Muusikoiden.net
21.05.2018
R-JAM Group Oy | Italia Guitars | Demokitaroita myynnissä 

Laulaminen »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Kitaran kanssa laulaminen?
1
Edelam
20.08.2012 14:36:06
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Olen ottanut laulutunteja ja osaan laulaa pianolla vähän päälle 2 oktaavia. Miten laulaminen sitten kitaran kanssa treenataan? Pianon kanssa ns 'matkitaan' pianon ääniä ja lauletaan, miten tämä hoituu kitaran kanssa?
 
Kalmo
20.08.2012 14:49:35
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Edelam: Olen ottanut laulutunteja ja osaan laulaa pianolla vähän päälle 2 oktaavia. Miten laulaminen sitten kitaran kanssa treenataan? Pianon kanssa ns 'matkitaan' pianon ääniä ja lauletaan, miten tämä hoituu kitaran kanssa?
 
Mitä sinä nyt mahdat tarkoittaa?? Jos puhut säveltapailusta, niin se menee kitaralla ihan samalla lailla, kuin pianollakin.
 
Asus P5B, E6600 Core 2, E-MU 1820, 2 G RAM, GF 7300, XP, SONAR 8.5 Keski-ikäisellä amatöörillä on se etu, että edessä olevia turhautumisen vuosia on vähemmän.
Edelam
20.08.2012 14:52:47
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kalmo: Mitä sinä nyt mahdat tarkoittaa?? Jos puhut säveltapailusta, niin se menee kitaralla ihan samalla lailla, kuin pianollakin.
 
Niin säveltapailua tarkoitin, anteeksi tietämättömyyteni :D. Miten sitten kun laulan kappaletta pianolla, niin lauluopettajani soittaa pianolla ne nuotit mitkä pitää laulaa, eli laulan vain pianon mukana, mutta kun soitan kitaraa, miten voin tietää kuinka korkealta pitää laulaa, kun kitaralla soitan vain soinnuilla esim Am, F, C, G.
 
RantaNalle
20.08.2012 18:43:21
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Edelam: Niin säveltapailua tarkoitin, anteeksi tietämättömyyteni :D. Miten sitten kun laulan kappaletta pianolla, niin lauluopettajani soittaa pianolla ne nuotit mitkä pitää laulaa, eli laulan vain pianon mukana, mutta kun soitan kitaraa, miten voin tietää kuinka korkealta pitää laulaa, kun kitaralla soitan vain soinnuilla esim Am, F, C, G.
 
Laulat siitä samasta nuotista, yleensä se nuotti on mukana siinä soinnussa. Eli jos vaikka laulu lähtee perus nuottiviivastolla H nuotista (eli keskimmäinen viiva) ja ensimmäinen sointu kitaralla on G niin eka nuotti jonka laulat on avoin H-kieli kitaralla (joka löytyy kitaran avoimesta G-soinnusta).
 
Ilmeisesti lauluopettajasi on soittanut sitä kappaleen melodiaa ja olet sen perässä laulanu. Jos soitat kitaraa soinnuilla niin silloin se laulumelodia pitää vaan osata niin hyvin että sen onnistut sen soinnun päälle laulaa.
 
Kysy joskus lauluopettajaasi soittamaan pelkästään sointuja pianolla, niin saat tuntumaa siihen että mitenkä sointujen päälle lauletaan ja osaa sitten neuvoo jos menee väärin.
 
kiriminni
20.08.2012 22:31:50
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tuossa vähän hämää myös se,että pianolla keski-c duurisointu soi kitaralla oktaavia matalampaa.
Tarkoitan nyt sitä perinteistä C-duuri sointua en oktaavimuunnosta.
Kyllä tuon kitaran kanssa ihan hyvin oppii.Soitat ensiksi melodiaa kitaralla ja laulat mukana.Sitten vaan soinnuilla sama uudestaan.
 
j-kill
26.08.2012 11:01:55
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tämä on muuten oikeasti tosi mystistä touhua, kun joskus tuntuu ettei yksinkertaisimman ränttätäntän soittaminen ja laulaminen onnistu samaan aikaan, mutta sitten pystyykin muka naputtelemaan jotain ihme triolilauluja ihan erilaisen kompin päälle. Mystinen on hermoratojen toiminta.
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti