Muusikoiden.net
20.10.2020
 

Koskettimet »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Elektron Digitakt vs. Octatrack
1
Korpinen
15.06.2019 15:05:16 (muokattu 15.06.2019 15:37:22)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Muutaman syntikan (Minibrute, DFAM, Nyx) kaveriksi tai aivoiksi olisi tarkoitus hankkia sekvensserin, samplerin ja rumpukoneen virkaa toimittava masiina. Jossain vaiheessa ajatuksena on myös hommata ainakin joku polysyna. Digitaktiin ja Octatrackiin olen yrittänyt perehtyä, mutta taitavat olla laitteita joiden tajuamista ei sinnikäskään Youtube-videoiden katsominen loputtomasti auta.
 
Toistaiseksi laite tulisi käyttöön kotioloissa (toistaiseksi olen vain luuppaillut ideoita päällekkäin delay/looper-pedaalilla ja nauhoitellut näitä jameja Logiciin muokattavaksi/jatkojalostettavaksi). Käyttäjäkokemuksia kuulisin mielelläni näistä, miksei muistakin vastaavista laitteista ja Elektron-laitteista.
 
Lisäys: Jotain peruseroja on toki jo Youtubesta ja Gearslutzista tullut bongailtua. Esim. Overbridgen puuttumiselle Octatrackista en pane omassa käytössä näin etukäteen ajateltuna kovasti painoarvoa. Ja Octatrackin haastavuus/"syvyys" on käynyt selväksi kaikissa yhteyksissä.
 
Ehkä lähinnä kiinnostaa asiat, jotka puhuu Octatrackin puolesta (tai Digitaktia vastaan), ja voidaan teeskennellä että n. 500 euron hintaerolla ei ole merkitystä, koska etsin laitetta jota käytän tyyliin seuraavat 5-10 vuotta.
 
kazio
16.12.2019 16:33:53
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tässä muutama huomio molempia käyttäneeltä.
Digitakt on huomattavasti mukavampi käyttää, ihan joka saralla, editointi, sekvensointi ja sämpläys on helpompaa eikä vaadi esivalmisteluja kuin octatrackilla.
Mutta octatrackin funktionaalisuus jyrää nämä, joka raidalle on 2 vapaasti valittavaa ja per step editoitavaa efektiä. Octatrack on *se* juttu kun puhutaan looppien soitosta ja mängläyksestä. Timestretch, Transient pohjainen slicing löytyy, ja live looppi mängläys on älyttömän siistiä puuhaa kun aletaan yhdistelemään skenejä crossfaderilla, pystyy liukumaan reaaliaikaisesta synaloopista samplattuun joka nauhoittuu valmiiksi paloiteltuna, näin alkuperäisen loopin grooveja pystyy muokkamaan ym.
Todellista voodoota pellin alla siis, joka vaatii pitkän mutta käyttäjästä riippuvan ylioppilastutkintoa vastaavan jakson.
Digitaktissa näitä ei tarvitse edes miettiä. Kyseessä puhtaasti oneshot tyylinen workflow, slicet olis kiva olla kun on kromaattinen 'keyboard', mutta ei.
Midi sekvensserinä kumpikin on niin ja näin, oktatrack vie kuitenkin voiton.
Molemmissa rajoitteena on 4 äänen polyfonia, mikä vastaa enemmän kuitenkin parafoonista, soinnut pitää alkaa ja loppua samaan aikaan, ja jakavat myös kaikki step funktiot. Lisäksi overlap ei ole mahdollista vaan uusi step leikkaa vanhan pois, vaikka se olisi jatkanut muuten soittoa.
Oktatrackisa on arpegiator, digitaktissa ei. Digitakt voi kuitenkin lähettää program change viestejä per step, mikä on oikeastaan aika hauska esim bass station 2 kanssa, jossa on nopea presetin vaihto.
Octatrack tukee ulkoiselta kiipparilta tulevia bend,modu ja aftertouch viestejä. Digitakt ei laske mitään näistä läpi, edes soittaessa, mikä on täysin pimahtanutta modernille laitteelle. Elektroneissa oletus on ilmeisesti että et osaa soittaa vaan ohjelmoit.
Kaiken kaikkiaan itse valitsisin digitaktin. Syynä yksinkertaisesti se että yhdessä syntikoitesi kanssa se on pirun näppärä ekosysteemi, josta parilla klikkauksella saat sämplättyä sisään lempisoundit, ja masiina on pienempi kuin läppäri, eli kulkee kätevästi mukana. Toinen, itselle painava syy on, että overbridgellä saa dawiin kaikki erilliset kanavat nauhoitettua yhtäaikaisesti. Näin ollen saat live vedon näppärästi purkkiin studiossa.
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2020, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti