Muusikoiden.net
18.06.2018
 

Laulaminen »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Studiohinkkaaminen
1
Viljoman
25.08.2010 23:15:52
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

En ole kovin kummoinen laulaja ja huomasin kotiäänityksiä tehdessäni, että lauluja täytyi äänittää uudestaan ja uudestaan noin miljoona kertaa. Jo alkutekijöissä huomasin, että biisiä oli ihan turha yrittää saada purkkiin yhdellä otolla, kun muutaman tahdinkin laulaminen juuri oikein tuotti vaikeuksia.
 
Kertokaa, studioon asti päässeet laulajat, kuinka paljon biisin lauluosuuksia voidaan hinkata. Siis vedetäänkö ne parilla otolla sisään? Lauletaanko pätkissä? Olisi mielenkiintoista kuulla studiokokemuksianne. :)
 
MrQuin
26.08.2010 16:51:17
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Oma kokemus on se, että pari/ kolme ottoa yleensä riittää. Jos on tarvis paikkailla/ tuplata, niin sit leikataan toisesta raidasta. Jotain yksittäistä säveltä voi ihan hyvin tarvittaessa auto tunettaa huomaamattomasti, mutta jos useampia mokia niin parempi vetää uusiksi ko. kohdat. Varmaan moni saa ykköselläkin purkkiin, mut itse ainakin sen verran keskinkertainen, että hole in one onnistuu suht. harvoin :D Ääni tietysti kannatta avata hyvin ennen äänityksiä, ettei ensimmäiset otot mene lämmittelyyn.
 
Santerus
26.08.2010 22:15:00
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

1-4 kertaa, riippuu vähän kappaleesta.
 
Jokapaikanapina
27.08.2010 10:00:46
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Itte en oo koskaan ihan varsinaisesti studiossa äänittäny, mutta kotona äänittelen paljonkin demoja biiseistäni. Ajan myötä on huomannu, että ne parhaat (ja luonnollisimmat) vedot tulee suurinpiirtein ekan kahden viiva viiden oton aikana. Tai siis että harvoin enempää joutuu uudelleen vetään. Vireongelmia tietty pitää paikata, mutta varsinkin ku yksin äänittelee, ni voi helposti mennä tollaseks armottomaks hinkkaamiseks ja tyyliin joka säkeistö vedetää uusiks ja eriksee ja yritetään muokata jotenkin ja lopputulos on ihan luonnoton.
 
strophe
27.08.2010 11:02:59
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Paloissahan ne aika usein tehdään. Ottojen määrä saattaa olla ihan mitä tahansa yhdestä kolmeenkymmeneen, riippuen täysin perfektionismin määrästä. Mieluummin aidon kuuloinen suoritus, jossa on muutama virhe mukana kuin sellainen ylituotettu ja -kliininen konesuoritus. Ihmisethän sitä musiikkia tekevät, eikös?
 
Ja mitä autotunettamiseen tulee; jos on muuten täydellinen otto, jossa yksi nuotti pilaa kokonaisuuden, on sallittua mielestäni tunettaa. Laajempi käyttö on häpeällistä. Itse en koskaan käytä, vaikka joskus ehkä kannattaisikin. Jos ei osaa, pitää treenata, ei tunettaa.
 
Mutta eiväthän nuo tosiaan ikinä ykkösellä mene sisään.
 
~Vittu mikä jätkä~
Valtz0r
28.08.2010 12:00:31
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Eiköhän se 'hinkkaamisen' tarve riipu aika paljon taidoista. Lisää treeniä vaan, jos ei äänittely tunnu sujuvan(?).
 
http://www.mikseri.net/valzum Omia sähellyksiä ;) lähinnä midilaatua
Nick Bone
30.08.2010 09:04:48
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Viimeksi pari viikkoa sitten oltiin bändin kanssa studiossa ja laulut vetäisin purkkiin yhdellä otolla. Ei se siitä hinkkaamalla parane, ainakaan mulla. Jos lataus on kohdillaan (kuten nytkin oli) ja biisit kunnolla treenattuna ennen studioon menoa, niin ei niitä kauaa tarvi kakoa. Rumpali mökelsi vielä taustat sun muut narulle niin se ol siinä.Tuloksia voi kuunnella meidän myspedestä, jonka osoite löytyy allekirjoituksesta.
 
All work and no play makes Nick a dull boy! www.myspace.com/blackflyfinland
Johnson D
30.08.2010 09:44:03
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ellen nyt ihan väärin muista, niin taisi olla Arja Koriseva, jonka vokaaliosuudet johonkin hittiin koostettin n. 130:sta palasta. Osataan sitä paremmissakin piireissä.
 
Se, kellä on kuollessaan eniten romua, on voittaja!
DirectTone
30.08.2010 22:35:57
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jos oikein menee niin joutuu vähemmän hinkata. Kuitenkin aina studiossa on halunnut varaottoja ja varavaraottoja jos jotain käy niin on joutunut muutaman kerran lissää laulamaan.
 
"Why should the devil have all the good music?" - Martin Luther
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti