Muusikoiden.net
25.04.2018
Soittajasta muusikoksi | Kymen Konservatorio 

Koskettimet »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Piano ei käy kaupan
1
Piiti
04.05.2016 19:14:01
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Utelias en ole, mutta kiinnostaisi tietää, miksi pianon myyminen ns. käypään hintaan on tällä hetkellä mahdotonta. Alkaako pianot olemaan vanhanaikaisia soittimia, kun eivät tunnu menevän, vaikka lähes ilmaiseksi niitä tarjotaan? Omaani olen yrittänyt jo pari vuotta kaupitella - toimiva, hyvässä kunnossa oleva, hyvin pidetty, säänn. viritetty jne. Yksi ainut ostajaehdokas on tänä aikana käynyt sitä katsomassa, loput kyselyt on olleet epämääräisiä osoitetiedusteluita, joihin en ole vastannut. Palstoilla tarjotaan jopa muutamalla kympillä- satasella pianoja -vielä en kuitenkaan tahtoisi alemyyntiin lähteä.
 
KoskPaavo
04.05.2016 21:23:16
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Aika , digitaalisuus ajoi ohi. Painoero digipianoon, soundit ovat digissä jopa paremmat, monipuolisemmat, ei tarvitse viritystä. Tuossa joitakin eroja.
 
"Quidquid Latine dictum sit, altum videtur."
Prophet
04.05.2016 21:35:04 (muokattu 04.05.2016 21:36:21)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Turussa yhdellä kirppiksellä myyjä kertoi, että pianoja eivät edes kierrätyskeskukset halua enää riesakseen. Jopa hyvin laadukkaita pianoja menee kaatikselle. Myyntipalstoilla näkee pianoilmoituksia, annetaan.
 
musamies
04.05.2016 22:13:06
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Piiti: Utelias en ole, mutta kiinnostaisi tietää, miksi pianon myyminen ns. käypään hintaan on tällä hetkellä mahdotonta. Alkaako pianot olemaan vanhanaikaisia soittimia, kun eivät tunnu menevän, vaikka lähes ilmaiseksi niitä tarjotaan? Omaani olen yrittänyt jo pari vuotta kaupitella - toimiva, hyvässä kunnossa oleva, hyvin pidetty, säänn. viritetty jne. Yksi ainut ostajaehdokas on tänä aikana käynyt sitä katsomassa, loput kyselyt on olleet epämääräisiä osoitetiedusteluita, joihin en ole vastannut. Palstoilla tarjotaan jopa muutamalla kympillä- satasella pianoja -vielä en kuitenkaan tahtoisi alemyyntiin lähteä.
 
Perus pianon myyminen voi olla vaikaa, pitäisi olla erityisen hyvä piano tai flyygeli, että sujuu?
 
teroyk
04.05.2016 23:30:43
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

musamies: Perus pianon myyminen voi olla vaikaa, pitäisi olla erityisen hyvä piano tai flyygeli, että sujuu?
 
Erityisen hyvät käytetyt käyvät kuulemma kaupaksi kohtuu hyvin jopa nelinumeroisilla summilla. Mutta kunnossa olevat hyvät peruspianot alkaa olla hintaluokassa 300-500 euroa. Ja jos on kiire päästä eroon, niin joutuu jopa antamaan muutamilla kympeillä.
 
EP
05.05.2016 00:10:52
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

teroyk: Erityisen hyvät käytetyt käyvät kuulemma kaupaksi kohtuu hyvin jopa nelinumeroisilla summilla. Mutta kunnossa olevat hyvät peruspianot alkaa olla hintaluokassa 300-500 euroa. Ja jos on kiire päästä eroon, niin joutuu jopa antamaan muutamilla kympeillä.
 
Jep, se kysynnän ja tarjonnan laki! Tarjontaa peruspianoissa on todella paljon.
 
On vain yksi genre: Musiikki!
Simulator
05.05.2016 11:24:47
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Piano ja harmooni ovat noin 1700-luvun keksintöjä jotka ovat säilyttäneet suosionsa hämmästyttävän pitkään. 1900-luvulla sähköverkon ja elektroniikan yleistyminen ja kehittyminen on kuitenkin nakertanut näiden mainioiden soitinten suosiota.
Markkinoille tulleet sähköllä toimivat soittimet ovat kehittyneet vuosien varrella niin hyviksi, että ne pystyvät jäljittelemään riittävän uskottavasti noiden perinteisten soittimien ääntä. Useimmille riittää tuo elektronisen soittimen tuottama ääni eikä kookasta puusta ja metallista valmistettua pianoa tai harmoonia enään välttämättä haluta hankkia.

Monien mielestä noissa vanhoissa soittimissa on myös liian voimakas ääni, joka rajoittaa harmittavasti niiden käyttöä nykyaikaisessa tiheästi asutetussa yhteiskunnassa. Harvoilla on käytettävissään niin suuri ja syrjäisellä paikalla sijaitseva koti jossa noita äänekkäitä soittimia pystyisi täysipainoisesti käyttämään muita ihmisiä häiritsemättä.
 
Sinällään nuo soittimet ovat mielenkiintoisia sillä ne toimivat ilman sähköä! Tuntuu erikoiselta, kun ne vain ovat siinä heti soittovalmiina ilman virran kytkemistä ja toinen juttu kun lopettaa soittamisen, niin voi vain jättää ne siihen oman onnensa nojaan ja lähteä kävelemään.
Epäilemättä nämä soittimet olisivat taas arvossaan mikäli sähköverkon sähkönjakelu jostain syystä loppuisi.

Upea sähkösoittimien kokoelmani olisikin silloin äkkiä ihan viraton. Niillä olisikin jäljellä vain jonkinlainen muisto ja koristearvo.
Ilmeisesti ryhtyisin silloin soittamaan tuota vanhaa harmooniani. Olisi myös pakko hankkia "soittokavereita" joilla olisi kullakin jokin toisenlainen soitin joka toimisi ilman sähköä. Enään en voisi soitellä vain itseni kanssa. Voisi olla siis ihan piristäväkin vaikutus tuolla . . . siis että jos sähkö ei enään kulkisi johtimissa:)
 
Mikael
05.05.2016 11:55:34 (muokattu 05.05.2016 11:57:41)
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Pianoja on tähän maahan myyty valtavat määrät ja koska piano on soitin joka kestää vuosikymmenet on aikamoinen saturaatio saavutettu ja pianoja lojuu käyttämättöminä harrastusten hiivuttua ja lasten muutettua pois...
 
Mäkin halusin pianon tässä taannoin ja kun muutaman viikon jaksoin nettiä tutkia niin löysin mieleiseni perus Fazerin ilmaiseksi kun omistajat eivät halunneet enää muuttaa pianoa uuteen kotiin tielle lojumaan. Olivat koittaneet saada siitä aluksi 200€ mutta yhtäkään soittoa ei ollut tullut, niin päättivät muuton lähestyessä antaa sen vaikka ilmaiseksi. Maksoin pianon kuljetuksen ja laitoin rahat huoltoon ja viritykseen ja nyt mulla hyväkuntoinen/-soundinen vireessä oleva piano olkkarissa ja rahaa paloi 200€.
 
Fuzz is Clean! https://soundcloud.com/skipzoneband
Synastikki
05.05.2016 16:03:00
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Pianoa ei myöskään nykyään pidetä kovin mukavana sisustuselementtinä ja usealla ei myöskään ole tilaa pitää pianoa asunnossa / talossa. Pianoa kun ei voi pakata kaappiin / sängyn alle / mihinkään piiloon, vaan se nököttää siinä esillä koko ajan. Piano, tai koskettimet yleensä, eivät myöskään ole enää se "go to"-harrastussoitin nuoremmilekaan, kun jo vaippaikäiset altistuvat kaikenmaailman idolsseille ja youtubelle ja sitä kautta varmasti useampi poimii jo nuorempana käteensä kitaran, rummut tai jopa ehkä jonkin jousisoittimen, kun aikaisemmin piano saattoi olla se aloitussoitin, josta on sitten siirrytty muuhun instrumenttiin. Toki tähän on vaikuttanut se, että ennen piano oli vähän joka kodissa jo valmiiksi.
 
Fear of Keytarnation
lukethesis
06.05.2016 14:11:25
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Synastikki: Piano, tai koskettimet yleensä, eivät myöskään ole enää se "go to"-harrastussoitin nuoremmilekaan, kun jo vaippaikäiset altistuvat kaikenmaailman idolsseille ja youtubelle ja sitä kautta varmasti useampi poimii jo nuorempana käteensä kitaran, rummut tai jopa ehkä jonkin jousisoittimen...
 
Itse olin siinä luulossa, että nykyään "aloitussoitin" olis läppäri + Maschine-padivehje...
 
EP
06.05.2016 15:44:27
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Aloittelijalle paras on perussoitin, on se sitten piano, kitara jne.
Piano on edelleen monelle se aloitussoitin ja paras sellainen, oppii perusasiat, nuotit, säestyksen ilman oikoteitä.
Myös teorian opiskeluun ehkä paras?
 
On vain yksi genre: Musiikki!
Nelisormimangusti
06.05.2016 18:36:14
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

KoskPaavo: Aika , digitaalisuus ajoi ohi. Painoero digipianoon, soundit ovat digissä jopa paremmat, monipuolisemmat, ei tarvitse viritystä. Tuossa joitakin eroja.
 
Olipa hyvä että löysin tämän keskustelun, kun en ollut hoksannutkaan missä hinnoissa pianot nykyään ovat. Avasin tori.fin, soitin, kävin, totesin hyväksi ja jopa vireiseksi, värväsin pari apumiestä, ja huomenna menen hakemaan. Soundithan eivät digissä ole sinne päinkään. Makuja ja tyylejä on varmasti monia, mutta akustisen pianon kun hyvässä tilassa hyvin mikittää, niin mallinnokset eivät siihen pysty koskaan. Ja sympaattinen resonanssi toimii aina. Pianojen polkumyynti osoittautui minulle siunaukseksi vaikka se ketjun avaajalle on kirous.
 
Outo luku on luonnollinen luku, joka on runsas mutta ei puolitäydellinen.
matkalaukku
06.05.2016 19:38:10
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Nelisormimangusti: Olipa hyvä että löysin tämän keskustelun, kun en ollut hoksannutkaan missä hinnoissa pianot nykyään ovat. Avasin tori.fin, soitin, kävin, totesin hyväksi ja jopa vireiseksi, värväsin pari apumiestä, ja huomenna menen hakemaan. Soundithan eivät digissä ole sinne päinkään. Makuja ja tyylejä on varmasti monia, mutta akustisen pianon kun hyvässä tilassa hyvin mikittää, niin mallinnokset eivät siihen pysty koskaan. Ja sympaattinen resonanssi toimii aina. Pianojen polkumyynti osoittautui minulle siunaukseksi vaikka se ketjun avaajalle on kirous.
 
Amen.
Kun on soittanut kerran kunnon akkaripianoa tai flyygeliä, kaikki muut on "väliaikaista vain".
Kokonaan toinen juttu on sitten käyttötarkoitus.
 
Mieluiten rummutan Rhodesa, mutta aina kun tarjoutuu tilaisuus polkea ihan oikeaa loistokunnossa olevaa akkaripianoa, ymmärtää kyllä mistä on kyse,
 
musamies
06.05.2016 19:38:24
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Pianon näkisin soittimena, joka hommataan vain kerran elämässä ja se säilyy suvussa!
 
baron
06.05.2016 20:31:12 (muokattu 06.05.2016 20:34:18)
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mulla on seuraavalla keikalla käytössä flyygeli, Erik Lindströmin entinen joka on hyvässä kunnossa ja vireessä ja kyllä jo etukäteen tuntuu juhlalta kaikkien digihörpöttimien jälkeen!
 
Himaan mä ostin ekaksi "bumtsi-bum flyygelin" eli Yamaha GT-2 mutta ei siinä ollut flyygeliä muuta kuin turhan suuri ulkokuori ja nyt kun on Yamaha C3 niin en muuta haluaisikaan soittaa!
 
You can play any note on any chord. If it sounds "right", then it is (Mark Levine)
Bassokuviokellunta
09.05.2016 14:26:51
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Pianon vika on vasaramekanismi. "Klinkuti klankuti klonk" sanoi jo Tatu Vasarakin.
Mieluummin alasin ja rautaa tai rummut.
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti