Muusikoiden.net
30.10.2020
 

Laulaminen »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Krapula
1
zodoff
02.01.2012 09:23:15
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kyllä, ihan vakavissani kirjoittelen.
 
Vuoden vaihtumisen kunniaksi tuli otettua kuppia, luonnollisesti, ja seuraavana aamuna oli näitä jälkiseurauksia pienessä muodossa. Yksi asia minkä huomasin (jälleen kerran) oli se, että laulaminen on huomattavasti helpompaa kankkusen vaikutuksen alaisena. En tarkoita pelkästään jylisevän komeaa, christopherleemäistä mataluutta, vaan yleensäkin säveleisiin osuu helpommin, ääni on kuuluva, vire kohdallaan ja niin poispäin (jopa falsetti soljuu hienosti). Miksi? Miksi en saa tällaista taituruutta tehdessäni äänenavauksia, yrittäessäni etsiä oikeaa säveltä kitaran kanssa tai muuten vaan lallattaessani suihkussa? Onko tuo krapulassa tuleva ääni meikäläisellä jo luonnostaan, mutta se pitää vaan kaivamalla kaivaa esille, vai onko se vain joku lieveilmiö? Ei suoraan sanottuna innostaisi ryhtyä kiskomaan jallua litramäärällä ja odottaa tuiskeessa seuraavan aamun valkenemista voidakseen ilmaista itseään laulullisesti. Mutta juu, kurkku rentona vai mikä on? Sanotaan vielä, että varsinaisesa kännissä ääni menee kokonaan, mutta juomatta alkoholia tai muutakaan hiilihappopitoista en pääse lähellekään krapulan suomaa äänialoja.
 
Shit happens, sanoi koprofiili.
kiriminni
02.01.2012 11:48:33
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Alkoholista ei ole mitään hyötyä laulamisen kannalta.
Kuivattaa äänihuulia ja erittää limaa.
Kurkun rentous nyt eniten auttaisi laulamisessa.Mutta miten alkoholi siihen liittyisi?
Pitäisi tehdä virallinen testi ja nauhoittaa krapulaääntä ja ei-krapula ääntä.
 
zodoff
02.01.2012 11:55:43
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Alkoholista ei olekaan mitään apua, sitä en väittänyt. Kuten totesin jo aiemmin, tarpeeksi alkoholia juotuna vie äänen ainakin meikäläiseltä kokonaan. Krapulassa taas ei tule alkoholia enää juotua, pikemminkin vettä ja jaffaa normaalia enemmän. Tosin taas jos juon normaalia enemmän vettä muutoin niin ääni ei solju sen paremmin ainakaan omaan korvaan.
 
Voin koittaa äänittää joku päivä vertailua, mutta lähiaikoina en kyllä ole aikeissa ryypiskellä. Itse kuitenkin huomaan, kuulen ja tunnen selvän eron "normaalitilaan" verratessa.
 
Shit happens, sanoi koprofiili.
Feline
02.01.2012 12:32:00
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Oot varmaan luonnostaan rennompi krapulassa. XD
 
zodoff
02.01.2012 12:53:34
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ehkäpä krapulassa saatu astetta matalampi ääni sitten sointuu paremmin omaan korvaan ja siitä syntyy jonkinlainen viehätys, heh... Normaali äänialani on varmaan jotain baritoni-tenori -välimaastoa. Silloin kun saan matalan äänen (krapulassa, nuhaisena tms.), perusääni on muutenkin paljon kuuluvampi, mikä on tuntuva ero muutoin suhteellisen epäselvään mutinaani.
 
Helpoin selitys on varmaan se että itsessäni on anatomisesti tai henkisesti jotain vikaa! Tällä mennään...
 
Shit happens, sanoi koprofiili.
kiriminni
02.01.2012 17:59:32 (muokattu 02.01.2012 17:59:42)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

zodoff: Helpoin selitys on varmaan se että itsessäni on anatomisesti tai henkisesti jotain vikaa! Tällä mennään...
No nyt olet oikeilla jäljillä.Henkinen vireystila vaikuttaa ihan pirusti lauluääneen.
Enemmän kuin uskoisikaan.
 
dj_pirtu
12.01.2012 16:03:27 (muokattu 12.01.2012 16:04:16)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

No siis minustakin tuntuu että laulan paremmin kännissä tai krapulassa. Yksi iso syy on varmastikin rentous. Huonoin keikka ikinä oli kun vedin selvinpäin, olin jäykkä lavalla ja laulaminen oli vieläkin jäykempää. Edellinen keikka kunnon nousukännissä oli paras tähän mennessä.
 
Scars80
12.01.2012 22:13:16 (muokattu 12.01.2012 22:17:27)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

dj_pirtu: No siis minustakin tuntuu että laulan paremmin kännissä tai krapulassa. Yksi iso syy on varmastikin rentous. Huonoin keikka ikinä oli kun vedin selvinpäin, olin jäykkä lavalla ja laulaminen oli vieläkin jäykempää. Edellinen keikka kunnon nousukännissä oli paras tähän mennessä.
 
Tämähän vain kertoo siitä ettei osaa rentoutua ja sama ongelma on itsellä. Kyllä se ääni irotaa vaan helpommin parin jälkeen tai sitten usesamman seuraavana aamuna.
 
Eiköhän tuokin korjaannu kun tietää tasan varmasti että oma instrumentti on täysin hallussa ja voi keskittyä vain hauskan pitoon lavalla ja imeä voimaa yleisöstä.
 
E: Ja kuten kiriminni tuossa sanoi henkisestä vireystilasta, niin juurkin se on yksi iso tekijä! Kun on menossa lavalle, kuin lapsi isolle leikkikentälle pitämään hauskaa lähtee se laulukin varmasti paljon helpommin.
 
Sattana pitääpä alkaa vetämään mielikuvaharjotuksia :D
 
Pitkavirta
15.04.2013 02:22:29
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mä oon huomannu aivan vastaavan ilmiön, mut en oo keksiny mitään hyvää selitystä. Ääni on darrassa myös jotenki "kuivempi" tai kuulaampi, joka mun lauluäänellä on vaan hyvä asia (varsinki matalemmat äänet on vähän sellasta mölinää muutoin).
mondo
15.04.2013 14:16:45
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Paras fiilis keikalle tulee 3...5km kevyt lenkki +puolen tunnin tirsa häviää jännitykset.
 
Timi
20.04.2013 15:45:28
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

mondo: Paras fiilis keikalle tulee 3...5km kevyt lenkki +puolen tunnin tirsa häviää jännitykset.
 
Mä oon ainaski huomannut ,jotta juuri ennen keikkaa.Pikkutirsojen jälkeen on ihan tukossa.
 
Vaikea.Mutta varma!
Loijaa
08.05.2013 10:17:33
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Krapulassa laulaminen - ja varsinkin esiintyminen - on pahinta mitä voi olla. Miten voit saada yleisön viihtymään, jos itsellä on fiilis, että ei jaksa/halua olla lavalla ja puhisuttaa. Pyrin nykyisin välttelemään kyseisen olotilan ja keikan kombinaatiota parhaani mukaan.
 
Ja eipä krapula ole antanut itselle mitään "voimaa" tai sävyä laulamiselle. Päinvastoin. Silloin tulee myös äärettömän kriittiseksi omalle äänelleen, joka haittaa sitten biisiin eläytymistä.
 
we want the world and we want it now
duad
01.07.2013 21:59:54
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Pitkavirta: Mä oon huomannu aivan vastaavan ilmiön, mut en oo keksiny mitään hyvää selitystä. Ääni on darrassa myös jotenki "kuivempi" tai kuulaampi, joka mun lauluäänellä on vaan hyvä asia (varsinki matalemmat äänet on vähän sellasta mölinää muutoin).
 
Veikkaan ite vahvasti että kun pelkää ettei näe seuraavaa päivää laittaakin vahingossa vähän kovemman panoksen hommille! Tuntuu kun äänestä kumpuaisi pieni kuoleman pelko
 
gunner
02.07.2013 12:13:33
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Voi olla, että oot krapulassa myös kaiken äänen suhteen huomattavasti skarpimpi. Ja väistämättähän siinä on, kun jokainen vinkasu sattuu koko kehossa eikä normaalia ääniä pysty sietämään yhtään. Näin siis etenkin, jos krapula on riittävän kova.
 
Ehkä keskityt selvinpäin vähemmän, ja siitä syystä krapulassa lähtee paremmin.
nakapastori
25.09.2013 10:42:30
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Pitääpä kokeilla kankkusessa seuraavia laulujen nauhoituksia :)
 
Kaikkihan sen tietää, että parhaat sävellykset ja muu luomistyö taittuu parhaiten pienessä darrassa. Teoriani on, että kun aivot on lamautettu kunnolla, siellä ei ole ylimääräistä "trafiikkia" häiritsemässä syvältä alitajunnasta tulevia virtauksia; ei vaan jaksa miettiä mitään järkevää. Itsevarmuus ja rentous on toisinaan ihan huikealla tasolla krapulapäivinä.
 
Booombox
27.09.2013 12:10:24
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Olen joskus huomannut vähän samanlaista juttua. Krapulassa on tosi kivaa soittaa akustista ja antaa palaa laulaen, vaivatonta. Olen tehnyt myös parhaat biisini krapulan kourissa. Outoa kyllä.
 
Mulla muutenkin laulun taso vaihtelee törkeesti. Välillä olo on kuin Freddie Mercuryllä ja taas toisena päivänä ei yksinkertaisiakaan melodia mee vireestä. Pelottaa jos joskus pääsee levylle laulamaan että osuu jälkimmäisenä mainitun tyylinen päivä kohdalle.
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2020, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti