Muusikoiden.net
27.10.2020
 

Koskettimet »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: sähköpianoa ostamassa
1
Taika Juliska
26.12.2018 19:00:35
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Saisiko täältä aloittelija asiallisia vinkkejä sähköpianon hankintaan. Mitä kannattaa ottaa huomioon, uutta olen ostamassa. Hinta 700-800€. Alkeet joskus osannut, nyt tarkoitus uudestaan opetella. Mikä ero sähkö- ja digitaalisella? Kannattaako investoida pedaaleihin? Laulujen säestäminen tavoitteena. Hyviä merkkejä? Palvelevia liikkeitä eteläsuomessa? Painossakin näkyy eroja n. 10 kilosta 40 kiloon, tarkoitus että voi siirrellä tarvittaessa yläkertaan. Kokeillessa soitinta mitä kannattaisi huomioida, mitä varusteita? Kuulokket tarpeen.
 
musamies
26.12.2018 20:45:19 (muokattu 26.12.2018 20:51:22)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Taika Juliska: Saisiko täältä aloittelija asiallisia vinkkejä sähköpianon hankintaan. Mitä kannattaa ottaa huomioon, uutta olen ostamassa. Hinta 700-800€. Alkeet joskus osannut, nyt tarkoitus uudestaan opetella. Mikä ero sähkö- ja digitaalisella? Kannattaako investoida pedaaleihin? Laulujen säestäminen tavoitteena. Hyviä merkkejä? Palvelevia liikkeitä eteläsuomessa? Painossakin näkyy eroja n. 10 kilosta 40 kiloon, tarkoitus että voi siirrellä tarvittaessa yläkertaan. Kokeillessa soitinta mitä kannattaisi huomioida, mitä varusteita? Kuulokket tarpeen.
 
Olen aikaisemmin selostanut miksi kannattaa katsella ns. stagepianoja, joista turha muovisälä jätetty pois ja keskitytty oleelliseen. Soittimia voisi verrata menemällä omien kuulokkeiden kanssa testailemaan rauhassa. Viimevuodet ovat parantaneet esimerkiksi erilaisia resonanssejen matkimisia, jotka kuuluu oikeaan pianoon ja luovat tietynlaista ilmavuutta ja aitoutta.
 
Sähköpiano sana kannattaisi jättää johonkin 1960- ja 1970-lukujen vehkeisiin kuten Rhodes ja Wurlitzer, oli Yamahalla sähkön mekaaninen flyygelikin.
 
Nykyvehkeet on digitekniikkaa, mikä tarkoittaa, että koskettimiston mekaaniset osat eivät vaikuta ääneen, vaikka soittotuntumaan vaikuttaakin ja äänen tekee tietokone, jota käyttäjä ei varsinaisesti näe. Tekniikoita on enemman samplepohjaisia ja mallintavia. Niiden paremmuudesta ei toisiinsa nähden ole tullut vielä selkoa. Enemmän ratkaisee hintaluokka.
 
Mielestäni esittämäsi hintaluokka voisi olla käytettyjen hankintaan hyvä, mutta uusista se sulkee monta hyvää vaihtoehtoa pois.
 
Silläkin voi olla väliä mitä musiikkityyliä aiot treenata?
 
https://www.thomann.de/fi/keikkapianot.html?oa=smb
 
Sellaisiakin malleja on, jotka muutoin kuten keikkapiano, mutta on itsessään kaiuttimet. Eriliset kaiuttimet on hyvät, mutta nekään ei ihan ilmaisia paitsi ilmainen ratkaisu on laittaa kotona stereoiden kautta ääni, jos on perinteiset stereot, joissa liitäntöjä.
https://www.vantaanmusiikki.fi/kawai-es-8-sahkopiano-mustavalkoinen
 
Taika Juliska
28.12.2018 21:02:42
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Taidan mennä paikalliseen liikkeeseen huomenna koesoittamaan ja katselemaan, ehkä se tästä alkaa vähitellen hahmottumaan mitä haen....
 
musamies
29.12.2018 11:06:34
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Taika Juliska: Taidan mennä paikalliseen liikkeeseen huomenna koesoittamaan ja katselemaan, ehkä se tästä alkaa vähitellen hahmottumaan mitä haen....
 
Suosittelen liikettä, joissa on oikeita soittimia, eikä pelkästään kuluttajien muoviromua. Joissain liikkeissä oikeasti soitettavaksi ja käytettäväksi tarkoitetus vehkeet ei ole niin kovin hyvin edes näkösällä. Olis hyvä jos käyttäisit samoja kuulokkeita kokeillessa, joissain vehkeissä on kaiuttimia tai musiikkiliikkeessä ne on yhdistetty johonkin random äänentoistoon, ei oikein saa vertailua ilman luureja.
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2020, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti