Muusikoiden.net
28.05.2018
 

Laulaminen »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Englannin lausuminen
1
vesipeto
03.08.2011 19:45:17
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tervehdys kaikille
 
Englannin lausuminen tuntuu olevan meille monille Suomalaisille iso kompastuskivi. Joskus kuitenkin menemme ehkä itsekritiikissä vähän liian pitkälle.
Muista kun olin vaihto-opiskelijana muusiikkicollegessa täällä englannissa. Avustin yhtä kaveria äänittämään hänen omaa biisiään. Kuunneltuani hänen näytteensä ensimmäinen ajatukseni oli "Ihan pepusta toi englannin lausuminen!". Sitten tajusin että hän on ENGLANTILAINEN, ja puhuu englantia äidinkielenään. Kyllä hän varmasti osaa englantia lausua. Tajusin vain käyttäneeni samaa englantisuodatinta häneen, kuin suomimuusikoihinkin. Tuo suodin on oli turhan tarkka. Luulen että en ole ainoa tässä.
 
Nyt asuessani Englannissa, jo monetta vuotta oma lauluopettajani kyllä puuttuu lausumiseeni, ja ihan syystä. Hän koittaa tehdä lausumisestani vähän laulettavampaa.
 
Englanti on kuitenkin nykyään niin käytetty kieli että Lontoossakin kuulee 50 miljoonaa lausumistapaa. Ehkä voimme tehdä englannistamme vähän sujuvampaa kuin Ahtisaari tässä
(http://www.youtube.com/watch?v=BtJaD2owwT8&feature=related)
puheessa, mutta kuka on lopulta sanomaan että mikä on se "oikea" tapa?
 
Kalmo
15.08.2011 15:16:21
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kyllä tuottaja voi pistää natiivienglantilaisetkin ääntämisharjoituksiin, jos murre on väärää, tai ääntämys muuten "sopimatonta". Vähänkin kouluja käyneet engelsmannit luokittelevat ihmisen salamannopeasti ääntämyksensä mukaisiin sosiaaliluokkiin. Amerikan markkinoilla taas liian huoliteltu brittiääntämys voi kääntyä
tahattomaksi huumoriksi (ja päinvastoin).
 
Suomalaisten ongelmana ovat b:t, g:t (sekä gee että "dzii") sekä suhuäänteet, sekä se, että suomalainen usein vahingossa painottaa sanojen ensimmäisiä tavuja.
 
Ei-natiivin ääntäjän ongelmaksi voi nousta myös sekakielisyys. Jos yksi sana ääntyy teksasilaisittain, yksi on cockneyta ja loput savoa, niin äidinkielenään enkkua puhuvalle yhdistelmä voi olla vieraannuttava.
 
Mutta, kuten sanoit, ketkään eivät ole kuulleet niin montaa versiota äidinkielestään, kuin englanninkieliset, joten heidän toleranssinsa on varmasti suurempi, kuin muiden.
 
Asus P5B, E6600 Core 2, E-MU 1820, 2 G RAM, GF 7300 Keski-ikäisellä amatöörillä on se etu, että edessä olevia turhautumisen vuosia on vähemmän.
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti