Muusikoiden.net
21.06.2018
 

Laulaminen »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Apuja Tenkiikkaan Hengitys ja huiput
1
JoeCreb
22.01.2013 07:58:51
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Pitäisi hioa tekniikkaa hieman. NYt Ongelmana ovat ainakin seuraavat seikat:
1. kun huutaa/pitää pitkään samaa ääntä kovissa kohdissa, niin lopetettuani saan jostain ihmeen mukavan hedarin kiitokseksi. Arvelen että jotenkin voisi hengittämällä "oikein"tähän vaikuttaa, mutta en tiedä miten. (ei rahaa tunteihin) Tämä vähenee tai jotenkin hallittavissa hyperventilaatiolla heti vedon perään.
Laulan, tai ainakin koitan kurkusta, kun muuten en osaa.
2. Korkeiden nuottien saaminen saman biisin aikana useammin kuin kerran pari vahvoina ulos on ongelma. Ne loput ohenevat kunnes ulos tulee vain pihinää. + se hedari.
 
Joten jos jotain neuvoja tosiaan olisi antaa, niin kaikki kelpaa.
ThnX
 
JoeCreb
22.01.2013 10:04:34
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

update. Esim show me how to live,audioslave onnistuu noin 1.5 kertaa ja sit tulee hedari ja keskeyttää. Ja se on suurempi ongelma kuin vielä korkeemmat nuotit.
 
CrissValley
29.01.2013 13:38:24
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tarkasta ainakin seuraavat jutut:
 
Jännitätkö kaulan ja/tai niskan lihaksia kun laulat korkeammalta tai huudat? Tää on aika yleinen juttu mihin itseki oon syyllistyny aiemmin. Jos em. alueita jännittää laulaessa, veri ei pääse kiertämään päähän ja tästä syntyy hedari.
 
Kun huudat ja/tai laulat korkealle, pusketko ääntä äärirajoille vai tuntuuko että se tulee suht vapaasti? Jos tekniikka ei oo kohillaan ja ääntä puskee pää punasena, tapahtuu jälleen sama ilmiö; veri ei kierrä ja tästä syntyy hedari.
 
Korkeelta laulaessa kannattaa lisätä hieman mixiä siihen rintarekisteriin eikä puskee väkisin sitä rintarekkaria korkeelle. "Mixed voice" hakusanalla löytynee youtubesta iha hyviä opetusvideoita.. Raspia siihen voi sit lisätä vähän samalla tekniikalla ku Fry Scream -huutotyylissä.
 
http://www.youtube.com/user/CrissValley
Silva2.0
26.04.2013 13:36:31
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

tää on tosi hieno sivu, yksityiskohtaisesti hengitysjutut (mitä kaikki lauluopettajat ei osaa edes selittää yksityiskohtaisesti)
 
http://www.olaviniemi.net/laulutkn.html#palkeet
 
mik
27.04.2013 08:36:51
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ongelma on tuttu myös minulle; pää tuli aikoinaan lauluhommia aloittaessa kipeäksi melkein joka treeneissä. Otin sittemmin muutamia laulutunteja, joissa keskityttiin koko vartalon käyttämiseen äänen muodostamiseksi ja sillä pääsin vaivasta eroon. Aiemmin siis puristin ääntä kaulasta ja kurkusta, jolla seurauksella veri lakkasi kiertämästä.
 
Musiikki jota laulan on itselleni monissa biiseissä ihan rekisterin yläpäässä ja joudun tekemään duunia hyvään suoritukseen. Keikkasettimme on tällä hetkellä noin 1,5t ilman taukoja ja huomaan toisinaan että voimat meinaa loppua setin loppupäässä, tällöin saattaa edelleenkin käydä niin että huomaan niskan alkavan jomottaa - tämä on hyvä merkki siitä itselleni että täytyy keskittyä taas enemmän tekniikkaan kuin fiilikseen. Fyysisellä kunnolla on varmaan myös vaikutusta asiaan, itsellä kun on tapana meuhkata lavalla niin että jalat kramppaa koko yön keikan jälkeen, niin saattaa olla että välillä on happi heikossa kesken keikan ihan vaan riehumisen johdosta.
 
En todellaakaan ole taitava tekniikkalaulaja, muutamalla laulutunnilla ei siihen päästä, mutta juuri tuohon ketjun aloituksen mukaiseen vaivaan jopa auttavalla tekniikkaan tutustumisella minä pääsin ongelmasta eroon.
 
En ollut aiemmin nähnyt tuota linkkiä, joka tässä keskustelussa ylempänä on - hyvin selostettu ja ainakin mun järkeen menee tuolla lailla.
 
Enemmän tunteella kuin taidolla.
Silva2.0
04.05.2013 13:21:00
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

semmoisen neuvon voin antaa että menkää eka perus-hyville laulutunneille kunnes ootte oppinu kaikki perus asiat hyvin ja sitten (jos laulu on todellakin se juttu eikä sen kanssa halua luovuttaa) menee noille complete vocal technique kursseille, missä sitten aletaan lisätä sitä kunnon tykistöä arsenaaliin
 
Periaatteessa kaiken vois oppia sieltä cvt-kursseilta, mutta ne perusasiat osaa opettaa tosi moni muukin niin siinä säästää rahaa ku noi cvt-kurssit ei ole mitenkään edullisia
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti