Muusikoiden.net
22.04.2018
Musamaailma | Muutimme Kruununhakaan! 

Laulaminen »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: eri ohmit kanavissa 1 ja 2 ??
1
samuelnitrogen
29.06.2011 20:38:20
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

jos tietoa niin kerro voiko "yleissääntöisesti" vahvareissa ja mikserivahvareissa kuormittaa kanavat eri ohmeilla
 
yleensä ilmoitetaan se minimi kuorma tottakai ja sitä ei saa alittaa - se on selvä
 
tulee vain tilanteita että on aina eri määrä skobeja-monitoreja-subbareita kiinni---treenis-pikkukeikat-isot keikat..
 
yövuoro on rock, ei ole koskaan aamuherätyksiä ja saa aina valvoa myöhään;)
rintapek
30.06.2011 12:57:56
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

samuelnitrogen: jos tietoa niin kerro voiko "yleissääntöisesti" vahvareissa ja mikserivahvareissa kuormittaa kanavat eri ohmeilla
 
yleensä ilmoitetaan se minimi kuorma tottakai ja sitä ei saa alittaa - se on selvä
 
tulee vain tilanteita että on aina eri määrä skobeja-monitoreja-subbareita kiinni---treenis-pikkukeikat-isot keikat..

 
Miks ei vois? Balanssin hakeminen vaan voi mennä öööh mielenkiintoiseksi.
Se mikserivahvarin päälähtö on tehdasasetuksilla L&R, mut melko monessa vehkeessä on etupaneelissa kytkin, mist sen saa käännettyä 2xmono, eli voipi toista käyttää laulukajareille ja toista sit monitorilähtönä.
 
One kind of music only - the good kind
samuelnitrogen
30.06.2011 17:32:29
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

hienoa, kiitos Pekka - jälleen, se on juuri tuo että jos esim monitorien ja laulukaappien määrä ei ole sama tai sitten jos on 2 laulukaappia ja 1 subbari niin toisessa 4 ja toisessa 8 ohmin kuorma ja muitakin tilanteita löytyy, varsinkin jos käytetään jotain 6-8 kaappia (2 laulua, 2 subbaria, 1-4 monitoria) ja 2-4-6-8 ohmin kuormia, niin vielä vaikeampi saada tästäämään ohmit keskenään jokaisen vahvarin kaikissa kanavissa ;)
 
yövuoro on rock, ei ole koskaan aamuherätyksiä ja saa aina valvoa myöhään;)
rintapek
30.06.2011 23:02:54 (muokattu 30.06.2011 23:34:03)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

samuelnitrogen: hienoa, kiitos Pekka - jälleen, se on juuri tuo että jos esim monitorien ja laulukaappien määrä ei ole sama tai sitten jos on 2 laulukaappia ja 1 subbari niin toisessa 4 ja toisessa 8 ohmin kuorma ja muitakin tilanteita löytyy, varsinkin jos käytetään jotain 6-8 kaappia (2 laulua, 2 subbaria, 1-4 monitoria) ja 2-4-6-8 ohmin kuormia, niin vielä vaikeampi saada tästäämään ohmit keskenään jokaisen vahvarin kaikissa kanavissa ;)
 
Väärinkäsitysten välttämiseksi otetaas askel taaksepäin.
 
Esimerkin kautta vaik Jammun kenkälaatikkomalinen mikserivahvistin. Siinä oli lähdössä muistaakseni kolme vaihtoehtoa: Main - Main (L&R)/Main - Monitor (A&B) ja Bridged Mono.
1. Main - Main: Ihan niinko kotisteroissa. Molempia vahvistimia käskytetään A- kanavan säätimillä. B- kanavan mastersäätimien ruuvaamisella ei o mitään merkitystä. Tohon voipi ongelmitta kytkeä kaks laulukaappia. Tai jatkaa laulukaapeista kummastakin monitorille ja siit vielä vaik toisille monitoreille. Olettaen, et puhutaan 8Ohm ämyreistä siten, et saliääniämyrit on samanlaiset ja monitoriämyrit on keskenään samanlaiset) ja vahvistimesta, joka sallii 2Ohm kuorman (Keskimääräiseksi kuormaksi tuleepi vissiin 2,6Ohm). Ongelma vaan on siinä, et yksittäisen ämyrin volumeen et voi vaikuttaa, vaan kun saliääni on sopiva, niin monitorit huutaa ihan liikaa (tai on liian hiljaa).
Ihan samalla periaatteella tohon voipi kytkeä subit ja laulukaapit. Olettaen, et subeissa on jakosuodin, eli inputti ja hi- pass- out. Taas sielt laulukaapeista voipi jatkaa vielä monitorille kummaltakin puolellaan, jos se vahvistin kestää sitä parin Ohmin kuormaa, mut edelleenkään monitorien volumea et säädä mistään erikseen.
 
2. Main - Monitor: Nyt vahvistimet on A ja B. Molempien mastersäädöt toimii. Nyt voit ruokkia kahta laulukaappia kanavasta A ja kahta (kolmea) monitoria kanavasta B. Eikä ole kauheesti väliä onko kanavan A kuorma 8 Ohmia ja kanavan B kuorma 4 Ohmia vai päinvastoin. Kun saat saliäänen hollilleen, ni voit laittaa monitorit kohdalleen, mut yksittäisen monitorin volumeen et voi puuttua.
 
Nyt jos meinaat subin kytkeä laulukaappien kaveriksi, ni se on viä mahdollisuuksien rajoissa. Vahvarista A subiin, subin jakarista laulukaappiin ja siit toiseen. Niin monona kuin osaa ja monoa se on joka tapauksessa. Mut sit se kuorma on se reilu 2 Ohmia, eli tarttee toivoa parasta, et vahvari kestää. Toisen subin kytkeminen tohon kanavaan sit jo kytkee systeemin käytännössä oikosulkuun, eli en edes kokeilis. Enkä välttämättä yhdelläkään subbarilla yrittäis repiä liikoja, vaik manuaali kuin lupais, et juu, juu kahden Ohmin kuorma on ihan okei.
 
3. No tota siltakytkentää et edes kysyny. Siin kumminki otetaan vahvarista A + ja vahvarista B - . Voipi saada joka saakelin vatin vekottimesta ulos, mut minimikuorma ei todellakaan ole 2 Ohm. En mä mikserivahvistimella tolle kytkennälle normikäytössä kauheesti käyttöä keksi, mut se johtuu siitä, et mä olen melko mielikuvitukseton tyyppi.
 
Editoidaas hieman: Sitä ei sit kettukaan arvaamalla tiedä, et jos siel mixampin pyrstössä on vahvistimen A lähdöt 1 ja 2, sekä vahvarin B lähdöt 1 ja 2, et onko ne sit kytketty sarjaan, rinnan vai miten. (Hommaa ei mitenkään helpota se, et ne voi myös olla merkattu Amp1 A ja B, ja Amp2 A ja B). Tota ei kande arvailla, vaan pitää ottaa se manuaali nenän eteen ja kattoa sieltä.
 
One kind of music only - the good kind
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti