Muusikoiden.net
15.04.2024
 

Laulaminen »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Laulaminen refluksi-leikkauksen jälkeen?
1 2 3 4
paice60
21.03.2008 18:15:27
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

mä ite ihmettelin kurkkuvaivoja noin pyöreesti varmaan jotain 8 vuotta ennen ku selvis mikä oli... vaikka ajatus hirvittää niin kannattais vaan koittaa päästä vatsan tähystykseen jos uskoo et vois olla refluxitautia
 
Kyllä näin kannattaa tehdä. Tuo tähystys ei ole kivulias mutta epämiellyttävä se on. Kun saa tietää mikä vaivaa niin pystyy sitä hoitamaankin. Minä lopetin kahvinjuonnin samantien ja helpotti heti. Joskus vieläkin on noita vaivoja mutta se johtuu oluen juonnista, jota en ihan äkkiä lopeta, sen verran hyvää se on. Ei kuitenkaan enää niin pahana kun silloin kun join kahvia. Kannattaa kokeilla eri aineitten poistamista itseltään ja katsoa mikä tehoaa.
 
Vittu näitä hommia.
Frozzu
12.01.2011 22:43:59
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Nostellaas vanhaa ylös, onko vielä samaa porukkaa foorumilla? Itellä ollut vaivoja jo pidemmän aikaa, mutta ei ole osannut yhdistää refluksitautiin. Nyt pahempana ollut marraskuusta eteenpäin. Lääkkeitä kokeiltu kaikenlaisia. Nexium teki olon paljon pahemmaksi. Gasterix auttoi jotenkin, mutta kokoajan oli "pökkyräinen" olo, eikä pystynyt keskittymään. Nyt Pariet kokeilussa ja nyt ajatus kulkee, mutta röyhtäyttää kokoajan ja varsinkin ruoan jälkeen on paha olo.
 
Tähystettiin ennen joulua ja todettiin refluksitauti ja palleatyrä. Ensi viikolla olisi tarkoitus mennä toiselle gastroenterologille(tätä hoitanut lähinnä työterveyslääkäri, tähystys oli kirurgilla) ja katsoa pitäisikö tosissaan alkaa leikkausta miettimään. Mites vieläkö on hyvät kokemukset leikkauksen jäljiltä?
 
Frozzu
18.01.2011 18:15:35
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Nyt tuli käytyä lääkärillä ja pohjustus oli aika outo. Kaikki lääkkeet kuulemma auttaa tosi hyvin eikä mistään tule sivuvaikutuksia. Ja sanoi, että jos ei lääkkeet auta niin ei leikkauskaan auta.
 
Nyt joka tapauksessa vatsan ultraääni määrättiin ja lähetteen sain omalle työterveyslääkärille, että pääsisin ph-mittaukseen. Jäi kyllä vähän tyhjä olo tuon lääkärireissun jälkeen.
 
Anne T.
17.10.2018 12:48:04
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Hei! Teen tutkimusta refluksista ja laulamisesta (Tampereen yliopisto, musiikintutkimus). Olen itse myös laulaja ja sairastan refluksia. Löysin nyt tämän viestiketjun vuosien takaa. Jos laulaminen ja refluksi ovat teille yhä ajankohtaisia, niin olisin hyvin ilahtunut, jos voisitte vastata tutkimuskyselyyn. Tavoitteena on kerätä refluksia sairastavien laulajien ja laulunharrastajien kokemuksia. Vastaukset käsitellään nimettöminä. Linkki kyselyyn: https://bit.ly/2ygAEWA
 
insight
11.10.2019 15:27:44
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Frozzu: Nyt tuli käytyä lääkärillä ja pohjustus oli aika outo. Kaikki lääkkeet kuulemma auttaa tosi hyvin eikä mistään tule sivuvaikutuksia. Ja sanoi, että jos ei lääkkeet auta niin ei leikkauskaan auta.
 
Nyt joka tapauksessa vatsan ultraääni määrättiin ja lähetteen sain omalle työterveyslääkärille, että pääsisin ph-mittaukseen. Jäi kyllä vähän tyhjä olo tuon lääkärireissun jälkeen.

 
Lääkärit määrää mielellään lääkkeitä. Monesti ihan turhaankin ja jopa haitallisesti. En tietenkään sano, että kaikki lääkärit on huonoja. Sen takia kannattaakin ehkä kysyä jonkun muun lääkärin mielepidettä vaikka ihan eri paikasta.
 
Lääke ja leikkaus on kaksi ihan eri asiaa. On todella kummallinen väite lääkäriltä rinnastaa niiden vaikutus - etenkin suoralta kädeltä.
 
JouZZ1
14.07.2022 23:24:46
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Nostan testimielessä tätä ketjua.
 
Olis kiva kuulla leikkauksenkäyneiltä laulajilta toipumisista ja ongelmista näin vuosien jälkeen. Mikäli kukaan enää täällä linjoilla pyörii.
 
Itsellä myös LPR, eli hiljainen refluksi ja lauluntekijän pahin painajainen päällä: ei pysty laulamaan.
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1 2 3 4

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «