Muusikoiden.net
24.05.2018
Soittimet, laitteet, tarvikkeet | Ylöjärven Musiikkikauppa 

Laulaminen »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: vinkkejä youTube- pätkään (perti vehviläinen)
1
pesial
25.03.2009 21:40:33 (muokattu 26.03.2009 11:18:07)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

http://www.youtube.com/watch?v=0Pmkb5nda-I
 
Siinäpä Petri Vehviläinen vetää aika lailla tyylillä mihin varmaan moni haluaisi ylä-äänissään päästä. Löytyisikö asiantuntijoilta vinkkejä/ analyysiä hänen laulutekniikastaan ja tyylistään. Lahjakas on varmasti mutta onko tämä myös tiukan harjoittelun tulosta? Pää-äänellä ilmeisesti mennään, mutta myös rintaa on ilmeisesti mukana koska soi noin vahvasti? Minkäänlaista rekkarin vaihdosta tai murtokohtaa en kyllä pysty kuulemaan. Lisäksi äänessä on mielestäni tosi maukas särö ja vibra.
 
Olen koittanut kehittää mm. tällä viisulla omia ylä-ääniäni ja hyvänä päivänä pystynkin vetäsemään tuon korkeimman A:n "here i stand now" mutta silloin se tulee paljon ohuempana pelkkänä pää-äänenä eikä "vihlaise ilmaa" noin hienosti. Vinkkejä äänen sijoitteluun ym. reeniin? Mites tuo Vehviläisen asento hengityksen ym. suhteen, ei sekään nyt ihan oppikirjoista ole.. Ilmeisesti se on helppoa kun sen osaa eikä vielä mennä ihan äärirajoilla.
------------
edit.
Voi mahtavaa mikä otsikko, perti vehviläinen pienellä...
 
Tympee Huttunen
25.03.2009 21:55:52
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Pahoitteluni etten voi antaa vinkkejä (sillä en osaa ollenkaan:), mutta pakko kommentoida Petri Vehviläisen vetoa. Mies kyllä vetää todella komeasti. Ihme ettei päässyt 30 parhaan joukkoon. Ehkä häntä pidettiin vähän liian vanhana ja epäkaupallisena noihin karkeloihin.
d-iivil
01.04.2009 09:41:06
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Justiin tuolleen se pitääkin vetää. Silloin kun ei jännitetä turhia, niin ääni soi ylhäältäkin kivasti.
 
Kauhean vaikeeta on tosin rueta tässä sanallisesti selittämään miten se äänen muodostus tapahtuu, mutta näin niinkö pähkinänkuoressa:
- sijoita ääni maskiin
- älä jännitä
- älä käytä liikaa voimaa ilman ulospuhaltamisen suhteen
- koita pitää sellainen pieni "narinan" tunne yllä
pesial
03.04.2009 17:35:34
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Näinhän se on että tällaisia teknisia juttuja on äärimmäisen vaikea netissä selittää tai netistä opiskella. Onneksi on olemassa osaavia opettajia. Muuten d-iivil sain hyvistä vinkeistä kiinni mutta miten selittäisit tuota narinan tunnetta tarkemmin? Tarkoitatko tuntemusta miltä laulu maskissa soidessaan omiin korviin kuullostaa vai enemmänkin suun/ ääntöväylän asentoa tms...
 
d-iivil
03.04.2009 17:45:16
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

pesial: Näinhän se on että tällaisia teknisia juttuja on äärimmäisen vaikea netissä selittää tai netistä opiskella. Onneksi on olemassa osaavia opettajia. Muuten d-iivil sain hyvistä vinkeistä kiinni mutta miten selittäisit tuota narinan tunnetta tarkemmin? Tarkoitatko tuntemusta miltä laulu maskissa soidessaan omiin korviin kuullostaa vai enemmänkin suun/ ääntöväylän asentoa tms...
 
Ei vaan ihan narinanarinaa. Koita laulaa tuo samainen pätkä semmoisella narinalla, tosi vähän ilmaa ja pienellä voluumilla. Sitten vaan samalla lailla uudestaan, mutta täydellä äänellä. Ilman määrä ja narinan tunne pitäisi olla kuitenkin jotakuinkin sama.
pesial
03.04.2009 18:02:49
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

d-iivil: Ei vaan ihan narinanarinaa. Koita laulaa tuo samainen pätkä semmoisella narinalla, tosi vähän ilmaa ja pienellä voluumilla. Sitten vaan samalla lailla uudestaan, mutta täydellä äänellä. Ilman määrä ja narinan tunne pitäisi olla kuitenkin jotakuinkin sama.
 
Ahaa, koitetaas chillä lailla ja katotaan mitä tapahtuu. Ilmeisesti teet tämän ihan sanoilla laulamalla eikä millään yhdellä äänteellä jos sillä nyt merkitystä on...
 
d-iivil
03.04.2009 22:31:45
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

pesial: Ahaa, koitetaas chillä lailla ja katotaan mitä tapahtuu. Ilmeisesti teet tämän ihan sanoilla laulamalla eikä millään yhdellä äänteellä jos sillä nyt merkitystä on...
 
Juujuu, melodian kanssa tietenniin.
muziikki
11.06.2016 19:05:18
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

https://soundcloud.com/kristoffer-engvall/petri-here-i-am
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti