Muusikoiden.net
18.06.2018
 

Koskettimet »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: 10-vuotias kosketinsoittelija
1
vvtv
19.11.2016 19:56:02
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tervehdys,
 
ja pahoittelut jo valmiiksi jos tähän selkeä vastaus jostain jo löytyy. Olen lueskellut FAQ-kirjoitukset ja yrittänyt hakea netistä tietoa jos jostakin, mutta joko ei vaan ymmärrys riitä, tai en ole hakemaani löytänyt.
 
10-vuotias poikani on siis kovasti haluamassa jonkinsortin kosketinsoitinta joululahjaksi. Itselläni kun ei vaan ole näistä kokemusta paljoakaan, olen nyt vajaan viikon yrittänyt selvitellä. Tältä palstalta olen löytänyt paljon tietoa, mutta paljon on vielä löytämättä.
 
Kysymys: Ihan soittamisesta kun on kyse, niin mikä tai mitkä ovat oleellisimmat erot syntikan(?) tai muun kosketinsoittimen, kuten Yamaha PSR-E453? Lähinnä ensisijainen käyttötarkoitus kullakin ryhmällä on vähän hukassa. Intoa pojalla on ihan soittamiseen, mutta myös haluaisi (yllättäen) saada jotain muitakin ääniä laitteesta ulos, rytmistä säestystä yms. Poika on silloin tällöin soitellut pianoa isovanhempiensa luona, ja itselläkin on kouluajoilta useamman vuoden aktiivinen pianotausta, joskin sitten se on jäänyt.
 
Oikea piano ei nyt vaan ole mahdollinen, enkä ihan pelkästä digitaalipianostakaan ole innostunut. Lähinnä nyt mietin, että mistä kategoriasta soitin pitäisi hommata, soittaminen itse on ymmärtääkseni kuitenkin se pääasia, eikä niinkään musiikin tekeminen.
 
Kiitokset kaikille viitseliäille vastaajille tai vinkinantajille,
 
Vesa
 
Akusti Väisänen
19.11.2016 20:59:51
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tuosta Roland Juno DS-61 https://www.thomann.de/fi/roland_juno_ds_61.htm
 
Ja sille kaveriksi:
 
ständi: https://www.thomann.de/fi/km_18976.htm
kantolaukku: https://www.thomann.de/fi/roland_cb_61_rl.htm?ref=prod_rel_371807_0
sustain-pedaali: https://www.thomann.de/fi/roland_dp10.htm?ref=prod_rel_371807_1
vahvistin: https://www.thomann.de/fi/roland_kc110.htm
kuulokkeet: https://www.thomann.de/fi/akg_k_712_pro.htm
kaapeli soittimen ja vahvistimen välille: https://www.thomann.de/fi/cordial_cti6pp_rt.htm
 
Akusti Väisänen
11
20.11.2016 14:24:43
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

En ole asiantuntija, mutta linkissä on selvitetty erityyppisten kosketinsoittimien eroja.
 
http://www.f-musiikki.fi/kosketinsoittimet#
 
musamies
20.11.2016 17:02:41
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Eroa tekee myös hintaluokka ja kaikki digitaalikosketinsoittimet paranee aika lailla ainakin 2000 euron hintaan saakka.
 
Itse olen utelias miten on asian laita kun pilipali kotikiippareista tunnettu Casio tekee nykyisin kiippareita myös tonnin hintaluokassa:
https://www.thomann.de/fi/casio_mz_x500.htm
 
Onko rahalle paljon vastinetta?
 
ajansävel
20.11.2016 17:28:00 (muokattu 20.11.2016 17:31:41)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Keyboard Magazine arvostelee Casiota hyvinkin suopeasti:
 
http://www.keyboardmag.com/keys-and … ths/1184/review-casio-mz-x500/59221
 
"The MZ-X500 strikes me as one of those rare items that is way better than its supposed to be..."
 
U.Honey
20.11.2016 20:55:17 (muokattu 20.11.2016 21:00:38)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

En ole musiikinopettaja, mutta luulisin että tällaiset säestävät kosketinsoittimet lähinnä hidastavat kehitystä jos oikeasti haluaa oppia soittamaan.
 
En myöskään ostaisi keikkakiipparia ensimmäiseksi instrumentiksi. Systeemi, jossa on erillinen vahvistimet yms. tekee asioista vaan monimutkaisia.
 
Riippuen budjetista ostaisin lapselle uuden tai käytetyn sähköpianon (tai akustisen pianon jos naapureista ei tarvitse välittää), ja sitten laittaisin pojan pianotunneille. Jos haluat että lapsesi oppii soittamaan, niin tämä on se tärkein asia. Aika harva oppii soittamaan ilman ohjausta.
 
My name is Baron, U.Honey Baron.
musamies
20.11.2016 22:14:32
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

U.Honey: Riippuen budjetista ostaisin lapselle uuden tai käytetyn sähköpianon (tai akustisen pianon jos naapureista ei tarvitse välittää), ja sitten laittaisin pojan pianotunneille. Jos haluat että lapsesi oppii soittamaan, niin tämä on se tärkein asia. Aika harva oppii soittamaan ilman ohjausta.
 
Itsellä on ollut oikein hyvä harjoitteluväline digistagepiano, mutta en pitäisi yhtään hullumpana ideoiden antajana vaikka tuollaista Casiota, jossa on kaiuttimetkin. Itsekin kaipaisin lisäleluksi tuontapaista monipuolista hassutteluvehjettä.
 
Omasta mielestä klassisen pianonsoiton opetuksen koulukunta nostaa aloittamisen kynnyksen ylös. Aloittamisen kannalta on huono lähtökohta tähdätä heti konserttipianistiksi. Toisaalta omat tiedot pianonsoiton opetuksesta on siinä mielessä puutteelliset kun juuri itse olen jäänyt suurelta osin paitsi suorasta ohjauksesta, mutta koska omaa mielenkiintoa on, seuraillut mikä vaikuttaa coolilta tai mielenkiintoiselta ja pyrkiä tekemään samoja asioita, mutta omalla tavalla...
 
Yksi parhaita opettajia on kuunnella monipuolisesti musiikkia.
 
vvtv
20.11.2016 22:38:22
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kiitokset vastanneille. Pojan soittamisen oppimishalu on lähinnä hänestä itsestään kiinni, en sotke omia halujani siihen. :) Takaan, että jos halua on oikeasti pitkälle oppia, niin se ei jää minusta kiinni, mutta tosiaan päättäkööt itse. Tästä syystä en mitään poskettoman kalliita soittimia lähde nyt hankkimaan, mutta en ihan niitä halvimpiakaan.
 
Ajatukset alkavat selkiytyä mitä halutaan. Kiitokset erityisesti linkistä F-musiikille, mistä ensimmäistä kertaa löysin järkevän selityksen eri kosketinsoittimien eroista. Näköjään täältä apuja tarvittiin, kun en tuota jostain syystä itse löytänyt.
 
Arvokkaita ajatuksia kaikilta, kiitokset niistä :)
 
Leikari
21.11.2016 11:26:59 (muokattu 21.11.2016 11:30:08)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Vaikka itsekin olen periaatteessa koulukuntaa "tyvestä puuhun oikealla pianolla opettajan johdolla" ymmärrän kyllä toistakin tapaa.
 
Jos oikea piano ei kokeilujen ja muiden vuoksi tule kyseeseen soittokiinnostusta voi ylläpitää ja ruokkia juuri mahdollisesti esim. automaattisäestys -tyyppisellä keyboardilla, joista löytyy eri budjetteihin sopivia. Ihan halvimpia ei alkuun, kiinnostuksen ollessa vielä epävarmaa, kannata ostaa eikä toisaalta ammattilaitteita. Eli jos homman kiinnostavuus häviää tai haluaakin panostaa enemmän tosissaan ei vahinko ole suuri.
 
Thomannin jaottelu tasoon/tarkoitukseen/hintaluokkaan:
 
https://www.thomann.de/fi/kotikeyboardit.html
 
https://www.thomann.de/fi/ammattilaiskeyboardit.html
 
Thomannin kotikiippareiden 500-1000,- hintaluokasta voisi se tässä vaiheessa oikein löytyä.
 
Ota poika mukaan kauppaan ja kokeilkaa yhdessä, mikä tuntuisi innostavalta tässä vaiheessa. Vastuullinen myyjä voi olla avuksi eikä yritä tuputtaa väkisin kalliita epäolennaisia ominaisuuksia. Soittoharrastuksen toivottavasti jatkuessa tietää jo itsekin mitä haluaa, jos soitin tuntuu rajoitteelta.
 
Käytettyjä uudehkoa (alle 5 v niin on varmemmin soundipuoli kunnossa) voi katsoa, mutta ylihintoja vanhoista malleista ei pidä maksaa. Harvoin kannattaa yli puolta hintaa vastaavan tasoisen uuden hinnasta maksaa vaan yleensäkin selvästi alle.... Tori.fi :n tarjonta on laaja - siellä ao. soittimet voivat olla mitä vaan "urut, sähköpiano, sähköurut, keyboard, koskettimet, kosketinsoitin..."
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti