Muusikoiden.net
16.02.2019
 

Koskettimet »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Ovatko digitaalipianojen soundinäytteet netissä luotettavia?
1
Timo JM
23.03.2018 19:24:30
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Olen hankkimassa edullista digitaalipianoa kotiin. Testejä googlettamalla ja YouTubea kahlaamalla olen törmännyt siihen, että demojen soundit poikkeavat toisistaan eri sivuilla. (Ja nyt en tarkoita niitä kameralla kuvattuja kotivideoita.)
 
Otetaan esimerkiksi Thomann DP-33
https://www.thomann.de/fi/prod_AR_326890.html
 
Pianon testi löytyy tästä:
https://www.bonedo.de/artikel/einzelansicht/thomann-dp-33-test.html
 
Sama piano löytyy myös Gear4music DP-7 nimisenä
https://www.gear4music.fi/en/Keyboa … ital-Piano-by-Gear4music-Black/1KK2
 
Myyjän esittelyvideo löytyy tästä:
https://youtu.be/D64m_dhygKU
 
Testissä pianon soundi on halvan kuuloinen. Sen sijaan gear4musicin esittelyssä se kuulostaa paljon paremmalta. Ja tarkoitan nyt linjasoundia. Toki pianoissa voi olla eri eq-asetuksetkin, mutta silti herää kysymys huijaako kauppias omalla videollaan, ja onko musaliikkeiden omat esittelyvideot/ääninäytteet luotettavia?
 
musamies
25.03.2018 12:07:08 (muokattu 25.03.2018 12:17:36)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Timo JM: Testissä pianon soundi on halvan kuuloinen. Sen sijaan gear4musicin esittelyssä se kuulostaa paljon paremmalta. Ja tarkoitan nyt linjasoundia. Toki pianoissa voi olla eri eq-asetuksetkin, mutta silti herää kysymys huijaako kauppias omalla videollaan, ja onko musaliikkeiden omat esittelyvideot/ääninäytteet luotettavia?
 
Ainakin se ääni mitä itselle tuli kuuluviin oli sellaista, että äänestä puuttui ne elementit, jotka tekee akustisen soittimen tuntua. Kehittyneempiin vehkeisiin on rakennettu erilaisia resonanssitoimintoja ja kaiut on säädettävissä eri tilanteisiin.
 
Soittimista ei välttämättä saa eroteltuja jyviä akanoista jos niitä ei soita edes jossain määrin harjaantunut pianisti, joka käyttää pianoa soittimelle tyypillisellä tavalla.
 
En tiedä mitä haet, jos haet pianoa korvaavaa digitaalista vaihtoehtoa, niin eikä kannattaisi edetä niinpäin, että haet ensin sellaisen, joka on mielestäsi hyvä, sitten keskustellaan miksi se on hyvä ja etsitään mahdollisesti korvaava edullisempi esim. käytetty vaihtoehto.
 
Varsinaiseen kysymykseen luotettavuudesta, silloin jos on esitelty tarkemmin yskittäisen saundin ja parametrimuutoksen tarkkuudella kuten jotkin käyttäjät huvikseen tekee, on aika luotettavaa. Esim. valmistajan saundinäytteistä voi päätellä onko vehje ollenkaan sentyylinen kuin kiinnostaa. Tämä vehje minkä otit puheeksi on käsittääkseni lasten Ukko Nooa kamaa. Kun katsoin profiiliasi, niin vaikuttaisi, että tarvit oikean soittimen, etkä koristetta tai lasten lelua :D
 
Krice
25.03.2018 13:00:10 (muokattu 25.03.2018 13:01:29)
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Timo JM: Testissä pianon soundi on halvan kuuloinen. Sen sijaan gear4musicin esittelyssä se kuulostaa paljon paremmalta. Ja tarkoitan nyt linjasoundia.
 
Toinen oli nauhoitettu äänentoiston kautta, toinen linjapiuhalla. Ei ihmekään, että kuulostaa hieman erilaiselta. Toisaalta vaikka molemmat olisi nauhoitettu linjatyyppisesti niin silti todella moni asia vaikuttaa soundiin, mm. EQ, äänikortin/interfacen laatu (myös mahdollinen etuvahvistimen käyttö), nauhoituksen asetukset, videon laatu äänen suhteen jne. Eli aina kun kuuntelee jotakin näytteitä niin pitää olla hieman skeptinen niiden suhteen. Oikeastaan parhaimman käsityksen saa usein niistä kameran mikrofonilla kuvatuista kotivideoista, koska jos vekotin kuulostaa niissä edes lähelle hyvältä niin siinä täytyy olla hyvät soundit.
 
Timo JM
25.03.2018 19:22:21
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

musamies: Tämä vehje minkä otit puheeksi on käsittääkseni lasten Ukko Nooa kamaa. Kun katsoin profiiliasi, niin vaikuttaisi, että tarvit oikean soittimen, etkä koristetta tai lasten lelua :D
 
Ei nyt ihan niinkään. Samanlainen malli on Technicsillä ja Yamahalla. Ja musta ton pianosoundi on parempi kuin monissa muissa Thomannin omissa pianoissa. (Siis linjasoundi.)
 
Krice: Toinen oli nauhoitettu äänentoiston kautta, toinen linjapiuhalla. Ei ihmekään, että kuulostaa hieman erilaiselta.
 
Vertasin siis testin linjasoundia ja gear4music videon soundia (joka on selvästi linjasoundi) keskenään. Testissähän on sekä linjasoundi, että mikeillä äänitetty näyte.
 
musamies
25.03.2018 22:49:23
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Timo JM: Ei nyt ihan niinkään. Samanlainen malli on Technicsillä ja Yamahalla. Ja musta ton pianosoundi on parempi kuin monissa muissa Thomannin omissa pianoissa. (Siis linjasoundi.)
 
https://youtu.be/38n7ZGRZgjY
 
Tuossa Nordin Royal Grand 3D on oman makuun aika kiva. Kauneus on katsojan silmässä!
 
Joku keskustelussa mainitsikin jotain, että digivehkeistä meinaa se sellainen kaunis puinen ääni puuttua, itsestä elävyys ei kanssa parasta mahdollista ja onko äänessä luonnollista ilmavuutta.
 
Selailin tuubia ja malliksi otin jotin missä akustisen flyygelin ääni tulee kutakuinkin niinkuin haluaisin kuulokkeisiin tässä musiikkityylissä missä se nyt esiintyy:
https://youtu.be/K9DlUvvInaI
 
Toki fiksua saada erilaista tunnelmaa eri tilanteisiin ja siinä mielessä ehkä halvimmat T-kaupan vehkeet ei ole ihan parasta bestiä, digivehkeessä mikityksellä ei paljon voi auttaa asiaa.
 
Timo JM
26.03.2018 12:17:32 (muokattu 26.03.2018 12:31:08)
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Koska budjetti oli alle 500 €, päädyin tilaamaan gear4musicilta DP-10X digipianon. Siinä oli demoja vertaillessa selvästi paras soundi hintaluokassaan. Hyvin lähellä kalliimpia tunnettuja merkkejä. Toivottavasti todellisuus vastaa netissä kuultuja näytteitä.
 
https://www.gear4music.fi/en/Keyboa … al-Piano-by-Gear4music-Dark-RW/1K5S
 
Demo löytyy tästä:
https://youtu.be/S6x2MNEeqWI
 
Thomannin saman hintaluokan pianojen soundissa oli kaikissa jotain vikaa. Usein ne kuulostivat jopa jotenkin vaiheisilta. Siis aivan kuin niiden äänessä olisi vaihevirhe. (Luurit päässä tulee vastaava fiilis korviin kuin silmiin silloin kun niitä vääntää killiin.)
 
Tässä muuten hyvä video siitä millaisia ongelmia Thomannin digipianoissa on pahimmillaan:
 
https://youtu.be/8Ovs5hLBfhg
 
Seurasin pidemmän aikaa käytettyjen markkinoitakin, mutta siellä ei liikkunut oikein mitään houkuttelevaa. Samaan hintaluokkaan mahtuvat tunnettujen merkkien pianot olivat yleensä jo ikääntyneitä ja ominaisuuksiltaan heikompia kuin alle viidensadan uudet. Esimerkiksi polyfonia vain 16. Aika monissa ilmoituksissa mainittiin myös jotain tyyliin, muuten hyvässä kunnossa, mutta yksi tai useampi kosketin ei toimi. Ei myöskään houkuttanut maksaa vaikkapa kolmea sataa kaksikymmentä vuotta vanhasta pianosta, johon voi olla vaikea saada enää uusia osia.
 
musamies
26.03.2018 13:44:01 (muokattu 26.03.2018 13:50:07)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Timo JM:
Demo löytyy tästä:
https://youtu.be/S6x2MNEeqWI
 
Thomannin saman hintaluokan pianojen soundissa oli kaikissa jotain vikaa. Usein ne kuulostivat jopa jotenkin vaiheisilta. Siis aivan kuin niiden äänessä olisi vaihevirhe. (Luurit päässä tulee vastaava fiilis korviin kuin silmiin silloin kun niitä vääntää killiin.)

 
Tuossa pianossa tuubivideossa tulee se kovan lyönnin ääni turhan helposti, toivottavasti velocityä saa säädettyä. Jokuhan voi tosin pop keikalla tykätäkin iskevästä läpileikkaavasta äänestä, mutta tuo on kotipianon näköinen.
 
Videon 1:30 kohdassa loppuäänet hiljaa soitettuna oli ihan hyvän kuuloiset.
 
Itse testasin musaliikkeessä viimeksi Roland RD 2000:ta, joka ei mielestäni esittelyvideoissa ole kauheasti loistanut edellisiin verrattuna, mitä nyt monipuolisuutta liveen vähän lisää. Siitä löytyi V Pianosta sopivat säädöt kuitenkin, saa säädeltyä omaan soittotyyliin.
 
Edellinen mallia RD 800 on tullut käytettynä kohtuuhintaiseksi. Se ehkä parasta hintalaatusuhdetta käytettynä ikäänkuin jokapaikan höyläksi.
 
Itsehän vetelen toistaiseksi Yamaha CP4:sella, joka kevyempi kantaa, aika kova säätely ollut omaan soittotyyliin, mutta tarpeeksi säädeltynä on pianoja ja layer yhdistelmiä aika moneen tilanteeseen.
 
Kerro kokemuksia kun saat vehkeen!
 
PS: Toisessa videossa tuli Hemingway, se mitä minä kokeilin oli kyllä aika katastrofaalinen, mieluummin testailisin vaikka Casion Priviaa.
https://youtu.be/z70L_hhcX70
Priviassa on mielestäni ainesta!
 
Timo JM
26.03.2018 17:25:17
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

musamies: Tuossa pianossa tuubivideossa tulee se kovan lyönnin ääni turhan helposti, toivottavasti velocityä saa säädettyä.
 
Päättelin, että se soittaa ne aksentit tarkoituksella kovaa. Olis kummallista, jos piano käyttäytyis noin. Ja onhan noissa yleensä ne kolme eri herkkyysvaihtoehtoa.
 
Kerro kokemuksia kun saat vehkeen!
 
Mun kokemuksella ei ole varmaan hirveesti painoarvoa, kun olen kitaristi, joka vanhoilla päivillä haluaa alkaa vähän treenailemaan pianoa. :-P
 
Synajuttuja olen kyllä vuosien aikana tehnyt paljonkin, mutta pianoa en varsinaisesti osaa soittaa ollenkaan. Se on täysin eri juttu, kuin soitella melodiakulkuja ja nojailla sointuihin.
 
Musantekijälle soundi oli aika ratkaiseva tässä ostopäätöksessä. Jos se ei toimi, niin silloin piano ei myöskään vedä puoleensa treenaamaan.
 
musamies
26.03.2018 18:11:30
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Timo JM: Päättelin, että se soittaa ne aksentit tarkoituksella kovaa. Olis kummallista, jos piano käyttäytyis noin. Ja onhan noissa yleensä ne kolme eri herkkyysvaihtoehtoa.
 
Omassa vehkeessä joutunut jonkin verta harjoittelee saundin säätelyä, että olis tarpeeksi reagointia kosketukseen ja aluksi oli samaa piirrettä, että sääti velocityn yleistason liian kovaksi. Vakiona oli päällä velocity vaitoehto, ettei kovin rajusti reagoi soittoon, joka sopis ehkä jollekin tunnottomille hakkaajille, mutta silloin se ei ole oikea pieno. Piti ottaa enemmän reagoiva vaihtoehto ja omalla kohdallani on toiminut paremmin se, jossa ikäänkuin on helpompi soittaa hiljaisia kohtia.
 

 
Mun kokemuksella ei ole varmaan hirveesti painoarvoa, kun olen kitaristi, joka vanhoilla päivillä haluaa alkaa vähän treenailemaan pianoa. :-P
 
Synajuttuja olen kyllä vuosien aikana tehnyt paljonkin, mutta pianoa en varsinaisesti osaa soittaa ollenkaan. Se on täysin eri juttu, kuin soitella melodiakulkuja ja nojailla sointuihin.
 
Musantekijälle soundi oli aika ratkaiseva tässä ostopäätöksessä. Jos se ei toimi, niin silloin piano ei myöskään vedä puoleensa treenaamaan.

 
Vaikka vähän epäileväinen olen härvelin suhteen, niin toivotaan sen toimivan tarkouituksessasi jos ei muuten niin yhdistämällä softapianoon ja fiksuihin ämyreihin tai kuulokkeisiin.
 
Timo JM
26.03.2018 18:34:39
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

musamies: Vaikka vähän epäileväinen olen härvelin suhteen, niin toivotaan sen toimivan tarkouituksessasi jos ei muuten niin yhdistämällä softapianoon ja fiksuihin ämyreihin tai kuulokkeisiin.
 
Ystävällä on Yamahan Clavinova CLP 230, jota ilmeisesti pidetään yleisesti laadukkaana soittimena. Omasta mielestä siinä on kuitenkin aika raskas tatsi ja tumppu soundi. Toisaalta ehkä en vaan ole oikea ihminen arvioimaan pianon laatua. Joka tapauksessa siinä on ainakin hyvä vertailukohta sitten kun saan pianon.
 
musamies
26.03.2018 19:05:36 (muokattu 26.03.2018 19:14:00)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Timo JM: Ystävällä on Yamahan Clavinova CLP 230, jota ilmeisesti pidetään yleisesti laadukkaana soittimena. Omasta mielestä siinä on kuitenkin aika raskas tatsi ja tumppu soundi. Toisaalta ehkä en vaan ole oikea ihminen arvioimaan pianon laatua. Joka tapauksessa siinä on ainakin hyvä vertailukohta sitten kun saan pianon.
 
Varmasti ainakin osa pitää joitain Yamahan akustisia malleja laadukkaana ainakin moderneihin musiikkityyleihin. Todennäköisesti havaintosi on oikean suuntaisia, kyllä korva kertoo toimiiko saundi.
 
Eka Yamahan digipiano, jota musaliikkeessä kokeillessa vaikutti omiin tarkoitukseeni sopivalta oli CP5 ja itselle tuli CP4 - muut mallit ei siis ollut kiinnostavia. Niissä on SCM äänilähde ja Rolandissa SuperNatural tai V Piano. Näillä molemmilla saanut vaikka ihan kivan Rhodesin. Bändillä minimalistinen Roland RD64 SuperNatural äänilähteenä ja kyllä silläkin jotain on aikaan saanut.
 
Akustista pianoa matkiessa on muitakin kilpailijoita - kuka mistäkin tykkää, Nordia, Kawaita, Kurzweilia jopa Casiota.
 
Yleisesti ottaen tykkään niistä, joita voi mukauttaa omaan musatyyliin.
 
Timo JM
29.03.2018 22:01:11
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

musamies: Kerro kokemuksia kun saat vehkeen!
 
No niin, gear4music DP-10X digipiano seisoo olkkarissa. Mitään erityistä en oikein osaa kitaristina sanoa. Perus soundi tuntuu hyvältä. Avonaiselta ja raikkaalta. Ei tumpulta, eikä metalliselta, eikä ohuelta. (Muista soundeista ei ole niin väliä.) Tatsi vaikuttaa ystävän Clavinovaan verrattuna kevyemmältä. Olen tyytyväinen ostokseen.
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2019, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti