Muusikoiden.net
08.03.2021
 

Koskettimet »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Puolipainotettu koskettimisto pianonsoitossa
1
faq1
23.07.2020 09:56:35
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Harkitsen Korg PA4x ostoa (76 Semi-Weighted keys (C2-C7)) mutta mietin miten tuollainen koskettimisto toimii pianonsoitossa. Olen siinä melko aloittelija kotivsoittaja, joten vaatimustasoni on melko alhainen. Kuitenkin siinä täytyisi jonkin verran pianomaisuutta olla. Toimiiko tuollainen?
 
aimoo
24.07.2020 17:18:28
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ei auta kun testata. jotkut soittaa pianoa todella hyvin noilla muovisilla läpsyttimillä / urkukoskettimilla, jotkut ei on sitä mieltä että tietty dynamiikka uupuu jos pianoa yrittää noilla soittaa.
 
Itsellä on korg kronos 2-73, ja sen RH3 Real Weighted Hammer Action on ihan ok, hyvä dynamiikka, mutta kuiteskin raskas, jos jotain pianobiisejä vedän niin ranteet huutaa hoosiannaa. Eka kiipparini oli korgin 01wa, ja en kyllä sen urkukoskettimista tykännyt.
Tosin ranteeni on hellänä / jäykkänä painonnostoharrastuksesta.
Yamaha montage 8 on vielä raskaammat koskettimet, yks ammattimuusikko tässä mnet torilla myikin pois kunnei ranteet kestänyt keikkaa vetää sillä.
 
Eli ei auta kun testailla ja miettiä mikä on sopiva omaan soittotyyliin.
 
Miksi muuten juuri pa4x? jos haluat enemmän synaa / hyvät pianot, tsekkaa ennemmin kronos ja yamaha montage. jos syna ei niin tärkeä, nordin stage 2 tai 3. Nord stage pianokoskettimet on hyvin saman tuntuiset kun kronos 73 / 88. Muutama kurzweil ollut kanssa, niiden pianokoskettimet sopii mulle parhaiten, inan kevyemmät kun kronoksessa, mutta kurtzweil ei oikeen mitään muuta mulle tarjonnut kun hyvät pianot.
 
MrShaft
08.09.2020 16:13:53 (muokattu 08.09.2020 16:14:46)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

faq1: Semi-Weighted keys -- miten tuollainen koskettimisto toimii pianonsoitossa. -- Kuitenkin siinä täytyisi jonkin verran pianomaisuutta olla. Toimiiko tuollainen?
 
Se on eri laji soittaa pianoa/flyygeliä kuin kevyempää koskettimistoa. Jossain sun pitäisi oppia soittamaan sitä oikeaa pianokosketustakin (mielellään vielä akustisella soittimella) jos haluat oikeaa pianoa oppia soittamaan.
 
Jos taas haluat oppia soittamaan puolipainotettua koskettimistoa niin tuohan on siihen sopiva värkki. Usein keikalle ei jaksa kantaa painotettua kosketusta, joten ihan hyvä taito tuokin.
 
Try not to become a man of success but rather try to become a man of value. - Albert Einstein
Prophet
16.09.2020 19:59:00
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mitä tiedätte Yamaha Motif 88 -sarjan kosketintuntumasta?
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2021, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti