Muusikoiden.net
19.06.2018
 

Koskettimet »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Työasema "aloittelijalle"
1
TitoK
28.11.2016 15:52:09
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Terve,
Musiikkiopisto pianossa jäi menstyksellä taakse nuoruudessa ja pianon koskettimet pysyvät edelleen sormissa joskin terästämistä tässäkin puolessa on vielä paljon näin keski-iässä pitkän tauon jälkeen. Musiikkia tuli tehtyä kauan kauan sitten senaikaisilla vehkeillä ja noin 20 vuotta on istuttu ojanpenkalla kärryiltä tippuneena (eli mitään tuntumaa nykyajan vehkeisiin EI ole), joten mitä "työasemaa" (liekö oikea termi) suosittelette kun tärkeää on
 
- helppokäyttöisyys (käyttöliittymä ja se että biisin kasaaminen sekvensserille (?) on yksinkertaista ja säveltäminen mahdollisimman ohjautuvaa. En edes tiedä miten tuo "kasaaminen" nykylaitteilla tapahtuu)
- monipuolisuus (tarkoitan myös sitä että tällaiselle poropeukalolle ulkoisten "moduleiden" liittäminen järjestelmään voipi aiheuttaa harmaita hiuksia)
- tietty soundit ja niiden muokattavuus
- Elinikä (ettei tarvitse parin vuoden jälkeen olla vaihtamassa uuteen) => prosessointikapa/liitettävyys/ jne..?
 
Hinta ei varsinaisesti ole se ensimmäinen kriteeri. Ajatuksena olisi tehdä pääosin "syntikkatanssimusiikkia" eikä ehkä niinkään poppia/klassista tms. Toki ihan perus piano-ominaisuudet ovat suuri plussa hankinnassa, koska tämä vehje hoitaisin senkin puolen kotona.
 
Kiitti niille jotka viitsivät kaivaa tästä termeiltään varmasti out-of-date viestistä olennaisen ja suositella.
 
Prophet
28.11.2016 19:59:37
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Roland Fantom G.
 
TitoK
30.11.2016 12:11:26
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Prophet: Roland Fantom G.
Ok, kiitos. Netin perusteella varsin mielenkiintoinen vehje tosiaan mutta näyttäisi olevan tulossa elinkaaren päähän (?!) eli ainakaan sitä ei kovin aktiivisesti myydä missään enää?
 
musamies
30.11.2016 14:04:36
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

TitoK: Ok, kiitos. Netin perusteella varsin mielenkiintoinen vehje tosiaan mutta näyttäisi olevan tulossa elinkaaren päähän (?!) eli ainakaan sitä ei kovin aktiivisesti myydä missään enää?
 
Mites joku samantapainen vehje kuin Yamaha Tyros 5, mutta kai sais olla halvempi, eli tsekkais josko jossain ominaisuudet riittäs käyttötarkoitukseen?
 
TitoK
30.11.2016 14:43:59
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

musamies: Mites joku samantapainen vehje kuin Yamaha Tyros 5, mutta kai sais olla halvempi, eli tsekkais josko jossain ominaisuudet riittäs käyttötarkoitukseen?
Tuotakin olen katsellut ja näppituntuma oli kyllä että Fanttomi olisi hieman käyttäjäystävällisempi mitä tulee musiikin tekemiseen / studioon kun taas Tyros sopisi paremmin ehkä "esiintyvälle taiteilijalle", mutta tosiaan Fantomia ei löydy edes enää Rolandin sivuilta muuten kuin "discontinued" statuksella.
 
musamies
30.11.2016 15:09:31
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

TitoK: Tuotakin olen katsellut ja näppituntuma oli kyllä että Fanttomi olisi hieman käyttäjäystävällisempi mitä tulee musiikin tekemiseen / studioon kun taas Tyros sopisi paremmin ehkä "esiintyvälle taiteilijalle", mutta tosiaan Fantomia ei löydy edes enää Rolandin sivuilta muuten kuin "discontinued" statuksella.
 
Lisäksi tulee mieleen monipuolisia kiippareita Korg Kronos ja Roland Jupiter 80. Nää mun viestit kannattaa suodattaa siitä näkökulmasta, että biisin tekeominaisuuksiin en ole kauheasti perehtynyt paitsi, että jollain Yamaha PSR esim. 3000 tyylin vehkeillä pystyy helposti hakemaan virikkeitä ja kokeilla omia ideoita. Tyros 5 on vaan sitten hienompi ja nykyaikaisempi.
 
Pitää kokeilla ehkä käytännössä mikä istus omiin mieltymyksiin.
 
rabitti88
11.01.2017 03:47:32
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tyros 5 ottaisin vain jos saisin ilmatteeksi ehkä nyt kun on lunta se kävis lumilautana. Kronos on vieläkin liian kallis. mutta korgin Krome tai rolandin FA on tai korg M50 on varteen otettavia, Haluukko uuden vai käytetyn...
 
keräiliä himoitsen jo lisää kiippareita. Varsinkin lisää rolandia...
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti