivikaiuttimeksi.
- Kaiuttimen. Aktiivi tai passiivi.
 
Jos sinulla ei ole aktiivikaiutinta (jossa on päättäri sisällä) sinulla pitää olla passiiviset kaiuttimet.
 
Eli etusen (lue mikserin jälkeen) tarvitset joko:
 
Päätevahvistimen + passiivikaiuttimen
Mikserivahvistin (eli siis pääte mikserissä:)) +passiivikaiuttimet
Aktiivikaiutin
 
Eli yksinkertaisin tie on mikrofoni - piuha - mikseri - aktiivikaiutin.
 
Jos kerran siinä mikserivahvistimessa on monta sisääntuloa, eli yks vaikka laulumikille ja sitten niitä muita, niin pannaanko esim. sähkökitara siihen samaan mötikkään kiinni?
 
Voit pistää siihen samaan mikseriin mitä tahansa mikrofoneja tai soittimia joista lähtee piuhaa periaatteessa niinpaljon kuin sulla on kanavia siinä mikserissäsi. Tähän sun kandee vähän perehtyä, esim. sähkökitara ei kuulosta kauhean kivalta jos vedät sen piuhalla suoraan mikserin kanavaan.
 
Ja lonkalta veikkaisin että alkuun et tarvitse muutakuin laulusi kuuluviin, jos muut soittimet on kitaraa, rumpuja ja bassoa.
 
Vai pitää laululle/akustisten mikeille tämä mikseri ja sähkökitarat ynnä muut mölyvehkeet sitten omaansa/omiinsa? Ja pitääkö mun niistä mitään tietääkään, mähän vaan laulan.... :D
 
Jos sua kiinnostaa niin ala perehtymään. Mutta jos teillä on sähkökitaroille vahvistimet niin ei tosta tarvine muutakuin laulun alkuun.
 
Akustinen voi olla toinen, mutta sen sielunelämää en ala tähän selvittämään, hae vähän forumilta, juttua löytyy.
 
Ja siis jos ei joku vielä tajunnut, niin aloittelijan kamoista puhutaan. Mutta jos ei ihan heti tarttis sitten uusikaan hankkia, kun jotkutkin ensin... Kuvittelen, että keikkaa olisi sukulaisten juhlissa vaihdelle työväentaloista kenties kotioloihin, ehkä jotain klubijuttuja. Eli ihan vielä en oo stadikalle menossa... :P
 
Kiitos ja anteeksi edelleen.

 
Hyviä kysymyksiä, tosta se lähtee. Ja pahoittelen lyhyitä vastauksia. Kahlaa vöhän foorumia läpi, moni juttu on ruodittu täällä läpi.
 
Jos ostat mikseriä ja kaiuttimia, niin lyhyt neuvo tohon multa olisi että osta alkuun kohtuullisen laadukas mikseri, jossa ei ole montaa kanavaa, kun et tarvitse montaa. Ja "niin tehokkaat aktiivikaiuttimet" kuin perse kestää :)
 
Stemppiä matkaan :)
 
I ain't gonna work on Maggie's farm no more
Linsessa
27.06.2014 16:28:35
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kiitos kaunis!!!
 
Foorumia kahlaan niin paljon kuin aika riittää, mutta ihan sellaista rautalangasta väännettyä ABC:tä näistä kamoista ei ole tullut vastaan. Kaikki sanat mitä sinunkin vastauksessasi, kyllä, mutta eipä ummikolle joku etuaste sano mitään, siis yhtään mitään.... :) joten iso kiitos!!
Opiskelu jatkuu... :)
 
Kiltti kultakurkku
harpist
28.06.2014 00:16:48
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Linsessa: ... mutta ihan sellaista rautalangasta väännettyä ABC:tä näistä kamoista ei ole tullut vastaan.
 

 
Bändikamat ; Verkkoversio vuoden 1999 painoksesta
 
http://ruippo.fi/mustek/bandikamat/
 

 
Ei muuta kuin opiskelemaan ........
 
" Soittaa tunteella - tarvittaessa vähemmän " ....... soittotaitoa sekin.
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti