Muusikoiden.net
19.04.2018
R-JAM Group Oy | Italia Guitars | Demokitaroita myynnissä 

Laulaminen »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Kuristaa..
1
Viljoman
19.02.2010 13:51:45
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Olen vuoden ajan harjoitellut laulamista melko aktiivisesti, käynyt tunneilla ja kehittynytkin jonkin verran. Harjoittelua haittaa kuitenkin aika ajoin ilmenevä ongelma: kurkkuun ilmaantuu kuristava tunne, vähän samanlainen kuin "palan ollessa kurkussa". Kuristava tunne on yleensä kurkussa koko ajan (muulloinkin kun laulaessa) ja kestää useamman viikon kerrallaan. Johtuukohan tämä äänihuulten ylirasituksesta vai mistä, ja kuinka toipumista voisi edistää. Levolla tietenkin, mutta onko muita hoito/terapia muotoja?
 
Valtz0r
19.02.2010 14:40:40
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Pala kurkussa -tunnehan taitaa liittyä myös jollain tavalla stressiin, GABAn puutteeseen, paniikkihäiriöön, jännitykseen jne. Jos sulla on ongelmia rentoutua tms., niin ehkä sen syyn poistaminen elämästä auttaisi?
 
Mulla on myös käsitys, että jos on niska hankalassa asennossa niin että pää on liian edessä, niin sekin voi aiheuttaa pala kurkussa -tunnetta ja joku kiropraktikkokäynti saattaisi auttaa. Mutta en ole tuostakaan ihan satavarma ja Suomessa löytyy jopa koulutetuista selän ruksauttelijoista sellaisia, jotka haluavat pitää potilaan tosi pitkään asiakkaanaan eli eivät välttämättä tee ekoilla hoitokerroilla mitään hyödyllistä.
 
Mutta juu, ehkä muut kommentoijat tuntevat ongelman paremmin.
 
Laaksonen
24.02.2010 07:39:35
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

yks mikä tulee kans mieleen että niin kutsutusti pusket/jännität/yliyrität liikaa ja sun lihakset nousee kurkussa ylös päin kun laulat.
Koita läähättää koiramaisesti niin se laskee lihakset alas takas ja liikuta vähä hartioita ja rentoudu sitten.
Tuollaiset ohjeet sain joskus omalta laulun opettajalta ja tuntuivat ihan toimivilta.
 
kukkamaria
26.02.2010 13:05:22
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mene hyvälle voice massage-terapeutille löysyttelemään laululihaksistoa. Älä odota, ongelma voi pahentua. Tsekkaa kielen ja leuan työskentely laulaessa...
 
Viljoman
27.02.2010 14:51:28
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kiitos Kukkamaria. Muutkin ovat suositelleet voice massagea. Varaan ajan heti maanantaina.
 
kukkamaria
28.02.2010 14:15:02
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Palan tunnetta kurkussa voi aiheuttaa purentaongelmat ja / tai reflux eli mahahapon tarkaisin virtaus. Mulla on todettu molemmat, joista en kyllä ennen diagnoosia tiennyt mitään... Oli vain outoja oireita, kuten äänen käheytymistä.
 
tatta
03.03.2010 22:09:40
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Toisaalta voit kottaa vaikka kevyttä "urheilua" ennen treenejä. Adrealiini kehossa nimittäin myös rentouttaa ja avaa verisuonia ja keuhkoja. Yleensä ylävartalon jännitystilat, niska - , ja hartia-lihasten jäykkyys, saa alkunsa jo alaselästä...
 
En siis tarkoita mitään "tuntirääkkiä", koska se on jo pahasta ennen treeniä, mutta kokovaltaista kehon liikuntaa. Esim. kevyt hölkkä treenikselle tai pyöräily. 20 min. Ja käsien ja hartioiden "jännittäminen ja lepo" harjoitukset ns. venyttelynä.
 
Ennen kaikkea. Unohda se mitä osaat, ja keskity siihen mitä haluat ja kuulet. Ääni kulkee vapaasti ilman "kahleita" :)
 
Tatta the orginal Grazy Mama! Sepä se, so not! Jos elämää seuraa kuolema... on väistämätöntä, että me molemmat olemme yhtä aikaa perillä....
elin
06.03.2010 02:07:49
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

voi teittiä,sanoi isä ennen meittiä eli joo sulla on kuule toi tyypillinen aloittajan ongelma,mikä on mullakin vielä pikkusen.Rohkenen epäillä,että sulla ei ole TUKI kunnossa. Hengitystuki lähtee vatsasta ja muodostaa kuin kaikukopan ok. No sitten sä muodostat sieltä vatsasta lähtevästä paineistetusta ilmasta siinä pidäkkeen joka tuntuu henkitorvessa ja päästät sen asteittain ulos pieninä henkäyksinä..kokeile. Kun on tukea,niin voi laulaa vaikka mitä ja ei tule palaa kurkkuun.
Elin ruåttalaisitttain
 
kukkamaria
10.03.2010 12:33:23
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Liika ns. tukeminen voi myös aiheuttaa palan tunnetta kurkussa... Yleensä on kyseessä fysiologinen syy, mutta voipi olla laulutekniikkaankin liittyvä tai ne molemmat yhdessä.
 
*kaamos*
26.03.2010 16:23:25
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Viljoman: Olen vuoden ajan harjoitellut laulamista melko aktiivisesti, käynyt tunneilla ja kehittynytkin jonkin verran. Harjoittelua haittaa kuitenkin aika ajoin ilmenevä ongelma: kurkkuun ilmaantuu kuristava tunne, vähän samanlainen kuin "palan ollessa kurkussa". Kuristava tunne on yleensä kurkussa koko ajan (muulloinkin kun laulaessa) ja kestää useamman viikon kerrallaan. Johtuukohan tämä äänihuulten ylirasituksesta vai mistä, ja kuinka toipumista voisi edistää. Levolla tietenkin, mutta onko muita hoito/terapia muotoja?
 
Oletko puhunut opettajasi kanssa tästä ongelmasta?
 
Yleensä tuo pala kurkussa on kurkunkansi, jota painat alaspäin kielelläsi (Kurkunkansi= peittää henkitorven syödessä).
 
Uutta mutaa kuonoon, sanoi sarvikuono!
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti